TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398382 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 03:52:14 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 87 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Vi pitate-ja odgovaram  (Pročitano 304277 puta)
Arnie
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Go hard or go home

« Odgovor #1023 poslato: Jul 24, 2013, 08:03:46 posle podne »

Marko,mozete li mi nesto objasni zasto nesmije jedan obrok da sadrzi mnogo kalorija ja kad sam u zurbi skuvam 300gr pirinca i odjedanput pojedem to je preko 1000kcal pa neznam gresim li gde hvala na odgovoru unapred ;D
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #1022 poslato: Jul 14, 2013, 08:59:53 pre podne »

U celokupnom dnevnom meniju zdrave masti su ti potrebne od 10 do 15 % kalorijski gledano i njihova uloga je visestruka a narocito je u uskoj vezi sa produkcijom hormona u ovom slucaju testosterona koji je presudan kada je razvoj misicne mase u pitanju.
Sto se drugog pitanja tice ne bih se previse opterecivao brojevima,potrebno je unositi ih kroz redovne obroke optimalno ali ne od prevelike vaznosti kada je misicna masa u pitanju.
Sačuvana
murbi
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1021 poslato: Jul 13, 2013, 11:36:48 posle podne »

Pozdrav Marko, postavio bih 2 pitanja:

- Koliko su zdrave masti (omega3 i omega6) neophodne  rekreativnom vezbacu u teretani (2god treniranja)? Kako ce
se njihov nedostatak odraziti na napredak u misicnoj masi?  Da li se u proseku trebaju uneti 30g dnevno?

- Koliko su biljna vlakna neophodna rekreativnom vezbacu u  teretani, odnosno kako ce se njihov siromasan unos odraziti
na napredak u misicnoj masi? Kako uneti preporucenih 30g,  kada povrce u proseku sadrzi 1,5g na 100g, a sveze psenicne
klice koje sadrze 15-tak g nema u Srbiji?
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1020 poslato: Jul 05, 2013, 03:57:15 posle podne »

Bitno je da ishrana bude sa 50% slozenih uh 35 % p i 15 % masti...
Sačuvana
Dunya
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1019 poslato: Jul 05, 2013, 03:51:48 posle podne »

Razumela :) hvala na odgovoru
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1018 poslato: Jul 05, 2013, 03:45:44 posle podne »

Ukoliko ti je bazalni 1400  i potrosis 600 i recimo jos 200 na druge dnevne aktivnosti ti da bi odrzala to svoje stanje sada ako uneses oko 2000 cal neces se ugojiti.Sve sto budes ispod tih 2000 cal u deficit dobro je ali zdravstveno nije ispravno da ides ispod ili ne mnogo ispod 1400 cal...ako budes 7 dana u deficit 600 cal to je skoro pola kg masti ali pod uslovom da ti je trening prilagodjen topljenju masti i misicnoj hipertrofiji.
Sačuvana
Dunya
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1017 poslato: Jul 05, 2013, 03:26:54 posle podne »

Pozdrav Marko :) mozes mi malo pojasniti ovo da se ne ide ispod bazalnog? Ja sam mislila da treba sagoreti vise nego sto uneses, tj sto vise potrosim, bolje je, meni je bazalni oko 1400, pa ja uvek gledam da ne unesem vise od 1600 kcal, i treniram ujutru i uvece, pa dnevno na trening samo potrosim najmanje 600... Sad sam se zabrinula kada sam procitala tvoj post :/ znaci treba da unesem koliko mi je potrebno za normalno funkcionisanje (tih 1400) + toliko koliko otprilike potrosim na trening?
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1016 poslato: Jul 05, 2013, 02:50:03 posle podne »

Moras biti dnevno 1000 cal u deficit (pola kroz trening pola kroz ishranu ) nemoj ici ispod bazalnog metabolizma ,ono sto moras nekom funkcionalnom dijagnostikom odrediti svoje zone kardio treninga,gde su prve dve zone vise fat burn a druge dve kondicione ali sve one trose kalorije I imaju efekat kako na topljenje masti tako I na povecanje VO2 max I u tvom slucaju bih kombinovao sve 4 zone I trening hipertrofije I izdrzljivosti 4x nedeljno na kom bi gubio minimum 300 cal.Visceralne masti ce se topiti kada kako i koliko je individualno kao sto ne postoji lokalno topljenje masti tako ce I one da se trose za energiju.
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1015 poslato: Jul 04, 2013, 08:34:50 posle podne »

Zavisi od bazalnog metabolizma,od VO2 max od srcanog ritma u mirovanju....okvirno za muskarce na traci oko 500 cal.
Sačuvana
TeaMan
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

Faith,focus,finish !

« Odgovor #1014 poslato: Jul 04, 2013, 05:23:40 posle podne »

Pozdrav Mare,zanima me recimo sat vremena kardia 65-70% od maxa HR-a koliko se potrosi kalorija ?
Sačuvana
Who put sugar in green tea insult god !
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1013 poslato: Jul 03, 2013, 08:50:50 posle podne »

Zanima me do koliko kardia najvise idete na dnevnom/nedeljnom nivou recimo pre nekog takmicenja?
6 x nedeljno po sat vremena 65% max HR....nekada I 2 puta dnevno zavisno od nivoa takmicenja na koji cu ici.
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1012 poslato: Jun 30, 2013, 09:51:34 pre podne »

Pozdrav Marko,
Prvo, cestitam na svim postignutim uspesima i zelim ti da budes jos bolji u buducnosti.

E sad, zanima me da li si koristio neki od ovih proizvoda i ako nisi, da li znas kako deluju tj. da li rade posao i koji je najpametnije kupiti u smislu cena/kvalitet. I sta bi bio bolji izbor za dobijanje misicne mase.. visok sam 185cm i tezak 80kg imam odlicne treninge u trajanju od nekih sat do sat ipo, a o ishrani da ne pricam u poslednje vreme merim sve u gram.. trosim 1 000 dinara dnevno za hranu :S, cilj mi je da dobijem jos nekih 5kg ali ne moraju sve da budu misici naravno moze i malo sala lako cu ja posle to sve oblikovati :)
1.http://www.pansport.rs/Pove%C4%87anje-telesne-tezine-/-misi%C4%87ne-mase/NU1093-Mass-Fusion.html
2.http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-+-izolati-proteina-surutke/SN087-100-Whey-protein.html
3.http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-+-izolati-proteina-surutke/DY315-Elite-Whey-Pro.html
4.http://www.pansport.rs/Proteini/Izolati-proteina-surutke/SN089-Whey-Isolate.html

Budzet mi je trenutno 8 000 dinara.. tako da ako imas neku bolju varijantu (npr. neki jeftiniji protein i kreatin) predlozi jer ti ipak bolje znas..

Hvala na zeljama  ;)
Moja preporuka bi bila http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-+-izolati-proteina-surutke/DY315-Elite-Whey-Pro.html
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1011 poslato: Jun 30, 2013, 09:37:46 pre podne »

Belanca se tesko vare i apsorbuju i sve je induvidualno kako ce tvoj zeludac da reaguje na njih u svakom slucaju mozes sve pomesati uz dobru hidriranost oko 500 ml vode.
Sačuvana
Manja93
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1010 poslato: Jun 27, 2013, 01:52:45 pre podne »

Pozdrav. Inetresuje me, da li je dobro pomesati u sejker oko 30g belanca u prahu, 5g kreatina i oko 30-40g dextrose, i sve to sa oko 250-300ml vode posle treninga? Trenutno imam belanca u prahu, nemam whey ili neki drugi izvor proteina, pa me zanima, da li idu sa kreatinom.
Sačuvana
ThePunisher
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1009 poslato: Jun 26, 2013, 10:54:00 posle podne »

Pozdrav Marko,
Prvo, cestitam na svim postignutim uspesima i zelim ti da budes jos bolji u buducnosti.

E sad, zanima me da li si koristio neki od ovih proizvoda i ako nisi, da li znas kako deluju tj. da li rade posao i koji je najpametnije kupiti u smislu cena/kvalitet. I sta bi bio bolji izbor za dobijanje misicne mase.. visok sam 185cm i tezak 80kg imam odlicne treninge u trajanju od nekih sat do sat ipo, a o ishrani da ne pricam u poslednje vreme merim sve u gram.. trosim 1 000 dinara dnevno za hranu :S, cilj mi je da dobijem jos nekih 5kg ali ne moraju sve da budu misici naravno moze i malo sala lako cu ja posle to sve oblikovati :)
1.http://www.pansport.rs/Pove%C4%87anje-telesne-tezine-/-misi%C4%87ne-mase/NU1093-Mass-Fusion.html
2.http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-+-izolati-proteina-surutke/SN087-100-Whey-protein.html
3.http://www.pansport.rs/Proteini/Koncentrati-/-koncentrati-+-izolati-proteina-surutke/DY315-Elite-Whey-Pro.html
4.http://www.pansport.rs/Proteini/Izolati-proteina-surutke/SN089-Whey-Isolate.html

Budzet mi je trenutno 8 000 dinara.. tako da ako imas neku bolju varijantu (npr. neki jeftiniji protein i kreatin) predlozi jer ti ipak bolje znas..
Sačuvana
Stranice: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 87 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.034 sekundi sa 13 upita.