TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 357340 Teme od strane 24555 Članovi Poslednji član: adamovicm

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 08, 2019, 08:26:36 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Ishrana u menzi i whey  (Pročitano 19952 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Van mreže Van mreže

Poruke: 11302


Never give up!

« Odgovor #64 poslato: Avgust 22, 2014, 11:26:18 pre podne »

Mislim da se ljudi odlučuju za konzervirane proizvode iz razloga što ih mrzi da spremaju jela.Jeste to nekada može biti frustrirajuće pa i sam kada pomoslim došem kući umoran i sada treba da kuvam ribu,spremam povrće,kuvam pirinač itd...mlo po malo vremenski se to nakupi oko sat vremena a jedva se stoji na nogama.
Sveže je uvek bolje to jeste tačno, ali ponekad alo se pojede recimo tuna u konzervi neće vam ništa faliti.
U svakom slučaju treba izbegavati konzervirano sem ako se baš mora ili onako za vašu dušu kada vam se baš jede.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8691


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #63 poslato: Avgust 22, 2014, 10:45:24 pre podne »

Ma bolje spreciti nego leciti, zivimo u vremenu stalnog jurenja za profitom, brza zarada...sve je podredjeno tome...zemljiste je osiromaseno bitnim sastojcima, a obogaceno raznim zagadjivacima, voce i povrce "kontaminirano" raznim pesticidima i drugim hemikalijama za povecanje prinosa, onda su problem i metode za produzavanje trajnosti voca i povrca...a kada je u pitanju meso...ehhhh...hormoni, hormoni, kojih su prepuni razni koncentrati, a onda i nitriti, nitrati, aditivi sa E oznakama, kod mesnih preradjevina...kancerogeno, mutageno, teretogeno...a tek efekat zive i olova na "kontaminaciju" ribljeg fonda...ehhhh...zato i kazem umereno i oprezno sa svim" konzerviranim" proizvodima...

Bolje spreciti nego leciti...profit nikada ne sme da bude ispred zdravlja nacije, ispred ljudskosti i postenja...
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2230


Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #62 poslato: Avgust 22, 2014, 01:08:13 pre podne »

To za olovo nisam znao, jos nesto smo naucili pred spavanje, hah :)
Pa kad imamo najjaceg doktora. :D
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Nenad Zaga
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 742


« Odgovor #61 poslato: Avgust 22, 2014, 01:04:19 pre podne »

To za olovo nisam znao, jos nesto smo naucili pred spavanje, hah :)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8691


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #60 poslato: Avgust 22, 2014, 12:39:41 pre podne »

Da citiram samog sebe "izbegavaj previse konzervirane ribe"...dakle, ok je...ali bez preterivanja...ziva i olovo imaju kumulativni efekat...neki kazu da je sardina mnogo "cistija" po tom pitanju od tunjevine...ali ipak "malo masnija" varijanta...sve u svemu, akcenat na "sveze"...
Sačuvana
Nenad Zaga
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 742


« Odgovor #59 poslato: Avgust 22, 2014, 12:32:00 pre podne »

A jednom dva puta nedeljno kad nema belog konzerva tunjevine neće da škodi uz kooju maslinu :)
Nemam ja toliko vremena da spremam od škole, u tome je problem
Sačuvana
Pecha
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2230


Eat clean, train hard, die anyway...

« Odgovor #58 poslato: Avgust 22, 2014, 12:10:27 pre podne »

Ja sam uzo fazon za spremanje ribe od Evan Centopani-a. U pleh stavis foliju, na nju narokas filete ribe od gore, ako spremas vise. Pospes ih svim zacinima koje volis i peces u rerni kolko treba. A i kuvao sam oslica. Mozes i da celu npr. skusu uvijes u foliju i peces na rostilju, nju sam tako spremao. Takodje sam i pekao na teflonu filete. Valjda ce ti pomoci. :)
Ali generalno ne volim da spremam ribu jer mnogo vremena ode na nju, uglavnom iz konzerve ili nikako. Piletina je dosta jednostavnija za spremanje.
Sačuvana
Panta rei, panta res.
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8691


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #57 poslato: Avgust 22, 2014, 12:00:12 pre podne »

A kako spremati tu upakovanu ribu? Posto przenje ne dolazi u obzir

Termin, upakovana riba se odnosila na konzerviranu ribu...a sto se pripreme tice...posirana, kuvana na pari, iz rerne, grilovana...dodaj zacine, bareno povrce...i limun zbog smeka  ;D



Neposredno posle treninga merica whey i jedna banana mogu resiti problem, a posle toga bas kao sto si rekao 200 gr pileceg belog...

Sto znaci da ipak nije beskorisno uzimati whey po vasem misljenju?

Vidi, opet ponavljamo, ako nemas bar 4-5 kvalitetnih obroka, whey ti nece mnogo pomoci...dakle, ako imas para whey moze, ali akcenat na kvalitetne izvore proteina koje smo vec dole pobrojali...sam whey, bez podrske kvalitetne hrane nece vredeti...
Sačuvana
Nenad Zaga
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 742


« Odgovor #56 poslato: Avgust 21, 2014, 11:50:17 posle podne »

A kako spremati tu upakovanu ribu? Posto przenje ne dolazi u obzir
Sačuvana
ETFovac
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 38

« Odgovor #55 poslato: Avgust 21, 2014, 11:48:51 posle podne »



Neposredno posle treninga merica whey i jedna banana mogu resiti problem, a posle toga bas kao sto si rekao 200 gr pileceg belog...

Sto znaci da ipak nije beskorisno uzimati whey po vasem misljenju?
Sačuvana
Miki91
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 658


« Odgovor #54 poslato: Avgust 21, 2014, 11:36:30 posle podne »

Ok, hvala Slavisa :)
Sačuvana
"Put the victim to bad, and wake the hero instead."
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8691


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #53 poslato: Avgust 21, 2014, 11:21:48 posle podne »

Olovo i ziva mogu biti problem, pogotovu sa tunjevinom..1-2 puta nedeljno konzervirana varijanta je ok, ali uvek prednost "neupakovanim" , "presnim" varijantama...akcenat na pastrmku( zivi u cistijim, manje kontaminiranim vodama)
Sačuvana
Miki91
Redovan član
****
Van mreže Van mreže

Poruke: 658


« Odgovor #52 poslato: Avgust 21, 2014, 10:41:13 posle podne »

@Slavisa Stojic
A kada kazes da se izbegava konzervirana riba, koliko mislis da moze da se unosi? Na nedeljnom nivou recimo?
Sačuvana
"Put the victim to bad, and wake the hero instead."
Slavisa Stojic
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8691


Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #51 poslato: Avgust 21, 2014, 10:37:24 posle podne »

Znam da je ishrana u menzi zivi uzas...verujem da je i materijalni aspekt problem...belo meso da, naravno...ubaci i malo crvenog mesa(posna govedina, konjsko)...riba nek se nadje bar 3 puta nedeljno na tvom jelovniku...izbegavaj previse konzervirane ribe( sardina, tunjevina) zbog prisustva olova i sl., nadam se da imas mogucnosti da sam pripremas hranu, nema przenja na ulju, ok je kuvano, grilovano......kuvana jaja, akcenat na belanca, sir(ella, manji procenat mlecne masti)...ali sve je to vec receno...i samo da se podsetimo jedne narodne mudrosti "zdravlje na usta ulazi", ali i bolest...zato pazljivo...znam da ima dosta mesnih preradjevina na meniju studentskih menzi, virsle, mesni narezci, pastete...kao lekar, sa imalo svesti o zdravlju i zdravim navikama u ishrani ti to nikada necu preporuciti...aditivi, nitriti, nitrati, soja...izbegavaj koliko mozes...

Neposredno posle treninga merica whey i jedna banana mogu resiti problem, a posle toga bas kao sto si rekao 200 gr pileceg belog...
« Poslednja izmena: Avgust 21, 2014, 11:47:21 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11628


« Odgovor #50 poslato: Avgust 21, 2014, 08:56:24 posle podne »

Da li je onda pametno ubaciti 5 puta nedeljno po 200g pileceg belog kao dodatni obrok posle treninga?

Čekaj,ti inače nemaš obrok nakon treninga?
I ne znači ti puno to što ćeš imati jedan dobar obrok,ako su ti ostali prepuni gluposti...
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.15 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.34 sekundi sa 17 upita.