TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 394566 Teme od strane 25004 Članovi Poslednji član: Sandra1986

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Mart 28, 2024, 09:21:34 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 241 242 [243] 244 245 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 708248 puta)
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 693

« Odgovor #599 poslato: Septembar 08, 2014, 03:00:48 posle podne »

I meni je frka da ne zeznem nozeve
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 16621


« Odgovor #598 poslato: Septembar 08, 2014, 01:28:51 posle podne »

Uzmete lepo Choper na pijaci i završite priču :)
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #597 poslato: Septembar 08, 2014, 11:27:20 pre podne »

Jedan drug je upropastio noževe sa ledom...
Možda mogu neki kvalitetniji...
Keva moja je upropastila sa narom blender; probao sam da meljem led, ali se ne dobiju jednake "kockice"...
Počne da se pretvara u vodu, a i dalje sam imao i dosta krupnu parčad...
:/
:)
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #596 poslato: Septembar 08, 2014, 11:17:47 pre podne »

Jel melje neko led blenderom?
Može led u blenderu, samo nemoj baš da ga prepuniš.
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #595 poslato: Septembar 08, 2014, 11:16:05 pre podne »

Mislim da ti treba blender za led...
Što?
:)
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 693

« Odgovor #594 poslato: Septembar 08, 2014, 11:06:03 pre podne »

Jel melje neko led blenderom?
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4430


« Odgovor #593 poslato: Septembar 08, 2014, 06:41:11 pre podne »

Jel ok jesti pirinac i tunjevinu, negde sam video da ne treba kombinovari uh i masti, jel to tacno?
Skroz je dobra kombinacija. Ja sam svojim drugaricama i sebi pravio tunu iz salamure, kuvani pirinač i jedna pečena paprika, (bez ulja naravno), pomešao u jednu činiju i prodao im priču kako je to čuveno kinesko jelo. Bili su prezadovoljni iako ne vode računa o ishrani, nisu u toj priči. Samo ako već nemaš tunu u salamuri (vodi), uzmi običnu u komadu, procedi je i operi.
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #592 poslato: Septembar 08, 2014, 12:26:57 pre podne »

Na umereno sam i mislio...
:)
Klip-dva po kuvanju...
:)
Slano ni ne volim nešto...
Meni i devojci pola kile soli traje više od godinu dana...
:D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #591 poslato: Septembar 07, 2014, 09:51:19 posle podne »

Naravno ok je...ali opet umereno...i bez previše soli!
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #590 poslato: Septembar 07, 2014, 09:47:25 posle podne »

OK
Hvala.
:)
A taj tekst o kukuruzu...
Znači da je "OK" i kuvan da se jede...?
:)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #589 poslato: Septembar 07, 2014, 09:44:30 posle podne »

Inače što se mleka tiče, može usporiti varenje nekih proteina uz koje se unosi( ne dajemo preporuku tek tako, jedan obrok, jedna vrsta proteina)...tako da može npr. ujutru uz ovsene...a za veče, kao poslednji obrok, naravno sir  ;)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #588 poslato: Septembar 07, 2014, 09:36:00 posle podne »

Što se tiče kukuruznog brašna...

Kukuruzno brašno je brašno od celog (integralnog) zrna( bar bi trebalo da bude) i zato se komercijalno prirpremljena hrana na bazi kukuruznog brašna smatra "integralnom hranom". Da biste "pokupili" što je više zdravstvene koristi od kukuruznog brašna pobrinite se da je brašno zaista dobijeno od celog zrna, a ne od zrna kome su "izvaĂ°ene" klice. Ukoliko su "izvaĂ°ene klice" gube se važne nutritivne supstance, jer mlevenje oduzima nutritivno bitne delove zrnu.

Kukruzno brašno je izvor niacina( vitamin B3), tiamina(vitamin B1), riboflavina( vitamin B2), pantotenske kiseline, folata i vitamina B6, E i K, tu su i magnezijum, fosfor, kalijum, cink, bakar, mangan i selen.

A tu je i palenta( pura) sa glikemičkim indeksom od oko 70 ( toliko ima i beli pirinač)...
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #587 poslato: Septembar 07, 2014, 09:31:27 posle podne »

I da cicavre bez...  ;)

:/
Razvućiću je na par dana, kako je ne bi' bacio...
:D
Znači, mleko sa 0% mm je OK...
Samo, kada da se pije; uz doručak, ili pre spavanja...?!?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 9519


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #586 poslato: Septembar 07, 2014, 09:26:13 posle podne »

Ajmo ovako...prvo sa aspekta mlečnih proizvoda...

NAJBOLJI IZBOR - obrano mleko,jogurt sa 1%mm ili manje, nemasna kisela pavlaka,sir sa najmanjim procentom mlečne masti( ella, megle)  - dakle proizvodi na minimalnim procentom mlečne masti!

OGRANIČITI UNOS - mleko i jogurt sa 2% mm, polumasni sir sa 20% mm

IGBEGAVATI - punomasno mleko 3,2% mm, masni sirevi, kačkavalj, trapist,topljeni sir, kajmak, pavlaka

I da cicavre bez...  ;)


Sačuvana
srdjan82
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1558


« Odgovor #585 poslato: Septembar 07, 2014, 08:07:03 posle podne »

kukuruzno brašno
Pa to je onda kacamak ? Mene je pre cale smarao da jedem njegovu cicvaru koja je iskljucivo od belog brasna.

I mene je ćale pitao da li hoću da mi donese...
xD
Pa, kontam da (kao i za sve) ima najmanje 3 načina za pripremu...
:D
Sačuvana
Stranice: 1 ... 241 242 [243] 244 245 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.093 sekundi sa 18 upita.