TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398541 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 27, 2024, 04:29:51 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 19 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Prvi dan u teretani...  (Pročitano 43321 puta)
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #101 poslato: Oktobar 02, 2014, 06:14:23 posle podne »

To što ne možeš da uradiš drugi krug je zbog umora, a ne zato što si te grupe misica odradio kvalitetno. Po meni je trening po grupama misica najbolji i sa njim je po mom misljenju glupo porediti kruzni trening ili push-pull i tako dalje.Te programe bi pre preporucio devojkama :)
To što ne mogu da uradim se odnosilo na znojenje (da ne bi pomislili da mi je lako... :D ).

Ne moraš da se znojiš, ja recimo kad radim ruke, rame ili grudi uopšte se ne znojim, dok sa nogama i leĂ°ima budem gola voda...
PreĂ°i na split, nije malo jednom nedeljno raditi mišić, veruj mi da više od pola foruma tako radi
Pošto si početnik, evo neka moja preporuka bi bila:
1.Grudi, biceps
2. Noge
3. /
4. LeĂ°a
5. Rame, triceps
Mada opet, program pravi kako tebi odgovara, jer nismo svi isti

Mislim da su mi rekli tamo grudi-triceps, ledja-biceps; mada mogu i kao što ti kažeš...
:)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #100 poslato: Oktobar 02, 2014, 05:59:57 posle podne »

To što ne možeš da uradiš drugi krug je zbog umora, a ne zato što si te grupe misica odradio kvalitetno. Po meni je trening po grupama misica najbolji i sa njim je po mom misljenju glupo porediti kruzni trening ili push-pull i tako dalje.Te programe bi pre preporucio devojkama :)
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #99 poslato: Oktobar 02, 2014, 05:54:09 posle podne »

Ne...
:/
Ne koristim (meni male) težine (nekada ne mogu u drugom krugu ni 12 ponavljqnjq nekih vežbi...).
Oznojim se jedino ako ne pravim pauze izmedju vežbi (45-60s)...
Ima li neki OK link sa spiskom vežbi...?
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #98 poslato: Oktobar 02, 2014, 05:49:59 posle podne »

Probaj i videces da nije malo.Da je mnogo bolje uraditi jednu grupu misica jednom nedeljno ali temeljno i kvalitetno nego samo pretrcati kroz nju 2-3x nedlejno sa kruznim trengom.
Sačuvana
Nikola Najdanovic
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Personalni trener FISAF International

Fitness Portal
« Odgovor #97 poslato: Oktobar 02, 2014, 05:41:30 posle podne »

Ne znojis se na kruznom za celo telo? Ne moras  odmah na split 1x nedeljno. Mozes upper/lower ili push/pull gde bi bilo 2x nedeljno.
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #96 poslato: Oktobar 02, 2014, 05:38:24 posle podne »

OK
Predjem sledeće nedelje, mada i dalje mislim da je malo...
:D
Krenem 3 puta po tri vežbe, pa ću posle 4x3...
A, da li ue normalno (poželjno) da se čovek znoji kada radi sa tegovima; ja se ne znojim...
:/
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #95 poslato: Oktobar 02, 2014, 03:57:48 posle podne »

Predji na split, nije malo da jednom nedeljno radiš jednu grupu mišića.Videćeš i sam kad budeš počeo :)
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #94 poslato: Oktobar 02, 2014, 01:58:46 posle podne »

Evo, treća nedelja u teretani, i već sam primetio promene na telu...
Idem 4-5 puta nedeljno i radim kružni trening za sve grupe mišića (3-4 vežbe po dve serije 10-12 ponavljanja).
Interesuje me da li je potrebno preći na rasporedjivanje mišića po danima...; mislim, ovo što radim (vidim da) ima efekta, a i nekako mi zvuči malo jedna grupa nedeljno...
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #93 poslato: Septembar 18, 2014, 01:36:44 posle podne »

OK
Hvala na odgovorima, pa ću videti šta će biti za mesec dana...
Stojim uglavnom dok jedem...
Stalno sam u frci sa vremenom, ali što se tiče žvakanja, dobro sažvaćem...
Dok stojim, obično operem sudove; juče sam kuvao tri ručka, pa sam isto tako morao da stojim; kada pečem belo meso (koje je lepše dok je vruće) jedem stojeći dok se ostalo meso peče...
Jela sa kašikom jedem sedeći...
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #92 poslato: Septembar 18, 2014, 11:18:03 pre podne »

Hahahaha...odusevaljas me svakim svojim pitanjem...ja bih rekao da "jedenje" u stojecem polozaju ukazuje na tzv. stresnu situaciju za nase telo...dakle, jede se "na brzinu", u zurbi, manje je vremena da se hrana sazvace...tako da uvek kazem, sedite, opustite se...pojedite svoj obrok na miru, dobro sazvacite hranu...neka to bude vas "tren" unutrasnjeg mira i zadovoljstva hranom( nekih 15-20 min)... ;)

I ne stojite predugo pored frizidera...moze se desiti da ga "opljackate"  ;D
Sačuvana
Пеђа
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #91 poslato: Septembar 18, 2014, 11:16:31 pre podne »

Mislim da se previše poklanja pažnja, ne mogu da kažem baš nebitnim stvarima, ali se glavni aspekti potpuno zanemaruju.
 Kada se toliko ulazi u detalje, a opšte poznavanje je slabo, dolazi do onoga, kada se od drveta ne vidi šuma.

Dobar (kvalitetan) trening + prilagoĂ°ena ishrana istom i ukupnom cilju.

Ishranu po šablonu: P 2g/kg TT; UH 3g/kg TT i svake nedelje povećavati za 10%. Pratiti situaciju na ogledalu i kad kreneš da se mastiš smanjiti za 10% i to je trenutni max anabolni prag; M 1 g/kg TT O3:O6=1:1.

UH raspodeliti u prve obroke i obrok posle treninga. max 150g po obroku. Ovo se odnosi na skrobne izvore, vlakna se ne računaju ali se podrazumevaju 200-400 g nekog povrća uz obrok je ok.

P ravnomerno po svim obrocima da bi imao što ravnomerniji nivo slobodnih AK.

M u poslednjim obrocima, pokušaj da ih ne mešaš sa UH jer su oba dobri izvori energije (mada to i nije toliko bitno). Bitna  je vrsta Omega 3 lanca. Trebalo bi bar 50% O3 da bude iz ribe zbog EPA i DHA lanca koga nema u biljnom izvoro tj. lanenom semenu (ALA). Ceo endokrini (hormoski) sistem zavisi od masti, a od njega sve ostalo. Da ne idem sada do ćelijskog disanja i ćeljiske membrane i uticaja O3 na sve to.

Apropo kreatina i dexa pre treninga.
Kreatin ko hoće može mada nema efekta na predstojeći trening ali dex NE! Dolazi do prelivanja-prealaska mišićne glukoze u energiju zbog pokrenutog insulina pa mišići ostaju bez goriva. Veoma često je i moguć pad šećera u krvi - hipoglikemija.

Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #90 poslato: Septembar 18, 2014, 10:48:49 pre podne »

Mnogo komplikuješ za jednog početnika, tebra :) a jednostavno je ono... simple as fuck  :D
Ma, ne komplikujem, nego puno pitam...
A, i da komplikujem, ko će drugi no početnik...
;D
U suštini, bitno je da sam krenuo u teretanu, i da mi je OK...

Pa, ne bi' (kreatin) svakako sada kupovao još; mada, bolje da se raspitam, pa da znam...
Pitam za koji mesec Moniku tamo u Suplementaciji...
Još jedno pitanje za Slavišu, i mislim da više nemam pitanja:
Koliko je OK da se jede stojeći?
Kao što mi je TwinSix jednom rekao: Imam osećaj da pitaš šta god ti padne na pamet...
Pa, otprilike...
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #89 poslato: Septembar 18, 2014, 10:41:36 pre podne »

Meni se spava zbog lošeg spavanja...
Znam da treba bar 8 sati noćnog sna, ali kada ustajem u 06:00, budem srećan ako na'vatam 5 sati...
Pa, da, mislio sam posle ručka, tj. posla. Znaš moje obroke... 50-70g nečega sa UH i meso, tako da ga ne smatram preobilnim...
Danas konkretno, palačinke sa heljdom i Ela sir, nešto manje od dva sata pre treninga.
Da li je redovno treniranje 3 puta nedeljno?!?
Kada ne radim vikendom (što je retkost) mogu i 4...

Znači, 5g kreatina i dekstroza pre treninga. Koliko dekstroze pre treninga; znam da je posle 30g...
Nadam se da ne smeta dekstroza+whey u istu čašu... Odvratno slatko mi je i jedno i drugo...
"kre-alkalyn", daj neki link... Ne znam šta je...
;D

Manje pitaj, vise spavaj( salim se naravno)...  ;)

Sto se tice treninga...hm,to je po meni neki donji limit...ali bi bilo bolje da cujes misljenje kompetentnijih clanova "Pansport tima" za tu oblast...

Whey moze sa dekstrozom naravno...mozes umesto dextroze i 1 bananu...

Kre-alkalyn...http://www.pansport.rs/Kreatin/Kreatin-alkalin/AA493-Kre-alkalyn.html

I po pitanju suplementacije preporucujem da se konsultujes sa Monikom i Robertom...bolje je da cujes vise misljenja...ali opet kazem, jos je rano za kreatin...
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

« Odgovor #88 poslato: Septembar 18, 2014, 08:46:10 pre podne »

Da, probaj malo da se opustiš i treniraš. Dobar deo nas nije imao dostupan ni Net ni Forum kada smo počinjali i sve je bilo ok.  ;)
Sačuvana
srdjan82
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #87 poslato: Septembar 17, 2014, 11:56:12 posle podne »

Meni se spava zbog lošeg spavanja...
Znam da treba bar 8 sati noćnog sna, ali kada ustajem u 06:00, budem srećan ako na'vatam 5 sati...
Pa, da, mislio sam posle ručka, tj. posla. Znaš moje obroke... 50-70g nečega sa UH i meso, tako da ga ne smatram preobilnim...
Danas konkretno, palačinke sa heljdom i Ela sir, nešto manje od dva sata pre treninga.
Da li je redovno treniranje 3 puta nedeljno?!?
Kada ne radim vikendom (što je retkost) mogu i 4...

Znači, 5g kreatina i dekstroza pre treninga. Koliko dekstroze pre treninga; znam da je posle 30g...
Nadam se da ne smeta dekstroza+whey u istu čašu... Odvratno slatko mi je i jedno i drugo...
"kre-alkalyn", daj neki link... Ne znam šta je...
;D
Sačuvana
Stranice: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 19 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.084 sekundi sa 18 upita.