TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 02:56:45 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pomoćne stvari bez kojih je treniranje kao proces nezamislivo. Diskusija!  (Pročitano 11412 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #26 poslato: Oktobar 25, 2012, 03:35:53 posle podne »

Uglavnom samo kada treniram a ne u danima pauze.To je oko 5 puta nedeljno mada zavisi kako kada.Inace jako se ja dobro zagrejem ali kada ja vezbam onda je to bas hard core i bolovi su skoro uvek prisutni.Gledacu da se vise fokusiram na konjskoj masti pre a ketonal ako zatreba posle.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Oktobar 25, 2012, 01:10:53 posle podne »

Ja namazem pre treninga jer imam utisak da mi ublazi bolove i bolje mogu trenirati.

Nema potrebe tako, kao sto kaze dr Pedja veca je mogucnost povredjivanja posto nemas jasan prag bola.

Ne znam koliko je cesto upotrebjavas, ali ja bih pravila pauze na neko vreme.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Oktobar 25, 2012, 11:04:59 pre podne »

To nije baš dobar pristup, jer je bol osećaj kobi nas štiti od povreda. Mnogo je bolje da se dobro zagreješ, možeš mazati red horse gel ili ben gay...
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #23 poslato: Oktobar 25, 2012, 09:44:59 pre podne »

Ja namazem pre treninga jer imam utisak da mi ublazi bolove i bolje mogu trenirati.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Oktobar 25, 2012, 08:43:11 pre podne »

Samo napred Kozma, bez brige. Izmasiraš ledom posle treninga i utrljaš ketonal  :)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #21 poslato: Oktobar 25, 2012, 08:26:14 pre podne »

Samo me jos zanima sto se gela tice jel problem ako ga mazem svaki dan kada treniram? jer zaista mi pomaze mnogo.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Oktobar 24, 2012, 09:34:45 posle podne »

Veliko hvala na objasnjenju.

Nema na cemu, kad god zatreba! :-)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #19 poslato: Oktobar 24, 2012, 11:54:16 pre podne »

Veliko hvala na objasnjenju.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Oktobar 24, 2012, 10:23:58 pre podne »

Ovo je simptomatska terapija ( deluje samo na simptom, tj. bol koji je ustvari posledica ), ne deluje na uzrok njegovog nastanka. Sto se primene tice, ni za jedan lek se ne moze reci da je apsolutno bezbedan, pa sam uvek za dozu opreza.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #17 poslato: Oktobar 24, 2012, 09:50:53 pre podne »

Znaci bez bojazni mogu da ga koristim? a jel gel leci ili samo zamaskira bol?
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Oktobar 24, 2012, 09:21:35 pre podne »

Ketonal ( ketoprofen ) pripada grupi nesteroidnih antiinflamatornih lekova koji imaju antiinflamatorni ( modifkuju zapaljensku reakciju ), analgeticki ( deluju na bol ) i antipireticki efekat ( snizavaju povisenu temperaturu ). Lokalno primenjen koristi se za ublazavanje ili otklanjanje bolnih sindroma ( kod zapaljenskih i degenerativnih procesa..), u traumatologiji narocitio kod sportskih povreda mekih tkiva i zglobova, u reumatologiji za lecenje artritisa i vanzglobnog reumatizma..

Sto se nezeljenih efekata tice, najcesce se javljaju digestivni poremecaji ( lose varenje, nadutost, meteorizam, pecenje ili bol u gornjem delu stomaka...) i to je karakteristicno za celu grupu ovih lekova. Mogu se javiti i preosetljivost na lek i tezi digestivni i drugi poremecaji ali u jako malom procentu se to zaista i desi.

U praksi se jako dobro pokazao, kako kod sportskih povreda tako i kod bolova u donjem delu ledja ( lumbalnog sindroma ), kod menstrualnih tegoba...
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #15 poslato: Oktobar 24, 2012, 08:34:19 pre podne »

Voleo bih i molim nase doktore na forumu da malo vise prokomentarisu ketonal gel kao i tablete.Jel ima nezeljenih efekata bilo kakvih? koje je vase strucno misljenje? Secam se mog najtezeg takmicenja do sada armwarsa kada celu noc do tri cetiri nisam oka mogao sklopiti jer mi je komplet ruka sa ramenom bila u jakim bolovima koje ni neprijatelju ne bi pozeleo.Zena mi kaze uzmi ketonal i ja je poslusao.Posle 20min 90 posto bola prestalo i zaspao sam.Sutradan skoro kao nov,jos malo namazao gela i super.Cudi me jer povrede su to ipak bile.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Oktobar 23, 2012, 07:58:41 posle podne »

Da, ja uvek u kuci imam i crvenu i zelenu mast, dugo traju i zaista se isplate. Odlicne su i za reumatske bolove, pa ih mogu svi koristiti.
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 23, 2012, 06:59:52 posle podne »

Pomoci ce ti ko
Mislite da ova crvena konjska mast moze da se koristi kao pred-zagrevanje..? Ja kuburim sa tim patelarnim ligamentom pa uvek imam osecaj pre trcanja da su mi "hladna" kolena pa tek posle 10-15 minuta bude bolje. I samo zagrevanje me smara jer moram iz tog hladnog osecaja da krenem nesto skakutati trckarati, bilo bi bolje kad bih mogao nekako da pred-zagrejem kolena :D 
Pomoci ce ti konjska sigurno koliko toliko...probaj pa ces videti nije neki trosak a konjska crvena ima samo vece pakovanje,tako da ce ti trajati bas dugo.
Sačuvana
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

Чекам васкрсење мртвих, и живот будућег веka

« Odgovor #12 poslato: Oktobar 23, 2012, 06:02:32 posle podne »

Mislite da ova crvena konjska mast moze da se koristi kao pred-zagrevanje..? Ja kuburim sa tim patelarnim ligamentom pa uvek imam osecaj pre trcanja da su mi "hladna" kolena pa tek posle 10-15 minuta bude bolje. I samo zagrevanje me smara jer moram iz tog hladnog osecaja da krenem nesto skakutati trckarati, bilo bi bolje kad bih mogao nekako da pred-zagrejem kolena :D 
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.076 sekundi sa 18 upita.