TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 08:45:42 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 206 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zoltan Kozma - VI PITATE JA ODGOVARAM  (Pročitano 768485 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2984 poslato: Januar 25, 2016, 10:00:31 pre podne »

Opšta je zabluda da što se više ostaje u teretani to se više sala skida.Ovo je mač sa dve oštrice i treba jako na to paziti.
Svi postavljaju sebi to pitanje koliko zaista trenirati u teretani i koliko i da li uopšte posle raditi kardio.
Da bi se uopšte masti aktivirale na treningu kao gorivo i da bi počeo njihov proces topljenja potrebno je oko 55min vežbanja.Sve što je manje od toga džaba je ako je skidanje masnoga tkiva cilj.
Moj ti je savet da trening sa tegovima ne bude više od sat vremena i taman ga završiš kada aktiviraš topljenje masnoga tkiva.Ali odmah posle prelaziš na traku još jedno pola sata i to laganim tempom bez promene ritma.Taj proces na traci će u potpunosti topiti masti baš tih pola sata.
Ovaj sistem ako se sve ostalo dovede u red na duže staze daje rezultate.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2983 poslato: Januar 25, 2016, 08:54:49 pre podne »

Pozdrav Zoltane
Imam jedno pitanje :)
Kada i kakav trening je raditi najbolje da bi sagoreo što više kalorija na dan,ali pri tome da ne odem u kortisol da ne gubim mišiće ali da gubim tj skidam sala sa tela?
Sada radim trenutno svaki dan 40-60min teretana svaki dan po 1 grupu mišića i posle toga od 30-40min trčanje na traci ,brzina par min na 3,pa 4-5.
Dali je dobro ovako ,ili bi trebalo da radim 3 puta nedeljno sa tegovima a ostalim danima trčanje iako bi ja voleo svaki dan trčanje na traci,ali opet zbog kortizola ne znam nisam siguran,šta da radim tačno?
I trening sa tegovima da ostavim ovako,ili da radim 3 puta nedeljno po 2 grupa mišića svaki trening ili svaki trening sve (arnoldov training) stime što mi onda ispod 2h nije trening nikako i posle sam već prilično umoran za trčanje :(
Ili bi bilo pametno da radim 3 puta nedeljno trening sve samo uvek druge vežbe pošto ih ima dosta koje me rade ili dva grupa mišića na trening iste vežbe ili da ih uvek malo menjem?
Treba mi neka dobra preporuka za ovo ?
Cilj da skinem što više sala sa sebe do početkom proleća
Naravno ishrana se podrazumeva
Hteo bi da sačuvam mišiće koje već imam a da pri tome sagorim što više sala što je moguće?
Samo se zbog kortizola brinem najviše da mi ne pojede mišiće što već imam.
I kako da osetim da ne odem u pretreniranost? Hvala ti Puno :)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2982 poslato: Januar 11, 2016, 10:25:29 pre podne »

Pozdrav,

Uvek je kombinacija proteina sa NO dobra.Naravno ako si potpuno zdrav i nemaš nekih tegoba jer NO su malo specifični i nekome smetaju.
Opet to nije pravilo za svakoga tako da ne mora značiti da si ti meĂ°u njima.
Što se ukusa tiče oni su različiti i ako ti ja kažem svoj to nikako neće značiti da je i tebi dobar i da će ti se sviĂ°ati.
Savetujem ti da uzmeš prvo u kesicama i isprobaš sve ukuse hot blooda.Mislim da ih ima u kesicama bar dva od ponuĂ°enih ukusa.
Onda ćeš videti koji ti najviše odgovara.
U svakom slučaju Hot Blood je dobar izbor.
Sačuvana
AnĂ°elko
Gost
« Odgovor #2981 poslato: Januar 11, 2016, 10:02:03 pre podne »

Pozdrav Zoltane
Imam jedno pitanje, tačnije nedoumicu.
Od suplemenata trenutno imam omega 3 kapsule, koje uzimam 2-3 dnevno uz obroke.
Danas bi trebao da idem po još neke stvarčice... mislio sam da uzmem power protein + no reaktor... kako ti deluje ova kombinacija?
http://www.pansport.rs/Transportni-sistemi-i-NO-reaktori/Transportni-sistemi-i-NO-reaktori/SN1065-Hot-Blood.html
Mislio sam ovaj n.o , svesno uzimam kesicu pošto želim da probam kako deluje pa ako bude na zadovoljavajucem nivou, u budućnosti ću uzeti neko vece pakovanje...
E sad, n.o hocu da uzmem zbog umora koji osecam u poslednje vreme, pa da dobijem ,,kick'' pre treninga i bolje odradim trening.
Važan mi je i ukus, preporuči mi neki od ova 3  :)
1. guarana
2. crvena narandza
3. sok od narandze
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2980 poslato: Decembar 16, 2015, 10:24:37 pre podne »

Kofein je uvek bio veoma zanjimljiv svima zbog svog odličnog dejstva.
U jednoj mojoj temi napisao sam još jedan tekst o njemu iz svog iskustva.
Uskoro sledi nastavak teksta a njega možete pogledai na ovom linku dole, a ako ima nekih pitanja tu sam  ;)

http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=214576.0
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2979 poslato: Novembar 30, 2015, 10:24:56 pre podne »

Dovoljno ti je samo posle treninga da popiješ whey protein, a ako se ima bcaa i glutamin uz to super.Kvalitetan obrok naravno čim doĂ°eš kući je obavezan.Bcaa i glutamin ako si na definiciji.
Ako imaš sredstava čist kazein pred spavanje je odlična opcija.Ali nikako ne smeš ostati bez kvalitetnog wheya.
Nema na čemu,ja sam tu kada god ti ustreba pomoć samo me pitaj ovde u temi šta te zanima  ;)
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2978 poslato: Novembar 28, 2015, 09:13:11 pre podne »

Dobro Hvala ti puno ,pomogao si mi već mnogo s ovime :)
Samo još pitanje za ovo,dali je meni trenutno potrebno npr vitargo posle treninga ili dextroza ili tako neki šećer? i dali i kakve ima razlike izmeĂ°u casein proteina i dali bi mi to pomoglo u mom slučaju ili da ostanem kod običnog wheya? Hvala ti :)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2977 poslato: Novembar 27, 2015, 10:10:47 pre podne »

Pazi..u suštini ti možeš to sve ali naravno umereno.Pa čak kada bi jeli i najdijetalnije meso u ogromnim količinama otišlo bi u mast.To ti samo govori da mora umereno,često i po malo.Ako tebi taj suncokret prija a vidiš da te ne masti onda zašto da ne.
Jaja bi najbolje bilosa čistim ovsenim ali ponekad ako i ubaciš sa muslijem ma neće ti biti neka velika šteta jer kao što sam ti već napomenuo pa nisi takmičar tako da ne mora biti baš sve hard core svaki dan.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2976 poslato: Novembar 26, 2015, 11:19:32 pre podne »

Dobro Hvala ti,isprobacu sve ovako kako si napisao :) to za rucak mi se svidja vec sada :)
Imam jos ovako jedno malo pitanje koje sam zaboravio da te pitam,posto ja na poslu radim na takvom mestu gde smo imali suncokreta tj brali su,pitanje mi je posto ja to tu cesto pojedem jedan malo tanjiric dali je to zdravo ili da izbacim,da napomenem da nije onaj kao sto je pakovano u radnjama nego vec onaj od cega se pravi ulje,i postala mi je navika onako novo ispeceno da jedem ,ali me kopka to dali smem ili ne ili ima neke veze stime? :) i to jaje kuvano sa ovsenim ili muslijem sa vodom ili mlekom? Hvala ti na svemu :)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2975 poslato: Novembar 26, 2015, 10:55:54 pre podne »

I ovaj xtend sto je na akciji,jel taj odgovara u mom slucaju ,akcija je radi reda ili je zbog roka trajanja? dali bi se isplatilo za mene ako ne sada onda za ubuduce da uzmem jedno 2 kutije,nisam nikada pio...kakav je naspram aminox ili aminolast a? :)

Ne treba ti to sada trenutno jer to je neka sasvim druga priča.Ti se baziraj na što čišćem proteinu ,Bcaa i glutaminu.

Nadam se da sam malo pomogao a ako imaš još neka pitanja tu sam ;)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2974 poslato: Novembar 26, 2015, 10:54:21 pre podne »

I samo jos da dodam ,ujutru cim ustanem posle nekih 15minuta ja sam vec gladan,kavka bi preporuka bila tada sta da pojedem,msm mogu ovsene sa proteinom u vodi ili neku zamenu ponekada i kakvu? a dorucak mogu od 8 do 9:30 ujutru u prevodu nije mi odredjeno stime sto oko 1 sam vec opet gladan a ne znam da podelim jednu konzervu i da pre svakog obroka popijem dve case vode da se osecam sitom? i uvece posle treninga bi bilo najbolje samo meso da jedem sa povrcem bez ugljene hidrate? inace rucak mi je tu izmedju 14:30-15h a trening ako radim u 17h onda ne jedem nista u toku do tada ,samo posle treninga ,ali sam isto naisao na nesto da posle 18 ili 19h ne treba da se jede nista pa sada kako,ae da jedem tu zadnji obrok do 19h to je oke a ne kasnije,,...samo pre spavanje protein ? ove neke stvari mi nisu zaista jasni :(
Na nekim forumimam ovako pisu na drugima onako,na kraju sta je zakljucak da trebam sve na sebi da isprobam kako sta ,ali opet hteo bi da znam neke stvari kako sta i kada ,mozda za koliko bi isprobao vec na sebi ,mozda sam ti dosadan vec ,ali za sups nije problem bilo sta da treba uzecu i picu god koje merice,samo zelim ishranu da sredim i dobro bi mi dosli neki recepti za rucak ili npr za dorucak sa ovsenim pahuljicama ili uopstenome nesto :)

Ovsene sa proteinom jesu dobre za jutarnji obroka ali verujem da mogu dosaditi.Imaš ti tu sada raznih opcija.Evo ja na primer nekada spremim belanca sa ovsenim pa to jedem ujutru..ili malo piletine koju spremim uveče pa me čeka sa malo pirinča u posudi i onda je samo uzmem i jedem lagano pre podne.U suštini ako ne možeš ujutru spremati obroke pa spremi ih uveče i neka te čekaju u frižideru.
U toku dana na primer u zdravoj hrani uzmi kombinaciju kikirikija,lešnika,badema,oraha, i to sve po nekih 20 do 30g pomešano zajedno i to držiš kod sebe pa kada na primer ogladniš izmeĂ°u obroka malo grickaš.To je veoma zdravo i korisno a utoljava glad.
Da se posle 17h ne jede ništa su gluposti.Pa ja jedem i u dva ujutru.Ali ne burek već pileće belo meso i ella sir.Ti možeš jesti kada god hoćeš samo treba paziti šta se jede.
Za doručak sam ti već dao ideja a za ručak evo na primer grilovano pileće belo meso sa malo belog kuvanog pirinča i brokolijem.Ja na primer tu volimstaviti i ella sira koji me baš zasiti.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2973 poslato: Novembar 26, 2015, 10:46:41 pre podne »

Hvala ti puno za ovo :)
Reci mi ovako,ovde imam malu nejasnocu...zasto svugde svi kazu da je najbolje jesti tunjevinu umestu drugih konzervisanih riba tj sardine?
Kada sam naisao slucajno na neku skusu pakovano kao sardina u kojoj ima 26ge proteina 7gr masti i 0,03gr uglj hidrate-ulje je suncokretovo i jos jedan 23gr proteina 16gr masti i ugl hidrate isto tako-ulje je sojino od la perla zelena kutija su oba .? I dali ima veze toliko u kakvom je ulju ,zato sto vecinom sve su sojino,a ono suncokretovo sam slucajno nasao a i cena mu je na odnosu na te klasicne gde ima 17-19gr proteina i 27-30gr masti po konzervi od 115-130gr ima toliko,tu mi je ta nedoumica malo,od tunjevine dosta dugo sam uzimao sa povrcem pa sam cuo da sve sto je u sojinom ulju nije dobar,a te sa povrcem sto sam kupovao sve su sa sojinom uljom...dali sojino ulje ima veze sa povecanjem zenskog hormona kod muskaraca pa zato ili zbog masti to,a drugo ja uvek to ulje sto ima u konzervi isipam jer ne volim ja to da jedem ovako,a za dorucak ovako ne znam sta da spremim ,kada ne mogu bas ovde da ispecem jaje na oko na poslu :D
I sto se ishrane tice ja sam vec toliko nacitao,neki kazu da sme da se jede integralno testo na dijeti neki ne sme ni belo ni integralno,neki kazu da za dorucak smem a ovako poslepodne od rucka pa na dalje ne smem...sta je tu istina?
Dali bi mogao da mi das neki savet gde bi se hranio zdravo a pri tome i smrsao tj skidao salo,i za voce sam negde citao da nije dobro u toku dijete a drugi kazu da jabuka i grejpfrut je dobar ali 1 jabuka i pola grejpa na dan,ali stvarno ne znam vise :(
Voleo bi da znam sta smem da jedem i kada je najbolje jesti sta u toku dana znc sta ujutru a sta poslepodne i uvece sta i koliko da bi skinuo salo i do koje kalorije na dan?
Dali postoji neki kalkulator gde ubacim sta zelim i izbaci koliko ima kalorija ,uglj hidrate,proteina i masti ili tako nesto? Hteo bi nekako da znam koliko unosim sada trenutno kalorija na dan ,a koliko bi trebao da unesem ?
Zelim prvenstveno ishranu da korigujem sve ,a posle ostalo...i dokle da drzim dijetu i posle nje sta da jedem i koliko msm da me razumes ovako nesto? Hvala ti i nadam se da ces moci da mi pomognes
I ono za bcaa nije problem mogu i vecu kolicinu da pijem i glutamin isto :)

Ok idemo redom post po post :)

Što se tiče konzervi šta sam tek ja sve čuo..te da su radioaktivne i da ako ih jedeš često ima da se otruješ itd..Ima tu istine samo ako je konzerva greškom probušena ali to naravno pre jela vidiš jer smrdi ili ima čudan neki miris.
Što se tiče večite debate koja je najbolja reći ću ti da je to u salamuri to jest prirodnom njenom soku i to samo komadi tune nikako komadići jer komadići su u stvari sami otpatci.
Bilo bi poželjno da uvek konzervu ocediš i propereš u vodi.Ona jeste tako bljutava ali malo dodaj limuna preko i biće super.
A i da ti kažem da čak i ako ponekad malo prespeš ulje iz konzervi ali malo! neće ti biti neke velike štete pa ne spremaš se za olimpiju nego vežbaš i radiš za sebe.A to za hormone je budalaština.
Što se tiče testa ili bilo čega tome slično belo,integralno itd..sve je to manje više slično i treba pažljivo sa time.Ujutru bi mogao malo jesti kao i u toku dana ali po malo da rasporediš.A koliko tačno e to je već teško pitanje jer evo ja an primer kada sam na definiciji ne jedem hidrate posle treninga sem možda malo prostog šećera i onda ide samo protein i salate.Ali znam ljude koji jedu i hidrata jer im tako odgovara.To da bi znao moraš eksperimentisati na sebi.
Voće je već priča za sebe.Nemoj se tu previše zaletati je pazi voćni šećer može da tapacira podosta ako se baš ne pazi.
Ali protivnik sam toga da rekreativci ne konzumiraju u nekim granicama voće.
Grejfrut,jabuka,limun... ako jedeš ponekad u toku dana neće ti napraviti štete pogotovu ukoliko se ti pridržavaš ostalog režima ishrane u toku dana a to je da jedeš češće po malo ali kvalitetno.Uveče bih naravno izbacio voće jer nema potrebe.Tada se koncentriši na salatu i proteine.
Tablice za kalkulacije imaš na internetu samo kucaš tablica računanja kalorija.ali po meni to je potpuno pespotrebno da i time lupaš glavu jer ne spremaš se za takmičenja.
dijetu držiš dok ne stigneš do svog cilja ili smatraš da je dosta.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2972 poslato: Novembar 26, 2015, 08:36:13 pre podne »

I ovaj xtend sto je na akciji,jel taj odgovara u mom slucaju ,akcija je radi reda ili je zbog roka trajanja? dali bi se isplatilo za mene ako ne sada onda za ubuduce da uzmem jedno 2 kutije,nisam nikada pio...kakav je naspram aminox ili aminolast a? :)
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2971 poslato: Novembar 26, 2015, 08:06:58 pre podne »

I samo jos da dodam ,ujutru cim ustanem posle nekih 15minuta ja sam vec gladan,kavka bi preporuka bila tada sta da pojedem,msm mogu ovsene sa proteinom u vodi ili neku zamenu ponekada i kakvu? a dorucak mogu od 8 do 9:30 ujutru u prevodu nije mi odredjeno stime sto oko 1 sam vec opet gladan a ne znam da podelim jednu konzervu i da pre svakog obroka popijem dve case vode da se osecam sitom? i uvece posle treninga bi bilo najbolje samo meso da jedem sa povrcem bez ugljene hidrate? inace rucak mi je tu izmedju 14:30-15h a trening ako radim u 17h onda ne jedem nista u toku do tada ,samo posle treninga ,ali sam isto naisao na nesto da posle 18 ili 19h ne treba da se jede nista pa sada kako,ae da jedem tu zadnji obrok do 19h to je oke a ne kasnije,,...samo pre spavanje protein ? ove neke stvari mi nisu zaista jasni :(
Na nekim forumimam ovako pisu na drugima onako,na kraju sta je zakljucak da trebam sve na sebi da isprobam kako sta ,ali opet hteo bi da znam neke stvari kako sta i kada ,mozda za koliko bi isprobao vec na sebi ,mozda sam ti dosadan vec ,ali za sups nije problem bilo sta da treba uzecu i picu god koje merice,samo zelim ishranu da sredim i dobro bi mi dosli neki recepti za rucak ili npr za dorucak sa ovsenim pahuljicama ili uopstenome nesto :)
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2970 poslato: Novembar 26, 2015, 07:35:03 pre podne »

Hvala ti puno za ovo :)
Reci mi ovako,ovde imam malu nejasnocu...zasto svugde svi kazu da je najbolje jesti tunjevinu umestu drugih konzervisanih riba tj sardine?
Kada sam naisao slucajno na neku skusu pakovano kao sardina u kojoj ima 26ge proteina 7gr masti i 0,03gr uglj hidrate-ulje je suncokretovo i jos jedan 23gr proteina 16gr masti i ugl hidrate isto tako-ulje je sojino od la perla zelena kutija su oba .? I dali ima veze toliko u kakvom je ulju ,zato sto vecinom sve su sojino,a ono suncokretovo sam slucajno nasao a i cena mu je na odnosu na te klasicne gde ima 17-19gr proteina i 27-30gr masti po konzervi od 115-130gr ima toliko,tu mi je ta nedoumica malo,od tunjevine dosta dugo sam uzimao sa povrcem pa sam cuo da sve sto je u sojinom ulju nije dobar,a te sa povrcem sto sam kupovao sve su sa sojinom uljom...dali sojino ulje ima veze sa povecanjem zenskog hormona kod muskaraca pa zato ili zbog masti to,a drugo ja uvek to ulje sto ima u konzervi isipam jer ne volim ja to da jedem ovako,a za dorucak ovako ne znam sta da spremim ,kada ne mogu bas ovde da ispecem jaje na oko na poslu :D
I sto se ishrane tice ja sam vec toliko nacitao,neki kazu da sme da se jede integralno testo na dijeti neki ne sme ni belo ni integralno,neki kazu da za dorucak smem a ovako poslepodne od rucka pa na dalje ne smem...sta je tu istina?
Dali bi mogao da mi das neki savet gde bi se hranio zdravo a pri tome i smrsao tj skidao salo,i za voce sam negde citao da nije dobro u toku dijete a drugi kazu da jabuka i grejpfrut je dobar ali 1 jabuka i pola grejpa na dan,ali stvarno ne znam vise :(
Voleo bi da znam sta smem da jedem i kada je najbolje jesti sta u toku dana znc sta ujutru a sta poslepodne i uvece sta i koliko da bi skinuo salo i do koje kalorije na dan?
Dali postoji neki kalkulator gde ubacim sta zelim i izbaci koliko ima kalorija ,uglj hidrate,proteina i masti ili tako nesto? Hteo bi nekako da znam koliko unosim sada trenutno kalorija na dan ,a koliko bi trebao da unesem ?
Zelim prvenstveno ishranu da korigujem sve ,a posle ostalo...i dokle da drzim dijetu i posle nje sta da jedem i koliko msm da me razumes ovako nesto? Hvala ti i nadam se da ces moci da mi pomognes
I ono za bcaa nije problem mogu i vecu kolicinu da pijem i glutamin isto :)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 206 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.055 sekundi sa 14 upita.