TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399323 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 10:52:14 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: trebam savet HITNO!  (Pročitano 32193 puta)
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #68 poslato: Maj 03, 2012, 11:03:01 posle podne »

ima glutamin jos jednu stranu, a to je pitanje kako utice na nervaturu obzirom da je Glu neurotransmiter, a Gln je od Glu udaljen jednom konverzijom...

Iskreno, previse je para to. Stefan lepo zbori. Jedino zbog cega bi mogao biti kul je pred spavanje u manjim dozma. Utice na sekreciju hormona rasta. (ne drzite me za rec za ovo za GH)

« Poslednja izmena: Maj 03, 2012, 11:04:53 posle podne od strane Biochemo » Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #67 poslato: Maj 03, 2012, 07:48:25 posle podne »

Glutamin je aminokiselina,potreban jeste radi misicnog rasta,ali ako ga pijes manje od 0,5 g po kg tezine (otprilike),taj Glutamin ce da ode na druga mesta,a ne u misic,bice neka vrsta potpore imunitetu.Pretpostavljam da nemas preko 100 kg,a ako imas 80-90 kg ne bi trebao biti manje od 40 g dnevno a to sve u dozama od po minimum 10 g.Ja ga necu piti sve dok ne budem imao pare da ga pijem po 80-90 g dnevno,jer ne zelim da bacam novac...To je ono sto je problem kod glutamina,cena,ako ga pijes 5 g,kao i da ga ne pijes kad je misicna masa u pitanju,a verujem da ti kao podrska imunitetu nije potreban...
Sačuvana
bokaadsl
Gost
« Odgovor #66 poslato: Maj 03, 2012, 07:35:31 posle podne »

Taj Glutamin ili pi 3x vise ili nemoj uopste,bacas pare...
Ne kazem da nisi u pravu ali zar nije previse 50 g glutamina dnevno?Dobijam glutamin po razumnoj ceni ali cudno mi je da ga pijem vise od proteina.Jel bi ti bio problem da mi objasnis malo o tome!?Zbog cega toliko "puno" ?
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #65 poslato: Maj 03, 2012, 04:53:57 posle podne »

Taj Glutamin ili pi 3x vise ili nemoj uopste,bacas pare...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #64 poslato: Maj 03, 2012, 11:39:54 pre podne »

Tako je, odnosi se na vrednosti uh/alkohol. tačna vrednost je alkohol 7kcal/g, a ugljeni hidrat 4 kcal/g. Odnosi se na količinu energije kovu oslobadja sagorevanje grama odrwdjene suspstance! pa ti vidi....
« Poslednja izmena: Maj 03, 2012, 11:47:30 pre podne od strane Ognjen Pedja Tutorov » Sačuvana
bokaadsl
Gost
« Odgovor #63 poslato: Maj 03, 2012, 10:38:03 pre podne »

Smeš da popiješ, ali druga stvar da li je to dobro.... Sigurno je Kozma to rekao figurativno. Inače alkohol ima kcal koliko i čokolada, pa ti vidi  :o

Nemoj cokoladu da mi diras :) Bilo bi dobro da je kao cokolada-mislim da je alkohol dosta losiji i po kalorijama i posvemu ostalom...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #62 poslato: Maj 03, 2012, 10:07:56 pre podne »

Glutamin ima smisla posebno ako si u deficitu kalorija da čuvaš mišićnu masu...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #61 poslato: Maj 03, 2012, 10:06:12 pre podne »

Smeš da popiješ, ali druga stvar da li je to dobro.... Sigurno je Kozma to rekao figurativno. Inače alkohol ima kcal koliko i čokolada, pa ti vidi  :o
Sačuvana
bokaadsl
Gost
« Odgovor #60 poslato: Maj 03, 2012, 09:28:20 pre podne »

Koliko glutamina planiras da uneses dnevno?
Ujutru u 9 h pre trcanja 5 g.Pre treninga(teretana u 13 i 30) 5 g i posle treninga 5 gr...Dole sam napisao da pijem whey nitro pure gold koji u sebi sadrzi nesto dodatno glutamina.Mislio sam da to pemesam uz kreatin u jednom sajkeru koji cu popiti posle teratane?!
Moje misljenje da glutamin i nije nesto bitan.Pretpostavljam,cim si me pitao koliko planiram da uzimam,ti smatras drugacije!?
Zolika pa ti rece da smem 1 l rakije da popijem :) Koliko ti popijes da bi se napio...Salim se naravno-po slikama bi se reklo da ti definitivno ni ne pijes alkohol...
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #59 poslato: Maj 03, 2012, 08:51:48 pre podne »

Malo da se popije ok,ali ozderavanje nikako.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #58 poslato: Maj 03, 2012, 06:25:41 pre podne »

Samo da se javim da sam preziveo :) 30. sam malo popio.
1.maja ceo dan lezao jer nisam mogao glavu da dignem :) Al bitno je da sam se hranio kako treba...Danas trening uobicajno i dobro uradjen...U nastavku "dijete" ubacujem glutamin od suplementacije.Smanjicu ugljene hidrate na minimum a da mi glutamin koliko toliko cuva misic...Pozdrav svima!
bravo!  dobro si se digao i 2.   ;)
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #57 poslato: Maj 02, 2012, 07:41:07 posle podne »

Koliko glutamina planiras da uneses dnevno?
Sačuvana
bokaadsl
Gost
« Odgovor #56 poslato: Maj 02, 2012, 06:57:52 posle podne »

Samo da se javim da sam preziveo :) 30. sam malo popio.
1.maja ceo dan lezao jer nisam mogao glavu da dignem :) Al bitno je da sam se hranio kako treba...Danas trening uobicajno i dobro uradjen...U nastavku "dijete" ubacujem glutamin od suplementacije.Smanjicu ugljene hidrate na minimum a da mi glutamin koliko toliko cuva misic...Pozdrav svima!
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: April 30, 2012, 01:16:12 pre podne »

a taj višak kalorija se nakuplja tamo gde primećuješ... :'(
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: April 29, 2012, 01:05:14 posle podne »

Nista,popijes kad ti se pije,nisi profesionalni sportista da ti je to toliko bitno. ;) Naravno podrazumeva se da to ne bude svaki dan,ali recimo jednom nedeljno nece ti skoditi ako popijes 4-5 piva i ako jednom u 2-3 meseca popije vise od 4-5 piva. :)

Ako zalijes i sa litar rakije nije strasno naravno jednom nedeljno-mesecno moze mada sve zavisi od coveka do coveka,kako i koliko treniras,kako jedes itd...
Napisao sam dole koliko imam godina,visinu,tezinu i kakvu ishranu koristim.A sto se tize treninga,pored naravno kardia,idem 5 dana u teretanu pa jedan dan pauze.
1.dan grudi i trbusnjaci
2.ruke
3.noge
4.ledja i trbusnjaci
5.ramena(nekad listove radim)
Ja mislim za sebe da sam jedan od onih koji su skloni brzom gojenju...Neverovatno,kad god sam bio sprecen da treniram,ali za 10 dana vec vidim da dobijam stomak i butine.Mozda je to samo u glavi mada meni ne deluje tako...
Zahvaljujem se svima koji su pronasli vremena da odgovore!

vidiš stomak i butine zato što se ne hraniš dobro.. nema to puno veze sa netreniranjem... više sa "oporavkom" sa puno UH i verovatno masti
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.081 sekundi sa 19 upita.