TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 09:30:52 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 17 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitajte mene - ako znam odgovor neću ga kriti V deo  (Pročitano 57652 puta)
tryhardboy93
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #89 poslato: Mart 20, 2012, 10:49:52 posle podne »

uzimam elite whey proteine neko vreme 2 mjeseca malo preko popravio sam se malo jedem dosta , dali da pocnem da uzimam neke druge proteine ili mozda da ubacim kreatine il nesto sto ce mi jos ubrzati rast mase inace treniram 6 dana u nedelji i vozim biciklo,igram fudbal aktivan sam ?
Sačuvana
Vandal
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #88 poslato: Mart 18, 2012, 09:05:20 pre podne »

Pa ako će da udiše kreatin ja mu ne mogu pomoći...

hahahahahaha
Sačuvana
"scientia est potentia"
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #87 poslato: Mart 18, 2012, 08:15:53 pre podne »

Pa ako će da udiše kreatin ja mu ne mogu pomoći...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #86 poslato: Mart 17, 2012, 11:25:20 pre podne »

trenutak nepažnje i zlo koje ti nije trebalo... pričam ovo zato što sam imala jednu situaciju u životu gde je moj tata završio u bolnici....

nije naivno.  
Sačuvana
BBBbbb
Napredni član
Van mreže Van mreže

Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #85 poslato: Mart 17, 2012, 10:19:04 pre podne »

Pa malo ce se nakaslje ko magarac, al valjda zna da iskontrolise to sipanje da ode gde treba...
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #84 poslato: Mart 17, 2012, 10:09:03 pre podne »

Pozdrav
nov sam clan na ovom forumu,tako da nisam mnogo upucen u detalje

Moje pitanje je vezano za kreatin:

jel moze kreatin da se uzima na suvo,samo sipamo kasicicu u grlo pa posle zalijemo sa par casa voda?
ili mora da se izmucka u vodi?
jer mi se par puta desavalo da sam u zurbi i ne stignem da ga razmuckam kako treba

da, i ode u dušnik i šta onda...  ma sigurnije je sa vodom, ako ne - kapsule su najjednostavnije rešenje
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #83 poslato: Mart 16, 2012, 06:45:23 posle podne »

Pozdrav

jel moze kreatin da se uzima na suvo,samo sipamo kasicicu u grlo pa posle zalijemo sa par casa voda?
jer mi se par puta desavalo da sam u zurbi i ne stignem da ga razmuckam kako treba

Možeš bez ikakvih problema, svodi se na isto. Nema neke velike potrebe za mućkanjem sa bilo čime jer će to imati minimalan efekat na napredak...
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #82 poslato: Mart 16, 2012, 04:24:39 posle podne »

Pozdrav

ja bih ti preporučila da ga rastvoriš u malo vode, pola čaše - čaša vode i to je to. Ako ti je nezgodno, imaš i opcije u kapsulama.
Sačuvana
Zdravara
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #81 poslato: Mart 16, 2012, 02:11:19 posle podne »

Pozdrav

Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #80 poslato: Mart 14, 2012, 09:14:41 pre podne »

zasto nekad ume da me zaboli ispod rebara dok trcim na traci il napolju? :P

verovatno je intenzitet previše visok, smanji intezitet i produži trajanje... znači lagani džoging ili čak brzo hodanje

drugo,tehnika disanja...   plitko dišeš...  produbi disanje, pokušaj sa tehnikama dijafragmatičnog disanja...  udah na nos, prvo "raste" stomak, tek onda gornji deo - mnogo više kiseonika dobijaju tvoji mišići, izdah polako, suprotnim redosledom

jer ljudi uglavnom dišu samo gornjim delom, što je mnogo manje efikasno

naravno, zahteva praksu
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #79 poslato: Mart 14, 2012, 07:39:31 pre podne »

Zato što si u lošoj kondiciji, a i verovatno zato što se pripremaš za to trčanje kako treba.

Većina trčanje shvata kao i teretanu - zdravo za gotovo, a činjenica je da trčanje predstavlja sport podjednako komplikovan kao i trening sa tegovima. Tako da pravilno zagrevanje, doziranje intenziteta i naravno tehnika trčanje zahteva vežbanje.
Sačuvana
Nikolito
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

TopForm Teretana

« Odgovor #78 poslato: Mart 13, 2012, 11:56:46 posle podne »

Sačuvana
Господе, ја знам да има те, ал не знам дал нас чујеш? Знам да видиш све, и зато не разумем, дал ове што су нам се крви напили, пушташ на Земљи па ћеш их тек горе казнити.
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #77 poslato: Mart 13, 2012, 07:39:11 posle podne »

Postovani, treba mi jedan savet: Bacam se na skidanje kilograma, pa sam htela da ubacim u ishranu whey.
 Ali mi je jedan drugar bodibilder rekao da je:
" bolje da pijem tecne amino kiseline. Jer od proteina moze i da se ugoji, a aminokiseline hrane misic i pomazu da se gubi salo".
Sad, gledala sam o njima, iskreno nije mi bas najjasnije, videla sam da one imaju u jednoj dozi (40ml) oko 20akg UH.
 Mozete li da kazete sta je bolje za mene? Imam 24 god, i nekih 10ak kg da skinem, planirala sam da pocnem sa trcanjem- intervalni trening, i vezbe snage sa tegovima. I naravno korigovana ishrana.
Hvala unapred

Tvoj prijatelj lupa guposti jer šta su aminokiseline nego sastavni deo proteina? Tako da iskreno sumnjam da je tvoj drugar uopšte nešto upoznat sa osnovama ishrane i suplementacije. To ti govorim da bi pripazila od koga primaš savete.

Nema te hrane na ovom svetu koja će te ugojiti sama po sebi, a opet gotovo svaka hrana (sa izuzetkom salate) će te ugojiti ako budeš preterivala sa unosom takve hrane.

Mnogo je bolja opcija za tebe da uzmeš whey protein jer tebi treba više proteina u ishrani, kao i većini ljudi koji slabo vode računa o ishrani.

Prednost whey proteina je što možeš povećati unos proteina u svakodnevnici, a da ne povećaš unos kalorija nešto drastično i takoĂ°e da ne uneseš UH ili masti...

Tečne aminokiseline su gotovo isto što i whey protein i to iz razloga što se whey protein vari mnogo brže nego neke druge vrste proteina koji su postojali kao jedini u vreme kada su tečne AK napravljene i to tamo negde sredinom 80tih godina. Tada je imalo više smisla unositi tečne AK jer to je bila trenutno najbolja opcija.

Isto tako, nisu sve tečne AK iste i ne mogu se sve koristiti u periodu skidanja sala jer kao što si primetila dosta ih ima sa mnogo UH u sebi i mnogo su korisnije kada se koriste tokom perioda nabacivanja mišićne mase i ono što je mnogo bitnije i na kraju krajeva razlog zašto su AK praktične je taj što se piju za vreme treninga. Tako su bilderi iz čiste pogodnosti mogli da ponesu bocu tečnih AK i da ih pijuckaju tokom treninga, a da ne izgledaju kao totalni narkomani - pošto je do tada bilo pravilo da se tokom treninga uzimaju amino kiseline u tabletama izmeĂ°u serija...

Naravno neko je od neupućenih amatera primetio da bilderi rade ovakve stvari, pogotovo tokom dijete kada im treba što manje kalorija, pa je taj neko pomislio da to služi svrsi sagoreavanja sala i naravno totalno omašio poentu...

E sad, danas bilderi uzimaju BCAA umesto whey proteina jer BCAA gotovo da nema kalorija i to su esencijalne AK koje se ionako najviše troše tokom treninga i tokom dijete, ali i njihova primena je kritična samo kada se kalorije već toliko smanjuju da se mora sve precizno kalkulisati...

Pošto nisi takmičar i imaš čitavih 10kg viška i tek si krenula da radiš na tome, moj ti je savet da svaki dan ubaciš jednu mericu whey proteina i to posle treninga smućkano u vodi i to dosta vode...zapamti da whey protein sam po sebi već sadrži jako veliku količinu BCAA i glutamina i to sve ukombinovano sa dovoljno velikom količinom proteina iz redovne i pravilne ishrane daje sasvim dovoljnu količinu AK za bilo koju svrhu.

Sačuvana
chocolategirl
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #76 poslato: Mart 13, 2012, 04:14:55 posle podne »

Postovani, treba mi jedan savet: Bacam se na skidanje kilograma, pa sam htela da ubacim u ishranu whey.
 Ali mi je jedan drugar bodibilder rekao da je:
" bolje da pijem tecne amino kiseline. Jer od proteina moze i da se ugoji, a aminokiseline hrane misic i pomazu da se gubi salo".
Sad, gledala sam o njima, iskreno nije mi bas najjasnije, videla sam da one imaju u jednoj dozi (40ml) oko 20akg UH.
 Mozete li da kazete sta je bolje za mene? Imam 24 god, i nekih 10ak kg da skinem, planirala sam da pocnem sa trcanjem- intervalni trening, i vezbe snage sa tegovima. I naravno korigovana ishrana.
Hvala unapred
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #75 poslato: Mart 11, 2012, 10:09:02 posle podne »

Glupo pitanje.. al jbg

Koliko dugo je potrebno da spadnu misici ako se ne idemo u teretanu..

Il ako odemo na more 10/15 dana jel moze kojim slucajem da opadnu malo misici? :P

I koliko je potrebno da pocinju da nestaju trbusni misici posle koliko vremena kad ih ne radim..

Proces podtreniranja kod uvežbanih sportista kreće već nakon 7 dana, tako da ćeš početi gubiti na mišićnoj masi nakon nedelju dana neaktivnosti. Naravno sam proces je gradualan i neće se dešavati u velikim skokovima, pogotovo kod natural vežbača. Tako da tih 15tak dana na moru neće imati neki veći efekat na tvoj izgled. Opet zavisi i od genetike vežbača, neki ljudi jednostavno lakše gube mišićnu masu od drugih. Bilo kako bilo nećeš imati nekih većih gubitaka u periodu od mesc dana.

Trbušnjaci neće nestati nikada možeš samo da nabaciš sloj sala preko njih pa da se više ne vide...ali generalno ne moraš ih ni raditi ako je estetika u pitanju jer ionako trbušnjaci slabo reaguju na trening posle nekih 2 meseca konstantnog treninga...
Sačuvana
Stranice: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 17 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.22 sekundi sa 17 upita.