TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 05:12:27 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] 4 5 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Rucni zglob\koren palca  (Pročitano 14786 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: Oktobar 14, 2014, 05:18:11 posle podne »

Moguće je da tetiva preskace preko gangliona.... zbog toga deluje da iskace iz lezista...
Sačuvana
laki.gringo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: Oktobar 14, 2014, 05:16:31 posle podne »

Ne, nikakva bolna tačka ili koska, bilo šta. Čak šta više kada mi neko drugi pomera šaku ili palac, u kom god smeru, mene ne boli, bol se javljao i javlja se samo kada ja pomeram palac i aktiviram tetivu /mišić. Sad sam baš pomerao zglobove na obe šake u isto vreme i sestra mi kaže da je pokretljivost podjednaka. Možda na povreĂ°enoj ruci 5% manja ali nije kao pre. Danas se i ujutru javio mnogo manji bol i mnogo brže je nestao.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: Oktobar 14, 2014, 05:11:45 posle podne »

Da li postoji jedno mesto osetljivo na dodir/pritisak?
Kao da moze da se napipa bllna kosčica?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: Oktobar 14, 2014, 05:10:29 posle podne »

Razumeo sam istezanje sad, hvala!

Što se tiče stanja, ujutru kad ustanem odmah stiskam pesnicu i gumicu i dosta pomogne. U toku dana bez bola. Mogu da pomeram gore dole, kružne pokrete mada ne najpravilnije. Levo desno može malo, tj znatno manje nego zdrava šaka. Ne zbog bola, već jednostavno ukocenost.

Jedino sada šta sam novo primetio, je to da eimam osećaj da pri velikom pomeranju palca od ostatka prstiju (ispružena šaka, dlan na dole)  kao da mi tetiva ispada iz položaja i vraća se kada palac vratim ka ostalim prstima. Pri tom vraćanju, javlja se bol naravno. (ranije je tetiva stalno bila van položaja i zato me je bolelo pri pomeranju, sada bih rekao da se vratila na mesto ali pri velikim pokretima opet ispada, kao da se nije skroz vratila na mesto nego šeta). Nadam se da sam lepo objasnio? Možda bi bilo dobro da što manje odvajam palac od ostalih prstiju?
Po tome deluje da bi moglo biti da se radi o ganglionu...
Sačuvana
laki.gringo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: Oktobar 13, 2014, 11:18:31 posle podne »

Razumeo sam istezanje sad, hvala!

Što se tiče stanja, ujutru kad ustanem odmah stiskam pesnicu i gumicu i dosta pomogne. U toku dana bez bola. Mogu da pomeram gore dole, kružne pokrete mada ne najpravilnije. Levo desno može malo, tj znatno manje nego zdrava šaka. Ne zbog bola, već jednostavno ukocenost.

Jedino sada šta sam novo primetio, je to da eimam osećaj da pri velikom pomeranju palca od ostatka prstiju (ispružena šaka, dlan na dole)  kao da mi tetiva ispada iz položaja i vraća se kada palac vratim ka ostalim prstima. Pri tom vraćanju, javlja se bol naravno. (ranije je tetiva stalno bila van položaja i zato me je bolelo pri pomeranju, sada bih rekao da se vratila na mesto ali pri velikim pokretima opet ispada, kao da se nije skroz vratila na mesto nego šeta). Nadam se da sam lepo objasnio? Možda bi bilo dobro da što manje odvajam palac od ostalih prstiju?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: Oktobar 13, 2014, 09:49:15 posle podne »

Pozdrav PeĂ°a, nikako ne mogu da shvatim vežbu istezanja jer ni na zdravih ruci ne mogu palac da stavim na mali prst tj koren malog prsta.

TakoĂ°e, ne mogu povreĂ°enu šaku da pomeram levo desno kada je dlan okrenut ka podu(palac levo mali prst desno, pošto je desna ruka u pitanju)  niti gore dole kada je dlan okrenut na stranu (palac gore mali prst dole)
istezanje koje radiš - povlačiš palac ka korenu malog prsta (ne moraš da dotakneš koren malog prsta tj dlan).
povučeš do tačke zatezanja, ostaneš u tom položaju gde osećaš zatezanje i zadržiš 1-2minuta. to ponoviš 2-3 puta...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: Oktobar 13, 2014, 09:46:06 posle podne »

svakako, radi vežbe koje si dobio koje možeš raditi - pokret gore/dole šakom (kada je dlan prema dole, nadlanica gore)...
javi kako ide
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: Oktobar 13, 2014, 09:42:44 posle podne »

da li može kružni pokreti šakom?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: Oktobar 13, 2014, 09:42:09 posle podne »

Pozdrav PeĂ°a, nikako ne mogu da shvatim vežbu istezanja jer ni na zdravih ruci ne mogu palac da stavim na mali prst tj koren malog prsta.

TakoĂ°e, ne mogu povreĂ°enu šaku da pomeram levo desno kada je dlan okrenut ka podu(palac levo mali prst desno, pošto je desna ruka u pitanju)  niti gore dole kada je dlan okrenut na stranu (palac gore mali prst dole)
ne može da se pomeri ruka levo/desno odnosno gore/dole - ni malo ili može malo?
ne može zbog bola ili ukočenosti?
Sačuvana
laki.gringo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: Oktobar 11, 2014, 02:58:48 posle podne »

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #40 poslato: Oktobar 07, 2014, 06:03:47 posle podne »

program koji radiš treba da izgleda:
- loptica/gumica
- vežbe pesnicom
- istezanje
- led+gel
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: Oktobar 07, 2014, 05:58:03 posle podne »

takodje, u program vežbi ubaci sledeću vežbu:
- šaka u položaju pesnice, ponavljani pokreti gore/dole (u pravcu nadlanice/dlana)
- šaka u položaju pesnice, rotiraš za 90 stepeni celu podlakticu da je sada palac prema gore, pomeraš šaku gore/dole (strana gde je palac na gore/mali prst na dole)...
napraviš 30 ponavljanja... 3 serije, radiš prvu vežbu, pa drugu - naizmenično.... radiš polako... bez naprezanja... važno je da nema bola
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: Oktobar 07, 2014, 05:53:41 posle podne »

istezanje radiš uvek do osećaja zatezanja (ne bola! - kada boli povredjuje se...). i nikada ne radiš na cimanje, nego sa zadržajem u tački istezanja. zadržaj treba da bude 45sec do 1min.
to bi značilo - polako povlačiš zdravom rukom palac i dlan druge ruke, do momenta kada osetiš zatezanje, u tom položaju zadržaj do 1min, zatim pomeriš za 2-3cm šaku da ponovo osetiš zatezanje pa ponovo zadržaj 45sec, pa ponoviš to 2-3 puta....

na taj način se polako tetiva i mišić istežu...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Oktobar 07, 2014, 05:47:42 posle podne »

vežba istezanja treba da izgleda na sledeći način:
- postaviš vrh palca na koren malog prsta, drugom rukom preklopiš palac u toj poziciji i dlan te ruke u celosti. polako guraš zdravom rukom šaku na kojoj se nalazi povreda na gore tj u pravcu nadlanice - da se tetiva koja je povredjena polako isteže...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Oktobar 07, 2014, 05:44:18 posle podne »

jutarnji bol koji osećaš, takodje može govoriti u prilog upale tetive - tokom noći se stvaraju priraslice, koje su tanke, ali ujutro ih treba razgibati i potrebno je da se tetiva zagreje i dobije na elastičnosti, posle noćnog mirovanja....
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] 4 5 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.102 sekundi sa 18 upita.