TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 05:27:40 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 23 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Dobijanje mase, pocetnik...  (Pročitano 64943 puta)
Zarko
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #163 poslato: Maj 15, 2012, 04:26:46 posle podne »

Posto unosim oko 5000 kalorija dnevno, a to je previse za moju kilazu, na 85 kg bi mi trebalo nesto malo vise od 2000 za organizam i da dodam jos 1000 za trening i 1000 za masu...da li su mi dovoljne 4000 cal na 85kg?
U tom slucaju planiram i da malo izmenim ishranu tj. da smanjim mleko i plazmu i da predjem sa gainera na whay..pa bi to izgeldalo ovako

8h-musli(ovsene,kukuruzne semenke, lanene semenke i suvo grozdje)100g i 0,4l mleka-oko 550 cal i oko 25 proteina
10h-4 jaja, solja mleka-30p 700 cal
12h-tunjevina 180g i integralni hleb jogurt-40p i 700 cal
16h-150g badem kikirki indiski oraj grozdje...40p i 800cal
18h-pre treninga-150g krompira ili pirinca i 100g mesa-600cal i 30p
20g-1,5 mera whaya i dex-200cal 30gp
21h-200g oslica i 150g pirinac-600cal i 35p
22,30h-150g mladog sira i integralni hleb
cepam umesto tune sardine,piletinu,teletinu itd..

To je oko 4500 kalorija i oko 250 proteina, stim sto cu cesto da preskocim 1 obrok i bice oko 4000 kalorija i oko 230 proteina....Sta kazete na ovo, oci li ovde dobiti kvalitetne mase? Takodje cepam i kreatin to sam zaboravio da napisem i pije 4l vode dnevno...

« Poslednja izmena: Maj 15, 2012, 04:28:55 posle podne od strane Zarko » Sačuvana
I DON T STOP WHEN I M TIRED,
I STOP WHEN I M DONE.
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #162 poslato: Maj 15, 2012, 02:50:10 posle podne »

Svi imaju velike zelje na pocetku i misle da to sve lako ide.Medjutim kada shvate da to bas i nije tako jednostavno onda mnogi odustanu.A to da je lakse sve na tacni kada im serviramo,slazem se.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #161 poslato: Maj 15, 2012, 08:26:50 pre podne »

ali ipak je pohvalno što se momak trudi i želi da sazna što više informacija :)  klasifikacija informacija je sledeći korak ;)

Pohvalno je što hoće da nauči, ali nije pohvalno što uči samo iz ove teme. Ima brdo informacija na forumu koje bi trebalo da iskoristi da ne pita pitanja koliko grama kreatina i šta će se desiti ako pije/ne pije, kako da se hrani, šta će se desiti kad ode na more, a ne pije kreatin, i ostale nebuloze... 
Svi se polomiše da objasne, ukažu, a on i dalje hoće da se nakljuka za dva meseca 15kg, ko ćurka pred Božić - pa misli da će mu od toga ostati 10kg mišića za plažu. Svi hoće sve na tacni, individualne proglrame ishrane, treninga, suplementacije. Mora malo da sam da istražuje i čita, postoji mnogo stvari van ove teme kako na forumu tako i na google.com, samo treba malo truda i vremena. 

sve je to meni jasno, na ovom forumu sam 5 godina :)

na nama je da ljude posavetujemo, a dalje je na njima... :)
Sačuvana
Galleryst
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Today is my future!

« Odgovor #160 poslato: Maj 14, 2012, 08:23:20 posle podne »

Ja i dalje kazem, pocetnik, zatrpaj ga tonom papira i kazi mu da je glup!
Inat cuda pravi.

Da, tu se slazemo :P
Sačuvana
Ko ne zna, a misli da zna - Kloni ga se. Ko ne zna, a zna da ne zna - Nauci ga. Ko zna, a misli da ne zna - Uputi ga. Ko zna i zna da zna - Sledi ga.
Zarko
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #159 poslato: Maj 14, 2012, 07:55:41 posle podne »

Pa za sada se pojavilo malo na donjem stomacicu, ali su mi zato vece ruke i grudi.....pa kada bih nabacio jos 10kg i onda menjam....do tada cu vas konsultovati kako i sta da promenim..
usput uzeo sam dymatrize kreatin i sutra krecem da ga cepam, bez faze punjenja...
Sačuvana
I STOP WHEN I M DONE.
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #158 poslato: Maj 14, 2012, 07:19:43 posle podne »

To znači da ne dobijaš teško na kilaži... videćeš sam kad salo preovlada pa onda menjaj ishranu
Sačuvana
Zarko
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #157 poslato: Maj 14, 2012, 06:24:44 posle podne »

Evo merio sam se juce i da ne verujete 7kg za 45 dana......guracu ovako jos mozda mesec ipo pa cu da vas konsultujem da malo izmenim ishranu....
Sačuvana
I STOP WHEN I M DONE.
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #156 poslato: Maj 14, 2012, 05:50:18 posle podne »

Upravo zato, natera te da se brzo prilagodis, formiras misljenje i radis iz sve snage. Ne trebaju ti tudja misljenja bitno je sta ti mislis! XD
Ja i dalje kazem, pocetnik, zatrpaj ga tonom papira i kazi mu da je glup!
Inat cuda pravi.
Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
Galleryst
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Today is my future!

« Odgovor #155 poslato: Maj 14, 2012, 04:46:44 posle podne »

Ne bih se slozio da zbuni, kako koji se jos vise, aj sad, nalozi na materiju!

Neko kome je ovo sve novo ima svasta svasta da procita i to zaista moze da ga zbuni, pogotovo sto je ovo sport gde su misljenja mnogo razlicita, gde ne odgovara svima ista stvar i gde ce veci deo populacije dati razlicite odgovore.
Sačuvana
Ko ne zna, a misli da zna - Kloni ga se. Ko ne zna, a zna da ne zna - Nauci ga. Ko zna, a misli da ne zna - Uputi ga. Ko zna i zna da zna - Sledi ga.
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #154 poslato: Maj 14, 2012, 04:22:34 posle podne »

Opustite se ljudi, svako prolazi fazu informisanjaaa! BRE! Kako bi sad bilo da covek pita nesto, a neko mu odgovori, necu da ti kazem celavi! XD dok se neko stvarno ne zainteresuje, mos ga hebat, al procitati nece, setite se samo matematike iz srednje! . . .
Ne mozete se setiti? Zasto? Pitam se! :D
@Zoltan
Ne bih se slozio da zbuni, kako koji se jos vise, aj sad, nalozi na materiju! Neznam ovo, procitam text o tome, pa opet pola ne razumem, pa procitam opet o nerazumljivim delovima i tako u nedogled, dok sve ne pocne dat se sklapa pred ocima. Na kraju zavrsis sa manje vise sklopljenom slikom svega sto te zanima! Ili bi barem trebalo da te zanima, budes malo zdraviji, malo pametniji, pozitivniji i jedno 6 puta veca budaletna( moj slucaj). Neke ljude uhvati neverovatna prozdrljivost kad ulete u biblioteku iz jednog jednostavnog razloga.
Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
DM
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #153 poslato: Maj 14, 2012, 03:07:47 posle podne »

Ima dovoljno informacija ovde na forumu, nego treba ih procitati ali NE, lakse je postaviti pitanje za pitanjem, i to sve takva koja su vec postavljena stotinu puta. Nek se krene redom, rubrika ISHRANA i SUPLEMENTACIJA, pa kad se to procita, onda i vise nema potreba za dalja pitanja, barem ne za rekreativce i pocetnike.
Nego, ide se tom formulom, ajde brze, kracim putem, vise i na brzinu, jbg. leto je blizu.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #152 poslato: Maj 14, 2012, 11:53:58 pre podne »

Svi se oni trude ali puno informacija malo nekad zbuni a pogotovu pocetnika.
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #151 poslato: Maj 14, 2012, 10:53:54 pre podne »

ali ipak je pohvalno što se momak trudi i želi da sazna što više informacija :)  klasifikacija informacija je sledeći korak ;)

Pohvalno je što hoće da nauči, ali nije pohvalno što uči samo iz ove teme. Ima brdo informacija na forumu koje bi trebalo da iskoristi da ne pita pitanja koliko grama kreatina i šta će se desiti ako pije/ne pije, kako da se hrani, šta će se desiti kad ode na more, a ne pije kreatin, i ostale nebuloze... 
Svi se polomiše da objasne, ukažu, a on i dalje hoće da se nakljuka za dva meseca 15kg, ko ćurka pred Božić - pa misli da će mu od toga ostati 10kg mišića za plažu. Svi hoće sve na tacni, individualne proglrame ishrane, treninga, suplementacije. Mora malo da sam da istražuje i čita, postoji mnogo stvari van ove teme kako na forumu tako i na google.com, samo treba malo truda i vremena. 
Sačuvana
Arbeit macht frei.
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #150 poslato: Maj 14, 2012, 10:06:54 pre podne »

Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #149 poslato: Maj 14, 2012, 09:41:12 pre podne »

Ja se slazem sa Alenom jer vec vidim da si zbunjen.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 23 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.152 sekundi sa 18 upita.