TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 04:40:30 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 16 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Bol u ramenu  (Pročitano 83732 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #73 poslato: Novembar 21, 2011, 04:43:18 posle podne »

rehabilitacija je prilično širok pojam u medicini. rewhabilitacija može biti posle stanja nakon moždanog udara ili infarkta, kao i posle svakog poremećaja zdravlaj. u užem smislu,kod sportskih povreda nije isto da li se radi o povredi cepanja mišića i ligamenata (ruptura) ili o prelomu kosti ili operaciji prednjeg ukrštenog ligamenta kolena, rehabilitacija posle operacije meniskusa, rehabilitacija posle luksacije (iščašenje) ramena, honromalacije patele.....
svakako, cilj masaže je povećanje prokrvljenosti struktura, povećanje elastičnosti struktura, redukcija edema, stimulacija limfne drenaže.....
nakon mekotkivnih povreda, u fazi zarastanja koja traje nekoliko nedelja, masažu ne bi trebalo primenjivati, barem ne u početku, jer je veliki rizik da se pogorša povreda. kod oštećenja struktura (lezije, cepanja, rupture), bilo da su mišići, ligamenti ili tetive, mehanička manipulacija može dovesti do nove povrede, proširenja postojeće, i produženja lečenja....
tako da sa masažom u rehabilitaciji mekotkivnih sportskih povreda, treba biti vrlo oprezan!!! i ne treba je rano uvoditi!!!

sa poštovanjem
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #72 poslato: Novembar 11, 2011, 05:42:00 posle podne »

Mislilm da je masaža odlična za period rehabilitacije ali slažem se da je ne treba raditi u ovom slučaju povrede...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #71 poslato: Novembar 10, 2011, 08:37:52 posle podne »

nemoj zeleni, kod sveže povrede masaža nije preporučljiva, tako možeš čak da pogoršaš stanje... možeš stavljati ice power gel ili biofreez srej... svakako mirovanje i hepatrombin 7 dana... javi kako napreduje  :)
Sačuvana
GreenBoy
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #70 poslato: Novembar 10, 2011, 06:54:19 posle podne »

verovatno je to...ne znam sta bi drugo moglo da bude...i jedan stariji covek koji radi tu u teretani mi rece da izbegavam vezbe  iza glave tj. vezbe koje ce da iziritiraju to...ja studiram i smesten sam u studentskom domu tako da led nemam(barem dok ne padne sneg ili zahladni :D ) ...jel bi mogao da izmasiram rukama nekih desetak minuta pa onda da mazem hepatrombin?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #69 poslato: Novembar 06, 2011, 09:15:13 pre podne »

verovatno nije u pitanju deltoid, već se radi o impigmentu ramena http://www.pansport.rs/tekstoteka/zdravlje/povrede-ramena-u-sportu.html nedelju dana nemoj raditi vežbe iznad glave (over head), tri dana masiraj ledom 3x na dan po 10 min, maži lokalno hepatrombin posle leda. takodje, izbegavaj sve pokrete koji izazivaju bol.
javi kako ide....
Sačuvana
GreenBoy
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #68 poslato: Novembar 05, 2011, 10:45:47 pre podne »

pozdrav svima ljudi....evo i ja imam jedan problem sa ramenom,ali kod mene nije u pitanju art.humeri tj. rameni zglob vec prednji rezanj m. deltoideus-a,javlja mi se veoma jak bol kad radim  triceps pregib bucicom iza glave,bol je veoma jak ali znaci iskljucivo se javlja kad podignem ruku gore tj. kad krenem sa radom,ne znam da mozda bas kad podignem ruku taj deo misica ukljesti neki od nerava koji se tu nalaze a kao sto znaju ljudi koji malo vise poznaju anatomiju coveka tu se nalazi i blizu tog misica bas dosta nerava,pa ko je malo strucniji mozda bi mogao da pripomogne?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #67 poslato: Novembar 05, 2011, 08:00:14 pre podne »

...ni to ne bi bilo loše. ajde mi pošalji nešto da vidim, pa ćem se dogovoriti da se malo pozabavimo tvojim ramenom  ;)
pozz  :)
Sačuvana
Ivan_Lendjer
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #66 poslato: Novembar 04, 2011, 10:53:35 posle podne »

pokusacu da nadjem rezultate,ali svakako bi mogao da ponovim ultra zvuk da vidim da li ima nekih promena...i da se ispravim,taj ultra zvuk sam radio 2008...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #65 poslato: Novembar 04, 2011, 10:35:19 posle podne »

Pozdrav i tebi Pedja :)
bio sam na shok wave-u i nije uspeo da mi razbije...imam ga vec nekih godinu dana koliko ja znam,10x2mm je bio tad...e sad nemam problema dok ne plivam ledjno,cim plivam ledja malo vise i jace imam problema...
Znam da si išao na tretmane i da je bilo dosta neprijatno  :o Zanima me koja je tačno lokalizacija (da li je tetiva supraspinatusa)? Možeš da mi prepišeš neki nalaz (magnetnu rezonancu ili ultrazvuk) u privatnoj poruci....
ćao  ;)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #64 poslato: Novembar 04, 2011, 10:31:35 posle podne »

Ognjene, jel znači gde se radi ta UZ metoda ECSW?
radi se u Bolnici u Zrenjaninu i u Beogradu radi dr Lukić u privatnoj ordinaciji u Zemunu....
Sačuvana
Ivan_Lendjer
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #63 poslato: Novembar 04, 2011, 04:55:28 posle podne »

Pozdrav i tebi Pedja :)
bio sam na shok wave-u i nije uspeo da mi razbije...imam ga vec nekih godinu dana koliko ja znam,10x2mm je bio tad...e sad nemam problema dok ne plivam ledjno,cim plivam ledja malo vise i jace imam problema...
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #62 poslato: Novembar 04, 2011, 02:52:16 posle podne »

Ognjene, jel znači gde se radi ta UZ metoda ECSW?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #61 poslato: Novembar 03, 2011, 03:17:04 posle podne »

Pozz Djele  :D Welcome to team champ  ;)
Kalcifikat u ramenu se najčešće odnosi na kalcifikatni tendinitis tetiva mišića rotatora ramena (najčešće m. supraspinatus). Ovo stanje predstavlja upalu teiva ramena sa stvaranjem kalcifikata u tetivi. Problem je što prisustvo kalcifikata predstavlja mesto stalne iritacije pri treningu... ovo spada u povredu preopterećenja (overuse), što se javlja često kod plivača  :'( kada napraviš par hiljada zaveslaja po treningu...?! to je plivačko rame - cena uspeha, ali kad okačiš medal oko vrata, UF!  ;D

Lečenje kalcificirajućeg tendinitisa ramena:
1) shock wave metoda (ECSW) - predstavlja ultrazvučnu metodu razbijanja kalcifikata udarnim talasima, prilično uspešna metoda.
2) aspiracija kalcifikata iglom - pod kontrolom ultrazvuka se dolazi do kalcifikata i vrši njegovo vadjenje pomoću igle
3) artroskopska metoda - operativno lečenje artroskopskim putem, pomoću kamere i minimalno traumatizujuće se pristupa ramenu kroz male rezove napravi se vadjenje kalcifikata......

to je teorijski. a praktično - da li znaš koliki je kalcifikat i koliko dugo to traje?

pozz
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #60 poslato: Oktobar 31, 2011, 08:55:53 posle podne »

Da li si se javio ortopedu?
Ja mislim da je u pitanju samo minimalno invanzivna procedura sa brzim oporavkom...
Sačuvana
Ivan_Lendjer
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #59 poslato: Oktobar 30, 2011, 01:33:24 posle podne »

ne ogranicava pokret i nemam bolove,...jedino ako previse intezivno radim jedan specifican pokret u samom plivanju i zbog toga sam limitiran da plivam ledjno!
Sačuvana
Stranice: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 16 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.085 sekundi sa 18 upita.