TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398473 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 26, 2024, 02:40:29 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 23 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pocetnik, potrebni saveti  (Pročitano 44909 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #212 poslato: Mart 13, 2015, 11:12:50 pre podne »

sa kojom težinom si radio milpres?
sa kojom težinom si radio bučice?
Sačuvana
katona94
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #211 poslato: Mart 12, 2015, 09:34:21 posle podne »

Pozdrav. Radio sam vezbe koje ste mi rekli za ramena, ojacao sam dosta taj deo. Military press sam probao, ali imam bol bas na ac zglobu. Kod ostalih vezbi nemam problema. E sad, poceo je da me boli misic. Tu sa brojem 8 sto je oznaceno na slici ispod. Samo dok radim latelarno dizanje bucica za rame i rotatore spoljne.
http://www.dodaj.rs/f/3d/oQ/19xgCtMh/tackepunonamuskom72.jpg
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #210 poslato: Mart 12, 2015, 02:39:03 posle podne »

Saveti za istezanje

Izvodi se tako što se zauzme položaj krajnjeg obima pokreta koji dozvoljava muskulatura u odreĂ°enom zglobu i taj položaj se zadržava odreĂ°eno vreme. Istezanje se radi postepeno, nikada na cimanje, zauzima se položaj do kojeg je pokret moguć bez zatezanja. Položaj se zadržava 15-20 sekundi, zatim se produbljuje za 2-3cm i to se ponavlja nekoliko puta. Tokom statičkog istezanja potrebno je obratiti pažnju na disanje, jer je relaksacija mišića direktno povezana sa relaksacijom disanja. Važno je da se sve vežbe rade ispod grance bola. Bol je uvek signal koji refleksno dovodi do grča mišića, što onemogućava dalju relaksaciju. Statičko istezanje se izvodi sporo, a krajnji položaj se zadržava oko 20 do 30 sekundi. Prednost statičkog istezanja je minimalan rizik od povreĂ°ivanja.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #209 poslato: Mart 12, 2015, 02:36:20 posle podne »

ova vežba istezanja za zadnju ložu
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #208 poslato: Mart 12, 2015, 02:33:27 posle podne »

ova vežba za istezanje zadnje lože
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #207 poslato: Mart 12, 2015, 02:29:03 posle podne »

ovo je jedna vežba istezanja
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #206 poslato: Mart 12, 2015, 02:17:16 posle podne »

Legnem i ispruzim skroz nogu i podignem na nekih 45 stepeni i osecam kao da me zateze noga sa donje strane i mogu tako da izdrzim 20ak sekundi a ako podignem nogu na 60-70 stepeni otprilike onda bol tj zatezanje pocinje odmah i mogu jos manje da izdrzim. "Bol" je otprilike na sredini noge ali ne mogu tacno da odredim, kao da nije na jednom mestu vec kao da me zateze ceo taj sredisnji deo noge oko kolena. Pocne da zateze pa onda krene da drhti noga i na kraju pocne da boli. Otprilike tih 70 stepeni i mogu da dignem nogu, to je maksimum. Sto se tice pretklona, fali oko 15cm do poda a kad hocu da se uhvatim za clanak na nozi malo mi fali. Ali da napomenem da mogu vrlo malo da izdrzim u tom polozaju jer osecam ono isto zatezanje kao kad dignem nogu. Cim malo otpustim da nisu kolena skroz zategnuta do kraja tj prava onda mogu duze da izdrzim i nema tog bola i zatezanja. Sa obe noge je isto.
radi istezanja za zadnju ložu i donja ledja svakodnevno (prethodno zagrevanjem - 5min lagano trčanje ili vežbe)
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #205 poslato: Mart 10, 2015, 06:01:46 posle podne »

Legnem i ispruzim skroz nogu i podignem na nekih 45 stepeni i osecam kao da me zateze noga sa donje strane i mogu tako da izdrzim 20ak sekundi a ako podignem nogu na 60-70 stepeni otprilike onda bol tj zatezanje pocinje odmah i mogu jos manje da izdrzim. "Bol" je otprilike na sredini noge ali ne mogu tacno da odredim, kao da nije na jednom mestu vec kao da me zateze ceo taj sredisnji deo noge oko kolena. Pocne da zateze pa onda krene da drhti noga i na kraju pocne da boli. Otprilike tih 70 stepeni i mogu da dignem nogu, to je maksimum. Sto se tice pretklona, fali oko 15cm do poda a kad hocu da se uhvatim za clanak na nozi malo mi fali. Ali da napomenem da mogu vrlo malo da izdrzim u tom polozaju jer osecam ono isto zatezanje kao kad dignem nogu. Cim malo otpustim da nisu kolena skroz zategnuta do kraja tj prava onda mogu duze da izdrzim i nema tog bola i zatezanja. Sa obe noge je isto.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #204 poslato: Mart 10, 2015, 12:15:37 posle podne »

koliko se možeš spustiti u pretklon sa pravim kolenima prema podu - koliko fali cm  od vrhova prstiju šaka do poda?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #203 poslato: Mart 10, 2015, 11:52:36 pre podne »

Pedja, da se nadovezem ovde na tvoju recenicu za fleksibilnost i pitam te, jel za fleksibilnost radimo istezanja? Konkretno je i kod mene uzasno stanje sto se tice pretklona mada i kad lezim i ispruzim nogu i tako je podignem ne mogu dugo da drzim. Radim ona istezanja sto si pisao ovde ali pretpostavljam da treba vreme da prodje?
misliš na ležanje na ledjima - podizanje prave noge (do koliko stepeni od podloge?)?
zbog čega ne možeš izdržati - bol, slabost/zamor?
koliko dugo traje izdržaj pre otkaza?
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #202 poslato: Mart 09, 2015, 09:54:36 pre podne »

Pedja, da se nadovezem ovde na tvoju recenicu za fleksibilnost i pitam te, jel za fleksibilnost radimo istezanja? Konkretno je i kod mene uzasno stanje sto se tice pretklona mada i kad lezim i ispruzim nogu i tako je podignem ne mogu dugo da drzim. Radim ona istezanja sto si pisao ovde ali pretpostavljam da treba vreme da prodje?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #201 poslato: Mart 09, 2015, 08:39:20 pre podne »

Radio sam vezbe za donja ledja, radio sam jedno dva i po meseca, lezece ekstenzije i malo nesto mrtva dizanja, ali nisam radio istezanja. Prosla me je bol. U pretklonu kada se spustim fali mi nekim 10 cm.
Potrebno je da poradis na fleksibilnosti misića donjih ledja i zadnje lože (to je tih 10ak cm sto se nemozes spustiti prstima do poda. Zategnutost misića smanjuje obim pokreta u zglobovima (kicmeni stub, koleno, kuk) dovodi do poremećaja šeme pravilnog pokreta i preopterećenja drugih grupa mišića koji ucestvuju u pokretu...
Takodje, skraćeni misići su uvek rizik za nastanak povrede tj slaba tacka sportiste - "krut mišić je sklon povredi"(!)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #200 poslato: Mart 09, 2015, 08:32:37 pre podne »

Radio sam vezbe za donja ledja, radio sam jedno dva i po meseca, lezece ekstenzije i malo nesto mrtva dizanja, ali nisam radio istezanja. Prosla me je bol. U pretklonu kada se spustim fali mi nekim 10 cm.
Ok, radi ekstenzije za ledja redovno 2x nedeljno, jaki misići su vazni za stabilnost trupa i zastitu kicmenog stuba od povredjivanja (!)
Sačuvana
katona94
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #199 poslato: Mart 05, 2015, 04:22:11 posle podne »

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #198 poslato: Februar 19, 2015, 12:22:39 posle podne »

Ispravljena ledja i jaki mišići čuvaju kičmu....
Sačuvana
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 23 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.133 sekundi sa 18 upita.