TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 08:17:01 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 206 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zoltan Kozma - VI PITATE JA ODGOVARAM  (Pročitano 768343 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2999 poslato: Februar 12, 2016, 10:46:00 pre podne »

Glutamin ako mozes pojacaj na 15gr iz razloga koji sam ti vec gore naveo.Uvek mozes njih dodavati uz whey jer kada god to uradis koristice ti.
Pred spavanje je ok whey sa nekim nemasnim mlekom.I uvek je u prahu sve najbolja i najisplativija opcija pa isto tako i glutamin.Uzmi onak koji ti je najpristupacniji samo da je u prahu.
Ok je i za aminox ako te osvezava.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2998 poslato: Februar 11, 2016, 10:39:47 pre podne »

Dobro Znači da pijem pre treninga sa tegovima 10gr glut i 10gr bcaa i posle tog treninga 10gr bcaa 10gr glut ,i kada istrcim na traci,samo sto preko 35min nmgu da idem nikako jer se vec jako umorim,možda vremenom i posle toga 1merica wheya da dodam isto 10gr glut i 10gr bcaa ili samo whey i pre spavanje samo whey sa mlekom tako?
I reci mi ovaj primaforce što ima na sajtu kakav je naspram sni ovog glutamina? i jel tome istekla rok trajanja ,pošto sam video prošli put da je bio na rasprodaji zbog isteka roka O.o ?
I ovako npr aminox bi mi preporučio npr da pijem u toku treninga sa tegovima? Razlog zato što kada ga pijem osvežava me u toku treninga :)
I reci mi još za glutamine znam da ima više vrsta u prahu dali je onaj klasičan najbolji izbor ili ima boljega i kojega? Hvala ti Puno Pozzdrav :)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2997 poslato: Februar 11, 2016, 10:05:17 pre podne »

Glutamin je odlična stvar, samo da bi zaista imao onaj pravi efekat moraju doze da se poprilično podebljaju.
Raylog tome je što se on usput gubi u organizmu i dok stigne tamo gde treba to je zaista mali procenat.A ako su doze male onda ni ne stigne i to je samo bacanje novca.Ili uzimati ga kako treba ili je bolje ni ne uzimati ga.
Ako piješ sagorevač koji je kompleksan onda ti ni jedan NO ne preporučujem.
Probaj odmah posle treninga sa tegovima da trčiš jer posle 50min otprilike tek počinju da se angažuju masti kao energija i tada se to topi.
Zato je traka ili neka aerobna aktivnost posle tegova idealna.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2996 poslato: Februar 08, 2016, 11:19:12 pre podne »

Dobro Hvala ti,nisam znao da glutamin trebam i mogu i pred trening da unesem ,ja sam uvek mislio da to ide samo posle treninga :)
Samo mi reci posle trake da popijem samo protein i da jedem naravno a ne trebam da dodam glutamin i bcaa?
I reci mi još pošto mi cilj skidanje masnih naslaga,a još ne pijem sagorevače,pre nego što bi krenuo dali bi mi preporučio neki no reaktor npr assault pre treninga za tegove da popijem da mi da snage da malo lakše odradim trening ili neki no koji nema creatin u sebi što su male gramaže merice?
Dali bi sa no reaktorom usporio mršavljenje npr ili dali bi gradio malo više mišića? Osećam da bi mi prijalo tako nešto ako bi uzeo za pred trening ali nisam baš siguran šta O.o :)
I samo još ovo ,u poslednje vreme sam krenuo kada stignem kući pred ručak da istrčim na traci 25-30min sa srednjem intenzitetom tj sa brzinom 6 od max 12...osećam se super posle...dali je štetno ovo ovako stime što u 16h odradim trening sa tegovima i posle da trčim jos isto ovoliko,i s ove strane me zanima neki no da uzmem ili mogu i 20min kada stignem sa posla i 20 min posle treninga dali bi  više sagorevao ili isto ili da isprobam i da vidim? :)
Hvala ti u svakome slučaju :)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2995 poslato: Februar 08, 2016, 09:33:55 pre podne »

E da i molimte reci mi kada je najbolje da popijem protein i bcaa i glutamin i koje gramaze podmah posle treninga sa tegovima ili posle kada odradim na traci tih 30min? Hvala ti :)

S obzirom da je tebi skidanje masnih naslaga cilj i očuvanje mišića preporučio bih ti sledeće.Bcaa i glutamin uzmi pred trening po 10gr, pa posle kada zaršiš tegove možeš isto ponoviti a na kraju samog treninga uz to popiješ i protein.Ovo bi bilo idealno.Naravno za ovako nešto treba dublji džep ali to je to.I da napomenem da je najbolje ako se glutamin može unositi i u debljim dozama.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2994 poslato: Februar 08, 2016, 09:31:32 pre podne »

Hvala ti puno na savetima :)
Pokušaću tako polako nekako da smanjim slatko i pokušaču da malo povećam obroke i da sredim taj zadnji obrok uveče,jer otkako sam se zaposlio ne stižem retko kada uveče da jedem nešto normalno i da je to dovoljno ,sad si me podsetio nekih stvari :) ;) Hvala ti :)
Samo slatko trebam da izbacim ostalo mi je skoro sve već sreĂ°eno i da trčim svaki dan :)
Samo mi molmte preporuči neki trening za jednu nedelju koje mišiće kada bi mogao da radim,dali svaki dan 1-2 grupa mišića split trening npr i koje da kombinujem? radio sam ramena i ruke ponedeljak,grudi i noge utorak,ledja i trapezius sreda,i onda sve ispočetka samo obrnuto redosled mišića ili svaku grupu mišića da radim svaki dan posebno? Preporuči mi ti neko tvoje kako si radio,možeš i za pred takmičenje što si radio,ne smeta mi težina volim da je teško :)
Hvala ti puno :)
Pozzdrav :)

Sistema vežbanja zaista ima raznih i do sada sam toliko toga na sebi isprobao da više ni broja ne znam.
Svakome od nas prija neki sistem i na primer dešavalo mi se da posle nekog perioda vratim neki sistem koji mi je nekada ranije davao rezultata ali sada nisam više zadovoljan.Znači ni to nije toliko sveto pravilo i stalno se mora nešto menjati i kmbinovati.
Ja sam dugo vremena radio samo jednu mišičnu partiju dnevno,eventualno trbušnjake uz to.Sada sam od nedavno to malo promenio i radim dve partije.Na primer u jednom danu idem trapez rramena,drugi leĂ°a biceps,noge trbušne i grudi triceps.Mada ovo ne odgovara svakome pogotovu zadnja varijanta meni je ok.Treba da menjaš i vidiš šta i kako.
Kod ovoga mi je bitna stvar da ja sada idem manje vežbi manje serija ali težine su mi veće sem naravno prve gde mi je zagrevanje.Trening mi traje kraće ali je veoma naporan.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2993 poslato: Februar 08, 2016, 09:26:41 pre podne »

1. Kupim pileće grudi i ako nije filet onda sam očistim skroz od kostiju i kožice.Stavim u cepter toliko vode da prekrije piletinu i kuvam oko pola sata i posle isključim ringlu i ostavim oko 15min još pa je to skuvano.Ukoliko je to piletina u komadu onda meso isečem izmeĂ°u da se brže kuva.
2. Junetinu iseckam na kockice i kuvam oko sat vremena dok ne postane mekana.Na kockice sečem jer se brže skuva.
3.Povrće kuvam posebno dok spremam piletinu ali ona se kuva manje.
4.To kuvanje na ulju i dnstanje,raznorazne zaprške možeš ponekad ako baš mora.

sad nesto listam svoje postove i vidim da sam te ovde pitao za spremanje, ako mi mozes reci jel stavljas u vrucu ili hladnu vodu meso? posto sam citao nesto o tome pre jedno 2-3 nedelje, da meso kad se ubaci u vrucu vodu bude dosta ukusnije i to sprecava izlazak belancevina iz mesa...

Stavljam u vruću ali ne iz tih razloga koje si naveo već zato što se brže skuva.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2992 poslato: Februar 05, 2016, 01:37:43 posle podne »

E da i molimte reci mi kada je najbolje da popijem protein i bcaa i glutamin i koje gramaze podmah posle treninga sa tegovima ili posle kada odradim na traci tih 30min? Hvala ti :)
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2991 poslato: Februar 05, 2016, 01:35:45 posle podne »

Hvala ti puno na savetima :)
Pokušaću tako polako nekako da smanjim slatko i pokušaču da malo povećam obroke i da sredim taj zadnji obrok uveče,jer otkako sam se zaposlio ne stižem retko kada uveče da jedem nešto normalno i da je to dovoljno ,sad si me podsetio nekih stvari :) ;) Hvala ti :)
Samo slatko trebam da izbacim ostalo mi je skoro sve već sreĂ°eno i da trčim svaki dan :)
Samo mi molmte preporuči neki trening za jednu nedelju koje mišiće kada bi mogao da radim,dali svaki dan 1-2 grupa mišića split trening npr i koje da kombinujem? radio sam ramena i ruke ponedeljak,grudi i noge utorak,ledja i trapezius sreda,i onda sve ispočetka samo obrnuto redosled mišića ili svaku grupu mišića da radim svaki dan posebno? Preporuči mi ti neko tvoje kako si radio,možeš i za pred takmičenje što si radio,ne smeta mi težina volim da je teško :)
Hvala ti puno :)
Pozzdrav :)
Sačuvana
acala
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2990 poslato: Februar 04, 2016, 09:42:20 posle podne »

1. Kupim pileće grudi i ako nije filet onda sam očistim skroz od kostiju i kožice.Stavim u cepter toliko vode da prekrije piletinu i kuvam oko pola sata i posle isključim ringlu i ostavim oko 15min još pa je to skuvano.Ukoliko je to piletina u komadu onda meso isečem izmeĂ°u da se brže kuva.
2. Junetinu iseckam na kockice i kuvam oko sat vremena dok ne postane mekana.Na kockice sečem jer se brže skuva.
3.Povrće kuvam posebno dok spremam piletinu ali ona se kuva manje.
4.To kuvanje na ulju i dnstanje,raznorazne zaprške možeš ponekad ako baš mora.

sad nesto listam svoje postove i vidim da sam te ovde pitao za spremanje, ako mi mozes reci jel stavljas u vrucu ili hladnu vodu meso? posto sam citao nesto o tome pre jedno 2-3 nedelje, da meso kad se ubaci u vrucu vodu bude dosta ukusnije i to sprecava izlazak belancevina iz mesa...
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2989 poslato: Februar 04, 2016, 10:43:59 pre podne »

I samo mi još molimte reci ovo ,dali pošto na dosta mesta sam našao na to da posle tegova da bi se mišići zaštitili popije se protein ili bcaa ,pa bi me zanimalo ,ako ne bi radio jedno 2 nedelje sa tegovima nego već samo kardio ,trčanje na traci i hodanje vani ili na traci 1h na dan i svaki dan i  trbušnjake pored toga sa sklekovima,možda zgibovima dali bi izgubio mišiće ali pri tome bi pio bcaa ,glut i protein,dali bi izgubio mišiće ili ne ,ili kakav trening bi trebao da radim samo da ih održim a da mi je cilj većina se svodi na kardio trening sa atkinsonovom dijetom ili za koji mi ti preporučiš?
Može i duže vreme ali nedostajaće mi :(

Bilo bi idealno da tegove ne prestanes vec ides tegovi i odmah lagani kardio posle na traci.Recimo 45-do sat tegovi pa algani kardio 20-30min to je pun pogodak.Bcaa je tada jako potreban kao i glutamin i protein.To je odlicno da uvek uzimas u periodima rada na gubljenju masti kako bi misice ocuvao sto bolje.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2988 poslato: Februar 04, 2016, 10:39:05 pre podne »

Cao Zoltane :)
Trenutno imam protein pansport,biotech bcaa posle treninga i glutamin gn,pre trening opt creatin i bcaa the nutrition sa ukusom,vitamin c,imam i sagorevac ali zelim prvo da skroz korigujem ishranu i da skinem nekih 10kg pa posle cu da pocnem da pijem :)
Reci mi za koga je atkinsonova dijeta?
I koliko dugo se drži ta dijeta i naravno dali kako bi na mene to mogao da sprovedem stime što imam malo veći problem što se slatkoga tiče,ali stvarno ja ne mogu sada nit imam vremena nit znam tačno koliko kalorija šta ima na gram itd,a i uvek se još više prejedem onda i to mi ne ide,treba mi neka prosta dijeta kratko i jasno,ja ne jedem mnogo za obrok ali jedem često i slatko mi je problem i peciva... :( kako bi bilo najbolje a da mi ne bude yo yo efekat posle dijete ,da efikasno krenem postepeno šta kako da smanjujem dali pomažu proteinske čokoladice ove za 130-150din ili l carnitin čokolade?
Ne želim da mi bude loše posle dva-tri dana jer sam naglo krenuo na dijetu i izbacio baš sve odjednome zato pitam za ovo sve?
i ubuduće ako budem da uzmem protein koji mi preporučuješ?
Hvala ti :) Trebam zaista da smršam a što više gledam razne dijete ovoliko onoliko kalorija itd itd,samo se sve više se iznerviram,treba mi jednostavna dijeta,ali da postepeno stignem do tamo zato sam atkinsonovu,gledao sam i ovo hronu dijetu ali nije mi uopstenome jasna burek sme ujutru msm ne verujem u to :)
Hvala ti unapred :)

Moj ti je savet da se ne zamaras sa tim raznoraznim dijetama po internetu jer one nisu bas prilagodjene svakome a pogotovu ne sportistima.Sto vise njih gledas samo ces vise i biti zbunjen.Tvoja suplementacija koju si mi naveo je dobra i ima tu dobrih stvari ali najvaznija je naravno ishrana.E sada cuveno je pitanje kako raditi dijetu a da prvo tebi ne bude tesko i da nije stetno po tvoje zdravlje.Ja bih ti savetovao da ne ides odjednom jer to je velika greska vec moras krenuti postepeno.Banalan primer bi bio ovakav: Ako jedes dva parceta hleba uz rucak prvih dana neka to bude jedno ipo parce,pa posle nekog perioda samo jedno i onda na primer to zamenis nekom drugom kvalitetnijom namirnicom.Isto tako i sa slatkim.Ako volis cokoladu smanjuj u pocetku a nikako ne izbacuj.Proteinske cokoladice su u sakom slucaju bolja opcija od obicnih ali gledaj njihov sastav.Znaci samo postepeno i plako.Sagorevac masti ides tek kada sredis ishranu jer bez toga ne vredi nista.
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2987 poslato: Februar 03, 2016, 08:42:22 pre podne »

I samo mi još molimte reci ovo ,dali pošto na dosta mesta sam našao na to da posle tegova da bi se mišići zaštitili popije se protein ili bcaa ,pa bi me zanimalo ,ako ne bi radio jedno 2 nedelje sa tegovima nego već samo kardio ,trčanje na traci i hodanje vani ili na traci 1h na dan i svaki dan i  trbušnjake pored toga sa sklekovima,možda zgibovima dali bi izgubio mišiće ali pri tome bi pio bcaa ,glut i protein,dali bi izgubio mišiće ili ne ,ili kakav trening bi trebao da radim samo da ih održim a da mi je cilj većina se svodi na kardio trening sa atkinsonovom dijetom ili za koji mi ti preporučiš?
Može i duže vreme ali nedostajaće mi :(
Sačuvana
axel90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2986 poslato: Februar 03, 2016, 08:14:26 pre podne »

Cao Zoltane :)
Trenutno imam protein pansport,biotech bcaa posle treninga i glutamin gn,pre trening opt creatin i bcaa the nutrition sa ukusom,vitamin c,imam i sagorevac ali zelim prvo da skroz korigujem ishranu i da skinem nekih 10kg pa posle cu da pocnem da pijem :)
Reci mi za koga je atkinsonova dijeta?
I koliko dugo se drži ta dijeta i naravno dali kako bi na mene to mogao da sprovedem stime što imam malo veći problem što se slatkoga tiče,ali stvarno ja ne mogu sada nit imam vremena nit znam tačno koliko kalorija šta ima na gram itd,a i uvek se još više prejedem onda i to mi ne ide,treba mi neka prosta dijeta kratko i jasno,ja ne jedem mnogo za obrok ali jedem često i slatko mi je problem i peciva... :( kako bi bilo najbolje a da mi ne bude yo yo efekat posle dijete ,da efikasno krenem postepeno šta kako da smanjujem dali pomažu proteinske čokoladice ove za 130-150din ili l carnitin čokolade?
Ne želim da mi bude loše posle dva-tri dana jer sam naglo krenuo na dijetu i izbacio baš sve odjednome zato pitam za ovo sve?
i ubuduće ako budem da uzmem protein koji mi preporučuješ?
Hvala ti :) Trebam zaista da smršam a što više gledam razne dijete ovoliko onoliko kalorija itd itd,samo se sve više se iznerviram,treba mi jednostavna dijeta,ali da postepeno stignem do tamo zato sam atkinsonovu,gledao sam i ovo hronu dijetu ali nije mi uopstenome jasna burek sme ujutru msm ne verujem u to :)
Hvala ti unapred :)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2985 poslato: Januar 28, 2016, 12:15:21 posle podne »

Nisi mi samo napisao šta trenutno uzimaš od suplementacije?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 206 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.106 sekundi sa 18 upita.