TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 05:45:09 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 23 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Dobijanje mase, pocetnik...  (Pročitano 64981 puta)
Galleryst
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Today is my future!

« Odgovor #133 poslato: Maj 12, 2012, 03:22:37 posle podne »

Samo ti treba malo vremena, jedi tako, jako treniraj i bice rezultata.
Sačuvana
Ko ne zna, a misli da zna - Kloni ga se. Ko ne zna, a zna da ne zna - Nauci ga. Ko zna, a misli da ne zna - Uputi ga. Ko zna i zna da zna - Sledi ga.
Zarko
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #132 poslato: Maj 12, 2012, 01:04:50 posle podne »

uz svaki ovaj obrok sem sejkova ide i salata, ovo je primer za 1 dan a nije mi ovakav svaki cepam jos i razne vrste riba, teletinu itd...

a inace i jeste ovo malo za moju visinu, jedno 10tak kila bi mi dobro doslo.
Sačuvana
I DON T STOP WHEN I M TIRED,
I STOP WHEN I M DONE.
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #131 poslato: Maj 12, 2012, 12:12:19 posle podne »

Mislim da si mrsav na tu visinu i da ti treba jos mase.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #130 poslato: Maj 12, 2012, 12:03:58 posle podne »

Dobro je, nije lose - imas dosta hidrata (secera, tipa plazma, gejner)  menjaj izvore hidrata -  nekad testenine, krompir, zitarice...

proteina imas dosta / gledaj da budu rasporedjeni obroci u toku dana / da na svaka 2-3 sata imas proteinski obrok

samo tako nastavi!

p.s.  a povrce?  zdrave masti?  tipa omega 3 riblje ulje, maslinovo ulje, kostunjavo voce?
menjas li vrste proteina? ubaci i ribu, govedinu,curetinu...
Sačuvana
Zarko
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #129 poslato: Maj 12, 2012, 11:18:10 pre podne »

Pa evo imam 85 kg visok sam 192, 17 godina... treniram 4x sedmicno... daj mi neke smernice kolkiko proteina, koliko uh, koliko kalorija da bi dobio kvalitetnu masu.... ja unosim 4500-5000 kalorija i oko 170-250 proteina....ishranu sam vec postavljo i nije bilo nekih primedbi..
8h-4 jaja, o,4l mleka
10h-shake(150g plazma, 0,5l mleka,banana)
12h-gainer(200g mutant mass)-to je posle treninga
13h- pilece belo 200g pirinac
16h- shake(150g plazma, 0,5l mleka,banana)
19h-tunjevina
21h-pilece belo i pirinac
23h- 0,5l mleka

Da li je ovde necega previse, da li da smanjujem nesto, za sada ovih 4,5 kg sto sam dobio ima malko sala ali zanemarljivo.....
Sačuvana
I STOP WHEN I M DONE.
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #128 poslato: Maj 12, 2012, 09:13:57 pre podne »

Meni rekose na forumu da prvo radim masu, pa tek onda defku, jer u suprotnom necu nista dobiti....mozda je 15 kg puno, evo ja sada imam 85kg a visok 193...planiram da guram 95kg, pa cu onda da malo da defkam....

moraš imati šta da definišeš :)  ali pre svega moraš znati šta je tvoj prioritet, prema tome šta ti je i cilj

radi na masi, ali kao što su ti rekli na kvalitetnoj masi... ako nagomilaš previše sala imaćeš posle problema da skidaš
Sačuvana
Zarko
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #127 poslato: Maj 11, 2012, 06:56:15 posle podne »

Meni rekose na forumu da prvo radim masu, pa tek onda defku, jer u suprotnom necu nista dobiti....mozda je 15 kg puno, evo ja sada imam 85kg a visok 193...planiram da guram 95kg, pa cu onda da malo da defkam....
Sačuvana
I STOP WHEN I M DONE.
next Cutler
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #126 poslato: Maj 11, 2012, 02:47:59 posle podne »

Ako ne koristis steroide, sve sto preko 1,5kg-a mesecno nabacis ce ti biti cisto salo ili voda. Ti ces za 3 meseca da nabacis 15kg-a recimo, od kojih ne moze da bude vise od 4kg misica ni pod kojim uslovima. To znaci da ces da dobijes 11kg sala. To je ok, ako ti zelis da nabacis takvu masu, koja ce ti pomoci da ukoliko se bavis nekim sportom budes jaci i stabilniji. Na brzini bi mnogo izgubio, ali opet to moze da ima neke logiike u zavisnosti od sporta kojim se bavis. ALI, koliko sam video, ti hoces da radis definiciju posle. E, to vec nema nikakvog smisla. Radices 4 meseca krvave definicije (ne verujem ni da bi izdrzao), da bi skinuo tih 11kg sala, a pukao bi bar 2kg misica. Na kraju bi imao sledeci bilans: Polse nekih 7 meseci rada, dobio bi 2 kg cistih misica, a patio bi se prvo da jedes kao zver, a posle bi krizirao na dijetama. Tako da mozes da ocekujes da negde meseca januara imas lepu definiciju sa 2 kg vise misica. Ako ti je to cilj, udri. :)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #125 poslato: Maj 11, 2012, 02:06:12 posle podne »

Pa kako da unesem 5000 kalorija bez gainera?
Nabacujem za sada 4 kg mesecno sto znaci da ce mi trebati oko 4 meseca za 15 kg, ako se ovo nastavi ovim tempom, sto kolko sam video i nije toliko brz tempo, ima ovde ljudi koji za mesec nabace preko 10 kg....a moje pitanje je bilo, zbog cega sada enormno brzo gladnim?

ubrzavaš metabolizam... treniraš... telo traži hranu ;)

da li jedeš puno prostih hidrata, šećera? moguće i zbog toga ga gladniš, od oscilacija šećera.

Piješ li neki jak vitaminsko mineralni kompleks?
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #124 poslato: Maj 11, 2012, 12:25:35 posle podne »

ffs sta ce ti 5k kalorija dnevno?! kako da uneses bez gejnera? pa jedi non-stop najkaloricnije stvarina svetu: cokolade, sladolede, pizze, torte, hamburgere... uzivaj u dzanku. Mislis da ces od gejnera dobiti vise misica nego od ovih nabrojanih stvari? ko to nabacuje 10kg ovde za mesec dana?

nego, to je tvoj izbor i put kojim si krenuo, nema sta ja da ti kenjam jel to valja ili ne. probao sam nekoliko puta, ali mi ne ide. Cepaj kako ti mislis da treba, sto se tice pitanja- to je normalna stvar i ne treba da te brine, vise hrane = vise apetita, problem sa skidanjem sala ces uvek imati, jer se prvih 1-2 nedelje boris sa gladju i krcanjem stomaka
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Zarko
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #123 poslato: Maj 11, 2012, 12:01:56 posle podne »

Pa kako da unesem 5000 kalorija bez gainera?
Nabacujem za sada 4 kg mesecno sto znaci da ce mi trebati oko 4 meseca za 15 kg, ako se ovo nastavi ovim tempom, sto kolko sam video i nije toliko brz tempo, ima ovde ljudi koji za mesec nabace preko 10 kg....a moje pitanje je bilo, zbog cega sada enormno brzo gladnim?
Sačuvana
I STOP WHEN I M DONE.
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #122 poslato: Maj 11, 2012, 11:50:51 pre podne »

ne mozes "rasiriti" zeludac, cak da tako nesto kao sto je rasirivanje zeluca postoji, desava se na nivou 2-5%, sto je zanemarljivo.
ako znas da je ishrana najvaznija, sta ce ti onda gainer?
defka se radi u odnosu na vreme koje si proveo gradeci misicnu masu, a ne prema kolicini kilograma koje si nabacio. mozes ti za dva meseca dobiti 15kg, pa krenuti na defku, ali to ce biti uzaludan posao, napatices se, potrositi dosta para i zivaca, a efekti ce biti daleko ispod tvojih ocekivanja. nazalost, stvari ne funkcionisu na nacin kako ti obrazlazes svoje akcije u postovima
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #121 poslato: Maj 11, 2012, 11:23:42 pre podne »

Gladan nikada ne smes ostati bilo da si na masi ili defki.Uvek sa sobom mozes nositi malo kikirikija,badema,brazilskog oraha tek da ti utole glad.
Sačuvana
Zarko
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #120 poslato: Maj 10, 2012, 07:39:52 posle podne »

Ma sada imam jaku zelju, imam VAS da me uputite da tu volju usmerim u pravom smeru...

Jedan problem: Od kako se hranim ovako apetit mi se enormno otvorio, i juce sam morao da odem iz skole jer nisam jeo nista par sati i krenuo je da me probada stomak od gladi, pa se malo bojim da sam rasirio zeludac pa da cu kasnije imati problem kada budem na dijeti za skidanje sala....
Secam se pre sam ziveo na 3 obroka, sada i 5 obroka su mi previse malo....
Sačuvana
I STOP WHEN I M DONE.
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #119 poslato: Maj 10, 2012, 09:14:23 pre podne »

Misllim da je fazon u želji da nešto pomogne kako si se manje radilo a dobijalo više.. ljudi se nadaju da je stvorena neka vrsta prečice ka uspehu...
Sačuvana
Stranice: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 23 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.1 sekundi sa 18 upita.