TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 09:32:16 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 16 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitajte mene - ako znam odgovor neću ga kriti II deo  (Pročitano 62356 puta)
nemshi
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #187 poslato: April 08, 2011, 06:38:05 pre podne »

E hvala na odgovoru :)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #186 poslato: April 08, 2011, 06:27:43 pre podne »

Pa šta će ti onda preparat kao što je Xpand on nema nike veze sa sagorevanjem sala.

I evo ti još jedan paradoks, kako misliš da postigneš da skineš salo i povećaš mišićnu masu u isto vreme. Ovo se može desiti ali jedno od ovog dvoje će biti zanemarljivo, čak i kad savršeno dobro znaš šta radiš.

O tome ti pričam, ne znaš ni koji ti je cilj.

Moj savet je da se fokusiraš na jednu od ove dve stvari. Ukoliko želiš da skineš salo onda moraš u kalorijski deficit i raznorazne manipulacije sa UH, a ako hoćeš mišićnu masu, onda jedi 2 kile mesa dnevno, nema tu mnogo mudrosti.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Zocaloo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #185 poslato: April 07, 2011, 08:42:38 posle podne »

hocu da skinem stomak do plochica i povecam mishicnu masu...ishrana mi se bazira na proteinima,UH samo posle treninga i ponekad ujutru
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #184 poslato: April 07, 2011, 06:55:21 posle podne »

Kao što rekoh nemoj me pogrešno shvatiti, nisam te nagrdio, ali očigledno je da pitaš nešto što nema veze sa životom, a da imaš znanje o ishrani znao bi šta ti i od suplementacije treba, pošto se sve svodi na podešavanje makro i mikro elementa u ishrani.

Ukoliko ti u ishrani fali proteina onda dodaš proteina, ukoliko ti fali crvenog mesa dodaš kreatina, ukoliko ne jedeše dovoljno morske ribe uzimaš omega 3 itd, nema nekog univerzalnog odgovora, pogotovo ako nemaš jasno definisan cilj svog treninga.

Dakle ako hoćeš konkretan savet šta da uzimaš onda mi daj razlog svog treninga i kako se već hraniš i onda mogu da ti kažem šta ti fali, a sve ostalo bi bilo sviranje u kožnu flautu ;)
Sačuvana
Zocaloo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #183 poslato: April 07, 2011, 05:51:35 posle podne »

al me nagrdi :( ...ako neznam nista o suplementaciji,sto to odma znachi da neznam nista o ishrani?!
ima foliranata,al ja brate nisam...rekoh ne razumem se i nisam nikad nista uzimao...
ljudi koje sam ja video da uzimaju Xpand su uglavnom veci tipovi zato sam pitao da li je previshe za mene...
konkretno pitanje: S chime da krenem?
btw hvala za utroshene zivce :D
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #182 poslato: April 07, 2011, 07:00:04 pre podne »

smatram da sam pronashao sta mi odgovara sto se tiche vezbi,izhrane,pauza,intenziteta treninga,treniram 6 puta u nedelji,nekim danima imam i po 2 treninga(jedan van teretane),pa sam pocheo da razmishljam o suplementaciji,imam 80 kg 180 sam visok...zanima me da li bih trebao da krenem sa nechim kao Xpand ili je to previshe za mene...nisam nikad uzimao nista,ako vam je za savet potrebna slika rado cu je postaviti.

Ne znam iskreno kako da ti dogovorim, a da ne ispadne da sam grub ili prepotentan kao većina koji daju sličan odgovoro po forumima, ali iskreno verujem da ti nisi ama baš ništa čitao o suplementaciji i da baš ništa ne znaš o tom delu.

Šta više, verujem da isto tako ne znaš ništa ni o ishrani i sad bi bilo koji savet koji bi ti ja dao bio zaludan.

Xpand je kao i svaki drugi preparat, stvarno ne znam kako može biti previše za nekoga? Šta to "previše" uopšte znači.

Mislim šta ima u Xpandu što bi bilo previše, ima aminokiselina, kreatina i nekih komponenti koje rade kao vasodilatatori koje možeš da naĂ°eš u kiselom kupusu...wtf

Što me dovodi do druge tečke, a to je zašto Xpand? Šta tačno očekuješ da će se desiti sa tim preparatom, znaš li uopšte za šta služe ovakvi preparati i koja je njihova stvarna upotreba? Svaki NO se koristi samo da dovede što više krvi u mišić kroz širenje krvnih sudova u telu, što se dobija tom hemijskom reakcijom, ali to je to. Osetiš malo pumpanja krvi i kraj.

Nema više energije, nema više snage, nema više napretka od ovakvih preparata. Oni imaju svoju svrhu i upotrebu, ali koristiti samo Xpand zato što treniraš 6 puta dnevno je zaludno...

Nemoj me pogrešno shvatiti, ne solim ti pamet ili slično, ali ako si ozbiljan sportista onda moraš ozbiljno i da se edukuješ ;)
Sačuvana
Zocaloo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #181 poslato: April 06, 2011, 09:58:42 posle podne »

smatram da sam pronashao sta mi odgovara sto se tiche vezbi,izhrane,pauza,intenziteta treninga,treniram 6 puta u nedelji,nekim danima imam i po 2 treninga(jedan van teretane),pa sam pocheo da razmishljam o suplementaciji,imam 80 kg 180 sam visok...zanima me da li bih trebao da krenem sa nechim kao Xpand ili je to previshe za mene...nisam nikad uzimao nista,ako vam je za savet potrebna slika rado cu je postaviti.
Sačuvana
kinG!
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #180 poslato: April 06, 2011, 09:48:52 posle podne »

Još jedna medicinska opaska (to mi je poso, šta ću)...
jesi ispitivao što imaš tako malo kg? jesi naglo izgubio ili su ti i roditelji mršavi?
Otac,brat i sestra u porodici imamo manjak kilograma pogotovo brat stariji on ne vodi racuna o tome!
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #179 poslato: April 06, 2011, 08:56:50 posle podne »

Još jedna medicinska opaska (to mi je poso, šta ću)...
jesi ispitivao što imaš tako malo kg? jesi naglo izgubio ili su ti i roditelji mršavi?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #178 poslato: April 06, 2011, 08:28:53 posle podne »

Znaci preporucujete mi da jedem na svaki 2-3 h da ne kupujem volumass
I koliko mi je potrebno kalorija,ugljenih hidrata masti secera proteina da bih se ugojio

Pa generalno ja nisam pristalica velike frekvencije obroka ni kad je skidanje sala ni kad je dobijanje kilaže.

Tako da je moj savet da jedeš što više možeš i kad god možeš, a koliko će to obroka biti ostavi da neko drugi broji. Jedinu prednost koju možaš imati od više obroka i neke organizacije istih je da ćeš postići neku veću disciplinu.

Koliko kalorija i makroa treba sam da skontaš. Kreneš da jedeš jednu količinu hrane, pa ako za dve nedelje nema rezultata onda povećaj i tako dalje.

E Alene koliko bi trebao da mi bude unos UH a da se ne gojim,mislim koliko otprilike,znam da to varira od osobe do osobe ?

Pa i sam si rekao nema pravila, ali recimo da je 100gr dnevno dobra cifra. Probaš sa ovom cifrom pa prilagoĂ°avaš na svake dve nedelje i naravno u odnosu na fizičku aktivnost i povećanje mišićne mase.

Recimo ljudi sa više mišićne mase, a manjim procentom sala mogu podneti više UH i obrnuto.
Sačuvana
nemshi
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #177 poslato: April 06, 2011, 05:15:59 posle podne »

E Alene koliko bi trebao da mi bude unos UH a da se ne gojim,mislim koliko otprilike,znam da to varira od osobe do osobe ?
Sačuvana
kinG!
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #176 poslato: April 06, 2011, 05:11:28 posle podne »

Znaci preporucujete mi da jedem na svaki 2-3 h da ne kupujem volumass
I koliko mi je potrebno kalorija,ugljenih hidrata masti secera proteina da bih se ugojio
« Poslednja izmena: April 06, 2011, 05:31:55 posle podne od strane kinG! » Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #175 poslato: April 05, 2011, 08:15:18 posle podne »

Malo ozbiljnosti bi molio to se odnosi na tebe BBBbbbb...

E ovako Alene pitanje jedno jes da kazu neki da je bolesno al eto i oni su pitali ipak to kada su poceli s proteinima nego da predjem na stvar visok sam 175cm tezak 50 kg moze se svaka koscica prebrojati na mn! malo sam gledao po forumima i pa mojoj evidenciji najbolje je za mn ovaj volumass 35 eh sada koliko bi mi trajalo 3kg volumass-a i koliko bih dobio na masi od prilike jer ipak 5000 dinara nije malo! iskreno mi reci jer necu da dajem pare ako dobijem za toliko 1kg ili tako nekoliko :( i sta mislis za ovaju volumass 35
I kada da ga pijem posle treninga u teretani i dnevno koliko doza trebam

Vidi ovako brate, ne mora značiti da ćeš dobiti ni jedan kilogram od tog proteina, jer ako nisi dobro pročitao Pansport se bavi dodatcima ishrani, a ne prodajom hrane ;)

Dakle ako već imaš dovoljno hrane kao što ti doktorka kaže nećeš imati problema sa dobijanjem kila.

Ono što većina ljudi u tvojoj situaciji ima kao problem je apetiti, jednostavno ne jedeš dovoljno hrane. Volumas ti može pomoći da pored hrane koju jedeš doda još kalorija kako bi dopunio dnevne potrebe bez dodatnog žvakanja hrane...

Koliko kila možeš teoretski dobiti? IzmeĂ°u 2 i 5 kilograma mesečno, ali opet to ne zavisi od Volumasa, nego od pravilne ishrane.

U teoriji svako može da dobije 2 kilograma mišića mesečno, sa ovim ide bar još toliko vode, ali ovo je sve teorija, a praksa je malo drugačija i naravno podrazumeva dosta toga.

Ukoliko tražiš moj savet, šta da radiš, ja ti kažem da ako nemaš dovoljno apetita, onda uzmi i jedi 3 puta dnevno što više možeš i izmeĂ°u svakog tog obroka popij po jednu dozu ovog Volumasa dakle još 3 puta dnevno i nećeš imati problema sa dobijanjem kilaže.

MeĂ°utim, ako misliš da ćeš uštedeti i proizvesti neki efekat onda se malkice varaš, kao i većina koji su isto razmišljali pre tebe...

Svi ovi preparati koji se prodaju u PS-u rade ono što kažu, ali samo ako je doza dovoljna, u suprotnom ćeš baciti tih 5k dindžamina ;)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #174 poslato: April 05, 2011, 03:48:37 posle podne »

Ja mislim da tebi treba hrane i to puno i to na svaka 2-3h i tako svaki dan i bez odustajanja, od svitanja do sumraka
Sačuvana
kinG!
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #173 poslato: April 05, 2011, 02:38:28 posle podne »

Za 3 kg jesi siguran a kolko bi mi trajalo 3kg
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 16 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.041 sekundi sa 13 upita.