TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 402385 Teme od strane 25056 Članovi Poslednji član: Selak

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
April 13, 2025, 05:53:26 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 214 215 [216] 217 218 ... 282 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana pitanja  (Pročitano 857059 puta)
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1002 poslato: Novembar 13, 2014, 01:29:54 posle podne »

Možeš i obične, ja sam ih dugo jeo.
Sačuvana
darkrider
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1001 poslato: Novembar 13, 2014, 01:11:40 posle podne »

posto sam doruckovao ovsene i jaja za dorucak, posle treninga pirinac + proteine pa posle opet pirinac, jel mogu tipa oko 5-6h popodne uzeti opet 100g ovsenih, posto nemam druge hidrate ? a trebam uneti ukupno oko 350-400 ?

Možeš naravno...samo se nadam da nemaš "problema sa varenjem", koje veći unos ovsenih može kod "osetljivih pojedinaca" da izazove( pojačan sadržaj dijetnih vlakana) - grčeve, nadutost, gasove, čujnu "peristaltiku"...

P.S. ne zaboravi da dobrom organizacijom nekada možeš da postigneš dosta stvari...ranije ustajanje,priprema hrane za predstojeći dan...poneseš u adekvatnoj ambalaži nešto hrane i eto rešenja...

I da, možeš sa sobom da poneseš i čuveni "stiropor", kako popularno zovu pirinčane galete( preporuka, Benlian food, "zeleno pakovanje" ' integralni pirinač)...

Nemam problema sa varenjem, svako vece lezem u 10-11, ustajem u 7-8, kuvam pirinac spremam dorucak i sve, a sto se tice ovog rise cake, kod mene nema integralni trazio sam, ali vecinom oni obicni:D
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #1000 poslato: Novembar 13, 2014, 12:53:05 posle podne »

posto sam doruckovao ovsene i jaja za dorucak, posle treninga pirinac + proteine pa posle opet pirinac, jel mogu tipa oko 5-6h popodne uzeti opet 100g ovsenih, posto nemam druge hidrate ? a trebam uneti ukupno oko 350-400 ?

Možeš naravno...samo se nadam da nemaš "problema sa varenjem", koje veći unos ovsenih može kod "osetljivih pojedinaca" da izazove( pojačan sadržaj dijetnih vlakana) - grčeve, nadutost, gasove, čujnu "peristaltiku"...

P.S. ne zaboravi da dobrom organizacijom nekada možeš da postigneš dosta stvari...ranije ustajanje,priprema hrane za predstojeći dan...poneseš u adekvatnoj ambalaži nešto hrane i eto rešenja...

I da, možeš sa sobom da poneseš i čuveni "stiropor", kako popularno zovu pirinčane galete( preporuka, Benlian food, "zeleno pakovanje" ' integralni pirinač)...
« Poslednja izmena: Novembar 13, 2014, 12:54:40 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #999 poslato: Novembar 13, 2014, 12:05:51 posle podne »

Možeš, naravno.
Sačuvana
darkrider
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #998 poslato: Novembar 13, 2014, 11:54:36 pre podne »

Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #997 poslato: Novembar 10, 2014, 10:25:38 posle podne »

U principu možda i jesu u pravu, bar to što se tiče katabolizma ali on nije nikakav problem već naprotiv. Samo ne funkcioniše to tako kako su zamislili. Ako je ozbiljan program u kataboličko stanje se prelazi već u prvih 15 min treninga, čak je i upotrebom AAS teško izbeći isto. Tako da praviti od katabolizma neko neprihvatljivo i nepoželjno stanje apsolutno nema smisla. Uostalom bez mišićnog katabolizma nema ni anabolizma to su procesi metabolizma koji su potpuno komplementarni.
Inače kao i sve u organizmu i katabolizam je hemijska reakcija kojoj je glavni okidač stres, a pošto je i trening stres...

Sa svim izrečenim se slažem...ali su to antagonistički procesi...a poenta priče je bila baš izazvati skok insulina kao jednog od najjačih anaboličkih hormona u našem telu( smatraju ga jačim "anabolikom" i od testosterona)...dakle, protivteža kortizolu( koliko-toliko)...mada tu je i sekrecija GH tokom treninga i sl., "kateholamini"... ipak mislim da ne treba da otvaramo previše tema i zadržimo se na osnovnom, a to je obezbediti što brži "refuel" mišićima posle treninga...na "talasu insulina"...

Ja sam uvek pre za jaja. Daleko je kompletniji tj. biološki vredniji protein od belog mesa + što ima i masti tj. holestelora koji je neophodan za ćelijsko apsorbovanje AK. Jer AK jedino ulaze u ćelije kroz lipo-splavove u samim membranama. Za UH je doviljan insulin ali za AK mora holesterol i O3.
Čak neki profi bb dodaju u PWM i malo ulje noćurka ili lana.

Odlično rečeno, slažem se i sa ovim...ipak da bi holesterol i omega-3 masne kiseline ostvarile svoje efekte na apsorpciju amino kiselina, potrebno je vreme...tačnije to zavisi od već prisutnih "inkorporiranih" omega-3 i holesterola koje normalno ulaze u sastav svake ćelijske membrane( osetljivost na insulin, "transportni mehanizmi")...dakle, redovna, kontinuirana suplementacija omega-3 i oko 200-300 mg holesterola, dnevno ( nije preporučljivo više od toga = 1-2 žumanca) imaju pozitivne učinke na "propustljivost" ćelijske membrane, kao i "obnovu ćelija"...

P.S. hvala na komentarima
« Poslednja izmena: Novembar 10, 2014, 10:29:42 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #996 poslato: Novembar 10, 2014, 06:55:00 posle podne »

Ja sam uvek pre za jaja. Daleko je kompletniji tj. biološki vredniji protein od belog mesa + što ima i masti tj. holestelora koji je neophodan za ćelijsko apsorbovanje AK. Jer AK jedino ulaze u ćelije kroz lipo-splavove u samim membranama. Za UH je doviljan insulin ali za AK mora holesterol i O3.
Čuo sam ovako nešto relativno skoro pa sam zato i hteo da proverim. Hvala na obrazloženom odgovoru, kao i uvek. :)
I ja sam relativno skoro video clanak na za isto to.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Aziz Shavershian
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

Don't tell people your dreams, show them!

« Odgovor #995 poslato: Novembar 10, 2014, 04:26:31 posle podne »

Logicno je neko meso, nece da umre katleru ali ako upada u katabolizam koja je poenta treninga ;D
Pa neće od Elle u katabolizam da upadne, ne brini...
Mnogi ovde upadaju u katabolizam, jer jelte.. nemaština je, ali šta ćeš :)
I know that feel bro.. tako je to brate :x
Sačuvana
Go hard mate the gym lifestyle is the best ! train hard, eat well, party hard.
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #994 poslato: Novembar 10, 2014, 11:11:05 pre podne »

Čuo sam ovako nešto relativno skoro pa sam zato i hteo da proverim. Hvala na obrazloženom odgovoru, kao i uvek. :)
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #993 poslato: Novembar 10, 2014, 10:24:38 pre podne »

I ja sam kontao da su jaja bolja, zato što uvek meso za PWM jedem; a odavno sam upoznat sa tim da šta god radim, radim pogrešno...
;D
Sačuvana
Пеђа
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #992 poslato: Novembar 10, 2014, 10:04:16 pre podne »

Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #991 poslato: Novembar 10, 2014, 09:02:50 pre podne »

Šta je ''best of'' posle treninga kao čvrst obrok, nakon pwm-a?
Jaja ili belo meso (obe opciju uz UH naravno) ?? Msm ne bih da izmišljamo toplu vodu ovde ali me zanima...
Sačuvana
Пеђа
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #990 poslato: Novembar 10, 2014, 08:53:52 pre podne »

U principu možda i jesu u pravu, bar to što se tiče katabolizma ali on nije nikakav problem već naprotiv. Samo ne funkcioniše to tako kako su zamislili. Ako je ozbiljan program u kataboličko stanje se prelazi već u prvih 15 min treninga, čak je i upotrebom AAS teško izbeći isto. Tako da praviti od katabolizma neko neprihvatljivo i nepoželjno stanje apsolutno nema smisla. Uostalom bez mišićnog katabolizma nema ni anabolizma to su procesi metabolizma koji su potpuno komplementarni.
Inače kao i sve u organizmu i katabolizam je hemijska reakcija kojoj je glavni okidač stres, a pošto je i trening stres...
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #989 poslato: Novembar 10, 2014, 02:04:24 pre podne »

Momci nema potrebe za raspravama...svi ste na neki način u pravu...

Da bi sprečili što efikasnije post-trenažni mišićni katabolizam, potrebni su nam prosti hidrati i brzo-svraljivi "izvori" proteina, tj. izvori brzo dostupnih amino kiselina...što amino kiseline brže stignu do "gladnih" mišića "iscrpljenih" treningom, to bolje...tu su nam proteinski suplementi, pre svega varijante izolata i hidrolizata proteina surutke( whey) najbolji izbor...

Sir kao izvor sporije svarljivog kazeina( mlečnog proteina), će teže(sporije) dati željeni amino kiselinski boost u pwm...ali i on je izvor proteina visoke biološke vrednosti...i daće "konstantan priliv amino kiselina" u dužem vremenskom periodu( 4-6h)

Neki će reći da je belance(ovoalbumin) bolji izbor u pwm zbog brzine svarljivosti...

U globalu je najbitniji unos "gradivnih materija" u intervalu od 2 sata posle treninga...prvo brz "refuel" neposredno posle treninga, a potom i kvalitetan "čvrst obrok"...
Sačuvana
Funtunjerović Ivan
Napredni član
Van mreže Van mreže

Say no to racism!

« Odgovor #988 poslato: Novembar 09, 2014, 11:20:35 posle podne »

Ne razumes ti mene, na treningu i treba da se umire zamisli odradis odlican trening i treba ti brz protein a sir se vari bas brzo inace lol, nisam ja rekao da ce upasti u katabolizam tek tako..
  Ti se definitivno salis. :D Pa decko je lepo rekao "obrok", nije napisao zamena za whey.
Sačuvana
-Some people are so poor, all they have is money.
-If you don't live for something, you'll die for nothing.
-Life is hard, but so beautiful.
-Sometimes the hardest thing and the right thing are the same.
-Believe in yourself.
Stranice: 1 ... 214 215 [216] 217 218 ... 282 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.056 sekundi sa 12 upita.