TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 06:00:49 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 189 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Brza pitanja!  (Pročitano 702663 puta)
radovicmiladin86
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1485

« Odgovor #2641 poslato: Mart 16, 2016, 11:33:02 pre podne »

pozdrav
imam par pitanja
Ustanovio sam sa Milosem ( dzejkatlerom ) da bi mogao da jedem junece pljeskavice
Mislio sam da odem u maxi i trazim junetinu i da mi je samelje, posle da je ispecem na tiganju u obliku pljeskavica i jedem posle sa pirincem i isto da ih ubacim u zemicku i jedem u skoli
E sad, jel moze cisto mleveno meso odmah na tiganj ili ce se raspasti pa moram nesto da dodajem?
I kako pravite kupus salatu, jel cisto isecete pa odmah jedete ili nesto dodajete?
Ja sipam malo soli, malo ulja i sirceta i vode i bude solidno ( znam da je maslinovo bolje ali nema se bas para )
Sto se tice pljeskavica...uzmi recimo kilo mesa mlevenog stavi u jednu ciniju malo sitno luka naseckaj i stavi dva-tri jaja sve to dobro izmuti pravi pljeskavice i peci...jaja ga vezu da se ne raspadne...
Salatu isto tako iseckaj malo soli sirceta dobro izmesaj i deri
Sačuvana
AnĂ°elko
Gost
« Odgovor #2640 poslato: Mart 16, 2016, 11:29:01 pre podne »

pozdrav
imam par pitanja
Ustanovio sam sa Milosem ( dzejkatlerom ) da bi mogao da jedem junece pljeskavice
Mislio sam da odem u maxi i trazim junetinu i da mi je samelje, posle da je ispecem na tiganju u obliku pljeskavica i jedem posle sa pirincem i isto da ih ubacim u zemicku i jedem u skoli
E sad, jel moze cisto mleveno meso odmah na tiganj ili ce se raspasti pa moram nesto da dodajem?
I kako pravite kupus salatu, jel cisto isecete pa odmah jedete ili nesto dodajete?
Ja sipam malo soli, malo ulja i sirceta i vode i bude solidno ( znam da je maslinovo bolje ali nema se bas para )
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1203


« Odgovor #2639 poslato: Mart 16, 2016, 08:39:41 pre podne »

Chia seme, da li da obracam paznju na nutritivne vrednosti ako uzimam kafenu kasicicu svaki dan uz npr ovsene? Mada nemam ideju kako da unesem ako nemam taj dan ovsene.
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #2638 poslato: Mart 16, 2016, 12:24:55 pre podne »

Evo bez masti, palačinka se sama stresla sa tiganja (bez pomoćnih sredstava).
Mislim da ću jedno vreme praktikovati ovakav način pripreme, jer mogu svašta da ubacim u jaja.
:)
Pre sam ih odmah mešao pa su se samo meljala po tiganju...
;D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2637 poslato: Mart 16, 2016, 12:18:45 pre podne »

Momci  kako spremate kajganu, imam u stanu 2 tiganja i oba mi lepe kajganu ako se koristi manje od 20 ml maslinovog, a ne znam da l valja spremati kajganu na maslinovom, je l rusi formu, msm roknem maslinovo zagrejem i izmesam jaja dok se to lepo ne isprzi/ispece sta god da radi, cuo sam valjda da maslinovo ima najvecu temperaturu dimljenja od tih ulja

Probaj sa puterom( maslacem)...

Razbij jaja u ( odvojenom) sudu i umuti ih. Dodaj im malo soli i bibera( po ukusu, ja neki put dodam i malo aleve). U tiganju rastopi dve kašike putera na srednje jakoj vatri. Ulij jaja u tiganj i ostavi nekoliko sekundi. Zatim počni sa "gurkanjem". S kraja tiganja guraj jaja prema sredini. Sačekaj nekoliko sekundi, pa ponovi postupak. Postupak ponavljaj dok se na sredini kajgane ne pojave veliki pahuljasti grumeni. Dok su ti grumeni još malo tečni, skloni jaja s vatre. Ispržiće se do kraja na putu od tiganja do tanjira.
 
Napomena:

- Jaja nemoj pržiti na previsokoj temperaturi, drži se umerene vatre. Skini ih sa izvora toplote neposredno pre nego što će biti gotova, preostala toplota će odraditi svoje.

- TakoĂ°e, nemoj ih mešati viljuškom, koristi npr. drvenu varjaču.

Ili najbolje, tvrdo kuvana jaja rešavaju svaki problem ;)
« Poslednja izmena: Mart 16, 2016, 12:29:49 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #2636 poslato: Mart 16, 2016, 12:16:53 pre podne »

Vama što se ne lepi kajgana za tiganj: da li je pravite rovitu?
Danas mi se prvi put jaje nije lepilo za tiganj; ali kada sam ih sipao, pekla su se sigurno 5-6 minuta, tako da sam dobio palačinku od istih, ali bez lepljenja...
Sačuvana
BadBOY
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 16

« Odgovor #2635 poslato: Mart 16, 2016, 12:09:29 pre podne »

Ja imam metalac teflonski I vrh je ..
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1443


« Odgovor #2634 poslato: Mart 16, 2016, 12:00:05 pre podne »

Na ovom mom ne pise nista, samo znam da je u metrou kupljeno.
Sačuvana
leevu
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 603


« Odgovor #2633 poslato: Mart 15, 2016, 10:15:30 posle podne »

Neka preporuka za odredjeni model, metalac ili tako nesto?
Sačuvana
Kolev Nenad
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1443


« Odgovor #2632 poslato: Mart 15, 2016, 09:57:12 posle podne »

Kupi teflonski tiganj i nema greske sa lepljenjem.
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #2631 poslato: Mart 15, 2016, 09:16:35 posle podne »

Ispeci ih u rerni na papiru, ako ti ne smetaju gumena jaja...
:)
Sačuvana
leevu
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 603


« Odgovor #2630 poslato: Mart 15, 2016, 09:13:33 posle podne »

Momci  kako spremate kajganu, imam u stanu 2 tiganja i oba mi lepe kajganu ako se koristi manje od 20 ml maslinovog, a ne znam da l valja spremati kajganu na maslinovom, je l rusi formu, msm roknem maslinovo zagrejem i izmesam jaja dok se to lepo ne isprzi/ispece sta god da radi, cuo sam valjda da maslinovo ima najvecu temperaturu dimljenja od tih ulja
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2629 poslato: Mart 12, 2016, 12:57:06 pre podne »

Prava stvar, to sam hteo da cujem :)

Eh...Uvek kada se pomenu anti-katabolici u prvom planu su amino kiseline razgranatog lanca(BCAA - valin, leucin, izoleucin)...ali niko ne razmatra i alternative. I pored nepravedne satanizacije zasićenih masti, MCT (Medium Chain Triglycerides) su ono što će olakšati naše trenažne napore i "rigorozne dijete"...

I anti-katabolik i bezstimulansni sagorevač masti...MCT... http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/mct-sagoreva-koji-titi-miie.html
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 687

« Odgovor #2628 poslato: Mart 12, 2016, 12:48:40 pre podne »

Prava stvar, to sam hteo da cujem :)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9500


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #2627 poslato: Mart 12, 2016, 12:39:16 pre podne »

Nema interakcija sa insulinom, anti-katabolik svojstva...da, idealan čak i pre treninga...  ;)

Da, postepen dotok energije...hm, ali sa 8,4 kCal po gramu...duplo više nego hidrati  ;)

Sačuvana
Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 189 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.051 sekundi sa 13 upita.