TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 406355 Teme od strane 25075 Članovi Poslednji član: prolomvoda

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2025, 01:21:45 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 254 255 [256] 257 258 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 1018623 puta)
CharonJr
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #400 poslato: Avgust 20, 2014, 10:14:35 pre podne »

Bijem glavu vec nekoliko dana kako da vremenski organizujem 5 obroka i jedan trening dnevno kada krene sezona skole. Posto putujem nekih pola sata u jednom pravcu tesko mi je da izbalansiram. Svakako cu nositi hranu u skolu umesto pekara i slicnih gluposti. Da li je pametno da rasporedim ovako: Dorucak, uzina, trening posle skole, pwm , rucak, vecera?
Sačuvana
Visina: 175 cm
Masa: 68 kg
Cilj: +2-3 kg ciste misicne mase
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #399 poslato: Avgust 19, 2014, 11:32:19 posle podne »

Hahahahah...bas tako...
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #398 poslato: Avgust 19, 2014, 11:26:06 posle podne »

PRIMER ISHRANE ZA POVECANJE CISTE MISICNE MASE:
......................................

Znači, što si lakši, jeftinije prodješ...
 ;D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #397 poslato: Avgust 19, 2014, 09:11:44 posle podne »

Johnny B...sta ti je cilj, ako se "juri masa"...

PRIMER ISHRANE ZA POVECANJE CISTE MISICNE MASE:

OBROK 1: Soljica ovsenih pahuljica+merica proteina(najbolje brzo-delujuci izolat),kompleks vitamina i minerala
OBROK 2: 8 belanaca,1 zumance, integralni pirinac...
OBROK 3: 200 grama piletine (ili curetine),pirinac,salata ili neko povrce, 30g badema(moze i lesnik,orah - ZDRAVE MASTI SU NEOPHODNE)
OBROK 4: 200 grama crvenog mesa( posna govedina,konjsko...) sa salatom,15ml maslinovog ulja sa jednim kuvanim krompirom(moze i pirinac)
OBROK 5: tunjevina,salata
OBROK 6: ella sir, 5 belanaca

Osnova za nabacivanje ciste misicne mase su opet ponavljam, 2-2.5gr proteina po kilogramu, dok sa ugljenim hidratima moras da eksperimentises jer svako drugacije reaguje…2gr-4gr po kg bi trebalo da bude osnova, akcenat na kompleksne hidrate...

Proteinski sejk je ovde da bi olaksao unos potrebne kolicine proteina i slobodno umesto njega mozes uzeti "cvrst obrok"! Hrana je osnova svega, a suplementacija je kao sto samo ime kaze dodatak osnovi...Nisam za gejnere, bolje taj novac utrositi na cist whey...a ako nema whey opet hrana!

I jos jedna preporuka oko izbora hrane...namirnica:

Izvori proteina: pilece belo, riba, curetina, belance, proteinski prahovi, nemasno crveno meso.

Izvori hidrata: ovsene, zitarice, beli i braon "integralni" pirinac, krompir, hleb od integralnog brasna( bez mikseva sa belim brasnom).

Povrće: brokoli, mahune( grasak, pasulj,boranija...), karfiol, brokoli, spanac,zelena salata.

Zdrave masti: puter od kikirija, bademi, lesnici, orasi, kiki-riki, maslinovo ulje...pozeljna je i suplementacija Omega-3 masnim kiselinama, a i riblje ulje je ok...

Posle treninga, naravno u skladu sa mogucnostima( ako bude para), mozes i 30grama dextroze, 1-2 merice whey proteina, 5 gr kreatina i 5 gr glutamina...
I banana je korisna posle treninga kao izvor prostih hidrata...ako imas problema sa osetljivoscu zeluca na dextrozu...

Inace kazein, mlecni protein je idealan za vece, dakle pred spavanje zato je u gornjem primeru(predlogu) stavljen ella sir...hranice tvoje misice tokom noci...

Dakle,pravilan odnos kompleksnih ugljenih hidrata,proteina visoke bioloske vrednosti i zdravih masti daje zagarantovan uspeh!
Prijatno!
Sačuvana
JohnnyB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #396 poslato: Avgust 19, 2014, 08:52:14 posle podne »

sigurno je bilo negde ali ne mogu da nadjem pa rekoh da vas pitam :)

Koliki dnevni unos treba da bude ugljenih hidrata i proteina? UH unosim u danima kad je trening oko 100 grama, pre treninga uz ovsene i najveci deo posle treninga  a za protine ne znam tacno :)
« Poslednja izmena: Avgust 19, 2014, 09:01:00 posle podne od strane JohnnyB » Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #395 poslato: Avgust 19, 2014, 08:06:24 posle podne »

A da li ima veze ako ovsene jedem sa mlekom umesto jogurta, u cemu je razlika sem u ukusu? I zanima me, kako ih to jedete sa jajima, przite, ili?
Najbolje da ih mutis u void jer ce i apsorbcija biti brza nego kada pijes sa mlekom.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #394 poslato: Avgust 19, 2014, 07:47:40 posle podne »

A da li ima veze ako ovsene jedem sa mlekom umesto jogurta, u cemu je razlika sem u ukusu? I zanima me, kako ih to jedete sa jajima, przite, ili?

Pa razlika je uglavnom u procentu masnoće... Možeš ih jesti i sa mlakom vodom,onda su najmanje kalorične. Samo ih ostaviš da odstoje malo.
Sačuvana
Miki91
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #393 poslato: Avgust 19, 2014, 04:48:05 posle podne »

Ok, hvala ti :)
Sačuvana
"Put the victim to bad, and wake the hero instead."
Nikola Najdanovic
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Personalni trener FISAF International

Fitness Portal
« Odgovor #392 poslato: Avgust 19, 2014, 04:40:27 posle podne »

Jaja umuti u tanjir i nalij ih u vruc tiganj. Ovsene odmah pospi preko tog omleta. Dve do 4 sake. Pokusaj da okrenes omlet kad se sa donje strane uhvati boja.
Sačuvana
Miki91
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #391 poslato: Avgust 19, 2014, 04:04:42 posle podne »

Sačuvana
"Put the victim to bad, and wake the hero instead."
zile 018
Član
**
Van mreže Van mreže

SUCCESS - how bad do you want it?

« Odgovor #390 poslato: Avgust 19, 2014, 03:28:47 posle podne »

Mozes li da mi kazes sta podrazumevas kad kazes da radis definiciju i da vezbas 3x nedeljno?

Izmedju obroka drugog i treceg i treceg i cetvrtog ubaci neko kostunjavo voce kao uzinu, znaci po saku badema, kikirikija i sl.

Sačuvana
“Whether you think you can, or you think you can't--you're right.”  -Henry Ford
JohnnyB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #389 poslato: Avgust 19, 2014, 03:20:22 posle podne »

kako skupljam savete ovde polako pravim meni prilagodjen meni pa me zanima da bi ovako nesto bilo ok posto sam uzeo whey i krenuo bih od sutra da ga pijem(inace sada radim definiciju, tri puta nedeljno vezbam):

obrok 1.: ovsene, whey i jogurt (i neki dodatak, suvo grozdje npr.) ponakd mozda umesto whey -a jaja sa ovesenim
trening i odmah posle whey i jedna banana
obrok 2: UH i proteini
obrok 3: proteini i neka salata
obork 4: salata i mladi sir (ovo mi je uglavnom vecera tokom cele godine) :)
Sačuvana
CharonJr
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #388 poslato: Avgust 19, 2014, 03:10:58 posle podne »

Naravno. Ja ponekad dodajem jos neke stvari da mi ne bi dosadilo...neko voce, neke kostunjave, pa cak i ponekad crnu cokoladu.  ;)
Sačuvana
Visina: 175 cm
Masa: 68 kg
Cilj: +2-3 kg ciste misicne mase
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #387 poslato: Avgust 19, 2014, 11:52:24 pre podne »

Može. Uzmi low fat jogurt.
Sačuvana
JohnnyB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #386 poslato: Avgust 19, 2014, 11:51:12 pre podne »

jel moze kombinacija ovsene sa jogurtom i suvim grozdjem za dorucak?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 254 255 [256] 257 258 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.045 sekundi sa 13 upita.