TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 07:39:52 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 17 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitajte mene - ako znam odgovor neću ga kriti V deo  (Pročitano 57641 puta)
Reza
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #119 poslato: Mart 28, 2012, 07:41:25 posle podne »

Pomagajj.Danas mi je prvi dan kako pijem kreatin,pa me zanima,da li da u istu casu odjednom stavim i dekstrozu i kreatin ili posebno? i jos nesto,kad treba da mutim,mutim ga 5-6 minuta a ono i dalje cestice lebde po vodi..Jel to treba tako ili???
Sačuvana
GoggY
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Zlo i oʞɐdoɐu

« Odgovor #118 poslato: Mart 28, 2012, 07:32:04 posle podne »

Imam jos jedno pitanje! Da li mi je malo da unosim 5gr glutamina posle treninga i 5gr pre sravanja? Treniram 3 godine.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #117 poslato: Mart 28, 2012, 05:32:51 posle podne »

Koliko masti treba unositi na keto i da li velika kolicina brokolija moze da nas izbaci iz ketoze?

Pa to nije tako jednostavno pitanje. Zavisi od težine vežbača od procenta telesne masti jer keto nije za nekoga ko ima previše masti na sebi, a generalno ni nije dijeta koja je za svakoga.

U svakom slučaju količina masti nije ni blizu toliko velika koliko se veruje da je potrebno. Mnogo je bitnije shvatiti kakve masti treba da se unose i da balans izmeĂ°u svih masti koje se jedu bude ravnomeran.

Razmišljaj o tome na ovaj način. Ketoza je proces koji se odvija relativno sporo. Da bi se što pre ušlo u ketozu potrebno je izbaciti sve direktne izvore UH iz ishrane i zameniti količinu kalorija koja se jede iz UH za masti. Masti treba da budu iz svih grupa zdravih masti, zasićene, poluzasićene i nezasićene i jednom kada se ketoza uspostavi nema više ni potrebe za nekom velikom količinom masti u ishrani.

Brokoli te neće izbaciti iz ketoze jer nema mnogo UH i potrebno je baš mnogo brokolija da bi se pojelo toliko UH da se prekine ketoza. Ovde govorim o nekoliko kila brokolija dnevno...

Pored toga što keto dijeta nije najbolje rešenje (koje ionako ne postoji) nema ni univerzalne cifre koja će ti omogućiti tačan proračun, samo neke okvirne cifre, a i naravno postoji više vrsta keto dijete tako da ti ne mogu dati precizan odgovor.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
aleksandar@
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #116 poslato: Mart 28, 2012, 05:30:51 posle podne »

Znam ja to ali planiram kg brokolija da cepam dnevno...
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #115 poslato: Mart 28, 2012, 05:25:37 posle podne »

sorry što se ubacujem u temu,

ali svaka čast ako smo stigli do ugljenih hidrata iz brokolija kao potencijalni problem :)

što se tiče vlakana - telo potroši više kalorija u pokušaju da ih svari,jer su neprobavljiva, nego što zaista nose kalorija... fenomen "negativnih" kalorija

Sačuvana
aleksandar@
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #114 poslato: Mart 28, 2012, 03:37:08 posle podne »

Koliko masti treba unositi na keto i da li velika kolicina brokolija moze da nas izbaci iz ketoze?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #113 poslato: Mart 28, 2012, 02:41:37 posle podne »

Jeste da se uspori apsorbcija, ali to je ionako donekle bitno samo posle treninga, ali u ostalim delovima dana je svejedno, pogotovo za ljude koji nemaju neke druge proteina tipa kazein ili albumin ;)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #112 poslato: Mart 28, 2012, 01:44:39 posle podne »

po meni je "grehota"  usporiti whey sa mlekom....  pogotovo kad nam treba brz protein.  Ali da je ukusnije, jeste, 200 puta :)   

(misli mi lete ka Scitec 100% whey professional coko lesnik, sa mlekom... mmmm)  :)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #111 poslato: Mart 27, 2012, 01:49:36 posle podne »

Kako da ih pijem? Pand pre treninga, glutamin i protein posle s vodom. Da li da uzmem protein jos jednom u toku dana s mlekom, pre spavanja? Ili ujutru? Jel treba i glutamin jos jednom u toku dana, ili samo posle treninga? Vitamine?

Kao što Monika kaže, samo što se ja ne slažem sa tim da je greota za whey, to je što se mene tiče protein ko i svaki drugi i možeš sa mlekom, možeš sa vodom, samo je pitanje da li ti treba više ili manje kalorija ;)

PS: Forum baguje pa ništa ne mogu da napišem...srry
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #110 poslato: Mart 27, 2012, 10:07:34 pre podne »

Uzeo sam glutamin, pand, vitamine i protein. Hteo sam i bcaa, ali samo odustao. Da li je ok da pijem ova 4 suplementa? I kako da ih pijem?

Xpand samo pre treninga, pola sata.   Vitamine uz dorucak.  Protein jednu mericu nakon treninga sa vodom i glutaminom, bcaa ako budes imao takodje dodaj,  a sto se tice proteina  bilo bi dobro i jednu mericu ujutru.  Ne bih ga pila sa mlekom... grehota je :)   a pre spavanja posni sir ili neki kazein, tipa Pro Long Scitec/ov
Sačuvana
GoggY
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Zlo i oʞɐdoɐu

« Odgovor #109 poslato: Mart 26, 2012, 10:26:23 posle podne »

Kako da ih pijem? Pand pre treninga, glutamin i protein posle s vodom. Da li da uzmem protein jos jednom u toku dana s mlekom, pre spavanja? Ili ujutru? Jel treba i glutamin jos jednom u toku dana, ili samo posle treninga? Vitamine?
Sačuvana
next Cutler
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #108 poslato: Mart 26, 2012, 09:57:50 posle podne »

Hoce biti i ove godine onaj budifit izazov?
Sačuvana
GoggY
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Zlo i oʞɐdoɐu

« Odgovor #107 poslato: Mart 26, 2012, 06:56:28 posle podne »

Uzeo sam glutamin, pand, vitamine i protein. Hteo sam i bcaa, ali samo odustao. Da li je ok da pijem ova 4 suplementa? I kako da ih pijem?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #106 poslato: Mart 25, 2012, 06:27:47 posle podne »

Sta je najbolje da se uzme za skidanje sala? Evo vec 3 nedelje treniram (teretana+kardio), a ne vidim nikakve rezultate, salo je i dalje tu.

Dijetu, ali moram priznati da ne znam ni kakvu drastičnu promenu si očekivao posle 3 nedelje?

Prvo moraš rešiti ishranu, a onda pravilno trenirati i onda očekivati nekih maks 1 kg skinuti nedeljno, što bi u tvom slučaju bilo 3 kg do sada, a to gotovo nikad nema neki značajniji efekat na izgled.

Moj ti je savet da nastaviš da treniraš, da središ ishranu ako nisi i da ne odustaješ.
Sačuvana
Aleksandar991
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #105 poslato: Mart 24, 2012, 02:43:32 pre podne »

Sta je najbolje da se uzme za skidanje sala? Evo vec 3 nedelje treniram (teretana+kardio), a ne vidim nikakve rezultate, salo je i dalje tu.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 17 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.1 sekundi sa 17 upita.