TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 04:30:02 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 55 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Problemi sa kolenom  (Pročitano 169747 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #327 poslato: Jul 09, 2014, 12:19:34 posle podne »

Treba da pijes glukozamin (nodol max 1tbl na dan). Za oporavak hrskavice je potrebno vreme...
Mozes mazati koleno sa hepatrombin/lioton gel... za mazanje moze i nodol krem (moze kombinacija hepatrombin/nodol naizmenicno...). Izbegavaj da se mazes pre odlaska na sunce (da se izbegne nezeljena reakcija koze....)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #326 poslato: Jul 09, 2014, 12:15:05 posle podne »

Na moru izbegavaj hodanja po usponu,  plivanje je odlicno - noge kraul (makazice)...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #325 poslato: Jul 09, 2014, 12:13:41 posle podne »

Potrebanje balans elasticnosti kvadricepsa/snage unutrašnje glave (medijalni vastus) kvadricepya koji pozicionira pravilno čašicu...
Sačuvana
stingo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #324 poslato: Jul 07, 2014, 02:03:40 posle podne »

Još jedno pitanje, zašto je uopšte počeo problem sa desnim kolenom kada sa njim nisam imao nikakav problem.Podsećam da sam povredio samo levo koleno radeći turski sed i pokušavajući leĂ°ima da dohvatim pod.Desno koleno je samo odjednom pre tri meseca počelo da bolucka.
Dalje, moj problem je koliko sam razumeo sa hrskavicom čašice(razmekšanje).Koliko vremena treba da taj proces proĂ°e i da li je uopšte moguće da se hrskavica konsoliduje ili je suština u jačanju kvadricepsa kako bi on preuzeo ulogu u nošenju tereta?
Da li posle mora mogu na šutalicu ili je neophodan apsolutni prestanak svih vidova nelagodnosti da bi se krenulo sa ovim vidom vežbanja?
Pozdrav
Sačuvana
stingo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #323 poslato: Jul 07, 2014, 01:56:41 posle podne »

Ognjene nisam se javljao u poslednje dve nedelje kako ne bih bio dosadan :) Radim vežbe koje si mi preporučio, izuzev polučučnjeva i situacija sa kolenima je za nijansu bolja.Nemam bolove dok radim vežbe za jačanje kvadricepsa.Posle vežbi istezanja do pre neki dan javljala se blaga neprijatnost u vidu nekog strujanja/bridenja u kolenima.Sada je dosta slabija a ponekad i izostane.Kvadriceps leve noge(gde je i nastao primarni problem u septembru prošle godine) je manje rastegljiv od kvadricepsa desne noge ali ipak posle par serija uspevam da petom dohvatim glutealnu muskulaturu.Desnu nogu već u prvoj seriji lepim za gluteus!
Ujutru prvih par sati nemam nikakve probleme.MeĂ°utim, posle dužeg sedenja kreće bridenje u kolenima.Trudim se da mnogo ne savijam kolena ali svejedno, ovaj problem je konstantan i prilično iritirajući.TakoĂ°e kada vršim perkusiju prstom po čašici postoji blaga bolnost.
Za par dana idem na more pa mi je potreban savet u vezi načina i količine plivanja jer verujem da će ono blagotvorno delovati na kolena.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #322 poslato: Jun 29, 2014, 10:21:47 pre podne »

Napisaću ti jos neki program vežbi za primicače i ložu - program za tvoj problem...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #321 poslato: Jun 29, 2014, 10:20:24 pre podne »

Mozes i sedeći da guras nogu od stola prema unutra (tj sredini tela) - pokret primicanja...
Sačuvana
Čoda
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #320 poslato: Jun 28, 2014, 10:36:04 posle podne »

Vazi Ognjene. Nije mi jasno samo ovo za primicace? lezeći na boku podizem donju nogu?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #319 poslato: Jun 28, 2014, 11:03:13 pre podne »

Trebao bi ubaciti i
vežbe za listove (podizanje na prste),
za zadnju ložu lezeći na ledjima na podu savijene noge u kolenima odizes karlicu od poda oslonac na stopalima i lopaticama (teza varijanta - jedna noga ispravljena podignuta) karlica u liniji tela, ne nize od toga
Mogu se raditi i vežbe sa elasticnim gumama (trakama)
Za primicace lezeći na boku podizes donju nogu, stiskaj loptu stopalima....

Javi kako ide, ako ti nije jasno nesto pitaj...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #318 poslato: Jun 28, 2014, 10:25:05 pre podne »

Posle vezbi i istezanja,  masiraj bolno mesto 7min ledom, posle leda lioton gel utrljaj...
Led+gel na bolno mesto ponavljaj 3x na dan...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #317 poslato: Jun 28, 2014, 10:11:58 pre podne »

Posle vežbi koje radiš,  istezanje kvadricepsa lezeći na boku.
Zadnja loza istezanje pretklon prava kolena koliko moze do dole sake ka stopalima (važno da su prava kolena....
Istezanja za listove iskorak u nazad, zadnju nogu spuštas se sa prste na petu...

Istezanja radis polako sa zadrzajem 45sec u položaju zatezanja,  pojacas za 2 - 3 cm zatezanje pa opet zadrzaj...

Sačuvana
Čoda
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #316 poslato: Jun 27, 2014, 09:57:44 posle podne »

Jako je cudan bol jer me ne boli tacno jedna tacka, vec "unutrasnjost kolena", siri mi se na donji deo butine i donji deo zadnje loze. Otprilike ovako kako ovaj drzi ruku tuda krece bol http://www.womenshealthandcare.com/wp-content/uploads/2014/04/osteoarthritis-knee.jpg ,tesko mi je da odredim jer kao sto sam ti rekao nemam bol u jednoj tacki. Takodje zadnji deo kolena (nisam ja zaokruzio) http://painbehindkneecure.com/wp-content/uploads/2013/03/4a96d_ORIG-knee_back_pain.jpg Znaci bukvalno ceo taj deo, kao sto ovaj drzi ruke http://www.mtcapra.com/wp-content/uploads/2012/02/knee_pain.jpg
Stepenice, cucanje, klecanje ne bole. Rekao bih da me ne bole kosti vec tetive oko kolena ili sta vec kao da je upaljeno ne znam, bilo da sedim, stojim, lezim. A bol je jaci kada duze stojim-setam.
U teretanu ne mogu u naredne 3 nedelje, posle toga da. Takodje i plivanje. Mogu nabaviti tegice.
« Poslednja izmena: Jun 27, 2014, 09:59:16 posle podne od strane Čoda » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #315 poslato: Jun 27, 2014, 06:27:38 posle podne »

obim je ok jer nema razlike levo/desno, ali moraš jačati mišić kvadriceps...
radi vežbe 2x na dan, što više ponavljanja....
da li možeš ići u teretanu?
imaš tegiće za noge?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #314 poslato: Jun 27, 2014, 06:26:06 posle podne »

gde tačno boli koleno?
u kom delu, sa koje strane?
možeš okačiti sliku sa obeleženim mestom bola....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #313 poslato: Jun 27, 2014, 06:25:15 posle podne »

po svemu što si naveo, problem ne bi trebalo da je hrskavica....
hod po stepenicama ne boli?
čučanje, klečanje?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 32 33 [34] 35 36 ... 55 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.169 sekundi sa 17 upita.