TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399833 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 16, 2025, 08:46:28 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 18 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitajte mene - ako znam odgovor neću ga kriti III deo  (Pročitano 78390 puta)
GoggY
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Zlo i oʞɐdoɐu

« Odgovor #202 poslato: Avgust 13, 2011, 05:57:56 posle podne »

interesuje me koji preparati izazivaju sterilitet? Jer uvek kad hocu da kupim neki praparat, pomislim da je to taj, pa oklevam i raspitujem se na sve strane, pa mi je bolje ovde da pitam i zavrsim s tim!
Whay, kreatni, gainer msn da ne izazivaju..
A amino kiseline, tribulus, pump ( ako se tako zove ), xpand?
i ako ni jedan od tih ne izaziva, koji izaziva?

Nisam siguran na šta misliš, ali ni jedan od preparata koji se prodaju u Pansportu (ili bilo kojoj drugoj prodavnici dodataka ishrani) nije štetan po zdravlje. U osnovi sastojci koji se koriste u proizvodnji dodataka ishrani su prošli odreĂ°ene faze testiranja i samim time je ustanovljeno njihovo delovanje na ljudsko telo.

MeĂ°utim da probam da ti rešim dilemu bar delimično ajde prvo da proĂ°emo kroz neke osnovne elemente koji utiču na sterilitet kod muškaraca.

Prvi faktor je uvek genetski i tu naravno ne možeš ništa da uradiš Ukoliko u familiji postoji pojava ovakvih poremećaja onda postoje šanse da se jave i kod tebe (naravno tebe koristim kao fiktivni primer, ne impliciram ni na šta;). Tu je naravno i mogućnost poremećaja usled raznih urinarnih infekcija (koje su u poslednje vreme sve učestalije) ovde se ubrajaju i razne seksualno prenosive bolesti. Ne treba napominjati da se oko ovakvih stvari treba zaštiti na (nadam se ) svima dobro poznate načine. Prezervativi nisu toliko skupi, a moj savet je da odaberete jednog partnera za razonodu, sve što možete probati sa 10 žena možete i sa jednom ;)

E sad, faktori koji mogu uticati, a da dolaze iz spoljašnje okoline su svakako loš stil života, tipa preterano korištenje alkohola, cigareta, droga i svakako loša ishrana.

Loša ishrana je svakako faktor koji može imati uticaj, ali ne verujem da iko ko ozbiljno doživljava bodybuilding ima ovakav problem. Naša ishrana je bogata svim makroima (bar bi tako trebalo da bude) i samim time ne verujem da treba da brinemo.

Sledeći faktor je preterana izloženost raznim faktorima koji se mogu naći u našoj okolini kao što su pesticidi i razne druge hemikalije koje se evo i u Srbiju uvlače lagano ali sigurno. Ovo treba da te brine mnogo više nego bilo koji preparat u ponudi Pansporta. Znaš one gluposti koje stavljaju u WC šolju da zamaskira evaporisane molekule tvoje 1 ili 2 nužde? E pa ti njesra će više štete da nanese tvom organizmu nego bilo koji tribulus, pogotovo kod muškaraca. Tu spadaju i zračenja od raznih ureĂ°aja kao što su mobilni telefoni, laptopovi pa i joystici za razbne gaming konzole ispuštaju odreĂ°enu količinu radijacije koja utiče na testise, a svi znamo koji je najčešći položaj u kome se ovi joystici i drže.

Ima naravno još dosta faktora koji mogu da utiču na sterilitet i nisam ni izbliza stručan da ih objašnjavam, ali ukoliko suplementacija nema pesticida, radijacije ili sličnih elemenata us ebi onda neće uticati na proizvodnju i pokretljivost tvojih spermatozoida.

Sa druge strane ovo pitanje se mnogo češće postavlja u krugovima ljudi koji se intenzivno dopinguju anaboličkim i androgenim steroidima, koji se kod nas na crno uvoze iz zemalja kao što je Tajland (famozno plavno srce), Bugarske (naposim) i raznih drugih sumnjvih lokacija i nisu uvek toliko "čisti" već imaju raznih elemenata koje i ne želiš da imaš u svom telu.

Whey protein je protein izolovan iz surutke, teorijski možeš jesti i surutku i imaćeš isti efekat kao i da piješ protein, u praksi to naravno nije ni blizu tako...

Kreatin je za razliku od proteinskog praha dobijen hemijskom reakcijom dva elementa i samim time jeste veštački dobijena supstanca, ali je istestiran u poslednjih 20 godina i pokazao se kao savršeno bezbedan. Ja koristim kreatin od 99 godine i nikada nisam imao nikakvih problema. Nemam decu, niti sam oženjen, ali imao sam kontrole i nemam nikakvih funkcionalnih problema.

Gejneri su isto što i proteini sa dodatim UH naravno.

Aminokiseline su tehnički isto što i whey protein samo obraĂ°ene da bi se lakše provele kroz organizam ili da bi jednostavno olakšao sebi veći unos odreĂ°enih aminokiselina u ishrani, kao što je recimo slučaj sa BCAA

Tribulus je biljka iz koje se vadi ta aktivna susptanca za koju se tvrdi da ima pozitivne efekte na povećanje nivoa testosterona. Tribulus je opet podjednako ispitana supstanca i po mom subjektivnom mišljenju nema ni izbliza toliko bajne efekte da bi se tribulus smatrao nekim maguičnim preparatom, a kamoli da utiče na sterilitet.

Ovi ostali što si nabrojao su NO reaktori, od svih dodataka njih najmanje cenim i smatram ih nepotrebnim. Kiseli kupus ima više NO nego što ti treba, ali kiseli kupus se ne pakuje u fensi pakovanja. Imaju ovakvi preparati upotrebnu vrednost, ali tek kada se neke stvari poklope kao što su ishrana/trening/odmor. Njihov sastav je raznorazan, ali se svodi na aminokiseline, kreatin, NO, minerale i vitamine. Ništa što bi trebalo da te brine.

Ni jedan preparat u ponudi Pansorta ne izaziva sterilitet, a kao što rekoh AAS su ti koji mogu da izazovu ovakve nus efekte, tako da smatram da ne treba da se brineš oko ovakvih stvari.
hvala na ovako opsirnom odgovoru! ;)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #201 poslato: Avgust 13, 2011, 10:02:58 pre podne »

interesuje me koji preparati izazivaju sterilitet? Jer uvek kad hocu da kupim neki praparat, pomislim da je to taj, pa oklevam i raspitujem se na sve strane, pa mi je bolje ovde da pitam i zavrsim s tim!

Nisam siguran na šta misliš, ali ni jedan od preparata koji se prodaju u Pansportu (ili bilo kojoj drugoj prodavnici dodataka ishrani) nije štetan po zdravlje. U osnovi sastojci koji se koriste u proizvodnji dodataka ishrani su prošli odreĂ°ene faze testiranja i samim time je ustanovljeno njihovo delovanje na ljudsko telo.

MeĂ°utim da probam da ti rešim dilemu bar delimično ajde prvo da proĂ°emo kroz neke osnovne elemente koji utiču na sterilitet kod muškaraca.

Prvi faktor je uvek genetski i tu naravno ne možeš ništa da uradiš Ukoliko u familiji postoji pojava ovakvih poremećaja onda postoje šanse da se jave i kod tebe (naravno tebe koristim kao fiktivni primer, ne impliciram ni na šta;). Tu je naravno i mogućnost poremećaja usled raznih urinarnih infekcija (koje su u poslednje vreme sve učestalije) ovde se ubrajaju i razne seksualno prenosive bolesti. Ne treba napominjati da se oko ovakvih stvari treba zaštiti na (nadam se ) svima dobro poznate načine. Prezervativi nisu toliko skupi, a moj savet je da odaberete jednog partnera za razonodu, sve što možete probati sa 10 žena možete i sa jednom ;)

E sad, faktori koji mogu uticati, a da dolaze iz spoljašnje okoline su svakako loš stil života, tipa preterano korištenje alkohola, cigareta, droga i svakako loša ishrana.

Loša ishrana je svakako faktor koji može imati uticaj, ali ne verujem da iko ko ozbiljno doživljava bodybuilding ima ovakav problem. Naša ishrana je bogata svim makroima (bar bi tako trebalo da bude) i samim time ne verujem da treba da brinemo.

Sledeći faktor je preterana izloženost raznim faktorima koji se mogu naći u našoj okolini kao što su pesticidi i razne druge hemikalije koje se evo i u Srbiju uvlače lagano ali sigurno. Ovo treba da te brine mnogo više nego bilo koji preparat u ponudi Pansporta. Znaš one gluposti koje stavljaju u WC šolju da zamaskira evaporisane molekule tvoje 1 ili 2 nužde? E pa ti njesra će više štete da nanese tvom organizmu nego bilo koji tribulus, pogotovo kod muškaraca. Tu spadaju i zračenja od raznih ureĂ°aja kao što su mobilni telefoni, laptopovi pa i joystici za razbne gaming konzole ispuštaju odreĂ°enu količinu radijacije koja utiče na testise, a svi znamo koji je najčešći položaj u kome se ovi joystici i drže.

Ima naravno još dosta faktora koji mogu da utiču na sterilitet i nisam ni izbliza stručan da ih objašnjavam, ali ukoliko suplementacija nema pesticida, radijacije ili sličnih elemenata us ebi onda neće uticati na proizvodnju i pokretljivost tvojih spermatozoida.

Sa druge strane ovo pitanje se mnogo češće postavlja u krugovima ljudi koji se intenzivno dopinguju anaboličkim i androgenim steroidima, koji se kod nas na crno uvoze iz zemalja kao što je Tajland (famozno plavno srce), Bugarske (naposim) i raznih drugih sumnjvih lokacija i nisu uvek toliko "čisti" već imaju raznih elemenata koje i ne želiš da imaš u svom telu.

Whey protein je protein izolovan iz surutke, teorijski možeš jesti i surutku i imaćeš isti efekat kao i da piješ protein, u praksi to naravno nije ni blizu tako...

Kreatin je za razliku od proteinskog praha dobijen hemijskom reakcijom dva elementa i samim time jeste veštački dobijena supstanca, ali je istestiran u poslednjih 20 godina i pokazao se kao savršeno bezbedan. Ja koristim kreatin od 99 godine i nikada nisam imao nikakvih problema. Nemam decu, niti sam oženjen, ali imao sam kontrole i nemam nikakvih funkcionalnih problema.

Gejneri su isto što i proteini sa dodatim UH naravno.

Aminokiseline su tehnički isto što i whey protein samo obraĂ°ene da bi se lakše provele kroz organizam ili da bi jednostavno olakšao sebi veći unos odreĂ°enih aminokiselina u ishrani, kao što je recimo slučaj sa BCAA

Tribulus je biljka iz koje se vadi ta aktivna susptanca za koju se tvrdi da ima pozitivne efekte na povećanje nivoa testosterona. Tribulus je opet podjednako ispitana supstanca i po mom subjektivnom mišljenju nema ni izbliza toliko bajne efekte da bi se tribulus smatrao nekim maguičnim preparatom, a kamoli da utiče na sterilitet.

Ovi ostali što si nabrojao su NO reaktori, od svih dodataka njih najmanje cenim i smatram ih nepotrebnim. Kiseli kupus ima više NO nego što ti treba, ali kiseli kupus se ne pakuje u fensi pakovanja. Imaju ovakvi preparati upotrebnu vrednost, ali tek kada se neke stvari poklope kao što su ishrana/trening/odmor. Njihov sastav je raznorazan, ali se svodi na aminokiseline, kreatin, NO, minerale i vitamine. Ništa što bi trebalo da te brine.

Ni jedan preparat u ponudi Pansorta ne izaziva sterilitet, a kao što rekoh AAS su ti koji mogu da izazovu ovakve nus efekte, tako da smatram da ne treba da se brineš oko ovakvih stvari.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
GoggY
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Zlo i oʞɐdoɐu

« Odgovor #200 poslato: Avgust 13, 2011, 09:20:59 pre podne »

Sačuvana
sponge_bob
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #199 poslato: Avgust 10, 2011, 10:01:02 posle podne »

x2 na Alenov post za uski bench.

x3 (od sad)  :) Veliko hvala.
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #198 poslato: Avgust 10, 2011, 08:42:03 posle podne »

x2 na Alenov post za uski bench.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #197 poslato: Avgust 10, 2011, 05:26:18 posle podne »

Ja učim malo drugačiju tehniku kod uskog bench press-a.

Većina ide na to da drži laktove usko pored tela i spušta šipku na donji deo grudi, praktično na pleksus, ova neka fora

Ali ako pogledaš malo bolje lako možeš zaključiti da triceps ovde nije nešto previše aktivan. Ugao izmeĂ°u podlaktice i nadlaktice nije dovoljno mali (ili velik, kako god hoćeš) da bi triceps postigao pun ospeg pokreta. Funkcija tricepsa je da ispravlja ruku laktu i delom u ramenu, ali osnova je ispravljanje lakta, dakle logično je da se i prilikom uskog potiska na bench press-u ruka u laktu savija što više. Tačnije ja forsiram da se podlaktica nasloni na nadlakticu i da to bude početni položaj. Ovako se koristi manje kilograma, ali je mnogo bolje za triceps.

Dakle ova neka fora:

Primećuješ razliku izmeĂ°u uglova u laktu?

E sad još jedna stv ar je vrlo bitna koju ja forsiram prilikom uskog potiska, a to je fiksiranje ramena. Većina ovo ne radi pošto je naravno teže za izvesti, ali ako fiksiraš ramena i izvodiš pokret (relativno) iz laktova imaćeš i mnogo bolji efekat na triceps.

Fora je da ako fiksiraš ramena i ne dozvoljavaš ima da se dižu i spuštaju, time koristišgrudi kao stabilizatore u toku vežbe, a ne koristiš ih da dižu težinu.

Što se laktova tiče njih uvek forsiram na nekih 45 stepeni u odnosu na telo, dakle ne ni skroz usko ne ni skorz široko, nego neki prirodan položaj. Ovo nije toliko bitno koliko ugao izmeĂ°u podlaktice i nadlaktice.

Gledaću da uradim snimak da ti lakše demonstriram na šta mislim, ali u osnovi to je to.

E da još jedna stvar, nema pogrešne tehnike (osim ako sam pokret nema smisla) sve su to varijacije na temu, ali ovo što sam opisao je po meni najbolja opcija za triceps, ali i druge tehnike imaju svoju primenu.
« Poslednja izmena: Avgust 10, 2011, 05:29:23 posle podne od strane Alen Radošević » Sačuvana
sponge_bob
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #196 poslato: Avgust 10, 2011, 02:07:47 posle podne »

Citao sam i gledao klipove al' nikako da stvorim jasnu sliku pravilne forme uskog benca. To mi je glavna vjezba za triceps i nisam siguran da uspijevam pravilno da je odradim i da ga na pravi nacin pogodim (na zadnjem treningu sam mozda bio i najblizi tome). Posebno me interesuje pozicija laktova tokom izvodjenja.
Sačuvana
RaZoR_Za
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #195 poslato: Avgust 08, 2011, 08:54:27 posle podne »

Citat
SUper, onda jedi puno i ugijićeš se.. jednostavno

Jedem bas dosta hrane... Ali treniram box, ali kad dodjem sa treninga nadoknadim dosta kalorija tako da ne bi trebalo da bude problema sa masom...
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #194 poslato: Avgust 08, 2011, 01:36:25 posle podne »

Hehe, mislim jel preporucljivo da se rade do otkaza?

Sve zavisi kakad je plan treninga. Ukoliko su ti te vežbe recimo osnovne u treninga za tu mišićnu grupu onda je sasvim normalno da ćeš gurati te vežbe do otkaza.

Nego ono što mi sada pade na pamet, je da većina ljudi ne konta taj "do otkaza koncept". Prvo, jako mali broj ljudi je u stanju da nanese sebi toliko bola i patnje da se tera do "pravog" otkaza. Jednostavno mentalne blokade su previše velike i to je upravo razlog zašto i nema mnogo ljudi koji mogu izdržati takmičarske pripreme (i u masi i u definiciji). Tako da većina doĂ°e do otkaza onda kada to sami sebi kažu, a to nikad nije otkaz. Primera radi jednom sam odlučio da isprobam koliko ponavljanja mogu da radim na čučnjevima sa 100kg i odustao sam na 32 ponavljanja, a to još nije bio otkaz.

Još jedna stvar koju većina ljudi ne ume da radi kad je teranje bilo koje vežbe do otkaza je držanje pravilne forme. Upravo iz tog razloga ovo nije taktika koju mogu koristiti početnici, nego samo vežbači sa odličnim poznavanjem tehnike - u suprotnom neke druge mišićne grupe preuzimaju veći deo tereta, a šansa od povrede se povećava. Ovde dobar i savestan trening partner dolazi najviše do izražaja.

Što se mene tiče sklekovi, zgibovi i čučnjevi se ne razlikuju od ostalih pokreta i samim time ne vidim razlog zašto bi njih odvajao od ostatka vežbi kada je tehnika izvoĂ°enja serije u pitanju.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #193 poslato: Avgust 08, 2011, 01:29:19 posle podne »

Koliko cesto upotrebljavas drop setove?

Ponekad kad forsiram neku mišićnu grupu koja mi je slabija. Većinu radnih serija (kojih i nema mnogo) teram do otkaza ili preko otkaza, a to preko otkaza teram sa negativnima, forsiranima ili drop setovima.
Sačuvana
deni12
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #192 poslato: Avgust 08, 2011, 09:06:28 pre podne »

Npr, radi se 4 serije sklekova i sve 4 do otkaza?
Sačuvana
deni12
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #191 poslato: Avgust 08, 2011, 09:00:08 pre podne »

Hehe, mislim jel preporucljivo da se rade do otkaza?
Sačuvana
Vandal
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #190 poslato: Avgust 08, 2011, 08:56:19 pre podne »

Koliko cesto upotrebljavas drop setove?
Sačuvana
"scientia est potentia"
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #189 poslato: Avgust 08, 2011, 06:59:57 pre podne »

Da li zgibovi, sklekovi i cucnjevi mogu do otkaza ili ne?

Zadnji put kad sam probao uspeo sam sve te vežbe do otkaza.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #188 poslato: Avgust 08, 2011, 06:59:23 pre podne »

Znaš kako kažu nema loših treninga samo loših vežbača ;)
Cao A.
Dali ovim sugerises da su svi programi za vezbanje dobri...?
A sta mislis o vezbanju jedne grupe misica dnevno?
Hvala

Pa kao što rekoh nema loših programa, samo što ljudi uvek naĂ°u način da izmene postojeći program i rade nešto svoje što na kraju bude toliko izmenjeno da ni ne liči na onaj progam koji su uzeli da vežbaju.

Primera radi, mnoštvo ljudi je probalo German Volume program i navodno se razočaralo jer nisu uspeli da postignu željene rezultate, a kad sam ih pitao kako su ga radili svi do jednoga su rekli neke svoje vežbe koje su navodno "adekvatna zamena" i niko ne poštuje tempo treninga itd.

Trening mišićne particije jednom nedeljno obično podrazumeva ili jako intenzivne treninge ili jako obimne...tačnije takav trening da ti i treba 7 dana da se od njega oporaviš, ali opet kažem za mene je to zaludno, jer i proces podtreniranja u proseku kreće već posle nekih 5 ili 6 dana, tako da se posle 7 dana pauze praktično već gubi dobijen efekat treninga.
A dali ima negde na forumu neki po tebi OK program da ga isprobam za masu dakle... Ili nesto sto ti radis?
Recimo ja sam puno zakasnio za budifit kad je bilo ali ga ja i dalje cepam i negde sam pri kraju i mogu ti reci samo ALAL VERA na znaju stvar odlicno radi...

Nisam neki pristalica programa koji pašu baš svima, ali početnicima svaki program daje rezultate.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 18 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.099 sekundi sa 18 upita.