TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 402390 Teme od strane 25056 Članovi Poslednji član: Selak

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 14, 2025, 07:44:36 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 71 72 [73] 74 75 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 857778 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #3147 poslato: Januar 28, 2016, 10:01:00 posle podne »

He, he...hidrati su hidrati...tj. skrob se "hipotetički" može dekstrinirati...dakle "cepa se" na manje fragmente - dekstrine...pri pečenju hleba npr.

Tako da...ne brini neće se umanjiti udeo hidrata, samo ćeš krompir "obogatiti trans mastima"  ;)

Probaj sa pečenim krompirom...

P.S. "Osnovno pravilo koje bi trebalo da znate jeste to da skrob igra važnu ulogu u "čuvanju" hrane pri prženju i redukuje upijanje ulja. Skrob u krompirima je posebno efikasan u tome. No, mora se da se pazi ako se koriste smrznuti ili prethodno prženi proizvodi, jer se u tom slučaju apsorpcija ulja značajno povećava"...mislim da su čak italijani radili neko istraživanje na tu temu...

Dakle, svež krompir, manje upijanja  ;)
« Poslednja izmena: Januar 28, 2016, 10:08:19 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3146 poslato: Januar 28, 2016, 09:35:29 posle podne »

Pa, kontam da bi trebalo...
Verovatno se gubi nešto nebitno malo kao i kod drugih namirnica...
:)
Sačuvana
Funtunjerović Ivan
Napredni član
Van mreže Van mreže

Say no to racism!

« Odgovor #3145 poslato: Januar 28, 2016, 09:05:13 posle podne »

Slozeni ugljeni hidrati u krompiru ostaju slozeni i kad se spremi pomfrit? Ne zanima me koliko je nezdravo, transmasti itd... mozda je pitanje malo glupo, ali eto.
Sačuvana
-Some people are so poor, all they have is money.
-If you don't live for something, you'll die for nothing.
-Life is hard, but so beautiful.
-Sometimes the hardest thing and the right thing are the same.
-Believe in yourself.
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3144 poslato: Januar 28, 2016, 04:03:49 posle podne »

Razmisliću, samo ako nije previše skup a koristio bih ga samo za meso i za jaja.
Sačuvana
boky95
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3143 poslato: Januar 28, 2016, 10:35:52 pre podne »

Meni se teflon jako oštetio pa mi je sad potrebno više ulja u njemu nego u običnom tiganju da se ne bi lepilo. Pošto bih ovih dana da kupim zanimaju me vaša ististva, iskreno nisam nešto pri parama pa sam video da imaju i neke od oko 1000din u rodi . E sad je pitanje koliko su dobri ti jeftiniji i ako nisu koji kupiti ?

Dule,ja bih ti preporučio Metalac Magma tiganj, on je plitak, za palačinke je. Ja spremam jaja već više od godinu dana na njemu, i piletinu sam probao par puta itd, i dalje šljaka kao nov, ne lepi, lako se čisti... Ako naletiš na takav razmisli o mom predlogu :)
Sačuvana
Registruj se na Limundo preko ovog linka da i ja zaradim neku kintu:
www.limundo.com/ref/Magnum953
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3142 poslato: Januar 28, 2016, 01:23:37 pre podne »

Eh, nekada je najbolje reći..."ne shvatajte život ozbiljno, iz njega ionako nećete izvući žuvi glavu"...  ;)

Vezano za transdermalnu apsorpciju magnezijuma( "ulje")..."verovali ili ne"...  ;)

http://www.integratedhealth.com/hpdspec/magnesium-oil-faq.html/
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3141 poslato: Januar 28, 2016, 01:16:58 pre podne »

Hvala na odgorovu, pretpostavio sam da nije dobar da se pije ali nisam znao da ima transdermalnu apsorpciju :)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3140 poslato: Januar 28, 2016, 01:14:03 pre podne »

Eh...do nas je jedva stigao magnezijum glicinat...a sad ima navodno i još boljih formi( apsorpcija, bioraspoloživost, mada nekada je u pitanju i samo dobra reklama) - magnezujim orotat( "reklama"), taurat, treonat...mnogo se sa magenzijumom kao suplementom eksperimentisalo...  ;)

Ipak probajte...vaš digestivni trakt će vam reći šta je dobro  :D
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3139 poslato: Januar 28, 2016, 01:07:51 pre podne »

Ja sam magnezijum hlorid koristim kada mi devojka masira leĂ°a, zato sam ga i kupio jer ne volim razne kreme a i skupe su mi a i jedan deo Mg se apsorbuje kroz kozu pa eto i još jedne sitne koristi od toga.
 Mada me je dosta doktora, fizijatra ubedjivalo da treba i da se pije, po nekim stvarima koje sam pročitao zaključio sam da to i nije tako dobra ideja. Pa eto zanimalo me i tvoje mišljenje, ja ga ne koristim ali kažem da mi je to veliki broj doktora preporučio :)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3138 poslato: Januar 28, 2016, 12:59:39 pre podne »

Da ne bih upotrebaljavao neprikladne izraze...najkraće moguće - Magnezijum-hlorid se NE PIJE, on se maže na kožu u obliku losiona!!!

Čak negde pronaĂ°oh i da se magnezijum hlorid "pre os" apsorbuje oko 5%, izaziva jak nadražaj digestivnog trakta...a da je transdermalna apsorpcija čak 75%...

O važnosti magnezijuma i "elementarnom magnezijumu", prvo...

http://ajcn.nutrition.org/content/95/2/362.abstract

https://ods.od.nih.gov/factsheets/Magnesium-HealthProfessional/#h3

Druga bitna stvar je iii...količina "elementarnog magnezijuma" u svakom od ovih suplemenata, kao i apsorpcija, tj. bioraspoloživost...

Šta mislite koliko mg "elementarnog magnezijuma" imate u 500 mg magnezijum-citrata? Neki kažu "samo" oko 80mg...

Zapitajte se da li se preporuke od npr. 400 mg magnezujima dnevno odnose na "elementarni magnezijum"...hm, mislite o tome?  ;)

Obavezno pregledajte, molim za pažnju...

http://www.afibbers.org/magnesium.html

https://www.paleohacks.com/magnesium/help-me-figure-out-magnesium-how-to-calculate-elemental-magnesium-17726

P.S: ne zaboravite na sinergiju izmeĂ°u magenzijuma i taurina...eh, nadam se da sam vas zainteresovao za ovu temu...

Po pitanju vitamina C, pisao ja i na tu temu... http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/vitamin-c-uloga-ishrana-i-suplementacija.html
« Poslednja izmena: Januar 28, 2016, 01:03:53 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3137 poslato: Januar 28, 2016, 12:41:55 pre podne »

Ako stavimo kvalitet spremljene hrane po strani, ja sam u poslednje vreme više para dao na ulje nego što mi je bilo potrebno za novi tiganj. Plasim se da su ti jeftiniji jako lošeg kvaliteta, zato pitam ako imate iskustva kupio bih nešto kvalitetnije da duze traje.
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3136 poslato: Januar 28, 2016, 12:34:03 pre podne »

Dusane, imas u Metrou tiganje od 400-800din zavisi od velicine ali stvarno ne znam kakvog su kvaliteta mada, s obzirom na cenu, odradice posao sigurno.

Slavisa, jel ima neka dnevna preporuka za vitamin C? Za mg, isto pitanje kao Dusan :)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3135 poslato: Januar 28, 2016, 12:32:08 pre podne »

I zanima me tvoje mišljenje o magnezijum hloridu :)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3134 poslato: Januar 28, 2016, 12:27:21 pre podne »

Slaviša da li je dovoljno ovih 400mg Mg u toku dana? Ako jeste deluje mi dosta povoljno s obzirom da ima 180tableta i da će trajati pola godine ?

Meni je stvaro potreban Mg ali ga nekako uvek izostavim iz porudzbine, videcu ovog meseca da malo više ulozim u vitamine i minerale.
« Poslednja izmena: Januar 28, 2016, 12:29:15 pre podne od strane Miletić Dušan » Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3133 poslato: Januar 28, 2016, 12:22:16 pre podne »

Tih listića ni nema po apotekama... sad sam tražio i nigde ih nemaju...

Kupio sam i vitamin C ali ovog puta u tabletama po 500mg. Jedan ili dve uz obrok?

Magnezijum samo oksid... nista drugo nemaju...

Nema magnezijum citrata...ja naleteh na Solgarov, oko 2100 din, 60 tableta, svaka sa 200 mg magnezijum-citrata...kad ima u Leskovcu...eh...u Bg, samo moraš pažljivije tražiti...

A u našoj ponudi imaš i mix oksid, citrat, aspratat...odlično rešenje... http://www.pansport.rs/Minerali/NF508-Magnesium-400mg.html

Po pitanju vitamina C, 2-3 dnevno uz obroke( ne više od 1000 mg odjedared)...ja volim da ubacim uz sveže citruse( bioflavonoidi - bolja apsorpcija )
Sačuvana
Stranice: 1 ... 71 72 [73] 74 75 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.068 sekundi sa 11 upita.