TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398616 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 27, 2024, 11:05:30 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 189 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Brza pitanja!  (Pročitano 703766 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2221 poslato: Oktobar 05, 2015, 10:00:43 posle podne »

Kako se uopste koristi taj govedji zelatin? :)

Malo pažljivijeg čitanja prethodnih postova nije na odmet...ali ukratko oko načina upotrebe...

Dakle, GOVEĂDI ZELATIN, koji kao što mu samo ime kaže - dobija se preradom vezivnog tkiva krupne rogate stoke – tetiva, kostiju, hrskavice...

 -Kupi u bilo kojoj prodavnici zdrave hrane 150-300 gr goveĂ°eg želatina, sa voćnim ukusom ili bez...cena je 150-200 din za 100 gr
- Uveče( pred spavanje) sipaj 5 gr želatina ( ravna kafena kašičica) u 10 ml hladne vode( najbolje iz frižidera).
- Promešaj i ostavi da stoji do jutra (van frižidera), na suvom i hladnom mestu, u zatvorenoj posudi( poklopljena čaša, npr.)
- Želatin će nabubriti i pretvoriće se preko noći u žele.
- Ujutru "pokusaj" smesu na prazan stomak. Možeš ga dodati u sok, vodu sa medom ili pomešati smesu sa jogurtom ili kiselim mlekom( ukus je malo bljutav )...20-30 min posle toga doručkuj...

Već posle nedelju dana efekti su OSETNI!

Sačuvana
cantawait
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 302

« Odgovor #2220 poslato: Oktobar 05, 2015, 09:40:57 posle podne »

Kako se uopste koristi taj govedji zelatin? :)
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2229


Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #2219 poslato: Oktobar 05, 2015, 07:23:44 posle podne »

Je l' imao neko iskustva sa goveĂ°im želatinom? Je l' pomaže ?
Meni je zalecilo zglobove sake posle samo jedne doze od pola kesice, bukvalno preko noci. Probao sam i sa ramenom koje me zeza evo jace od 2 godine ali nista. Tu je sigurno mnogo komplikovanija stvar, ko zna kada ce me proci.E sad zavisi za sta ga hoces.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2218 poslato: Oktobar 04, 2015, 03:35:51 posle podne »

Zar stevia (polioli) ima isto kalorija koliko i secer po ovoj racunici?

Stevia ima isto kalorija kao i šećer?

Ako se na varam - nula kalorija, nula ugljenih hidrata, a i ukupan glikemijski index je takoĂ°e nula?!( naravno sama biljka ima malo prirodno "dodate" dekstroze i fruktoze, ali to je zanemarljivo)

Inače pomenuti polioli( alkoholni šećeri), ako se na varam, imaju skoro upola manje kalorija od "šećera"...

Ajmo šematski...1 gr šećera ima 4 kCal...

Ako ćemo o ovim alkoholnim šećerima...

2.6 kCal po gramu   sorbitol
2.4 kCal po gramu   xylitol
2.1 kCal po gramu   maltitol
2.0 kCal po gramu   isomalt
2.0 kCal po gramu   lactitol
1.6 kCal po gramu   mannitol
0.2 kCal po gramu   erythritol

Isto tako polioli se sporije i nepotpuno apsorbuju iz digestivnog trakta, a i interakcije sa insulinom su minimalne!

Tako da...  ;) Prijatno!

Preporuka za obavezno, detaljno čitanje na temu stevije i poliola...

http://www.caloriecontrol.org/articles-and-video/feature-articles/polyols-qa

http://www.caloriecontrol.org/health-professional-library/sweet-facts-about-polyols

http://www.bestfoodfacts.org/food-for-thought/stevia-vs-sugar

http://www.livestrong.com/article/468892-stevia-vs-sugar/
« Poslednja izmena: Oktobar 04, 2015, 03:40:02 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 687

« Odgovor #2217 poslato: Oktobar 03, 2015, 10:42:49 posle podne »

Zar stevia (polioli) ima isto kalorija koliko i secer po ovoj racunici?
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 687

« Odgovor #2216 poslato: Oktobar 03, 2015, 10:41:30 posle podne »

Nutritivna vrednost na 100 g:

energetska vrednost 2087,5kj/504,5kcal

masti 36,9 g

od toga zasićene masne kiseline 22,9 g

ugljeni hidrati 39,7 g

od toga

- šećeri 2,0 g

- polioli 26,4 g

vlakna 10,5 g

proteinic8,8 g

Sačuvana
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 687

« Odgovor #2215 poslato: Oktobar 03, 2015, 10:40:48 posle podne »



Imam jedno pitanje za onu bambi crnu cokoladu sa steviom.



...
Sačuvana
Nenad Zaga
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 741


« Odgovor #2214 poslato: Oktobar 03, 2015, 05:55:41 posle podne »

Juce sam poceo da koristim, nadam se da ce dati rezultate.
Hvala na tekstu
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2213 poslato: Oktobar 03, 2015, 01:49:20 posle podne »

Je l' imao neko iskustva sa goveĂ°im želatinom? Je l' pomaže ?

Garantovano pomaze...pricam iz licnog iskustva...jedan moj tekst sa FB na tu temu...

Dragi moji vežbači, jedno od vaših čestih pitanja u toku treninga tiče se nesnosnog bola u zglobovima..."jao doktore, šta da pijem sve me boli"...
Ne bih da ulazim dublje u tematiku pretreniranosti, lošeg izvoĂ°enja vežbi, nepotrebnog "tovarenja težinama" i sl. , pa ćemo se baviti samo saniranjem posledica tih "trenažnih ekstrema" na naše zglobne strukture...

Pričamo ukratko o goveĂ°em želatinu...

GoveĂ°i želatin je zapravo čist kolagen ( gradivni protein, svih naših vezivnih tkiva, ima ga u raznim "tipovima", ali "polazna tačka" je ista za sve)!
Na tržištu imamo niz preskupih preparata kolagena, a naš goveĂ°i želatin možete naći u najbližoj prodavnici zdrave hrane za neverovatnih 160-200 dinara za 100 gr. Naravno, uvek naglasite da tražite GOVEĂDI ZELATIN, koji kao što mu samo ime kaže - dobija se preradom vezivnog tkiva krupne rogate stoke – tetiva, kostiju, hrskavice...

Kolagen iz goveĂ°eg želatina ima pozitivan uticaj na zdravlje kože i rast noktiju, kao i za bujnu i jaku kosu u smislu boljeg kvaliteta dlake.

TakoĂ°e, pomaže u oporavku bolnih zglobova, zateže opuštenu kožu, utiče povoljno na probavni i imuni sistem, a veruje se i da smanjuje pojavu celulita.

I ajmo, onako taksativno, kao "kod učiteljice", goveĂ°i želatin je "dobar za naše telo", jer...

- Pozitivno deluje na stanje vezivnih vlakana i sitnih krvnih sudova
- U sebi poseduje dve aminokiseline: prolin i hidrosiprolin, koji imaju pozitivan uticaj na oporavak vezivnog tkiva, a tu je i glicin, poznat po protivupalnim efektima, pomaže u zarastanju rana, regeneraciji kože i povoljno utiče na kvalitet sna.
- Želatin je u stanju da poveća rast i obim vezivnog tkiva( hrskavica), što je veoma važno kod "bolesnih zglobova"...

Kako se koristi želatin u lečenju zglobova?

Recept je...

- Kupite u bilo kojoj prodavnici zdrave hrane 150-300 gr goveĂ°eg želatina, sa voćnim ukusom ili bez.
- Uveče( pred spavanje) sipajte 5 gr želatina (dve ravne kašikice) u 10 ml hladne vode( najbolje iz frižidera).
- Promešajte i ostavite da stoji do jutra (van frižidera), na suvom i hladnom mestu, u zatvorenoj posudi( poklopljena čaša, npr.)
- Želatin će nabubriti i pretvoriće se preko noći u žele.
- Ujutru "pokusajte" smesu na prazan stomak. Možete dodati sok, vodu sa medom ili pomešati smesu sa jogurtom ili kiselim mlekom( ukus je malo bljutav )...20-30 min posle toga doručkujte...

Već posle nedelju dana efekti su OSETNI!

GARANTUJEM!

Trajanje "lečenja" je mesec dana. Ponoviti tretman želatinom za 6 meseci.

U "meĂ°uvremenu" preporuka za suplementaciju glukozaminom, hondroitinom, hijaluronskom kiselinom, MSM
...

http://www.pansport.rs/Zastita-zglobova/NI044-MSM-Glucosamine-Double-Strength.html
« Poslednja izmena: Oktobar 03, 2015, 01:52:43 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 17263


« Odgovor #2212 poslato: Oktobar 03, 2015, 01:22:27 posle podne »

Ja iskreno nisam probao ali dosta njih koje znam imaju pozitivna iskustva sa njim :)
Sačuvana
Nenad Zaga
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 741


« Odgovor #2211 poslato: Oktobar 03, 2015, 01:21:38 posle podne »

Je l' imao neko iskustva sa goveĂ°im želatinom? Je l' pomaže ?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2210 poslato: Oktobar 03, 2015, 12:19:29 posle podne »

I koji integralni hleb je najbolji a da moze da se kupi npr u tempu/rodi/maxiju/idei

Najbolji integralni hleb je onaj koji sam "ispeces" od brasna u ciji si kvalitet siguran...dakle, da je provereno od celog zrna zitarica, bez mixeva sa belim brasnom, bez aditiva...

Ako vec moras da "kupis hleb", moj glas ide "Tonus hlebu"...

Gde mogu da se kupe ove tortilje?
http://tortilla.pip-ns.com/tag/fit-tortilla/

Po pitanju tortilja...mislim da je nas forumas Ironman najkompetentniji za odgovore na to pitanje, predlazem da ga kontaktiras...
Sačuvana
leevu
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 603


« Odgovor #2209 poslato: Oktobar 03, 2015, 11:37:32 pre podne »

I koji integralni hleb je najbolji a da moze da se kupi npr u tempu/rodi/maxiju/idei
Sačuvana
leevu
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 603


« Odgovor #2208 poslato: Oktobar 02, 2015, 05:19:05 posle podne »

Gde mogu da se kupe ove tortilje?
http://tortilla.pip-ns.com/tag/fit-tortilla/
Sačuvana
SF
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 52

« Odgovor #2207 poslato: Septembar 29, 2015, 07:03:01 posle podne »

Hvala na odgovorima, i meni je sa sasvim logično. Bacio mi prodavac dodatnu sumnju kada je rekao: "drzi se onog sto je propisano''.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 39 40 [41] 42 43 ... 189 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.108 sekundi sa 18 upita.