TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 05:42:17 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 23 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Dobijanje mase, pocetnik...  (Pročitano 64972 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #148 poslato: Maj 14, 2012, 09:38:50 pre podne »

ok...sada jos jedno pitanje
kupio sam kreatin, koliko dugo da ga pijem, pa koliku onds pauzu da pravim?š
ja sam planirao 2 meseca, pa onda idem na more i jedno 20 do 30 dana cu biti bez whaya i kdeatina i ver i bez treninga....da li cu tada mnogo izgubiti?

ne moraš praviti pauzu sa kreatinom, nemoj više od 10 g da unosiš dnevno.  Faza punjenja nije neophodna.

Na odmoru se opusti i jedi šta želiš, ja bih ti savetovala da unosiš i dalje što više proteina - meso, riba, morski plodovi - iskoristi to što si na moru
Sačuvana
Zarko
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #147 poslato: Maj 14, 2012, 09:19:51 pre podne »

ok...sada jos jedno pitanje
kupio sam kreatin, koliko dugo da ga pijem, pa koliku onds pauzu da pravim?š
ja sam planirao 2 meseca, pa onda idem na more i jedno 20 do 30 dana cu biti bez whaya i kdeatina i ver i bez treninga....da li cu tada mnogo izgubiti?
Sačuvana
I DON T STOP WHEN I M TIRED,
I STOP WHEN I M DONE.
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #146 poslato: Maj 14, 2012, 07:18:43 pre podne »

Ja mislim da se previše opterećuješ glupostima, ako nastaviš ovim tempom da slušaš svačije savete samo ćeš se zaglupeti i nećeš ništa uraditi...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Zarko
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #145 poslato: Maj 13, 2012, 07:07:55 posle podne »

pa ja unesem dnevno 7 obroka od 30-50g proteina...sto se tice ostalog vise nznm sta da eadim, jedni kazu samo jedi, drugi kazu da nista to ne valja...sad cu umesto gainera da predjem na whay...a ishranu cu istu..
Sačuvana
I STOP WHEN I M DONE.
Stefan L.
Gost
« Odgovor #144 poslato: Maj 13, 2012, 06:53:08 posle podne »

Sa 1 L mleka uneses 28 g proteina,ali i 45 g Laktoze (secera).To je problem. ;)

Kreatin bilo koji Monohidrat,tj. da je sto vece pakovanje a sto jeftiniji. ;)

Mozes da pijes Kreatin i godinu dana bez pauze ako ga pijes 5 g posle treninga ili po 5 g pre i posle. :)

To sto si ti mrsav je idealno (sad ce 90% njih reci kako)...Pa ne moras previse da vodis racuna o hidratima,bitno je da unosis sto vise proteina kako bi izgradio sto vise misica.

Treba da razmisljas tako da ceo zivot budes na masi a izdefinisan,kako to?! Jak trening i jos jaca ishrana. ;)

Jedes 4 ili 5 puta,svaki obrok imas proteine,minimum 40 g Proteina po obroku (to ti je 150 g belog mesa i solja ipo jogurta,ili 4 cela jajeta i 4 belanca sa soljom jogurta),da od hidrata jedes pirinac,krompir i Ovsene (razane,jecmene) pahulje,da od masti jedes Bademe,Lesnike,Orahe,da jedes povrce i da posle treninga castis sebe nekim slatkisem,recimo parcetom torte ili sad leti sladoledom,zato sto si odradio dobar trening ( a linija ti to tolerise pa ti se moze). ;) Samo sto vise mesa,jaja,sira i dobices ti mase i mase.
« Poslednja izmena: Maj 13, 2012, 06:54:47 posle podne od strane Stefan L. » Sačuvana
Zarko
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #143 poslato: Maj 13, 2012, 06:24:37 posle podne »

Jel bi mogao da mi napises otpr kakva bi trebala da mi bude ishrana, imam 85kg...
Sačuvana
I STOP WHEN I M DONE.
DM
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #142 poslato: Maj 13, 2012, 06:17:58 posle podne »

Ja iskreno ne znam kakvu ces ti masu dobiti, sa tolko mleka , plazme i takvih slicnih namirnica.
Ne verujem da ce to biti neka kvalitetna masa.
Sačuvana
Zarko
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #141 poslato: Maj 13, 2012, 06:01:34 posle podne »

pa mleko ima i proteina i kalorija, lako se pije, pomaze mi pri izgradnji mase...
da li da uzmem scietecov kreatin koji sada snizen ili dymatrize koji nesto skuplji...
takodje me interesuje koliko dugo da ga pijem, kada da pravim pauze..
Sačuvana
I STOP WHEN I M DONE.
Stefan L.
Gost
« Odgovor #140 poslato: Maj 13, 2012, 05:52:32 posle podne »

Pa pravim 2 sejka u koja ide poa 0,5l mleka dnevno, i jos volim da pijem mleko...
Znaci ako sam te dobro razumeo moram 4l ciste vode, znaci u toku treninga cu da pijucnem oko litar, o,5l u pmw i ostalo na silu.... >:(
Ali se bojim da cu imati poteskoca da popijem tolko vode i da ce mi to smanjiti apetit.... :(
Mleko ne moras uopste da pijes...bolje jedi Balans sir,jeftinije te izadje od 2 L mleka,a Sejk pravi sa vodom. :) Ne moras 4 L vode,vec minimum 2 L,a sad da li ces popiti 2,5 L ili 3 L sa tim se ne opterecujes... Ne pijes vodu na silu,nego je flasa uvek pored tebe i uvek pijuckas,kao i na treningu,videces da ces lagano popiti 3 L vode u danu.Kako ti mleko ne smanji apetit?!Voda nema nikakvu hranljivu vrednost,zato one dijete gde zene piju i po 5-6 litara vode da ne bi jele nemaju efejta,stalno su gladne,ne moze voda da te zasiti...
Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #139 poslato: Maj 13, 2012, 04:09:38 posle podne »

Nece ti smanjiti apetit...stvori sebi naviku da pijes dosta vode pa ce ti se posle sama traziti..
Sačuvana
Zarko
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #138 poslato: Maj 13, 2012, 03:57:24 posle podne »

Pa pravim 2 sejka u koja ide poa 0,5l mleka dnevno, i jos volim da pijem mleko...
Znaci ako sam te dobro razumeo moram 4l ciste vode, znaci u toku treninga cu da pijucnem oko litar, o,5l u pmw i ostalo na silu.... >:(
Ali se bojim da cu imati poteskoca da popijem tolko vode i da ce mi to smanjiti apetit.... :(
Sačuvana
I STOP WHEN I M DONE.
Stefan L.
Gost
« Odgovor #137 poslato: Maj 13, 2012, 03:48:29 posle podne »

Sta ce ti 2 L mleka dnevno?!
Pijes ga 5 g pre i posle treninga ili samo 5 g posle treninga.
Bez obzira na Kreatin treba da pijes bar 2 L vode dnevno...samo u toku treninga bi mogao da pijuckas 1 L vode.
Nije ti rano,jedes meso sa 17 godina,tj. Junetinu,a u njoj imas Kreatin. ;)
Ne moras da radis fazu punjenja,a mozes,to je svejedno.
Sačuvana
Zarko
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #136 poslato: Maj 13, 2012, 01:22:38 posle podne »

sutra kupujem scitecov kreati pa imam nekoliko pitanja u vezi toga:
-da li mi je rano sa 17 god
-da li da fadim prvo fazu punjenja ili bez nje
-posto sam cuo da treba dosta vode, oko 4 l dnevno, da li mora biti voda ili moze i mleko, posto nznm kako cu da unesem 4 l vode, kad sada unosim mozd 1l vode  i oko 2l mleka dnevno
pozz
Sačuvana
I STOP WHEN I M DONE.
Zarko
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #135 poslato: Maj 12, 2012, 04:13:09 posle podne »

Bilo bi super, nek pozuri malo taj testosteron...... :)
Sačuvana
I STOP WHEN I M DONE.
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #134 poslato: Maj 12, 2012, 04:00:50 posle podne »

Da, ali isto tako imaš tek 17 godina.. sad kad te udari testosteron sa 18 pa na dalje sve do sredine 40tih ima da se razviješ i previše :)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 23 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.225 sekundi sa 18 upita.