TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398431 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 04:32:40 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 21 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ako znam odgovor, neću ga previše zakomplikovati! (Valjda)  (Pročitano 88526 puta)
biljanans
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #114 poslato: Mart 06, 2011, 09:15:05 posle podne »

Zato na ovom forumu zlata vrede, iskustva vas strucnih, koji ste mnogo toga isprobali na sopstvenom primeru i imate volju da pomognete i da nesebicno prenesete svoja iskustva
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #113 poslato: Mart 06, 2011, 09:08:44 posle podne »

Upravo. Teorija služi da se ne bi slepo ulazilo u isprobavanje. ;)
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #112 poslato: Mart 06, 2011, 07:53:02 posle podne »

Nisi mozda strucan,ali si na licnom primeru i godinama video koliko ti je potrebno da bi napredovao.problem je sto ljudi citaju raznorazne studije,a u praksi je to neprihvatljivo potpuno.
Sačuvana
DM
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #111 poslato: Mart 06, 2011, 07:49:10 posle podne »

Ja nisam strucan za sve ovo ovde, svoje znanje koje je sad prilicno bogato, sam stekao ovde i na ovakvim slicnim forumima.
Vezbam oko 10-11 god, u natural uslovima, drzim se skoro ako ne i svih stavki kojih se drze pro BB.
Najbolju formu sam imao kad sam imao unos od ok 4.5g/kg telesne tezine.
Pa sad, istrazivanje ili ne, ovo je moja realnost. Sad sam na unosu od nekih 3g, pa mi forma nije ni blizu one od pre!
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #110 poslato: Mart 06, 2011, 03:56:47 posle podne »

Zasto lepo ne otvorite temu o fudbalu,nacinu treninga ishrani,ovde ljude bas ne zanima lopta a koga bude zanimalo naci ce,Ovakom komentarima zbunjujete samo one koji zele nesto konkretno da cuju.biochemo je otvorio lepu temu,tako da neka tako i nastavi.
Sačuvana
anaerob2
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #109 poslato: Mart 06, 2011, 03:54:03 posle podne »

@anaerob
Upravu si! Mogao bi da otvoriš temu i da nam objasniš kako to zapravo treba da izgleda. ;) Btw, ne mogu više da trošim vreme na prepisku sa tobom... Terba da odg ljudima na neka konstruktivna pitanja, nadam se da se ne ljutiš...

Biochemo,samo ti pisi ::) Ja cu svakako dati svoj komentar na tvoje pisanje,ako se ne slazem sa istim,za to valjda i sluzi forum.. Ja sam uvek za konstruktivnu i ARGUMENTOVANU raspravu..  ;)
Sačuvana
quaresma
Fakultet za sport i turizam tims. assistant
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #108 poslato: Mart 06, 2011, 03:53:19 posle podne »

ja kad radim hipertrofiju sa svojim fudbalerima idem na ~1.2g/kg
Sačuvana
MSc Sport Scientist
Faculty of sport and tourism - Assistant
Center of Health, Exercise and Sport Science CHESS
http://chess.edu.rs/

sasa.semeredi@gmail.com   feel free to contact me

Practice will not make you perfect, perfect practice will make you perfect.
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #107 poslato: Mart 06, 2011, 03:50:15 posle podne »

Dobro,ajde to tvoje iskustvo dokumentoj nekom fotografijom bilo tvojom ili nekoga sa kim si radio u teretani a da vidim napredak sa tih o,7g do 1,5 g proteina ...jedno je razmeniti iskustva sa nekim ko ima nesto konkretno i konstruktivno da napise kao sto radi Biochemo gde ljudi mogu nesto da nauce ukoliko ih zanima.
Ne kazem da ovo sto ja napisem je tacno,ali razuveri me da gresim i nemam nista protiv.
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #106 poslato: Mart 06, 2011, 03:40:55 posle podne »

@anaerob
Upravu si! Mogao bi da otvoriš temu i da nam objasniš kako to zapravo treba da izgleda. ;) Btw, ne mogu više da trošim vreme na prepisku sa tobom... Terba da odg ljudima na neka konstruktivna pitanja, nadam se da se ne ljutiš...
Sačuvana
anaerob2
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #105 poslato: Mart 06, 2011, 03:33:09 posle podne »

Ja bih voleo da vidim tog ko je sa 2 gr uspeo da dobije misicnu masu,govorim za BB ne za ostale sportove?

Hoces da kazes da niko ne moze da dobije na misicnoj masi sa 2g/kg proteina?  :o
Nema tu BB ili neki drugi sport,proces dobijanja misica je za sve isti..
Decko anaeerob2,puno citas raznorazna istraivamnja,a izgleda malo vremena provodis u teretani,pomesao si babe i zabe,prosto receno bez uvrede!
Ovo sto ti pricam je na osnovu mog iskustva licnog i na osnovu ljudi sa kojima sam radio...ne bih se dalje nastavljao na tvoje komentare...

Uz duzno postovanje,ne vidim kako sam ja to pomesao babe i zabe..A ovo sto pricam,ne pricam samo na osnovu istrazivanja,vec i nekog svog iskustva kao vezbaca i trenera...Niko te ne tera da se nastavljas na bilo cije komentare,ovde smo da razmenimo iskustva i misljenja..  :)
Sačuvana
anaerob2
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #104 poslato: Mart 06, 2011, 03:27:28 posle podne »

@anaerob
To da nema veze da li je bodybilding je moram ti reći glupost. U fudbalu je bitno da proteraš loptu kroz dva štapa, dok tj je BB sport koji je ustvari NAUKA dobijanja na MIŠIĆNOJ MASI. Ne snazi, ne bacanju lopte u obruč, ne dizanju tegova - nego plain and simple - dobijanja mišića (i potom/pritom biti odran ;)).

Drugo, Marko je rekao da je natural opseg 2-3g. Bitan je kontinuitet (čak je esencijalan). I on baš priča o dobijanju mišića. Kod svih nas utiču isti faktori na dobijanje mišića, a u BB se gleda da se ti faktori maximalno podese rastu mišića.
Biochemo,opet me nisi skapirao...Govorio sam o tome da ti ako si recimo fudbaler,i ako se koncentrises u vansezoni na dobijanje misicne mase,principi su isti kao u bodibildingu...I definitivno ti nije neophodno,ako si natural,vise od 2g za taj cilj,uz ostale makro i mikronutrijente naravno..Nadam se da me sad razumes..
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #103 poslato: Mart 06, 2011, 03:23:29 posle podne »

Ja bih voleo da vidim tog ko je sa 2 gr uspeo da dobije misicnu masu,govorim za BB ne za ostale sportove?

Hoces da kazes da niko ne moze da dobije na misicnoj masi sa 2g/kg proteina?  :o
Decko anaeerob2,puno citas raznorazna istraivamnja,a izgleda malo vremena provodis u teretani,pomesao si babe i zabe,prosto receno bez uvrede!
Ovo sto ti pricam je na osnovu mog iskustva licnog i na osnovu ljudi sa kojima sam radio...ne bih se dalje nastavljao na tvoje komentare...
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #102 poslato: Mart 06, 2011, 02:56:17 posle podne »

@anaerob
To da nema veze da li je bodybilding je moram ti reći glupost. U fudbalu je bitno da proteraš loptu kroz dva štapa, dok tj je BB sport koji je ustvari NAUKA dobijanja na MIŠIĆNOJ MASI. Ne snazi, ne bacanju lopte u obruč, ne dizanju tegova - nego plain and simple - dobijanja mišića (i potom/pritom biti odran ;)).

Drugo, Marko je rekao da je natural opseg 2-3g. Bitan je kontinuitet (čak je esencijalan). I on baš priča o dobijanju mišića. Kod svih nas utiču isti faktori na dobijanje mišića, a u BB se gleda da se ti faktori maximalno podese rastu mišića.
Sačuvana
anaerob2
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #101 poslato: Mart 06, 2011, 02:41:05 posle podne »

Sačuvana
quaresma
Fakultet za sport i turizam tims. assistant
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #100 poslato: Mart 06, 2011, 02:23:39 pre podne »

evo ovako cu da kazem

0.8g/kg za prosecnog coveka koji ne trenira ili se lagano rekreaira aerobno
~1g/kg za prosecnog sportistu gde se ubrajaju kolektivni sportovi i ostali sportovi gde snaga nije dominantna sposobnost
~1.2g/kg za sportove snage

pa evo i kad bi pomerili granicu na 1.5g/kg

Za BB se ogradjujem, nek bude kako drugi kazu posto ne spada ni u jednu prethodno navedenu kategoriju.
Sačuvana
MSc Sport Scientist
Faculty of sport and tourism - Assistant
Center of Health, Exercise and Sport Science CHESS
http://chess.edu.rs/

sasa.semeredi@gmail.com   feel free to contact me

Practice will not make you perfect, perfect practice will make you perfect.
Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 21 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.272 sekundi sa 18 upita.