TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398395 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 07:25:33 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Miki Mihajlovic)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ironman'z power (b)log  (Pročitano 16956 puta)
škemi
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: Avgust 20, 2013, 12:39:52 posle podne »

hahaha... "Pita da li jedem vise mesa?" eh, kad bi ona znala...  :D
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: Avgust 20, 2013, 08:18:11 pre podne »

@star
ohoho de si star hiljadu godina  :D samo napred, dosta odmaranja  ;)
@eXe
nema gde da sklizne, udobno je njoj na leĂ°ima :D :D

Trening juče bio sa 0% adrednalina, potpuno bezvoljan, uništen od deadlifta od petka. Na zagrevanju na 105 i 125kg imao sam osećaj kao da mi je planina na leĂ°ima. Nekim magičnim slučajem sam uspeo da se probudim do 170, plus obe serije lakše nego na 160x5x2, jedan deo zasluga nosi i amonijum hidroksid (u narodu popularniji kao amonijak). Kukovi na mestu, možda malo posle druge serije proradili, ali DALEKO od onoga na 150x8... Odustao od goodmorninga jer nije bilo smisla gaziti donja leĂ°a dalje.

Stigli rezultati krvi, radio ultrazvuk srca, snimio pluća, sinuse: sve je na svom mestu, bez ikakvih problema, kaže doktorka jetra mi ko u deteta  :D malo opterećeni bubrezi, pita da li jedem puno mesa  :D jok, jedem samo paradajza i luka :D :D. Elem, malo više priče oko hiperbarične kada sve bude gotovo, za 10ak dana...

Okrećem se sledećem treningu, sreda benchpress...

Sačuvana
Arbeit macht frei.
Starfucker
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Nec Hercules contra duos

« Odgovor #44 poslato: Avgust 19, 2013, 04:51:47 posle podne »

Evo da se zna da sam jos ziv.... podrzavam temu ironmane, i ja od sutra krecem u nove pohode...
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: Avgust 19, 2013, 04:27:08 posle podne »

nedelja 6
trening 1

squat
170x5x2 kaiš, 7mm steznici
--

donja leĂ°a uništena od mrtvog dizanja u petak, cns devastiran, preskočio goodmorning/trbušnjake...
tu je i fotka gde stoji šipka na leĂ°ima  ;)

sutra komentar na trening...
http://www.youtube.com/watch?v=DE4MqJ5gL1o
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: Avgust 19, 2013, 09:20:44 pre podne »

@nedelja 5, trening 3
dosta težak trening, danas upala trapeza i donjih leĂ°a i dalje traje. Mrtvo 200x5 je bio max, pluća ne mogu da izdrže, ubija  deadlift na ponavljanja, snaga u deficitu, ali izgurao sam. Snimljeno sa strane... Ohp bez većih problema, ali i tu je upala prednjeg ramena od srede i benchpressa bila OGROMNA - toliko da mi je ometalo standardan pokret. Sve u svemu: mislio sam da će trening biti dosta lakši zbog veće pauze, ali nije bio. Šta je tu je, videćemo kako će proći ovaj petak i sledeća tura petica. 

Danas čučanj, petice. Donja leĂ°a uništena od petka, naporan vikend sa dosta akcije, neće biti lako. Kuk se skoro oporavio, ne bi trebalo da pravi problem. Svaka nedelja zahteva pun fokus, maksimalnu koncentraciju, malo odstupanje može dovesti do fejla. Apdejt popodne  ;)

Sačuvana
Arbeit macht frei.
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #41 poslato: Avgust 17, 2013, 11:15:45 pre podne »

danas petak, dan za dl/ohp. Prošli petak nisam uspeo ukopiti ovaj trening u obaveze zbog puta, videćemo kako danas ide, naravno petice kreću  :) trebalo bi da mrtvo ide lakše jer ovde ne odstupam od pravila po kome je većini za dl potrebno više od 7 dana odmora tj. mnogo bolje ide sa dužim odmorom. No, videćemo...

Hrana je bila cele nedelje manje više na nivou, odmor isto tako. Uleteo sam i u neku dosta povoljnu kombinaciju za hiperbaričnu komoru ove nedelje i verovatno naredne dve. Prvi put sam u komori, pritisak je tek 1.5bara, imaćete apdejt dal je ovo još jedna magična budalaština za šišanje ovaca ili vredi nečemu. Izvadio sam krv pre tretmana, izvadiću i tamo posle dve nedelje ili kad uradim zadnju turu pa ću okačiti... Svakako će biti apdejt kako to utiče na umor, oporavak, generalno na mišiće, zglobove, tetive, raspoloženje, i -naravno- kako utiče na snagu.

Danas popodne video log

stay tuned  8)
Bas me interesuje kakv ce rezultat dati hiperbaricna komora jer sam cuo dosta price o tome.
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: Avgust 16, 2013, 05:26:32 posle podne »

nedelja 5
trening 3

ohp
70x5x2

mrtvo
200x5 kaiš

rdl
120x8

povlačenje na latu
50x10x2

veslanje u pretklonu
90x10x2
--
http://www.youtube.com/watch?v=u_axHhU7A5w
komentar ovih dana, ultra težak deadlift  :-X
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: Avgust 16, 2013, 12:47:26 posle podne »

danas petak, dan za dl/ohp. Prošli petak nisam uspeo ukopiti ovaj trening u obaveze zbog puta, videćemo kako danas ide, naravno petice kreću  :) trebalo bi da mrtvo ide lakše jer ovde ne odstupam od pravila po kome je većini za dl potrebno više od 7 dana odmora tj. mnogo bolje ide sa dužim odmorom. No, videćemo...

Hrana je bila cele nedelje manje više na nivou, odmor isto tako. Uleteo sam i u neku dosta povoljnu kombinaciju za hiperbaričnu komoru ove nedelje i verovatno naredne dve. Prvi put sam u komori, pritisak je tek 1.5bara, imaćete apdejt dal je ovo još jedna magična budalaština za šišanje ovaca ili vredi nečemu. Izvadio sam krv pre tretmana, izvadiću i tamo posle dve nedelje ili kad uradim zadnju turu pa ću okačiti... Svakako će biti apdejt kako to utiče na umor, oporavak, generalno na mišiće, zglobove, tetive, raspoloženje, i -naravno- kako utiče na snagu.

Danas popodne video log

stay tuned  8)
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: Avgust 15, 2013, 09:35:49 pre podne »

@eXe
Mala su odstupanja kod pozicije šipke u čučnju. Možda se malo čini da je šipka niže/više na leĂ°ima, jer sam sada na manjim kilažama probao da hvatam uže i da guram laktove još ispod šipke, ali generalno to su odstupanja 1cm max. Imam na leĂ°ima uklesanu crnu liniju od šipke koja ne može da se skine, uslikaću ti sledeći put pa ćeš videti gde tačno stoji  :D dubina na čučnju se postiže preko kukova ako ideš u pretklon dole, ili kolenima unapred ako je pretklon manji, moraš se naći negde izmeĂ°u ova dva... a nerazgibanost je verovatno osnovni problem tvoje loše mobilnosti, okači neki video slika govori više od 1000 reči  ;)

@tema
trening juče benč, krenule petice. Na prvom snimku sam prvi put stavio ploče ispod stopala da isprobam kako ide, pošto nemam baš duge manekenske noge, pa reko da vidim hoću se bolje podesiti. I nije mi se svidelo, druga serija mi je išla dosta lakše. Iako nemam osećaj da mi dupe mrda, na snimcima mi se čini kao da se odvaja od klupe. Treći snimak je uski bp gde sam maksimalno eksplozivno ispucao tih 5 da vidim šta se dešava sa dupetom i klupom, i sve je ok. Drugi snimak bp je kontrolisan pokret na dole, jako odozdo.

Na toj prvoj seriji uskog sam se podsetio bola koji mi je dugo (više od godinu dana) predstavljao ozbiljan problem na benč presu dok sam imao mnogo uži hvat nego na ovim snimcima (mislim na regularan benč). To je jedan neopisiv bol u bicepsu u fazi spuštanja šipke na grudi, koji me zakolje kao da mi neko probada nožem ruke. Onda se taj bol prenosio na podlakticu i završavao na šaci tj. pisiform kost me ubijala i kad ne treniram. Nije bilo teorije da mesecima napredujem jednog kilograma od tog bola, probao sto krema, masaže, led, toplo/hladno, istezanja pre/posle benča, ali NIŠTA nije pomoglo- dugo sam radio preko bola.

POtom sam promenio hvat i način kako ležim na klupi - sada hvatam šipku preko spoljašnjih oznaka. Na slici sam naznačio šta to znači (CRVENO- gde sada hvatam šipku za ravan benč, ZELENO- gde sam nekad imao hvat kad me ubijao bol, PLAVO- gde sada hvatam uski). Ovaj širi hvat mi mnogo više odgovara, sigurniji sam, nema prokletog bola uopšte i to je to. Isto tako, sada nabijem trapez u klupu, dok lopatice ostaju raširene- ranije sam skupljao i lopatice skroz...

Sve ovo pišem da bih približio ljudima da NE POSTOJI jedan jedini najbolji način na koji se radi powerlifting, NE POSTOJI jedna jedina idealna forma a sve ostale su pogrešne -- već je sve individualno, što je za nekog idealno - za nekog je PAKAO i obrnuto. Još jednom se nadam da će ovo pomoći svakom ko je počeo da se bavi ovim sportom, ili makar biti smernica da se ne nervira i da ne odustaje ako nešto ne ide kako je zamislio/programirao. Možda nekom bude i motivacija, a siguran sam da nekog sve ovo jako nervira  :D Pozdrav svima koliko vas ima :-*
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Avgust 14, 2013, 08:27:34 posle podne »

@škemi
treniram u svom stanu  ;)

@eXe
Šipka je na čučnju dosta nisko, snimiću jednom iz tog ugla ako te interesuje gde stoji...
trenuntno sam 96-97, mada je cilj nekih 2-3kg dole.
Krenuo sam sa nekih raw squat 210 sa wrapsima, oko 200 sa steznicima. Benč negde 130-135kg, deadlift oko 230kg.
--
Sačuvana
Arbeit macht frei.
škemi
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Avgust 14, 2013, 05:34:08 posle podne »

Imam jedno glupo pitanje, nevezano za trening. Jel ovo tvoja licna teretana u stanu, ili....?
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Avgust 14, 2013, 05:17:29 posle podne »

nedelja 5
trening 2
benč
115x5x2

uski benč
95x5x2

kosi benč
85x5x2

trbušnjaci
tt+17.5kgx10x3
--
http://www.youtube.com/watch?v=M3mEXM9tVVo
sutra komentar...
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #34 poslato: Avgust 13, 2013, 12:00:55 posle podne »

Jako lepo objasnjeno! ;)
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Avgust 13, 2013, 09:03:58 pre podne »

Juče čučanj, plan je bio da idem samo kaiš, ali načet levi kuk me primorao da stavim i steznike za kolena. Steznici su rehbandovi, 7mm neoprene, ali nisu odobreni od IPF-a jer imaju čičak na sebi koji omogućava dotezanje. Sve u svemu, ta alka koja se priteže je plastična, stalno se krivi i ne pomaže k**cu- a, s druge strane, uzeo sam ''normalnu'' veličinu, tako da i nije neka velika pomoć od njih, mogu upakovati još jedno kolena ispod mog kolena. Ove steznike najviše koriste strongmeni za njihove discipline... Uskoro mi stiže novi 7mm neporene, ipf approved, manja veličina, koji će dati malo više boosta...

Dosta borbe oko tog bola, ali izašle su dve serije po 5 ponavljanja. Prvo ponavljanje prvi set otišao u PREDUBOK čučanj  :D  :D :D već sam ranije negde pisao da za mene postoji samo PLITAK čučanj, PREDUBOK čučanj NE POSTOJI  >:(

Tamo na početku sam rekao da ću sklopiti par rečenica oko te famozne dubine, paralele itd. Dakle, na svetu postoji velliki broj pl federacija koje dozvoljavaju različite tipove opreme (jednoslojna, višeslojna, wrapsi, steznici...), različite pristupe disciplinama (recimo čučanj: stalak ili monolift), i pravila se donekle razlikuju za svaku disciplinu (zadrška kod benča u raw/eq, stopala 100% u dodiru sa podlogom/samo prsti itd..).

Najkontroverznije od svega toga jeste čuvena dubina čučnja u kojoj sudija procenjuje da li je čučanj zadovoljavajući i prema tome daje belo/crveno svetlo. Oko ove dubine se vodi polemika od kad postoji takmičarski čučanj u powerliftingu. Neke federacije priznaju čučanj kad zadnja loža napravi paralelu sa podom, neke kada kost kuka bude u ravni sa kolenom, neke tek kada je ta paralela dobrano probijena. Ovde je na jedan jednostavan i slikovit način objašnjenjo šta znači čučanj u kome sudija nema dileme da li će dati crveno ili belo svetlo.

Federacije koje ja smatram za ozbiljne u ovom sportu, i za koje iskreno verujem da su sa svojim pravilima i referencama jedine VALIDNE da uĂ°u u trku tako da POWERLIFTING jednog dana gledamo kao olimpijski sport (ako se to ikada dogodi) jesu IPF na svetskom nivou, i sestra bliznakinja USAPL na nivou SAD-a. Po mom skromnom iskustvu u ovom sportu ove dve federacije su JEDINE koje niz godina unazad organizuju ozbiljna takmičenja, u kojima vrhunski sportisti nisu vozači kamiona sa svešteničkim bradama, tetoviranim stomacima do poda koji navlače sedmoslojna odela kao da kreću u Pripjat  ;D

Svaki čučanj koji je na paraleli ili malo ispod paralele, ili sudija nije baš načisto da li je prošao paralelu -- UVEK će u IPF-u dobiti CRVENO kao neuspešan pokušaj. Iz tog razloga skoro 90% takmičara ide u tzv. 'sigurnu zonu' gde sudija nema dileme oko toga da li je dubina dobra. Preostalih 10% često rizikuje, a još češće zbog plitkih čučnjeva ne dobije 3 bela za prvu prijavljenu težinu.

Dalje, da bi se postigla dubina čučnja koja je zadovljavajuća po ipf/usapl pravilima, potrebno je smanjiti raskoračni stav, okrenuti prste na nogama ka spolja. IZUZETNO mali broj takmičara može sa westside raskorakom probiti paralelu, i opet bi taj čučanj verovatno imao 50/50 šanse da bude priznat u pomenutim federacijama gore. Iskreno mislim da naši kukovi nisu napravljeni da čučnjem iz pretkona (kao da se ide u goodmorning), sa preširokim stavom, postignemo dubinu. Negde sam pre sto godina gledao/čitao da raskorak za čučanj treba da bude toliki koliki bi bio raskorak kad moraš da ideš u šumu kad ti se prikenja, pa čučneš meĂ° žbunje :D

Prema tome, svi možemo da radimo čučanj kako hoćemo, da se priklonimo federaciji kojoj hoćemo i ganjamo pravila te federacije. Koliko je koja federacija u powerliftingu VALIDNA i ''koja je bolja'' - nezahvalno je govoriti, jedino možemo suditi po broju svetskih takmičenja i nekoj tradiciji sporta.   

Sve ovo pišem da stavim mali doprinos tematici DUBINE ČUČNJA. Drugi razlog je taj što su mi razni iskusni lifteri govorili da je JEDINI NAČIN da se uradi dobar čučanj WESTSIDE škola - širok raskoračni stav, pokret iz kuka kao u goodmorning, kolena nipošto napred -- ako se ne radi ovako onda NE VALJA i može doći do povrede. To apsolutno nije istina i nije jedini način. Najgore je to što ovakav stav može dovesti u zabludu veliki broj početnika/entuzijasta koji ulaze u ovaj sport, i upravo dovesti do povrede.

Nisam kačio primere čučnja sa youtubea iz federacije IPF/USAPL da ne bi listali ovaj post deset dana, ali evo jedan kratak klip šta je paralela, šta je ispod paralele http://www.rawunitymeet.com/Video-Explanation-of-Proper-Squat-Depth.html   
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

« Odgovor #32 poslato: Avgust 12, 2013, 06:05:03 posle podne »

Bar ti je je hrana bila na vrhunskom nivou,a cim odmoris i trening ce biti bolji! ;)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.148 sekundi sa 17 upita.