TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398395 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 08:54:50 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana.  (Pročitano 20274 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #30 poslato: Jun 01, 2011, 03:32:01 posle podne »

evo i nekih mojih predloga:

ujutru ovsene i belanca (kao kajgana), užina neka voćka pre podne ili proteinski šejk, ručak meso i salata (može kao prilog malo pirinča ili krompira) posle treninga whey, obrok posle toga opet meso i salata i do kraja dana isto to ili tunjevina, ella sir... izbegavaj mleko i mlečne proizvode...ili koristi samo kao dodatak jelima... možeš i šačicu badema za užinu
Sačuvana
Superman91
Član
**
Van mreže Van mreže

znaci plazma!

« Odgovor #29 poslato: Jun 01, 2011, 03:05:50 posle podne »

Feta ima 15% masti,mislim da je Ella(0,1%) bolji izbor.
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #28 poslato: Jun 01, 2011, 02:23:33 posle podne »

zaista, zašto ne sport?

Zato sto kad jednom udjes u gym - Nema povratka! ;)

Salu na stranu..I ja kao cenjeni kolega/pocetnik deni12 ne bih da otvaram novu jer vidim da su u ovoj temi aktivne osobe koje bi meni mogle da pomognu. Ja sam ektomorf 189cm , 77 kg..u teretanu idem nesto vise od 1g i za to vreme sam nabacio oko 15+ kg "ciste" misicne mase (90% cista ;) )... Sad mislim da je vreme da se jos vise uozbiljim tj. da imam odredjen plan ishrane i otarisim se jos ovog malog sala sto imam na stomaku.
Potreban mi je plan ishrane od nekig 4-5 obroka dnevno..Treba mi konkretno sta treba jesti za dorucak, rucak... Mogu da napomen da koristim 100% WHEY od scitec nutrition-a ( samo 1 mericu dnevno jer stedim ali od danas 2 ) i attack (10g pre treninga). Zamolio bih iskusne da mi izadju u susret i napisu neki plan. U teretanu idem 4x nedeljno + fudbal.

Neke stvarcice koje bih najradije koristio / jeo : pirinac , MNOGO mesa (curetinu i piletinu), feta sir (znam da ne valja :/ ), povrce, voce, pecurke (cuo da ima najvise proteina u njima), sardina, jaja, mleko, musli, jogurt, pavlaka...

1. 9-10h : ??
2. 2-3h : ??
3. 5-6h : ??
4. 8-9 : ?? (promenite i vreme ako nije u redu)  Hvala. ;)

9h-10h  jaja 5 belanaca i jedno celo jaje sa pecurkama przeno na tefl tiganju bez ulja,casa jogurta
13h  piletina,pirinac,povrce
15h voce
17h meso ,malo feta sira,salata
20h jaja,belanca ili meso sa salatom
Sačuvana
Superman91
Član
**
Van mreže Van mreže

znaci plazma!

« Odgovor #27 poslato: Jun 01, 2011, 12:23:02 posle podne »

izmedju 10h i 14h jos jedan manji obrok(uzina). :)
Sačuvana
FKCK
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Maj 31, 2011, 08:00:27 posle podne »

zaista, zašto ne sport?

Zato sto kad jednom udjes u gym - Nema povratka! ;)

Salu na stranu..I ja kao cenjeni kolega/pocetnik deni12 ne bih da otvaram novu jer vidim da su u ovoj temi aktivne osobe koje bi meni mogle da pomognu. Ja sam ektomorf 189cm , 77 kg..u teretanu idem nesto vise od 1g i za to vreme sam nabacio oko 15+ kg "ciste" misicne mase (90% cista ;) )... Sad mislim da je vreme da se jos vise uozbiljim tj. da imam odredjen plan ishrane i otarisim se jos ovog malog sala sto imam na stomaku.
Potreban mi je plan ishrane od nekig 4-5 obroka dnevno..Treba mi konkretno sta treba jesti za dorucak, rucak... Mogu da napomen da koristim 100% WHEY od scitec nutrition-a ( samo 1 mericu dnevno jer stedim ali od danas 2 ) i attack (10g pre treninga). Zamolio bih iskusne da mi izadju u susret i napisu neki plan. U teretanu idem 4x nedeljno + fudbal.

Neke stvarcice koje bih najradije koristio / jeo : pirinac , MNOGO mesa (curetinu i piletinu), feta sir (znam da ne valja :/ ), povrce, voce, pecurke (cuo da ima najvise proteina u njima), sardina, jaja, mleko, musli, jogurt, pavlaka...

1. 9-10h : ??
2. 2-3h : ??
3. 5-6h : ??
4. 8-9 : ?? (promenite i vreme ako nije u redu)  Hvala. ;)
Sačuvana
Ja sam ras'o sa dilejama ne sa bilderima.
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Maj 24, 2011, 08:57:24 posle podne »

Možda čovek neće da se nabilduje ;)
mada dobra primedba.. zaista, zašto ne sport?
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Maj 24, 2011, 08:41:29 pre podne »

Ja se izvinjavam sto u ovoj temi pitam, ali da ne bih otvarao novu pitacu ovde :D

Treba mi za mog druga plan ishrane, od tri obroka. Znaci cilj je samo zdrava ishrana, ne trening i ishrana.

Ne znam zašto NE trening ako je zdrav i sposoban,  a što se ishrane tiče ne znam zašto samo tri obroka...   

Zdrava ishrana podrazumeva unos svih 7 osnovnih nutrijenata  proteini, ugljeni hidrati (složeni), masti (nezasićene), vitamini, minerali, vlakna i voda. 

Od suplementacije neizbežni su antioksidanti, vitamini i minerali i preporučuje se dodatak zdravih masnoća poput omega 3.
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Maj 23, 2011, 06:14:21 posle podne »

Samo nek izbegava šećere, belo brašno (peciva svih vrsta), prženu hranu i već je na pravom putu. Nije to ne znam kakva filozofija.
Ako se pridržava samo ovog navedenog već se značajno zdravije hrani nego verovatno sad.
Sačuvana
deni12
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Maj 22, 2011, 07:15:11 posle podne »

Ja se izvinjavam sto u ovoj temi pitam, ali da ne bih otvarao novu pitacu ovde :D

Treba mi za mog druga plan ishrane, od tri obroka. Znaci cilj je samo zdrava ishrana, ne trening i ishrana.
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Maj 04, 2011, 08:14:34 posle podne »

Može kardio uveče ako ti ne remeti san...  obavezno se isteži posle kardia + disanje i tehnike opuštanja, jer se vrlo lako desi da ne možeš da zaspiš posle...

kada imam jak kardio trening petkom od 9 do 10 uveče,  pre 2 ujutru nema teorije da zaspim

Hm meni ide bas obrnuto,ja kad odradim kardio odem kuci,istusiram se i zaspim za 5 min xD tako da kontam da mi uvece najvise odgovara :D

Tako je i meni posle treninga...
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Maj 04, 2011, 01:46:26 posle podne »

odlično! jedan si od retkih takvih primera :) 

ali posle treninga period je definitivno najbolji za rešavanje problema, učenje, koncentraciju i sl.  :)
Sačuvana
GreenAndMean
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: April 30, 2011, 01:15:35 pre podne »

Može kardio uveče ako ti ne remeti san...  obavezno se isteži posle kardia + disanje i tehnike opuštanja, jer se vrlo lako desi da ne možeš da zaspiš posle...

kada imam jak kardio trening petkom od 9 do 10 uveče,  pre 2 ujutru nema teorije da zaspim

Hm meni ide bas obrnuto,ja kad odradim kardio odem kuci,istusiram se i zaspim za 5 min xD tako da kontam da mi uvece najvise odgovara :D
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #18 poslato: April 29, 2011, 10:16:53 pre podne »

hm jel ok raditi kardio u vecernjim satima?3-4 sata pred spavanje?
Iako kasnije zaspis,spavaj duze..
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: April 29, 2011, 08:40:38 pre podne »

Sačuvana
Superman91
Član
**
Van mreže Van mreže

znaci plazma!

« Odgovor #16 poslato: April 28, 2011, 12:08:13 posle podne »

hm jel ok raditi kardio u vecernjim satima?3-4 sata pred spavanje?

Sto da ne.Ja najvise volim uvece da trcim. :)
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.095 sekundi sa 17 upita.