TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405413 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 04, 2025, 10:55:14 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Miki Mihajlovic)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 48 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Moji rezultati sa takmičenja i snimci sa treninga  (Pročitano 119414 puta)
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #281 poslato: Decembar 01, 2014, 03:52:37 posle podne »

Iskreno,bio sam i odustao od doktora od kako sam bio kod ovog čoveka koji mi je namestio leða, jer od tad nemam oštrih bolova i ograničenje pokreta već samo blagu napetost, mislim ona se sad povećala usled jučerašnjeg treninga ali nemam one bolove kao pre. Verovatno ću sutra odneti snimak pre nego što krenem na trening čisto radi provere, mada čini mi se da nema nikakve povrede a i taj snimak ko zna dal je sad validan jer mi je ovaj ispomerao sve pršljenove :)
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #280 poslato: Decembar 01, 2014, 03:34:03 posle podne »

Pa ako imaš neku elektronsku formu snimka okači ovde nek pogleda dr Tutorov sa Pansporta, to ti je dobro za prvu pomoć i neku preliminarnu dijagnozu ;)
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #279 poslato: Decembar 01, 2014, 02:38:19 posle podne »

Još nisam bio na kontrolu, snimak je kod mene pa ću videti ovih dana da odnesem da ga pogledaju.
Čučanj i ne ide tako loše ali kod mrtvog je baš teško.Sad kada sam se probudio baš osećam da je taj deo napet i da boli, onaj bol od ranije se verovatno sad iskombinovao sa bolom od upale jer par nedelja nisam trenirao taj deo leða.
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #278 poslato: Decembar 01, 2014, 09:12:01 pre podne »

ja kad imam neki bol onda se trudim da izvodim pokret MAKSIMALNO koncentrisano i kontrolisano, ultra sporo. POnekad to izgleda i kao da je u pitanju pauzirani čučanj, iako retko radim pauzirani sa nekim jačim kilažama. Na tvom mestu ne bih sad forsirao 9RPE na mrtvom i čučnju (ne znam koje takmičenje gaðaš), već malo manji intenzitet a veći obim sa kontorlisanim pokretom dok se ne sredi to što je zategnuto/istegnuto/povreðeno. A nekad te stvari mogu potrajati i nekoliko meseci... šta kaže snimak leða?
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #277 poslato: Novembar 30, 2014, 08:42:04 posle podne »

Evo snimak sa današnjeg treninga 3x150kg čučanj, leða me još uvek bole ali je podnošljivo, najviše mi smeta taj donji deo dok sam u rupi. Nisam mogao više od ovoga jer me bol ograničava i odvlači mi dosta pažnje. Plan je bio da ako izaðem 27. na takmičenje  doguram do nekih 180kg, pre par nedelja je bilo 170kg sa još malo prostora ali eto povreda me je usporila i ograničila, videćemo šta će biti.

Posle čučnja probao sam mrtvo 3x120kg i pošto osećam napetost u leðima neću ga raditi još neko vreme kako bi se skroz oporavio.

https://www.youtube.com/watch?v=tYmSqfq9C6k&feature=youtu.be
Sačuvana
kopa
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #276 poslato: Novembar 27, 2014, 09:51:16 posle podne »

Iron man i Milan vidim da spominjete neke pocetnicke cifre,evo i ja malo da se pohvalim nakom 2.5 meseca(max 3) traljavog bb rada sam imao 180 cucanj bez bandaza,benc 125.Mrtvo sam poceo raditi malo kasnije i to ponekad i vrlo brzo naguro 240 i to sa svojih 86,7 kg-a.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #275 poslato: Novembar 26, 2014, 05:53:08 posle podne »

Danas sam snimio kičmu pa ću videti sutra šta kažu rezultati. U meðuvremenu svratio kod čika Rajka i on mi naštelovao 4-5 pršljena koji nisu bili na mestu i osećam se mnogo bolje. Ako je on sve podesio kako treba + primam inekcije koje treba da smanje upalu nadam se da će do kraja nedelje proći :)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #274 poslato: Novembar 25, 2014, 09:44:09 posle podne »

Sutra idem da snimim kičmu i nadam se da nije ništa ozbiljno, odužilo se već skoro 2 nedelje a ne prolazi. Od sad treningu pristipam na sasvim drugačiji način. Preći ću verovatno na sumo pa neka bude i manji maksimum ali ću duže izdržati i manje opterećivati leða :)
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #273 poslato: Novembar 25, 2014, 07:35:00 posle podne »

@milan
eto ipak je bilo malo treninga sa tegovima  ;D odličan je to napredak... retko ko u ovoj zemlji ima toliko staža u ovom sportu, što je dosta tužno. Mnogi su bilo 2-3 godine i batalili. A kakva je sad situacija, sumnjam da će se to popraviti any time soon  :-\
@pedjoni
opušteno, malo zajebancije nije na odmet, znam da si furao tu priču a la D. Grej za mrtvo.. što se tiče saveta bio je korektan, ali početnici nekad ne znaju to da cene na pravi način.
@dule
red je malo da spustiš loptu i bez previše adrenalina nastaviš sa deadliftom. Nadam se da nije ozbiljna povreda sa leðima, pa polako sutra novi list i čvršće u početnom položaju  :)
Sačuvana
Arbeit macht frei.
pedjoni986
Gost
« Odgovor #272 poslato: Novembar 25, 2014, 06:46:35 posle podne »

A lednji misici su samo lepeze jel ? Bravo za tebe, posto ne znas da polemises, i ljutis se ko malo dete, onda nemamo sta da polemisemo vise. Svi ovde zele da pomognu, zato su i ovde, a ti cujes neke polusuplje informacije i prosipas ih, a ne znas ni sta znace. I ona forma sa snimka mrtvog je ocajna, zato sam ti i sugerisao sta ne valja, a ti radi po svome, ortopedija svakako najbolje radi u danasnjici. Da ne trolujemo vise temu coveku, bub
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #271 poslato: Novembar 25, 2014, 06:32:09 posle podne »

Ne, nego karikiram bzv, dakle ja i dalje cekam da nam pojasnis kakve veze ima lepeza sa kicmom i kako to lepeza ucestvuje u mrtvoj vuchi ? Kad neke tvrdnje izneses onda ih potkrepis argumentima.
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #270 poslato: Novembar 25, 2014, 06:16:46 posle podne »

Pa niko strucan to nije rekao, nego konstatujes ti, kad nesto kazes iznesi ga do kraja. Kao prvo jel znas sta je kicma a sta su lepeze ? Kako to lepeze kicmu cuvaju ? Lepeze su angazovane 5% kod mrtve vuce ako se pravilno radi. Za lepeze su druge vezbe a ne vucha.
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #269 poslato: Novembar 25, 2014, 06:08:42 posle podne »

Koju tacno ulogu imaju lepeze u dl ?
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #268 poslato: Novembar 25, 2014, 04:43:46 posle podne »

Ja razumem sta si mi rekao, ali kako onda ti radis mrtvo ako ti moji saveti nisu pomogli ? Jer sam ti osnovne smernice dao kako skolski da ga odradis, tj podeli sa nama gde je zapelo konkretno, u kom delu pokreta ? Sta ti je najveci problem kod mrtvog ? Ja sam ti bio dao te smernice u odnosu na onaj snimak koji smo videli itd.. Naravno da svako treba da trazi svoju verziju da sto lakse izbaci teret, ako je u pitanju snaga, ali neke osnovne smernice su osnovne.
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #267 poslato: Novembar 25, 2014, 04:35:19 posle podne »

@IRon  Da, bio sam pauzirao sa mrtvom vucom 2-3 god jer radim bb treninge oduvek, to stoji, ali ja rotiram stalno treninge, uvek ubacujem nesto novo inovativno zbog razbijanja monotonije bla bla, ali evo mrtvo mi osnova vec mesecima jer popunjavam donja ledja ,takodje i dubinu ledja modifikovanim veslanjima itd, a i popravljao sam generalno snagu celog tela, pa tu naravno mrtvo je prisutno. Naravno sve modifikovano u skladu sa mojim ciljevima, ali dosta cesto radim petice i trojke, i malo modifikovan snagaski trening, jer naravno zima je :)

To sto sam bio pricao ranije nije da postoje bolje vezbe, vec da ledja mogu i bez mrtvog da se izgrade sa ostalim vezbama, znam x primera,  jer postoje i druge vezbe za donja ledja kao sto su good morning, i hiperextenzija sa opterecenjem.
A i kako pocetnici rade mrtvo i tovare tezine strahota je samo gledati, tako da bolje da lagano i postepeno ulaze u kostac sa  tom jako kompleksnom vezbom. Svakako ono sto sam rekao decku i dalje ne vidim da je neki los savet, jednostavno mora biti svestan da konvencionalnim metodom kicma i donja ledja vise trpe, ako jednostavno kicma genetski je slaba i nema predispozicije za jake tezine, neka se fokusira na sumo i resice prob, ako mu je snaga prioritet a ne izgled i ostalo sto se tice BB.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 48 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.048 sekundi sa 12 upita.