TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 04:29:08 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 55 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Problemi sa kolenom  (Pročitano 169746 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #297 poslato: Jun 18, 2014, 08:29:22 pre podne »

@bogix
Kliko si dugo radio vezbe kvadricepsa? (dani)
Koje vežbe (sedeća ext zadržaj...)?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #296 poslato: Jun 18, 2014, 08:27:32 pre podne »

Radio sam samo rentgen. Nisam primetio u zadnje vreme nestabilnost i bol osim nakon potpunog cucnja i to ako u tom polozaju zadrzim nogu duze kada ustanem blago boli i hoce da klecne koleno, a javi se to ispupcenje koje kao da je deo nekog mišića.  Vezbe sam radio tokom fizikalne terapije. mislim da je ona sa ekstenzijama iz sedeceg polozaja sa  zadrskom bila namenjena kvadricepsu. Inace on mi je bio bas oslabio dok sam nosio longetu u smislu da nisam mogao da ga stegnem. Sada je daleko bolje stanje mada mislim da je za nijansu jos uvek slabiji od drugog.
Koliko je obim nadkolenice povredjene/zdrave noge (cm)?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #295 poslato: Jun 18, 2014, 08:25:33 pre podne »

Proslo je vise od mesec i po dana. Krenucu na plivanje uskoro... Znaci da radim ove vezbe koje ste vec pominjali u prethodnim postovima za jacanje kvadricepsa?
Radi vežbe za kvadriceps.
Da li radiš istezanja kvadricepsa?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #294 poslato: Jun 18, 2014, 08:23:15 pre podne »

Da moze, ne boli mene kada radim nesto sa njom vec me zaboli kad mirujem, sedim (cudno al tako je) ili ako sam bas ceo dan na nogama.
Da li sediš sa savijenim nogama?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #293 poslato: Jun 18, 2014, 08:20:04 pre podne »

@stingo
Da li imas mogućnost da odlaziš na bazen?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #292 poslato: Jun 18, 2014, 08:18:15 pre podne »

Radi lezeći podizanje prave noge do 45○, ponavljnje 30x, jedna/druga noga, 3 serije.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #291 poslato: Jun 18, 2014, 08:14:27 pre podne »

Prednju ekstenziju sedeći zadržava radi sa punom rotacijom (klliko možeš) ka unutra stopalo rotirano.
Zadrzaj radi 30-40sec...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #290 poslato: Jun 18, 2014, 08:11:38 pre podne »

Ognjene,stanje se postepeno popravlja i moram da priznam da je svakim danom sve bolje i bolje.Samo dok mirujem postoji neko strujanje u kolenima i to skroz lateralno na prednjem delu patele(oba kolena).Dok radim vežbe nema nikakvih smetnji ali se javljaju nakon završetka vežbanja.To se tokom noći skroz smiri tako da je ujutru sve ok(nema ni strujanja ni bolnosti).
Problem mi predstavlja vreme potrebno za ceo program.Po jednoj vežbi(10 puta 3 serije, 20-30 sec zadržaj) potrošim 45 minuta do sat vremena.
Najviše mi prija vežba sa bočnim podiznjem noge(45 stepeni) a najmanje polučučnjevi(posle njih mi kolena gore ali ne dok ih radim).
Da li mogu da počnem sa stavljanjem tegića na noge ili teretanom(šut mašina)?

Ok, nastavi vezbe, ako imas te smetnje polučučanj izbaci 5 dana. Radi bočne i prednje zadržaje. Stavi i tegiće. Za 7-10 dana mogo bi i sutalicu, ali videćemo kako ide...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #289 poslato: Jun 18, 2014, 08:08:12 pre podne »

Istezanje mi takoĂ°e ide odlično tako da sada već u prvoj seriji "lepim" petu noge za glutealnu muskulaturu.
Smršao sam tri kilograma što verovatno povoljno utiče na kolena.
Pijem nodol max i mažem Nodol kremu.
To je ok, nastavi tako, istezanje, suplementaciju (hondroprotektor - nodol). Redukcija kilaže je jako korisna za rasterećenje hrskavice. Ishrana treba da sadrži dovoljno proteina,  vodi racuna o tome.... :)
« Poslednja izmena: Jun 18, 2014, 08:21:49 pre podne od strane Ognjen Pedja Tutorov » Sačuvana
Bogix
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #288 poslato: Jun 17, 2014, 11:23:35 pre podne »

Radio sam samo rentgen. Nisam primetio u zadnje vreme nestabilnost i bol osim nakon potpunog cucnja i to ako u tom polozaju zadrzim nogu duze kada ustanem blago boli i hoce da klecne koleno, a javi se to ispupcenje koje kao da je deo nekog mišića.  Vezbe sam radio tokom fizikalne terapije. mislim da je ona sa ekstenzijama iz sedeceg polozaja sa  zadrskom bila namenjena kvadricepsu. Inace on mi je bio bas oslabio dok sam nosio longetu u smislu da nisam mogao da ga stegnem. Sada je daleko bolje stanje mada mislim da je za nijansu jos uvek slabiji od drugog.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #287 poslato: Jun 17, 2014, 10:02:40 pre podne »

Da li si radio istezanja,  jačanje kvadricepsa.?
Da li je kvadriceps slab ili jak?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #286 poslato: Jun 17, 2014, 10:01:41 pre podne »

Da li ima osećaja da je kleno nestabilno pri nekim pokretima,  promeni pravca?
Da li ima bola pri nekim pokretima?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #285 poslato: Jun 17, 2014, 10:00:22 pre podne »

Da li je radjeno neko snimanje kolena?
Sačuvana
Bogix
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #284 poslato: Jun 15, 2014, 05:55:36 posle podne »

30. septembra 2013 sam na fudbalu doziveo povredu - rupturu kolateralnog unutrasnjeg ligamenta. Nosio sam longetu 3 nedelje i posle toga sam isao 15 dana na fizikalnu terapiju. Delovalo mi je da je sve u redu do skoro. (mislio sam da se posledice osecaju jedan period 5-6 meseca). Medjutim, vec pocinjem da se brinem. Koleno mi pri pomeranju u odredjene polozaje pucka, a isto i pri vracanju u normalan ispravljen polozaj. Druga stvar koja mi se desava je da mi se nakon malo duzeg cucanja, sa zadnje strane pojavi kao oteklina koja je bolna na dodir i dosta tvrda. Nakon nekog vremena bez cucanja, sve se povuce ali nisam siguran da li bas potpuno. Iskoristicu sliku koju je vec postavio jedan korisnok ovog foruma da bih prikazxao mesto gde se ta oteklina pojavljuje. Interesuje me sta bi to moglo biti.

http://s28.postimg.org/3p530twml/vnitrni_zevni_stehna_a_kolena_po_981.jpg
Sačuvana
stingo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #283 poslato: Jun 13, 2014, 05:44:29 posle podne »

Istezanje mi takoĂ°e ide odlično tako da sada već u prvoj seriji "lepim" petu noge za glutealnu muskulaturu.
Smršao sam tri kilograma što verovatno povoljno utiče na kolena.
Pijem nodol max i mažem Nodol kremu.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 55 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.204 sekundi sa 18 upita.