TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398492 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 26, 2024, 11:41:20 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Golferski Lakat  (Pročitano 20748 puta)
bobaj96
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Oktobar 27, 2014, 04:59:41 posle podne »

Imam samo jedno pitanje u vezi Golferskog laktaa,a to je da li se moze mazati nimulid gelom umesto lioton gela ?? Koji je bolji i po cemu??
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Januar 20, 2014, 11:21:09 pre podne »

sve što te zanima, slobodno pitaj.....
važno je da saradjujemo, jedino tako rehabilitacije i lečenje povrede imaju smisla.....
pozdrav
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Januar 20, 2014, 11:20:15 pre podne »

poštovani jev, raspoložen sam da ti pomognem, ali ne znam da li se razumemo...?
treba da radiš ovako
ako hoćeš mogu da ti dam terapiju, treba da se programa pridrzavaš, inače gubimo vreme, obojica....

1.mirovanje, led 3x po 7min, lioton gel 7 dana, javiš mi kako ide
2. krećeš program loptica/gumica za mišiće podlaktice+istezanja mišića+led i gel, 7 dana, javljaš kako ide
3. krećeš program sa bučicama....
za vreme ovog programa ne radiš nikakve druge vežbe
a, ne mirovanje pa trening u teretani - to je put ka problemu!
Hvala za rehabilitacioni program!
Za sada nemam bolove, ali sam na strogom mirovanju. Trebalo bi da se vratim na trening ove nedelje, javljam kako ide.
Sačuvana
Jev
Gost
« Odgovor #33 poslato: Januar 20, 2014, 05:36:31 pre podne »

Hvala za rehabilitacioni program!
Za sada nemam bolove, ali sam na strogom mirovanju. Trebalo bi da se vratim na trening ove nedelje, javljam kako ide.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Januar 18, 2014, 01:16:22 pre podne »

da li imaš bllova sada?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Januar 18, 2014, 01:15:28 pre podne »

ako hoćeš mogu da ti dam terapiju, treba da se programa pridrzavaš, inače gubimo vreme, obojica....

1.mirovanje, led 3x po 7min, lioton gel 7 dana, javiš mi kako ide
2. krećeš program loptica/gumica za mišiće podlaktice+istezanja mišića+led i gel, 7 dana, javljaš kako ide
3. krećeš program sa bučicama....
za vreme ovog programa ne radiš nikakve druge vežbe
« Poslednja izmena: Januar 18, 2014, 01:17:17 pre podne od strane Ognjen Pedja Tutorov » Sačuvana
Jev
Gost
« Odgovor #30 poslato: Januar 14, 2014, 11:18:59 posle podne »

za poèetak - prekid scakog treninga 5 dana. prva 2 dana led 5x na dan na bolno mesto po 7min, posle leda lioton gel. naredna 3 dana 3x na dan led.

javi kako ide, pa da dobiješ vežbe za oporavak od poveede....
pozdrav
da li ima trnjenja prstiju, slabosti ruke sada?
da li zadoli pri jakom stisku šake, pokretu rukovanja, zavrtanja/odvrtanja?

Danas sam radio bench press i osetio sam slabost ruke pri drzanju tega, pri fleksiji ruke u donjoj zoni gubim kontrolu nad spustanjem, pri dizanju je podnosljivo.
Prsti ne trnu, cela ruka je u otkazu, ne boli pri stisku, ne boli pri rukovanju niti pri odvrtanju.
jesi procitao možda negde da je potrebno u poèetku  da prekineš treninge da bi se povredjena tetiva odmorila...?
možeš sprovesti lecenje kako treba i brzo se oporaviti, ili da vuèeš povredu duze vreme.....
Proèitao sam, ali morao sam da vidim kako to izgleda (da se uverim u ozbiljnost stanja).

Hvala puno na savetima!
Danas sam isao na trening posle 5 dana pauze i jos me boli, isto kao i prvi dan, znaci HAOTICNO. Gubim kontrolu na rukama, sve trne znaci uzas. Sad sam uradio jedan zgib i bol je opet poceo, ne znam sta da radim.
jesi naucio nešto ili moraš još da proveravaš?
ako hoæeš da izleèiš lakat potrebno je da primenjujes terapiju po redosledu i sasvim precizno.... u suprotnom, od toga nema ništa...
iskreno ne razumem šta ti je cilj sa rukom, da je upropastiš?
koliko treba da pauziram?
5 dana sam pauzirao, probao da treniram - ne ide
znaci jos nedelju dana pauze ili vise?

koliko sam shvatio 2 nedelje mirovanja, jako lose vesti onda...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Januar 14, 2014, 11:05:59 posle podne »

btw, zgib je najgora moguća vežba za tvoju povredu. zgib ne bi trebalo da radiš 2 meseca nakon lečenja i oporavka!!!
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Januar 14, 2014, 11:04:22 posle podne »

za početak - prekid scakog treninga 5 dana. prva 2 dana led 5x na dan na bolno mesto po 7min, posle leda lioton gel. naredna 3 dana 3x na dan led.

javi kako ide, pa da dobiješ vežbe za oporavak od poveede....
pozdrav
da li ima trnjenja prstiju, slabosti ruke sada?
da li zadoli pri jakom stisku šake, pokretu rukovanja, zavrtanja/odvrtanja?

Danas sam radio bench press i osetio sam slabost ruke pri drzanju tega, pri fleksiji ruke u donjoj zoni gubim kontrolu nad spustanjem, pri dizanju je podnosljivo.
Prsti ne trnu, cela ruka je u otkazu, ne boli pri stisku, ne boli pri rukovanju niti pri odvrtanju.
jesi procitao možda negde da je potrebno u početku  da prekineš treninge da bi se povredjena tetiva odmorila...?
možeš sprovesti lecenje kako treba i brzo se oporaviti, ili da vučeš povredu duze vreme.....
Pročitao sam, ali morao sam da vidim kako to izgleda (da se uverim u ozbiljnost stanja).

Hvala puno na savetima!
Danas sam isao na trening posle 5 dana pauze i jos me boli, isto kao i prvi dan, znaci HAOTICNO. Gubim kontrolu na rukama, sve trne znaci uzas. Sad sam uradio jedan zgib i bol je opet poceo, ne znam sta da radim.
jesi naucio nešto ili moraš još da proveravaš?
ako hoćeš da izlečiš lakat potrebno je da primenjujes terapiju po redosledu i sasvim precizno.... u suprotnom, od toga nema ništa...
iskreno ne razumem šta ti je cilj sa rukom, da je upropastiš?
Sačuvana
Jev
Gost
« Odgovor #27 poslato: Januar 14, 2014, 10:28:02 posle podne »

Sačuvana
NIKOLIC>
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Januar 14, 2014, 04:20:41 posle podne »

Hvala na detaljnim uputstvima. :)
Da li da radim istezanja svaki dan?
Sačuvana
"In the land of the blind, the one-eyed man is king"
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Januar 14, 2014, 02:00:29 posle podne »

istezanja:
prava ruka ispred tebe, dlan od tebe, prsti na dole, povlačiš prste ka sebi i zatežeš lakat.
položaj zadržavaš 1min, pa ponoviš 3x.
posle toga istežeš suprotno, dlan ka tebi, prsti na dole, povlačis ka sebi...
radi istezanja za triceps iznad glave i biceps ruka prava iza ledja zakačena za ivicu...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Januar 14, 2014, 01:56:54 posle podne »

smanji tdzine na vežbama koje si naveo da izazivaju bol, istezanja obavezno na kraju treninga, kod kuće led 3x na dan po 5min na mesto bola, posle leda ubaciš lioton gel.... možeš uzeti i sunĂ°erastu lopticu da radiš vežbe za podlaktice. ..
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Januar 14, 2014, 01:53:24 posle podne »

Potisak sa cela kad radim, triceps ekstenzija iznad glave i sve vezbe tog tipa.I uvek boli kad preteram sa bilo kojom vezbom koja ukljucuje triceps osim obicnog bencha i uskog bencha.Za podlakticu i sake slabo radim istezanja.Da li je moguce da je to problem?
da to je golferski lakt, tj upala pripoja mišića pregibaca (fleksora) šake i prstiju.  povredio si se na obaranju, a zategnuti iskraćeni mišići podlaktice pojačano opterećuju upaljeno mesto pripoja...
Sačuvana
NIKOLIC>
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Januar 14, 2014, 12:11:58 pre podne »

Potisak sa cela kad radim, triceps ekstenzija iznad glave i sve vezbe tog tipa.I uvek boli kad preteram sa bilo kojom vezbom koja ukljucuje triceps osim obicnog bencha i uskog bencha.Za podlakticu i sake slabo radim istezanja.Da li je moguce da je to problem?
Sačuvana
"In the land of the blind, the one-eyed man is king"
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 8 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.118 sekundi sa 18 upita.