TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 10:14:09 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pomoćne stvari bez kojih je treniranje kao proces nezamislivo. Diskusija!  (Pročitano 11409 puta)
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: Oktobar 29, 2012, 06:21:14 posle podne »

...
I jednoj takvoj doktorki zabranise rad i hapse je.Zena je genije...stvarno se u ovoj drzavi ne ceni nauka ni najmanje....

Da ako nije neka prevara u pitanju.

Biochemo..svasta sam cuo da uzimaju i inostranstvu.Rumuni su navodno na naposimu mada mi nije jasno kako nemaju vise povreda,Hormon je vise kod Rusa zastupljen a deka neka zlatna sredina.Sta od toga uzeti i koliko a da to ipak koristi kao oporavak i jacanje samih vezivnih tkiva je pitanje na koje jos u mom slucaju ne znam odgovor.

Logika je relativno prosta - imaš one koji ti daju snagu, masu i tetive penzionera i imaš one koji ti zapravo utiču pozitivno i na tetive i ligamente. Da se ne bi učinio sklonijim povredama ovi drugi moraju da budu baza, a ovi se mogu dodati. Ako je cilj ojačavanje veziva, onda se ide na suplementaran test u okviru ili blago jače nego što su fiziološke konc sa akcentom na ovima što pojačavaju (umesto da smanjuju) sintezu kolagena.
Sačuvana
rhythm_of_life
Gost
« Odgovor #40 poslato: Oktobar 29, 2012, 11:58:50 pre podne »

Da li ona doktorka Marijana sto leci fudbalere koristi neki hormon rasta ili tako nesto ? Kao fazon izleci ligamente za 10 dana a ja moj evo lecim vec godinu

Zvanicno, njen metod lečenja podrazumeva premazivanja i masaže bolnog mesta gelovima (jedan od najvažnijih sastojaka je konjska placenta) kroz koje se onda propušta visokofrekventna struja. Gelovi su prirodni i napravljeni na osnovu njenog dugogodisnjeg iskustva, i tako tretirano, najdalje za sedam dana mišićno tkivo potpuno se regeneriše.

I jednoj takvoj doktorki zabranise rad i hapse je.Zena je genije...stvarno se u ovoj drzavi ne ceni nauka ni najmanje....
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: Oktobar 29, 2012, 11:20:32 pre podne »

Da li ona doktorka Marijana sto leci fudbalere koristi neki hormon rasta ili tako nesto ? Kao fazon izleci ligamente za 10 dana a ja moj evo lecim vec godinu

Zvanicno, njen metod lečenja podrazumeva premazivanja i masaže bolnog mesta gelovima (jedan od najvažnijih sastojaka je konjska placenta) kroz koje se onda propušta visokofrekventna struja. Gelovi su prirodni i napravljeni na osnovu njenog dugogodisnjeg iskustva, i tako tretirano, najdalje za sedam dana mišićno tkivo potpuno se regeneriše.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #38 poslato: Oktobar 29, 2012, 09:39:57 pre podne »

Biochemo..svasta sam cuo da uzimaju i inostranstvu.Rumuni su navodno na naposimu mada mi nije jasno kako nemaju vise povreda,Hormon je vise kod Rusa zastupljen a deka neka zlatna sredina.Sta od toga uzeti i koliko a da to ipak koristi kao oporavak i jacanje samih vezivnih tkiva je pitanje na koje jos u mom slucaju ne znam odgovor.
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

Чекам васкрсење мртвих, и живот будућег веka

« Odgovor #37 poslato: Oktobar 29, 2012, 01:04:35 pre podne »

Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Oktobar 28, 2012, 10:15:17 posle podne »

Sto se hemije tice deka ili boldenon. Za vezivno tkivo čine čuda. Deka vuče malo više na gain mase, boldenon ne toliko, povećava RBC (izdržljivost) i jako lean gainove. Ostala hemija je kontraproduktivna bez ovoga u kombinaciji tipa metana, nedajbože winstrola pa čak i testa.

Razumemo zeal i samo napred Zoli.

Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #35 poslato: Oktobar 28, 2012, 05:55:57 posle podne »

Zagrevanje je jedna od jako bitnih stvari kod mene i to radim veoma ozbiljno.Mislim da bi povrede bile mnogo jace i ozbiljnije da to nisam radio detaljno.Cak i to sa duksom radim trudeci se da to bude sve kako treba ali i pored toga povrede su tu jer idem bas do granica izdrzljivosti posto je to jedini nacin da napredujem i odrzim se kod nas u vrhu sto se tice armwrestlinga.Vecina pa verujem i vi reci cete da nisam normalan jer ovo zaista moze dovesti do ubogaljivanja sebe samoga.Ali ima tu neki neobjasnjivi adrenalin i zaista ovo volim i dajem svoj maksimum.Ali isto tako ne elim biti bogalj pa se ovde sa vama svima konsultujem kako i sta.
Sto se hemije tice u ovom slucaju bi to bila ili deka ili hormon ali se samo uzimanje razlikuje od recimo spremanja za bb scene jer ovde ne bi trebala masa niti nesto snaga jer oba imam.Meni treba izdrzljivost i oporavak.Ne uzimam hemiju niti mislim u skorije vreme ali znam da bi bilo sve tada lakse makar sto se bolova i oporavka tice.Idem natural pa dokle moze a kasnije sta bog da.
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Oktobar 28, 2012, 01:14:42 posle podne »

edit - jasna stvar što ste rekli doktorka, nego sam ja na prvu loptu skovao neki drugi smisao vaše rečenice. Ona prva rečenica mog prethodnog posta se ne nadovezuje na vaš prethodni. :)
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Oktobar 28, 2012, 01:06:59 posle podne »

Ali nezagrejani ligamenti mnogo lakše podležu mehaničkom oštećenju zar ne? Nezavisno od ovoga, naravno ako se oseti oštar bol tokom treninga, uvek je bolje odmah zabataliti jer se pravi damage oseća tek ujutru, a totalno ne treba praviti dodtno oštećenje.
« Poslednja izmena: Oktobar 28, 2012, 01:12:36 posle podne od strane Biochemo » Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Oktobar 28, 2012, 10:10:53 pre podne »

Poslusacu vas doktorski savet jer ipak to nije moj reon a savete strucnjaka prihvatam.Nije lako ovo sto radim i ponekad mi krivo jer imam zelje,volje,snage..ali ligamenti kazu stop.

Poznat mi je taj osecaj, ali priroda je tako uredila da telo moze da podnosi pritisak do odredjenih granica, sve preko toga, pre ili kasnije, napravi neku stetu. Dobra stvar je sto te ligamenti upozoravaju gde im je limit, jer dok si zagrejan ne mozes uvek najbolje da procenis stanje, pa vidis da se nesto desilo tek kad prodje malo vremena.
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Oktobar 27, 2012, 12:33:19 posle podne »

U tvom slucaju se isplati posvetiti regeneraciji vezivnog tkiva u svakom momentu van treninga. Za razliku od mišića za koji je jako metabolički aktivan i dobro prokrvljen, ovde je neophodno da sam ubrzavaš regeneraciju. Jedini (natural) način za koji ja znam da se to postigne je širenjem krvnih sudova, tj boljom prokrvljenošću mesta koje je pod tenzijom.

Da li ćeš to da radiš mastima, ili ćeš to mesto da greješ - nebitno. Ali tebi treba nekoliko sesija dnevno, barem kao jutarnja i večernja rutina. Pri ovome, jako savetujem da se što više oslanjaš na fizičke umesto hemijske metode (prekomerno korišćenje masti uvek dovodi do smanjenja osetljivosti na istu i samim tim smanjuje dejstvo veoma dragocenog aduta za neka teža stanja koja dnevna rutina ne obuhvata).

Što se tiče ketonala i maskiranja bola - nije za pred trening kao što su doktori rekli, ali da ne leči tu nisam siguran. U nekim slučajevima je neophodno prvo smiriti inflamaciju da bi regeneracija uopšte mogla ljudski da krene. Neki moj recept je u mirovanju smiruješ bol, i pojačavaš regeneraciju povećavanjem protoka krvi kroz tkivo. Pred trening jako zagravanje (u ovakvim slučajevima aktivno + pasivno - dakle vežbe zagrevanja u duksu pre čega je stavljena npr crvena konjska mast).
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #30 poslato: Oktobar 27, 2012, 11:50:40 pre podne »

Poslusacu vas doktorski savet jer ipak to nije moj reon a savete strucnjaka prihvatam.Nije lako ovo sto radim i ponekad mi krivo jer imam zelje,volje,snage..ali ligamenti kazu stop.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Oktobar 27, 2012, 11:30:34 pre podne »

Uglavnom samo kada treniram a ne u danima pauze.To je oko 5 puta nedeljno mada zavisi kako kada.Inace jako se ja dobro zagrejem ali kada ja vezbam onda je to bas hard core i bolovi su skoro uvek prisutni.Gledacu da se vise fokusiram na konjskoj masti pre a ketonal ako zatreba posle.

Bolje je tako, narocito sto ti vec ocekujes bol, da ne bude da si ga " zamaskirao " mazanjem ketonala pre treninga. 
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #28 poslato: Oktobar 27, 2012, 12:10:01 pre podne »

Uglavnom samo kada treniram a ne u danima pauze.To je oko 5 puta nedeljno mada zavisi kako kada.Inace jako se ja dobro zagrejem ali kada ja vezbam onda je to bas hard core i bolovi su skoro uvek prisutni.Gledacu da se vise fokusiram na konjskoj masti pre a ketonal ako zatreba posle.
Mislis na bolove iscrpljenog misica ili one patoloske ? :D  Nemo' da se ubogaljis : )

Da bi moje bolove razumeo u potpunosti moras se baviti armwrestlingom.Ovako ih je tesko opisati.Ne brini trudim se da se ne ubogaljim  :)
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

Чекам васкрсење мртвих, и живот будућег веka

« Odgovor #27 poslato: Oktobar 27, 2012, 12:04:46 pre podne »

Mislis na bolove iscrpljenog misica ili one patoloske ? :D  Nemo' da se ubogaljis : )
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.119 sekundi sa 17 upita.