TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398419 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 05:02:12 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 16 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Bol u ramenu  (Pročitano 83744 puta)
GLADIATOR
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #148 poslato: Decembar 10, 2012, 11:15:58 posle podne »

Trebalo bi za dve-tri nedelje do mesec dana...
Javljaj kako ide  :)
skoro mesec dana masiram rame i radim rotatore 2 puta nedeljno, a i ramena isto tako...bol se polako povlaci, danas sam radio propadanja sa opterecenjem i nije bolelo....nastavljam kao do sada dok se skroz ne sredi rame....za sada ide kako trebe...:)
Sačuvana
DimitrijeBGD
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #147 poslato: Novembar 16, 2012, 10:46:07 pre podne »

Ako nemaš bolova pri vežbi, onda je radi. Propadanje može dosta da optereti prednji deo ramena, ali ako ti nesmeta ok. Važno je da imaš jake mišiće ramena i rotatore, jer ti to čuva rame....
hvala Pedja! :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #146 poslato: Novembar 16, 2012, 12:30:46 pre podne »

Ako nemaš bolova pri vežbi, onda je radi. Propadanje može dosta da optereti prednji deo ramena, ali ako ti nesmeta ok. Važno je da imaš jake mišiće ramena i rotatore, jer ti to čuva rame....
Sačuvana
DimitrijeBGD
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #145 poslato: Novembar 15, 2012, 10:37:55 posle podne »

E hvala na savetu! Auu pa propadanja radim svaki put kad radim grudi.. Znaci da izbegavam potpuno i zgibove i propadanja? a zgibove samo taj prvi zgib u seriji me zaboli ali inace nemam probleme... a jel postoji nacin da se to rame fixira nekako pa da nakon nekog vremena opet krenem sa tim vezbama(jer mi mnogo znace) ?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #144 poslato: Novembar 15, 2012, 06:43:20 posle podne »

Mazanje nema u ovom slučaju veliki efekat. Radi na jačanju mišića ramena i rotatora (spoljašnjih i unutrašnjih). zgibovi nisu baš najbolja vežba, posebno ako izaziva bol trebalo bi izbegavati... Propadanja ne radi svakako.
Sačuvana
DimitrijeBGD
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #143 poslato: Novembar 15, 2012, 12:41:46 pre podne »

Uff ja sam imao uzasan problem sa levim ramenom.. pri tuci sa jednim likom mi je rame ispalo iz lezista.. i taj dan me nije nimalo bolelo..a sledecih par dana sam imao bas ostar bol u tom ramenu cim malo podignem levu ruku... Posle nedelju dana bol je prosao i sledecih mesec dana je sve bilo okej.. misleci da ce proci vec vremenom nisam ni otisao na pregled(budala) ... i jednom prilikom ja radim istezanje kuci i odjednom mi rame izleti opet iz lezista.. i sve cesce krene da mi izlece iz lezista - na svakih par nedelja... onda neko vreme nisam vezbao i cekao sam da se to smiri.. i video sam na forumu da je decko koji je imao slican problem kao i ja dobio savet da pri treningu vise forsira zadnje rame - sto sam i ja poceo da radim.... i sad je odlicno, nije izletalo iz lezista ima sigurno 6, 7 meseci... jedino me retko kad zaboli kad pocinjem sa zgibovima ali samo prvi zgib, ostala ponavljanja sve u redu... :) sta mislis Pedja, da li trebam da uzmem nesto da mazem na to rame ili ne..? hvala unapred! :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #142 poslato: Novembar 14, 2012, 04:34:31 posle podne »

Trebalo bi za dve-tri nedelje do mesec dana...
Javljaj kako ide  :)
Sačuvana
GLADIATOR
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #141 poslato: Novembar 14, 2012, 03:32:08 posle podne »

ok, hvala!!!nadam se da ce se srediti za nekih 2-3 meseca...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #140 poslato: Novembar 14, 2012, 01:27:01 posle podne »

Radi ramena 2x nedeljno. Rotqtore radi sa ramenima, a možeš još jednom ubaciti...
Sačuvana
GLADIATOR
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #139 poslato: Novembar 14, 2012, 10:39:21 pre podne »

ramena radim jednom nedeljno, svaku misicnu grupu tako... da li da ubacim te vezbe za rotatore samo kad radim rame ili jos koji put...tipa 3-4 puta nedeljno i sa drugim grupama?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #138 poslato: Novembar 14, 2012, 09:22:40 pre podne »

Najverovatnije se radi o upali pripoja rotatora ramena (entezitis mišića rotatora ramena). treba da izbegavaš propadanja, smanjiš težine na benču. Bolno mesto masiraj ledom 3x dnevno po 10 min, posle namažeš lioton gel. Moraš raditi vežbe za rotatore ramena i jačati rame u celini, posebno zadnje rame. Istezanja na kraju treninga su obavezna....
Sačuvana
GLADIATOR
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #137 poslato: Novembar 14, 2012, 01:03:23 pre podne »

ne javlja se u svakodnevnom zivotu...javlja se u prednjem delu...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #136 poslato: Novembar 13, 2012, 11:47:53 posle podne »

Da li se bol javlja pri nekim pokretima ruke u svakodnevnom životu?  u kom delu ramena se javlja bol?
Sačuvana
GLADIATOR
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #135 poslato: Novembar 13, 2012, 07:31:46 posle podne »

poz, imam problem sa ramenom...pocelo je da me boli pre nekih 7-8 meseci i to samo kad radim benc, ravni i kosi, kod ostalih vezbi ne boli, ali kod benca ubija....u pocetku nisam obracao paznju, ali letos je bol bio neizdrziv. isao sam kod doktora, snimao rame(neki snimak sa opterecenjem), ali kaze da je sve u redu i da smanjim tezine, inace radio sam benc sa 120... napravio sam pauzu posle toga, nekih 2-3 meseca i krenuo opet sa vezbanjem... tezine manje, ne forsiram mnogo benc ali i dalje boli, cak je pocelo da boli i kad radim propadanja...pa sta vi mislite, sta bi moglo biti...? hvala!
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #134 poslato: Oktobar 31, 2012, 09:38:13 pre podne »

Najverovatnije se radi o povredi rotatora ramena. Verovatno si pri zgibovima istegao mišić, i ta povfeda ti se vraća. Moraš da napraviš pauzu sa zgibovima, a koncentriši se na jačanje ramena i mišića rotatora ramena. Za ledja možeš raditi veslanja, a polako doziraj vučenja na lat mašini, gde polako povećavaš težine. mnogo ti je bolja kontrola pokreta na latu nego pri zgibu, kao i manje opterećenje mišića i manji rizik od povrede.  Sve moraš raditi ispod granice bola, fizikalna terapija može pomoći u bržem oporavku mišića...
Sačuvana
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 16 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.143 sekundi sa 18 upita.