TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398541 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 27, 2024, 10:48:24 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: MOJA ISHRANA ZA MASU..  (Pročitano 35427 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #107 poslato: Septembar 26, 2014, 07:33:42 posle podne »

Podržavam varijantu whey, voda i ovsene...baš kao što je naglasio archix, "intenzivnija aroma" whey proteina može zamaskirati mogući osećaj "bljutavosti"...

Iskreno, nisam za mleko ili jogurt sa ovsenim + whey zbog mogućih interakcija po pitanju varenja( apsorpcije whey), ali nije to neki kardinalan prestup, tako da uživajte u poboljšanom ukusu na svoj način  ;)

Krajnosti su osnove svih poroka, umerenost je osnova uspeha  ;)
Sačuvana
Aziz Shavershian
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

Don't tell people your dreams, show them!

« Odgovor #106 poslato: Septembar 26, 2014, 06:46:19 posle podne »

To ja pitam, ima mnogo opcija, zato i pitam :) znam da većina tako uradi whey i ovsene zajedno
Sačuvana
Go hard mate the gym lifestyle is the best ! train hard, eat well, party hard.
archix
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #105 poslato: Septembar 26, 2014, 06:26:00 posle podne »

Upravo tako, mnogo odricanja... Ja sam ih jeo samo sa vodom jedan period, užas ali trpiš. :D Sad ih uglavnom meljem i mešam sa mlekom i whey-om - popijem kao šejk pre posla. Whey izdominira u ukusu ako je jači, na primer dymatize-ov elite rich chocolate mi ima slabiji ukus, ali scitec vanilla very berry je prebrutalan. :)
Sačuvana
"Bite off more than you can chew, then chew it. Plan more than you can do, then do it."
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #104 poslato: Septembar 26, 2014, 03:53:53 posle podne »

Inace,jedno pitanje sto se ovsenih tice..kako da ih jedem posto vecina sve to u blender stavi pa pije posle sa prot ili tako nesto jer su mi ovako zaista loseg ukusa i smucile su mi se :D

Uzmeš one mlevene u kesici to je ovsena kaša.Malo su skuplje jer su pakovane ali su nekako ukusnije.
Ja svakog jutra kupim jednu, to je  350gr pakovanje koje sipam u činiju sa mericom proteina i tako sa vodom jedem.
Nema tu ukusno mi je nije mi ukusno.Ovo je sport koji traži mnoga odricanja a  veruj mi ovo je samo manji deo odricanja i ako nisi spreman na ovo malo odricanje dalje teško da ćeš uspeti.Stisni zube i piči dalje.

P.s dok ti ovo pišem šta misliš šta mi je pored računara :)
Jedem ih ja duze ovako ali bih zeleo da promenim,nisu ukusne vise msm nije da se pitam ali opet..a siguran sam da ima nekih koji mogu i da uzivaju u ovsenim,tipa kao sto kazu mlevene sa mlekom,mozda bolje ispadne..probacu :)

Možeš da ubacuješ i kandirano voće koje ima da se kupi u Zdravoj hrani. U toj kombinaciji bi opušteno mogao i samo sa vodom da jedeš ovsene. Probaj da ih natopiš jogurtom,da odstoje,pa isto tako probaj. Suvo gožĂ°e, cimet...
Sačuvana
Aziz Shavershian
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #103 poslato: Septembar 26, 2014, 01:50:09 posle podne »

Inace,jedno pitanje sto se ovsenih tice..kako da ih jedem posto vecina sve to u blender stavi pa pije posle sa prot ili tako nesto jer su mi ovako zaista loseg ukusa i smucile su mi se :D

Uzmeš one mlevene u kesici to je ovsena kaša.Malo su skuplje jer su pakovane ali su nekako ukusnije.
Ja svakog jutra kupim jednu, to je  350gr pakovanje koje sipam u činiju sa mericom proteina i tako sa vodom jedem.
Nema tu ukusno mi je nije mi ukusno.Ovo je sport koji traži mnoga odricanja a  veruj mi ovo je samo manji deo odricanja i ako nisi spreman na ovo malo odricanje dalje teško da ćeš uspeti.Stisni zube i piči dalje.

Jedem ih ja duze ovako ali bih zeleo da promenim,nisu ukusne vise msm nije da se pitam ali opet..a siguran sam da ima nekih koji mogu i da uzivaju u ovsenim,tipa kao sto kazu mlevene sa mlekom,mozda bolje ispadne..probacu :)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #102 poslato: Septembar 26, 2014, 09:45:26 pre podne »

Sačuvana
Aziz Shavershian
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #101 poslato: Septembar 26, 2014, 06:29:35 pre podne »

Ipak na kraju bude to, to..naravno svaka čast imam jelovnik zapisan na telefonu :)
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #100 poslato: Septembar 25, 2014, 11:06:50 posle podne »

Ma opušteno...nekada i deca mogu da roditelje nauče nekim stvarima, zdravom načinu života i kvalitetnoj, zdravoj ishrani...to je u interesu cele porodice...naravno ne predlažem da dižeš "nutritivnu revoluciju" u kući, ali da se potrudiš da roditeljima neke stvari koliko-toliko objasniš...naravno i u skladu sa mogućnostima...tj. kućnim budzetom...

I kod mene je to bio slučaj u kući...ono "sine ti si dvojka","šta ti znaš",  ali kada je jedan član moje porodice postao dijabetičar( dijebetes tip 2, gojaznost), pa problemi sa pritiskom, i sl., ispalo ja kako je "mali buntovnik" bio u pravu...bolje sprečiti nego lečiti...  ;)

Eto možeš reći da te je na te pozitivne promene u načinu ishrane savetovao neko dovoljno stručan za tako nešto...članovi "Pansport tima"... ;)

Nikada na forumu neće biti izrečeno ništa sa tonom osude, uvreda, podsmeha...već samo sa željom da pravim putem, putem zdravlja, ostvariš svoje ciljeve i "potencijal" svoje mladosti iskoristiš na najbolji mogući način!

Sačuvana
Aziz Shavershian
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #99 poslato: Septembar 25, 2014, 10:44:18 posle podne »

Ok Aziz, ali posmatraj svoje telo kao prvoklasni auto...da li bi u njega "sipao" nekvaliteteno "gorivo"?

Tvoje telo je taj prvoklasni auto koji treba da te služi decenijama...na vreme ga navikavaj na "kvalitetna goriva"..."bolje gorivo", bolje performanse i manje kvarova...zar ne?

Opet kažem KVALITET ISPRED KVANTITETA...

Nikad mi nije želja bila da bilo koga od vas podcenjujem...ali "pravi put", "put kvaliteta" je jedini siguran put, put zdravlja...put uspeha...
Slazem se Slavisa, sve ovo prihvatam pozitivno naravno...klinac sam ipak pa se teško uklopim nekad sto se hrane tiče jer ako skuva mama nešto to je problem vec itd..
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #98 poslato: Septembar 25, 2014, 09:27:40 posle podne »

Ok Aziz, ali posmatraj svoje telo kao prvoklasni auto...da li bi u njega "sipao" nekvaliteteno "gorivo"?

Tvoje telo je taj prvoklasni auto koji treba da te služi decenijama...na vreme ga navikavaj na "kvalitetna goriva"..."bolje gorivo", bolje performanse i manje kvarova...zar ne?

Opet kažem KVALITET ISPRED KVANTITETA...

Nikad mi nije želja bila da bilo koga od vas podcenjujem...ali "pravi put", "put kvaliteta" je jedini siguran put, put zdravlja...put uspeha...
Sačuvana
Aziz Shavershian
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #97 poslato: Septembar 25, 2014, 08:56:19 posle podne »

Aziz dobio si dosta dobrih saveta...

Na žalost "hlebovanje" i "junkovanje" su pravi oblik zavisnosti...dakle, u pitanju je psihička zavisnost...a problem tvoje ishrane je to što nemaš dovoljno složenih ugljenih hidrata i proteina visoke biološke vrednosti pa osećaš glad...dakle, postoje "zdravije" i kvalitetnije zamene za hleb...ili ubaci "Tonus hleb" koji je najmanje zlo ili jednostavno iskoristi sve prednosti "integralnih žitarica"...

Tj. kvalitetni izvori složenih ugljenih hidrata: ovsene pahuljice, integralne žitarice( heljda,raz...), beli i braon "integralni" pirinac, krompir, hleb od integralnog brasna( bez mikseva sa belim brasnom)....izbegavaj sve od belog brasna,kifle,razne vrste peciva,beli hleb...

Na žalost "hlebovanje" i "junkovanje" su pravi oblik zavisnosti...dakle, u pitanju je psihička zavisnost...a problem tvoje ishrane je to što nemaš dovoljno složenih ugljenih hidrata i proteina visoke biološke vrednosti pa osećaš glad...dakle, postoje "zdravije" i kvalitetnije zamene za hleb...ili ubaci "Tonus hleb" koji je najmanje zlo ili jednostavno iskoristi sve prednosti "integralnih žitarica"...

Tj. kvalitetni izvori složenih ugljenih hidrata: ovsene pahuljice, integralne žitarice( heljda,raz...), beli i braon "integralni" pirinac, krompir, hleb od integralnog brasna( bez mikseva sa belim brasnom)....izbegavaj sve od belog brasna,kifle,razne vrste peciva,beli hleb...
uh držim na 5gr/kg a prot 1,5 nemam za više...imam bf 8 nemam problem nikakav :)
Sačuvana
Miki91
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #96 poslato: Septembar 25, 2014, 07:02:39 posle podne »

Kao sto Slavisa kaze, sve je u glavi. Mozes i bez hleba, samo treba da se naviknes, kao sto si se navikao na njega. A eto mozes i integralni bez belog brasna, ima ga u maxiju recimo, ili tonus...
Sačuvana
"Put the victim to bad, and wake the hero instead."
archix
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #95 poslato: Septembar 25, 2014, 06:32:50 posle podne »

A hleb bez belog brašna kod nas pronaći je ravno nemogućem, ako ga sam ne napraviš. :D Našao sam jedan da ima da se kupi, al' on je sa sojom, koju opet iz drugih razloga izbegavam... stoga od hleba uzmem tonus, kao što Slaviša reče, najmanje zlo kako mi se čini.
Sačuvana
"Bite off more than you can chew, then chew it. Plan more than you can do, then do it."
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #94 poslato: Septembar 25, 2014, 06:20:52 posle podne »

Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #93 poslato: Septembar 25, 2014, 06:13:24 posle podne »

Sa čime si ih do sada jeo?
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 ... 11 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.045 sekundi sa 14 upita.