TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 11:23:11 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Magnezijum  (Pročitano 44087 puta)
Markovic
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #56 poslato: Januar 04, 2013, 01:30:29 posle podne »

Sve preko 400mg moze da izazove probleme sa stomakom,npr meni ZMA izaziva dijareju bas zbog 'velike' kolicine Magnezijuma. Bukvalno mi sastruze creva.
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #55 poslato: Januar 04, 2013, 01:15:37 posle podne »

koje su konkretne beneficije mg hlorida?

Za Mg vec znamo, ali napisacu ovde radi podsecanja: Ucestvuje u radu svih organa, naročito je vazan za pravilan rad srca, mišića, bubrega, izgradnju zuba i kostiju. U terapiji se primenjuje kod: srčanih oboljenja, dijabetesa, grčeva i slabosti mišića, napada glavobolja, zatvora, alkoholizma, kod astme, hroničnog umora, osteoporoze, PMS-a.

Mg hlorid je jako dobar protiv upala, za zglobove ( poboljsava pokretljivost ), regulise krvni pritisak, smiruje nervnu napetost, poboljsava opste stanje organizma.

@ Stefan L Ipak treba biti oprezan sa dozama, visak magnezijuma moze izazvati probleme sa stomakom, mucninu, nagon na povracanje, povracanje dijareju.., a u dozama koje su znatno vece od preporucenih moze uticati na rad srca ( neregularan rad srca, usporen, pad pritiska ), konfuzija, pa cak do kome i smrti.

Ja koliko se secam predoziranje magnezijumom je moguce tek sa par grama istog, a ne u miligramskim dozama ispravite me ako gresim ?
« Poslednja izmena: Januar 04, 2013, 01:19:15 posle podne od strane pedjoni986 » Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: Januar 04, 2013, 10:18:09 pre podne »

Za Mg vec znamo, ali napisacu ovde radi podsecanja: Ucestvuje u radu svih organa, naročito je vazan za pravilan rad srca, mišića, bubrega, izgradnju zuba i kostiju. U terapiji se primenjuje kod: srčanih oboljenja, dijabetesa, grčeva i slabosti mišića, napada glavobolja, zatvora, alkoholizma, kod astme, hroničnog umora, osteoporoze, PMS-a.

Mg hlorid je jako dobar protiv upala, za zglobove ( poboljsava pokretljivost ), regulise krvni pritisak, smiruje nervnu napetost, poboljsava opste stanje organizma.

@ Stefan L Ipak treba biti oprezan sa dozama, visak magnezijuma moze izazvati probleme sa stomakom, mucninu, nagon na povracanje, povracanje dijareju.., a u dozama koje su znatno vece od preporucenih moze uticati na rad srca ( neregularan rad srca, usporen, pad pritiska ), konfuzija, pa cak do kome i smrti.
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #53 poslato: Januar 02, 2013, 06:33:03 posle podne »

Naravno da uticu, i tu ce najvise da nagrabusi Zn, pa Mg, na ustrab Ca, prost razlog su njihove kolicine.
Ca je razlog sto stoji preporuka za ZMA da ne pijes mleko blizu uzimanja...
Za ne vise od jedne tablete je glupost, tesko da ces se sumecima predozirati pa sve i da hoces.

A to za tablete na komad, pa ne znam koliko se secas ali 90ih redovna pojava bile cigare na komad...
Vidis ti to. :) Nisam znao,ali eto dobro sam uzo. :D Posto cu ga piti pre spavanja nema bojazni od manje iskoriscenosti nego inace.

Nisam hteo da se raspravljam,samo sam se nasmesio kad je rekla ne vise od jedne. :)

Pio sam taj komplex od natural wealth-a i ok je cena, ja sam takodje 2 pio ,nema razloga za brigu, ok su doze , neces se predozirati :D
Uzeo sam cist Mg jer je on primaran.Kad sam gledao ponudu te firme trazio sam Mg da je sto isplativiji i naleteo na mix sa Ca,Zn i Mg gde sam video da je po dozi 400 mg Mg,ali ta doza se sastoji od 3 kapsule,a ovako ako uzmem cist Mg imam u 2 kapsule 500 mg.

Sto se tice predoziranja,nikad se ne zna,mozda i hocu,ipak je 500 mg puno. :D ;D Sala mala,naravno da se ne moze predozirati sa 500 mg,verovatno bi doze morale biti jedno 10 x vece i da se primenjuju duzi period a i tad nisam siguran kakve bi negativne efekte imao...
« Poslednja izmena: Januar 02, 2013, 06:34:42 posle podne od strane Stefan L. » Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #52 poslato: Januar 02, 2013, 06:22:18 posle podne »

Naravno da uticu, i tu ce najvise da nagrabusi Zn, pa Mg, na ustrab Ca, prost razlog su njihove kolicine.
Za ne vise od jedne tablete je glupost, tesko da ces se sumecima predozirati pa sve i da hoces.

A to za tablete na komad, pa ne znam koliko se secas ali 90ih redovna pojava bile cigare na komad...
Vidis ti to. :) Nisam znao,ali eto dobro sam uzo. :D Posto cu ga piti pre spavanja nema bojazni od manje iskoriscenosti nego inace.

Nisam hteo da se raspravljam,samo sam se nasmesio kad je rekla ne vise od jedne. :)

Pio sam taj komplex od natural wealth-a i ok je cena, ja sam takodje 2 pio ,nema razloga za brigu, ok su doze , neces se predozirati :D
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #51 poslato: Januar 02, 2013, 06:06:51 posle podne »

Sačuvana
BBBbbb
Napredni član
Van mreže Van mreže

Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #50 poslato: Januar 02, 2013, 04:59:06 posle podne »

Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #49 poslato: Januar 02, 2013, 02:51:57 posle podne »

E da,videcu u tim apotekama kad dodjem za Bg,sad u Valjevu nema sanse da nadjem neke stvari.Sad kad sam kupovao Mg jos me izgrdi Farmaceutkinja oko Mg i kolicine,kaze nikako vise od 1 tablete dnevno (250 mg),kao da sam uzeo ko zna sta. :D

Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #48 poslato: Januar 02, 2013, 02:41:16 posle podne »

Los mix!
Sto?

Ja ga uzimam zbog mg,u ovoj tableti gde je mg sa Ca i Zn ima vise mg po tableti nego ako uzmem samo Mg.
Pa bas zato sto ima Ca i Zn i to u velikim kolicinama iskoriscenost ce biti drasticno mala.
Korist ce biti manja nego manje kolicine solo Mg-a.

P.S.
Probaj za horid Apoteke Beograd, oni svasta imaju iz domace radinosti.

U medjuvremenu sam isao do apoteke,uzeo sam samo Mg od Natural Weltha.Ispostavilo se da je ono sto sam napisao za Mg,Ca,Zn doza od 3 tablete a ne doza od jedne tablete,pa nije isplativo.

Inace sam uzeo na komad,prodaju u ovoj apoteci u Valjevu sve od Natural Welhta na komad.

1 tableta Mg od 250 mg je 10,7 din

Tako da nije lose,ne daje se odjednom novac,mada ne znam da li oni smeju da prodaju tako na komad supse (ocigledno da smeju).

P.S nisam znao da Ca i Zn mogu uticati na apsorpciju- % iskoriscenosti Mg kod ljudi.Kod biljaka znam da ima slicnih situacija sa nekoliko elemenata.
Sačuvana
BBBbbb
Napredni član
Van mreže Van mreže

Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #47 poslato: Januar 02, 2013, 12:57:12 posle podne »

Los mix!
Sto?

Ja ga uzimam zbog mg,u ovoj tableti gde je mg sa Ca i Zn ima vise mg po tableti nego ako uzmem samo Mg.
Pa bas zato sto ima Ca i Zn i to u velikim kolicinama iskoriscenost ce biti drasticno mala.
Korist ce biti manja nego manje kolicine solo Mg-a.

P.S.
Probaj za horid Apoteke Beograd, oni svasta imaju iz domace radinosti.

« Poslednja izmena: Januar 02, 2013, 12:59:25 posle podne od strane BBBbbb » Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #46 poslato: Januar 02, 2013, 11:55:30 pre podne »

Los mix!
Sto?

Sačuvana
Terror
Napredni član
Van mreže Van mreže

terroristes

« Odgovor #45 poslato: Januar 02, 2013, 10:00:29 pre podne »

Sačuvana
Nase ce sjene hodati po Becu ,lutati po dvoru , plasiti gospodu...
BBBbbb
Napredni član
Van mreže Van mreže

Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #44 poslato: Januar 02, 2013, 03:36:51 pre podne »

Los mix!
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #43 poslato: Januar 02, 2013, 12:39:25 pre podne »

Ipak cu sad uzeti Mg od Natural Welth firme,posto sam kuci u Valjevu (pauza na faksu i u fudbalu) pa kad dodjem za Bg cu uzeti Mg hlorid,posto cisto sumnjam da cu ovde naci,a ovaj od Natural Weltha je ok a nije skup.

Mix Kalcijum-Magnezijum-Cink

1 tableta sadrzi:

kalcijum           1000 mg
Magnezijum      400 mg
Cink                25 mg

Pakovanje sadrzi  100 tableta

Cena 1200 din

Planiram da pijem 2 tablete pre spavanja...
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: Januar 01, 2013, 10:34:45 posle podne »

Odlicno, hvala. Ocekujem utiske!
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.071 sekundi sa 17 upita.