TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398457 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 25, 2024, 08:52:06 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 68 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: savet za ishranu  (Pročitano 198587 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #699 poslato: Novembar 05, 2015, 03:24:46 posle podne »

Da, svaki proizvodjac obicno jasno istakne "oblik", ako se ne varam to je i obaveza samog proizvodjaca( zakonski regulisano, ako se ne varam)...
Sačuvana
Benchman
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #698 poslato: Novembar 05, 2015, 01:31:47 posle podne »

A recite mi kako da znam da li su u niskoapsortivnim oblicima, da li to pise na kutiji u  sastavu?
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #697 poslato: Novembar 05, 2015, 01:43:17 pre podne »

Naravno sve zavisi od oblika samih suplemenata...

Uglavnom većina preporuka kaže uz obrok, ali po pitanju magnezujuma i cinka, pogotovu kada su u niskoapsorptivnim oblicima( npr. oksidi), trebalo bi ih uzimati pre obroka( na prazan želudac)...ili ih čak odvajati 2-4h od izvora kalcijuma( ZMA, ZMB6)...

Omega-3 obavezno uzimati uz obrok...
Sačuvana
Benchman
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #696 poslato: Novembar 04, 2015, 06:51:30 posle podne »

[/quote]

Jos jedno pitanje, kada je najbolje konzumirati Mg, Zn i Omega 3 pre, nakon treninga ili u nekom drugom terminu?

Sačuvana
Benchman
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #695 poslato: Novembar 04, 2015, 02:51:39 posle podne »

Da nisam napomenuo da se u kutijama Mg, Zn i Omega 3 nalaze po 60 kapsula
Sačuvana
Benchman
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #694 poslato: Novembar 04, 2015, 02:49:57 posle podne »

Vrlo je moguce da je to proizvodjac cini mi se da je tako nesto pisalo :) da hladno cedjeno je i pisalo :) u svakom slucaju hvala vam za savet
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #693 poslato: Novembar 04, 2015, 02:34:06 posle podne »

Hm, pretpostavljam da je u pitanju " DAS gesunde PLUS", trebalo bi obratiti paznju na oblike minerala u pomenutim suplementima, a ako je u pitanju hladno cedjeno laneno ulje, onda ne bi trebalo da bude problema...

Naravno da bi trebalo obratiti paznju na "isplativost" nekih suplemenata, ali, oprezno...kvalitet i cena u svetu suplemenata su uglavnom "direktno proporcionalni"...  ;)

Sačuvana
Benchman
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #692 poslato: Novembar 04, 2015, 02:24:54 posle podne »

Pa nisam se nesto puno fokusirao na njih bacio sam pogled samo, proizvodjac sva tri suplementa je iz Nemacke, nisam zapatio kako ali skracenica je DGP, laneno ulje je cisto prirodno nije rafinisano, a i cene svih proizvoda su primamljive bas :)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #691 poslato: Novembar 04, 2015, 02:49:36 pre podne »

@ Benchman

Vidi...o kvalitetu nekog suplementa prosuĂ°ujemo na osnovu više "parametara"...prvo nam "u oči upada", proizvoĂ°ač samog suplementa( "zvučno ime"), zatim u slučaju vitaminsko-mineralnih suplemenata trebalo bi pažnju obratiti na oblik vitamina i minerala koji su prisutni u nekom suplementu ovog tipa...a postoje oblici sa većim ili manjim stepenom apsorpcije...bioraspoloživosti...nekog vitamina i minerala, bitan faktor je i "doziranje"...a sve to obično diktira i cenu i kvalitet...

Siguran sam da i u DM drogerijama, kao i ponudi "Pansporta" ima više različitih suplemenata Mg, Zn ili kombinacija oba i sl., tako da moraš biti precizniji...

Isto važi i za omega-3 suplemente, gde bi trebalo obratiti pažnju i na sadržaj aktivnih EPA i DHA...

Misliš na hladno ceĂ°eno laneno ulje...ili na neki suplement omega-3( ( Flax Seed Oil ) na bazi lanenog ulja gde dominira ALA ?!

U ponudi "Pansporta" postoje jako kvalitetni suplementi na bazi Mg, Zn, vitamina C, vitamina B6, omega-3 i sl.

Najbolje od Mg, Zn i vitamina B6 na jednom mestu... http://www.pansport.rs/Pove%C4%87anje-testosterona-prohormonski-preparati/ZMA/SN1028-ZMB6.html

Inače, nadam se da si upoznat sa upotrebnom vrednošću nekih kombinacija vitamina i minerala, kao u slučaju "komba" - Mg, Zn, vit. B6 ?!
« Poslednja izmena: Novembar 04, 2015, 02:51:14 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Benchman
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #690 poslato: Novembar 04, 2015, 01:49:27 pre podne »

Interesuje me da li Mg sa B6 vitaminom u kapsulama, Zn sa vitaminom C i omega 3 takodje u kapsulama, koje se prodaju u Dm drogeriji imaju pozitivno dejstvo i savet da li ih kupiti, takodje sam pronasao u DM-u i laneno ulje? Hvala unapred :)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #689 poslato: Novembar 03, 2015, 01:57:06 posle podne »

Priroda ja to dobro "osmislila" oko voca i fruktoze...

Fruktoza je u prirodi uvek bila „zaštićena” vlaknima. Nije bilo lako da se doĂ°e do velikih količina fruktoze! Većini ne bi bilo lako da pojede kilogram jabuka, ali je većini lako da saspe limenku Coca-Cole u sebe. Više vlakana znači i veću sitost. U prirodi nema neumerene konzumacije fruktoze. Ima je samo onda kada se konzumiraju „preraĂ°evine” koje imaju kukuruzni (fruktozni) sirup. Ili smo na „solo voćnoj dijeti”!

Dakle, siguran sam da neces pojesti kilogram voca odjedared...kao sto stalno ponavljamo, po koja vocka izmedju obroka je korisna stvar...

Moj predlog po pitanju voca uvek ide "low-carb" bobicastom vocu - jagode, kupine, maline, borovnice...citrusi - kivi, grejp, limun, pomorandza...jabuke...( korisni pekitini, bioflavonoidi i drugi korisni antioksidansi)...

Tako da umereno i kontrolisano i brige nema...

Po pitanju kardio treninga bar 2-3 puta nedeljno 20-30 min( oko 70% od max pulsa) je sasvim dovoljno posle treninga sa opterecenjem...
Sačuvana
Systemyc
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #688 poslato: Novembar 03, 2015, 11:32:20 pre podne »

Povrce veoma dosta, voce kako kad zbog fruktoze.

Sad sam poceo 1 nedeljno pola sata da radim niskog intenziteta.
Sačuvana
Čovek je sam sebi najveći neprijatelj.
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #687 poslato: Novembar 03, 2015, 11:28:20 pre podne »

Dakle, tvoj problem je u tome da si nezadovoljan time kako se masno tkivo "vraca" posle podizanja hidrata?

Inace dan sa najvisim unosom hidrata( u toku rotacija) je bio dan odmora, pretpostavljam?

Ispostovao si "reverse", dakle , postepeno si podizao hidrate( kao i "ukupne kalorije") i stigao si do "zamascivanja"...dakle, manje hidrata...a koje izvore hidrata sada imas na meniju? Idalje samo pirinac i ovsene? Idalje je unos proteina i masti na pomenutom nivou?

Kako stojis sa vlaknima? Voce, povrce?

Da li sada radis kardio?

Kardio, naravno niskog intenziteta ima svoje prednosti i u "fazi mase"...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/vezbanje/poveanje-miine-mase-i-kardio.html

Na brzi povratak masnog tkiva utice vec pomenuti jo-jo efekat, previse prostih hidrata, kao i previse hidrata u svakom smislu...e nekada treba traziti u odgovor u genetici, tj. telesnom tipu, osetljivosti na insulin, hormonskom statusu...
« Poslednja izmena: Novembar 03, 2015, 11:30:20 pre podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Systemyc
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #686 poslato: Novembar 02, 2015, 11:13:32 posle podne »

Pa unos proteina je oko 2-2,5.

Masti oko 0.7.

Krenuo sam na masu jer sam zeleo da krenem sa sto manje bf i dijrta je trajaa oko 10 nedelja.
Zadnje 2 su bile jedan dan u nedeli 0uh nakon dijete sam malo podizao hidrate jedno 2-3 nedelje da bi krenuo sa rotacijom 280-240uh radnim danima a vikendom 160 i 320 i povecao malo.Jelovnik je prost manje vise:

1.5 jaja kasika maslinovog 2.200gr belo 3.200gr junetine ili belo 4.pwm 5.200gr belog 6. Pola elle.

Od hidrata na dijeti sam unosio pirinac i ovsene.zavisnosti od dana ali u prethodom postu sam objasnio koliko.
na masu sam krenuo sa 300gr pirinca pa drugi dan 350 radnim a vikendom 200 i 400gr i unosio bih u obroku pre i posle treninga da bi nakon nekog vremena dodao jos 100gr ovsenih ujutru. Kilaza koju sam skinuo je 8kg.
Sačuvana
Čovek je sam sebi najveći neprijatelj.
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #685 poslato: Novembar 02, 2015, 10:52:54 posle podne »

Ok...i koliko je to grama proteina po kg telesne težine? Oko 1,5 - 2 gr po kg? Ili...?

Hm...a koliko je to masti oko 0,6 gr po kg? 15% od TDEE? Ili...?

A koliko je dijeta trajala? 10 nedelja?

Na koje si to parametre naročito skrenuo pažnju? Zašto retko radiš kardio? Sumnjaš u njegovu upotrebnu vrednost ili te jednostavno "mrzi"?

Radio si HIIT? Ili je u pitanju bio kardio trening niskog intenziteta, oko 70% od max pulsa?!

Pojasni mi ovaj deo - "Ubacio bih eventualno nulu, ali nakon toga postepeno povecanje hidrata jako mi brzo popuni masne naslage da je to neverovatno"...u kolikom vremenskom roku su se masne naslage "vratile"? Da li si naglo povećao unos hidrata ili je raĂ°en "reverse"? Da nije možda bila u pitanju "potkožna voda"? Koje si izvore hidrata koristio?

Nekada problem može biti i "jo-jo" efekat kod loše voĂ°enih dijeta...

Bilo bi uputnije da nam malo detaljnije ispišeš dnevni meni, jer nekada i loš odabir izvora hidrata može biti problem?

Koliko si "skinuo kg" sa rotacijama?

« Poslednja izmena: Novembar 02, 2015, 10:55:18 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Stranice: 1 ... 20 21 [22] 23 24 ... 68 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.106 sekundi sa 18 upita.