TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 06:06:03 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 85 86 [87] 88 89 ... 189 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Brza pitanja!  (Pročitano 702685 puta)
Maja Pavlovic
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1531 poslato: Mart 15, 2015, 01:30:35 pre podne »

Citat: Yvonne link=topic=189865.msg31939b5#msg3193925 date=1426367808
Kupila sam dektrozu u zravoj hrani,je li bolja opcija od grozdjica? Koliko da uzimam praha dekstroze i da li da nekad uzimam bananu sa vejom,nekad dekstrozu? Tj da menjam.....
Isto ti je to.Mozes da menjas nekad sa bananom posle treninga. Uzimaj 30-40g dex.
Majo da nije malo puno 30 - 40g dexa sa devojku ?
ja toliko pijem sada u pripremnom periodu i zaista nemam nikakvih problema. Meni odgovara ,ali opet to je individualno. Posle treninga pomesam mericu wheja,30g dex,10g glutamina,10g BCAA

Sačuvana
maja Pavlovic
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1530 poslato: Mart 15, 2015, 01:10:08 pre podne »

Sta je od vitamina/minerala najpotrebnije nama? Znam da su svi bitni ali sta se to najvise izdvaja? Razmisljam se sta od vitamina/minerala da uzmem. Pio sam do sada ZMB6 ali bih mozda promenio i uzeo nesto kompletnije. Naravno, i sa finansijske strane sta je najisplativije? Pretpostavljam da su vitamin C i magnezijum jedni od najbitnijih?

I da, jel malo 1 kapsula dnevno Omega 3?
http://www.pansport.rs/Esencijalne-masne-kiseline/NI107-Omega-3-Fish-Oil-1000-mg.html

Moja preporuka bi bio neki kompleksniji vitaminsko-mineralni kompleks... http://www.pansport.rs/Vitaminsko-mineralni-kompleksi/Za-rekreativce-i-aktivne-ljude/NI325-My-Favorite-Multiple%C2%AE-Energizer.html

Nova multivitaminska formula My Favorite Multiple® Energizer sadrži 23 vitamina i minerala i predstavlja idealnu kombinaciju vitamina, minerala, antioksidanasa i biljnih ekstrakata za poboljšanje i održanje dobrog opšteg zdravlja....a i odnos cena/kvalitet prihvatljiv...

Time si obuhvatio "skoro" sve mikronutrijente...vitamin C i magnezijum su jako korisni...ali potrebni su nam i drugi vitamini i minerali koji sa njima deluju u sinergiji, tako da se efekti dopunjavaju i "produbljuju"...

Po pitanju unosa omega-3 trebalo bi obratiti pažnju i na njhov unos iz drugih izvora - riba, riblje ulje, laneno ulje...po pitanju suplementacije preporuka za 2-3 puta po jednu kapsulu uz obrok...( vezano za... http://www.pansport.rs/Esencijalne-masne-kiseline/NI107-Omega-3-Fish-Oil-1000-mg.html )
Sačuvana
Nenad Zaga
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1529 poslato: Mart 15, 2015, 01:04:46 pre podne »

Slavisa imas li neki tekst o titanijumskim tiganjima? Posto ubedljivo drze visoke cene, zanima me koliki je rok trajanja, da li su dobri za meso i isplati li se dati toliki novac?

Ajmo kratko i sažeto...

PosuĂ°e od titanijuma je nereaktivno i nije preteško, ali loše sprovodi toplotu. Zbog toga obično posuĂ°e, koje se prodaje pod oznakom „titan“, nije napravljeno u potpunosti od titanijuma, već je aluminijsko posuĂ°e, koje je pokriveno keramičko-titanijumskim neprijanjajućim slojem. Takvo posuĂ°e je skupo, ali je dugovečno i zdravo.

;D
fala vi
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1528 poslato: Mart 15, 2015, 12:59:42 pre podne »

Slavisa imas li neki tekst o titanijumskim tiganjima? Posto ubedljivo drze visoke cene, zanima me koliki je rok trajanja, da li su dobri za meso i isplati li se dati toliki novac?

Ajmo kratko i sažeto...

PosuĂ°e od titanijuma je nereaktivno i nije preteško, ali loše sprovodi toplotu. Zbog toga obično posuĂ°e, koje se prodaje pod oznakom „titan“, nije napravljeno u potpunosti od titanijuma, već je aluminijsko posuĂ°e, koje je pokriveno keramičko-titanijumskim neprijanjajućim slojem. Takvo posuĂ°e je skupo, ali je dugovečno i zdravo.

;D
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #1527 poslato: Mart 15, 2015, 12:18:36 pre podne »

Nije puno ni 30-40g ali možeš da stavljaš po jednu supenu kašiku, ona ima 20g :)
Prosecnom muskarcu i 15g dexa izaziva skok insulina. Ipak dex u PWM-u ne treba da sluzi za popunu glikogenskih depoa, vec za nesto drugo... Pa proceni sam. :)
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Nenad Zaga
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1526 poslato: Mart 15, 2015, 12:13:19 pre podne »

Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1525 poslato: Mart 14, 2015, 11:45:26 posle podne »

Sta je od vitamina/minerala najpotrebnije nama? Znam da su svi bitni ali sta se to najvise izdvaja? Razmisljam se sta od vitamina/minerala da uzmem. Pio sam do sada ZMB6 ali bih mozda promenio i uzeo nesto kompletnije. Naravno, i sa finansijske strane sta je najisplativije? Pretpostavljam da su vitamin C i magnezijum jedni od najbitnijih?

I da, jel malo 1 kapsula dnevno Omega 3?
http://www.pansport.rs/Esencijalne-masne-kiseline/NI107-Omega-3-Fish-Oil-1000-mg.html
« Poslednja izmena: Mart 14, 2015, 11:49:18 posle podne od strane belgrade style » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1524 poslato: Mart 14, 2015, 11:38:30 posle podne »

Nije puno ni 30-40g ali možeš da stavljaš po jednu supenu kašiku, ona ima 20g :)
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #1523 poslato: Mart 14, 2015, 11:27:48 posle podne »

Kupila sam dektrozu u zdravoj hrani,je li bolja opcija od grozdjica? Koliko da uzimam praha dekstroze i da li da nekad uzimam bananu sa vejom,nekad dekstrozu? Tj da menjam.....
Isto ti je to.Mozes da menjas nekad sa bananom posle treninga. Uzimaj 30-40g dex.
Majo da nije malo puno 30 - 40g dexa sa devojku ?
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Maja Pavlovic
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1522 poslato: Mart 14, 2015, 10:44:53 posle podne »

Kupila sam dektrozu u zdravoj hrani,je li bolja opcija od grozdjica? Koliko da uzimam praha dekstroze i da li da nekad uzimam bananu sa vejom,nekad dekstrozu? Tj da menjam.....
Sačuvana
maja Pavlovic
Maja Pavlovic
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1521 poslato: Mart 14, 2015, 03:23:40 posle podne »

Pre spavanja mesati vej na mlekom i piti ILI ella + voda + vej ?
Mislim da su ella sir i masti npr badem,kikiriki ili indijski orah dobitna kombinacija. Ja ovako radim 250g ela sira pomesam sa pola merice wheja i u sve to isitnim nesto od gore navedenog. Savrseno bude :)) meni omiljeno iskreno,pogotovo kada je u pitanju jagoda bela cokolada(ukus wheja) :)
« Poslednja izmena: Mart 14, 2015, 03:25:22 posle podne od strane Maja Pavlovic » Sačuvana
maja Pavlovic
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1520 poslato: Mart 14, 2015, 02:28:50 posle podne »

Recite mi jel u redu da unosim UH samo iz ovsenih? Meni su jaja + ovsene omiljeni obrok i jedem to vec mesecima i nikad da mi dosadi .Nisam neki ljubitelj pirinca,krompir jedem mozda jednom u 2 nedelje..nadam se da je ovo ok,jer prosto jedva cekam svaki obrok ovsenih  ;D ;D

Ne slazem se sa tim...raznovrsnost cini zivot lepsim...a ishranu raznovrsnijom...ovsene imaju dosta dijetnih vlakana( na 100 gr oko 16 gr vlakana), koja u vecim kolicina mogu biti preveliko opterecenje za digestivni trakt, a mogu i omesti apsorpciju nekih minerala...dakle, umeri se...kombinuj...(vlakna se ne mogu svariti, dakle, nemaju energetsku vrednost)

Koliki je optimalan unos dijetnih vlakana?

Ne postoji standardna vrednost, ali mnogi nutricionisti preporučuju 20-35 grama/dan.

Važno je unositi podjednako rastvorljiva i nerastvorljiva vlakna.

Povećan unos vlakana može imati i neke negativne posledice, tako da treba biti obazriv (akcenat na umerenost)

Povećan unos dijetnih vlakana:

• može poremetiti apsorpciju lekova,

• smanjuje sposobnost varenja i apsorpcije hrane,

• može mehanički oštetiti sluzokožu creva,

• fitinska kiselina u zrnevlju i povrću stvara komplekse (helate) sa mineralima (Ca, Fe i Zn) i smanjuje njihovu apsorpciju,

• velika količina fosfora u namirnicima bogatim vlaknima može doprineti stvaranju kamenčića u mokraćnim putevima.

Detaljno o vlaknima... http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/znaaj-i-uloga-dijetetskih-vlakana-u-ishrani.html
« Poslednja izmena: Mart 14, 2015, 02:31:48 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Smrzla
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1519 poslato: Mart 14, 2015, 02:11:36 posle podne »

Recite mi jel u redu da unosim UH samo iz ovsenih? Meni su jaja + ovsene omiljeni obrok i jedem to vec mesecima i nikad da mi dosadi .Nisam neki ljubitelj pirinca,krompir jedem mozda jednom u 2 nedelje..nadam se da je ovo ok,jer prosto jedva cekam svaki obrok ovsenih  ;D ;D
Sačuvana
gambion
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1518 poslato: Mart 14, 2015, 08:30:27 pre podne »

Hejteru izgleda da te samo ja kapiram. :D

Ja lepo napisem ono sto jeste a on meni sabira gramice. :D
To se lepo uzme po 5 i drzis tako. Posle 2 nedelje sve te rezerve se napune i samo tako nastavis. Mozes ti da uzimas po 20 i da par dana pre toga budes pun ali sta ti imas od toga? Sa druge strane dok uzimas po 20 veliku vecinu ti samo izbacujes u bubrege i pravis posao bez veze.

I zamisli uzme Iron cini mi se da ima oko 95 kg ako se dobro secam,po 10 i Cvretkoper po 10 grama a razlika 20kg misica. :D

"teorija zavjere" ili marketing tricks :)
Sačuvana
Gym Hater
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1517 poslato: Mart 14, 2015, 12:27:18 pre podne »

Hejteru izgleda da te samo ja kapiram. :D

Ja lepo napisem ono sto jeste a on meni sabira gramice. :D
To se lepo uzme po 5 i drzis tako. Posle 2 nedelje sve te rezerve se napune i samo tako nastavis. Mozes ti da uzimas po 20 i da par dana pre toga budes pun ali sta ti imas od toga? Sa druge strane dok uzimas po 20 veliku vecinu ti samo izbacujes u bubrege i pravis posao bez veze.

I zamisli uzme Iron cini mi se da ima oko 95 kg ako se dobro secam,po 10 i Cvretkoper po 10 grama a razlika 20kg misica. :D

Sačuvana
Stranice: 1 ... 85 86 [87] 88 89 ... 189 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.102 sekundi sa 18 upita.