TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398395 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 07:57:43 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Miki Mihajlovic)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ironman'z power (b)log  (Pročitano 16961 puta)
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #61 poslato: Avgust 27, 2013, 07:45:34 pre podne »

@steflinho
ne znam šta bih ti rekao dodatno pored onoga što sam napisao na strani ili dve nazad. Ne preporučujem uzimanje nikome, jer može lako dovesti do trovanja, ima negativne efekte na nos, oči, grlo, kožu, jetru, pluća... Amonijum hidroksid nije zajebancija, ko god se ne bavi dizanjem tegova profesionalno nije mu potreban i neće imati nikakve bolje rezultate sa njim. 

@trening
Iako je vikend bio prenaporan, kuća puna dece, pa sam zapatio stomačni virus koji su mi prenela dečurlija, spavao manje od 6 sati i subotu i nedelju -- ipak sam trenirao. Ali ko u inat adrenalin juče ceo dan nikad bolji, pun energije i snage  :o Ovo su momenti u kojima sve planiranje ishrane, odmora pada u vodu, jer se dešavaju ovakve stvari koje nemaju egzaktno objašnjenje. U nedelju sam već rekao nema teorije trening sutra posle ovakvog vikenda, ali se probudio čio i vedar kao u najboljim danima detinjstva kad se na raspustu raspadaš ceo dan od dosade  :D

Čučanj dosta opušten, na prvoj seriji se otkačio čičak na oba steznika, to zna da dekocentriše, ali nema odustajanja i gubljenja fokusa- to je kao manekenka kad joj ispadne sisa na pisti - nema da vraća sisu nazad u aljinu, već pegla ceo krug, WALK THE LINE  :D :D Elem, isterao sam još 4 ponvaljanja bez većih problema. Druga serija sa mnogo više problema u smislu gubljenja ravnoteže, malo defokusiran, pogled je šetao na sve strane, ali izašlo je i to bez većih problema. Zadnje ponavljanje sa krivim leĂ°ima, to je problem defokusa. Sve u svemu prilično sam zadovoljan. 

Najveća sreća je da su kukovi ok, istezanja pre treninga već daju rezultate, nema bola kao ranije. Snimio sam i goodmorning čisto zbog provere forme, pa sad vidim da je ovaj moj GM dublji od westside čučnja  :D :D

Čučanj petice još jedna nedelja, ove nedelje benč i mrtvo idu na trojke  ;) stay tuned  ;D
Sačuvana
Arbeit macht frei.
stefolinhoo
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #60 poslato: Avgust 26, 2013, 07:41:15 posle podne »

Jel koristis ti amonijum hidroksid posto vidim da si ga opisao u par postova pre?I ako koristis,kakva imas iskustva sa njim?
Sačuvana
Ima tres tresu, ima naj najke i ramena siroka ko regal
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #59 poslato: Avgust 26, 2013, 05:09:27 posle podne »

nedelja 7
trening 1

squat
175x5x2 kaiš, 7mm steznici

good morning
75x10x3

trbušni na vratilu
ttx10x3
--

@Puki
leĂ°a su najviše napredovala u snazi zadnjih godinu dana, verovatno sve to deluje dosta stabilnije danas... ali prilagodio formu?  :D :D mrtvo je pretrpelo najviše stilova do sad, valjda će se ustaliti jedan, imam osećaj da iz treninga u trening vučem na drugačiji način :D

@trening
sutra komentar, tu je i goodmorning jedna serija, nikad to nisam snimao, al evo sad jedan set..  ;) veselje sa steznicima na prvom setu čučnja  :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=gqLeIq8aI24
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Pukie
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #58 poslato: Avgust 26, 2013, 12:37:50 posle podne »

Deluje mi da si malo prilagodio formu mrtvog, a? Izgleda mi dosta jače u leĂ°ima... Mada snimak nije iz profila...
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: Avgust 24, 2013, 09:31:55 posle podne »

Puki  :D :D sjajan nick  :D :D svrati nekad do bukake bb kluba SH, stara raja zaborava nema  :D :D hvala na onlajn podršci maćori  ;D
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Pukie
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #56 poslato: Avgust 24, 2013, 09:26:18 posle podne »

Evo i mene da te ispratim pobro! Kako vidim. stvari u BBB Stara Hercegovina odlicno napreduju! (B)log je zaista inspirativan!
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: Avgust 23, 2013, 05:23:27 posle podne »

nedelja 6
trening 3

deadlift
205x4

military press
72.5x4

povlačenje na latu
50x10x2

nije bilo smisla raditi veslanje u pretklonu...
------

trebalo je 5 ponavljanja na dl i dve serije po 72.5 na mp, ali sam fejlovo  :-\
juče 22 sata na putu, bez spavanja, blizu 1000km prešao na točkovima, spavao 4 sata sinoć, potpuno slomljen. Ali i ovo je deo treninga/života, okačio sam snimak. Slab fokus, promena forme na dl iz nekog xy razloga, težak dl prošli petak, loš odmor, pluća teško rade- sve je uticalo na manjak snage. Military press je išao kao druga vežba danas, jer sam osećao da će biti problema na glavnom liftu, tu se preneo manjak volje&snage... a možda je samo broj 4 moj srećan broj danas  :D
toliko za danas, idemo dalje  8) čučanj verovatno u utorak, trebaće mi odmor od ovoga danas, cns u kanalu  :o ali niakd se ne zna, možda ustanem iz pepela još jači  :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=WukInK58Crg

@starf
tuba mi traje dugo, 4-5 meseci, dosta ga ostane na rukama, ali imam i kocku koju koristim posle prvog i obično jedinog mazanja na jednom treningu... takmičenje? videćemo, imam neke ideje i planove ali ništa još tačno ne znam, javiću se kad nešto konkretno bude na vidiku  :)
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Starfucker
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Nec Hercules contra duos

« Odgovor #54 poslato: Avgust 23, 2013, 02:41:03 posle podne »

Koliko ti traje ta tuba tecnog magenzijuma? Jel se spremas za neko takmicenje?
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: Avgust 23, 2013, 12:26:51 posle podne »

dakle, powerlifting oprema. Nabrojaću samo oprmeu koja se koristi za RAW liftove, o majici za benč, odelu za čučanj/deadlift kad za to doĂ°e vreme i kad budem u toj fazi treninga.

STEZNICI ZA ZGLOBOVE (WRIST WRAPS)

Steznik za zglobove koje koristim na benču 100+kg i na čučnju od 2-3. serije zagrevanja je Metal black od 60cm. Nisam probao ništa drugo od profi steznika, ali ovo je definitivno nešto najjače što sam stavio na zglobove i traju već neko vreme bez popuštanja čička ili neke druge falinke. Pre ovoga sam koristio raznorazne domaće radinosti i kineske steznike sa našeg tržišta, ali sve je to jaaaaako daleko od Metala. Steznici jednostavno UBIJAJU koliko su jaki i sigurni. Kad (ako) mi ovi prsnu, uzeću iste samo 80cm...

STEZNICI ZA KOLENA (KNEE SLEEVES)

Steznici za kolena koje sam već nekoliko puta spominjao i koje vidite na snimcima koje kačim kad radim čučanj su 7mm Rehband powerline za koje sam mislio da su odobreni od strane IPF-a (ali zbog čičak traka koje se dotežu nisu odobreni), ali sam ukenjao stvar jer sam ih pomešao sa starom Rehbandovom linijom od 7mm neoprena, koju više ne proizvode, ali se može naći na amazonu/e-bayu. Uglavnom, poručio sam ''regularnu'' veličinu prema obimu kolena/lista, i tu sam se zaje*ao jer niko nije mogao da mi kaže da se UVEK uzima jedan ili čak dva broja manje. Zato sad ovi Rehbandi koji su mi na kolenima imaju više neku psiho podršku nego onu pravu koju bi imali da su broj ili dva manji.

Uskoro bi trebalo da mi stignu SBD steznici u pravom broju pa ću pisati kakvi su utisci. Inače ovi momci su zvanični sponzori IPF powerlifting timova Rusije i Velike Britanije, sjajni za komunikaciju i saradnju...

STEZNICI-WRAPS ZA KOLENA (KNEE WRAPS)

Teško je naći reč na našem jeziku da napravi distinkciju izmeĂ°u knee sleeves-a i knee wraps-a, ako neko ima neki predlog nek okači  :D Uglavnom, svima je jasno o čemu se radi. Iako su već sada KNEE WRAPS prošlost u RAW varijantama powerliftinga, ipak sam ih stavio u ovaj RAW deo opisivanja opreme jer su na RAW takmičenjima u našoj zemlji normalna pojava. U federacijama koje dozvoljavaju jednoslojnu opremu, ograničenje dužine wrapsa je 2m, u višeslojnim ide 2.5m, nisam siguran da li smeju i više od ovoga.

Ja koristim Metal black IPF i to ćete već uskoro videti na nekim većim kilžama na čučnju. Načini namotavanja wrapsa su raznovrsni, ima dosta videa na jutjubu, neću ovde kačiti... Sećam se prvi put kad sam namotao wrapse i pokušao na prazno da čučnem osetio sam bol kao da me čereče  :D ali kako vreme ide čovek se navikne na taj pritisak u glavi, u listovima, bol rastezanja kože iza kolena i onda može da se koncentriše na kilažu na leĂ°ima. Neću se praviti ovde neki macan, PRVI PUT kad se stave wrapsi i namotaju DO MAXA (kod mene je to 8-9 krugova) BOLI do jaja i svako će kukati ko pičkica. Jbg to je istina  :D :D ali jednom kad se probije ta barijera nema više bola.

Ovi wrapsi su od istog materijala kao i ovi za zglobove, nemam nikakve zamerke, samo reči hvale za kolege iz Finske ;D kad (ako) bude prilike da probam još neke wrapse dodaću utiske i neko poreĂ°enje.

KAIŠ (POWRLIFTING BELT)

Kaiš koji koristim nije egzotičan koliko sve ovo gore nabrojano može zvučati - to je Pansportov pl kaiš , ali modifikovan tako da se kači sa spoljašnje strane, jer se tako lakše nateže. Probao sam stvarno dosta kaiša, čak imam i  Rehbandov back support , koji skuplja prašinui, ali ništa se nije pokazalo dovoljno jako kao Pansport kaiš. Videćemo koliko će potrajati  :D

PATIKE/CIPELE ZA ČUČANJ

Podignuta peta će pomoći da se postigne malo veća dubina, većina liftera u IPF-u koristi raznorazne patike za weightlifting, proizvoĂ°ača ima jako puno, ali ništa u Srbiji nije dostupno, mora da se poručuje što je malo nezahvalno za proveru veličine, različiti su kalupi. Imao sam neku kombinaciju preko drugara iz SAD i doneo mi je ove  INZER PILLAR čizme . Dosta su mi pomogle u produbljivanju čučnja, s tim što ih držim ful odvezane, ne lepim traku. Ove čizme će verovatno uraditi posao kao i svake druge patike za weightlifting/crossfit, ali eto- ove su INZER- pa su šatro za powerlifting bolje. Evo nekoliko predloga za patike od mene:
- adidas 1
- adidas 2 
sajt za poručivanje u Srbiju patika i ostale pl orpeme
Poručivanje za adidas ne znam da li imaju još uvek Srbiju, mislim da imaju BiH, ne sećam se više
-  patike/cipele/čizme nisu USLOV za dobar powerlifting čučanj, ali mogu biti korisne. Kod mene su se pokazale korisne jer ganjam tu dubinu, a kukovi su mi katastrofalno razgibani. Svako ko nema uslova ili nema neke patike slične ovima gore ne sme imati to kao izgovor što ima loš čučanj  >:(

MAGNEZIJUM

Prvo što namažem na ruke je tečni magenzijum , veoma je efikasan i dugo ostaje na dlanovima. Nakon stavljanja prve ture ovoga, doraĂ°ujem se klasičnom magnezijum kredom.

AMONIJUM HIDROKSID

Dosta sam čačkao i tražio kombinacije za čuveni amonijak koji lifteri ''šmrču'' kako bi pojačali adrenalin i raširli alevoele u plućima. Posle puno kopanja našao sam vrlo jeftinu i jednostavnu varijantu, izuzetno čist Amonijum hidroksid purum , nalazi se pod šifrom 400169, to je zapravo amonijačna voda tj. rastvor amonijuma. Pakovanje je 5l, odatle presipam u bočice kad se potroši, šmrčem pre jačih liftova i tako  ::) sa 5l cela Srbija može da se digne na ustanak  :D :D kvaka je u tome što se može poručiti samo kao pravno lice- i to je dobro jer bi se verovatno klinci spržil ovim, oslepeli, otrovali se, možda i zapalili. Sve u svemu, meni daje adrenaline boost, budi iz mrtvih, nervira i čisti sinuse  :D nekad može malo i da sprži sluzokožu nosa- u svakom slučaju, ovo nije zajebancija i oprezno sa amonijumom, ja ga nikom ne preporučujem  8)

STICKUM SPREJ

Ovaj sprej sam već pisao da je pogodan za pod da se ne klužu patike kod svih liftova, može poslužiti i za leĂ°a da ne klizi šipka na čučnju ako neko ima problem sa tim, kao i na leĂ°ima na benču, može se staviti na šake umesto magnezijuma za deadlift. Ja ga koristim za parket za sad, previše mi je lepljiv za dl, možda sledeći put turim malo i na klupu za benč da vidim hoće li me bolje stabilizovati.

___--______----____________---_______

Neću ovde biti skroman, mislim da je sve što sam napisao od IZUZETNOG ZNAČAJA za svakog početnika u powerliftingu. Niko na našim forumima nije do sada stavio konkretan i sveobuhvatan spisak powerlifting opreme i izvora gde može da se nabavi, kako se koristi, za šta služi, kako se stavlja. Izvolite, svi koji tek ulazite u sport, i svi ostali koji mislite da sve znate, siguran sam da ćete gore naići na nešto što niste znali. Srećno svima...

Da sam ja u početku imao nešto ovako, poštedelo bi mi dosta vremena provedenog po stranim forumima, pisanja mejlova relevantnim ljudima iz sveta ovog sporta, i dosta dosta para. Moglo je tu da stane još dosta rečenica, možda sam nešto od opreme i zaboravio, ako se setim editovaću. Anyway, GL&HF, ako ima nekih pitanja ne ustručavajte se  ;)
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: Avgust 21, 2013, 08:06:42 posle podne »

@star
samo lagano, stižeš i prestižeš ti ovaj benč vrlo brzo, samo da se vratiš u ritam  ;) promenio sam benč hvat, nemam više barijeru zbog bola u ramenu/bicepsu, ali i dalje je to dosta tužno u odnosu na ostale liftove  ::) idem napred- samo mravljim koracima  :D :D
što se tiče daske, ja sam u majici radio na dasku debljine 2.5cm...

@škemi
trening u powerliftingu se uglavnom razlikuje u broju ponavljanja i serija, sve se vrti oko 3 osnvna lifta koje ovde kačim. Ranije sam radio 4 dana, sad radim 3- spojio sam deadlift sa miltary pressom, jer nemam dovoljno vremena, a i ovaj program je dosta zahtevan pa su 4 dana pauze u nedelji. Uglavnom se pl programi svode na glavni lift i pomoćne vežbe, nema tu nekih komplikacija.

Ovaj program koji sad radim je FD - ili Fuck Deload  :D :D :D inače modifikovani 10-12 nedelja program Ed Koena, legende powerliftinga u kome se manje više ponavljanja rade UVEK u 2 serije sa odreĂ°enim procentom od procenjenog 1RM pre početka programa. Kažem modifikovan jer je dosta toga izbačeno (Koen radi 5 dana u nedelji, ima duplo više pomoćnih vežbi itd.), i ovako je ultra težak program za naturalca i biću sam sebi HEROJ ako izguram to što piše na papiru za 10-11 nedelja + odradim te neke prognozirane 1RM na kraju. FD zato što je stara škola powerliftinga u kojoj nema perioda intezifikacije, deloada itd. već se ide linearnom progresijom do nekog planiranog maksa i svaki trening je iz nedelje u nedelju sve teži i zahtevniji psihofizički.

Ovaj program kad završim onda peglam opet isto sa nadam se novim polaznim 1rm težinama, ali svakako neka pauza nedelju-dve da gledam u nebo i pijem pina koladu  :D

@trening
dosta zahtevno, izgleda lagano sad kad gledam, ali bilo je tu momenata. Noge su mi se klizale u ovim patikama, navatala se prašina na parketu, tek sam na drugoj seriji uskog stavio sprej na parket da imam malo leg drajva. OPet mi se čini da dupe ide gore, ali mislim da je to samo proces stiskanja gluteusa, dupe je sve vreme u dodiru sa klupom. VIše me brinu laktovi koji u odreĂ°enom delu pokreta vijore ko zastava na vetru, to može biti problem  koji ide od zgloba ka dole, ali za sad mi ne smeta osim kad vidim na snimku posle. Bola u ramenu/bicepsu nema što je najbitnije, spremam se za sledeću sredu i trojke koje kreću  8)

ovaj stickum sprej me podsetio da sam na početku obećao i koju reč o pl opremi, pa ću to pokačiti sledeći put kad naĂ°em vremena da kuckam, mislim da će mnogima značiti i razjasniti neke nedoumice... Čeka me veoma zajeban deadlift PETICE u petak, treba ponoviti ono od pre 7 dana, samo malo teže  :-X

Sačuvana
Arbeit macht frei.
Starfucker
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Nec Hercules contra duos

« Odgovor #51 poslato: Avgust 21, 2013, 07:03:32 posle podne »

Ok hvala Miki, interesuje me koliko daske pomazu u raw slucaju za probijanje platoa, ako si ih koristio kako su tebi pomagale itd... moze i na privatnu poruku da ne kvarimo temu.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Na mreži Na mreži

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #50 poslato: Avgust 21, 2013, 06:50:23 posle podne »

Pih, barem sam ti u bencu bio egal, sad vise ni to :(

PS. jel znas mozda kolika je debljina jedne daske za board pres?
5cm je debljina daske,ali recimo Mesaros na svom treningu koristi samo dasku debljine 3cm.
Sačuvana
škemi
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: Avgust 21, 2013, 06:40:09 posle podne »

Koliko citam treninge, vidim da radis uvek jedno te isto. Osnovne vezbe za odredjenu partiju i to je to. Ali s obzirom da si power lifter, zasto bi se zamlacivao puloverom ili  nekom fensi vezbicom.  :) Pitanje je: Da li to sto trenutno radis je neki program, koji traje odredjeni vremenski period, pa prelazis na nesto drugo, ili uvek i samo radis tako?
Sačuvana
Starfucker
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Nec Hercules contra duos

« Odgovor #48 poslato: Avgust 21, 2013, 05:42:50 posle podne »

Pih, barem sam ti u bencu bio egal, sad vise ni to :(

PS. jel znas mozda kolika je debljina jedne daske za board pres?
« Poslednja izmena: Avgust 21, 2013, 05:46:44 posle podne od strane Starfucker » Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: Avgust 21, 2013, 05:12:14 posle podne »

nedelja 6
trening 2

bench press
120x5x2

uski bench press
100x5x2

kosi bench press
90x5x2

trbušnjaci na vratilu
ttx10x3
--
donja leĂ°a i dalje upaljena od mrtvog.
benč dosta opušten, malo me je*e parket, kližu se noge, ali sam na kraju stavio Magic Grip na parket, nema da mrda stopalo više nigde. 

sutra komentar, nemam vremena sad, nešzto sam već ukakio sa pauzama izmeĂ°u snimaka 2 sata traje klip....
http://www.youtube.com/watch?v=sApJDcllFEw
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.138 sekundi sa 17 upita.