TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398473 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 26, 2024, 12:20:50 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda Ledja  (Pročitano 15314 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Maj 13, 2015, 08:28:47 pre podne »

da li ima poboljšanja?
da li je još uvek bolna faza?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Maj 13, 2015, 08:27:35 pre podne »

ovo je istezanje za ledja
(koliko se možeš spustiti do poda - koliko fali cm od vrhova prstiju do poda?)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Maj 13, 2015, 08:25:23 pre podne »

Cao Pedja, ne znam koliko se secas, imao sam ranije problem sa donjim delom ledja, ukocio sam se kada sam ubacivao kutiju u kola. Tada sam primio injekcije i to je proslo. Radio sam vezbe za jacanje, one 2 sto si mi ti kacio, legnem na ledja sa savijenim kolenima pa izdizem taj srednji deo i okrenem se na stomak i podignem se tako da se oslanjam na laktove i prste na nogama. Takodje sam radio i trbusnjake a sve u cilju da ojacam taj srednji deo. Medjutim, radio sam rumunsko sa stalka koji je bio podesen na visinu otprilike na sredini od poda do kolena i kada sam krenuo da vracam na stalak u jednom od ponavljanja mi je nesto kvrcnulo u tom donjem delu ledja i osetio sam jak bol. To mi je bila 5 serija a prvi put sam izbacivao tu tezinu (110kg). Prosli put me je bolelo od pojasa na dole a sada samo tu kod pojasa. Taj dan kada sam se povredio sam otisao na odmor pa posto me nije ukocilo vec samo bolelo nisam ni isao kod lekara. Posle nedelju dana pauze sam nastavio sa teretanom, gledao sam da radim vezbe sedeci kako ne bih opterecivao ledja a kad lezim za benc npr onda podignem noge u vis kako ne bi ledja ni tu radila. Bol je bio i dalje tu ali kada se zagrejem sam mogao koliko toliko da funkcionisem. Najvise me je bolelo prilikom savijanja unapred ili unazad. Ledja sam nastavio da radim u teretani ali sam izbacio mrtvo tj rumunsko, veslanje u pretklonu i sve vezbe za noge jer mi nije prijalo kad radim cucanj a kad radim onu sutalicu (inace radim sa jednom nogom ali sam sada sa dve da bih ravnomerno opteretio ledja) bolela su me ledja pa sam cak i to izbacio. Za donja ledja sam radio ekstenziju i ovo:
http://exercisesbest.us/photo/exercises1224.jpg

Prekjuce sam imao pauzu i uvece su me stegla ledja bas jako da sam se jedva pomerao tako da sam juce isao kod lekara i opet poceo da primam injekcije. Od njih mi pocinje da bude bolje ali definitivno je da neki problem postoji cim tako cesto imam taj problem. Od proslog puta do sada je proslo mozda oko 2 meseca. Doktor opste prakse kaze da je mozda isijarikus ili kako se vec kaze. Sta ja da radim kako bih izbegavao vise ovakve povrede? Jel postoji jos nesto osim one dve vezbe za jacanje srednjeg dela tela i trbusnjaka? Pretpostavljam da ce me proci od ovih injekcija kao i prosli put ali nisu mi one resenje.
pozdrav, nisam stigao ranije da odg....
da liradiš istezanja za donja ledja (pretklon prema podu) posle treninga?
da li je nekada bol išao duž noge na dole?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Maj 13, 2015, 08:22:16 pre podne »

vežbe koje si dobio kreni da radiš sa malim težinama (opterećenjem)
posle vežbi - radi istezanje kje si dobio vežbe (ključno je da posvetiš pažnju istezanju!)

probaj da radiš,javi kako ide....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Maj 13, 2015, 08:19:34 pre podne »

veslanje sa sajlom sedeći na mašini
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Maj 13, 2015, 08:17:48 pre podne »

veslanje u pretklonu
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Maj 13, 2015, 08:15:47 pre podne »

letenje bučicama za zadnje rame
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Maj 13, 2015, 08:11:41 pre podne »

letenje bučicama za srednje rame
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Maj 13, 2015, 08:10:17 pre podne »

letenje bučicama za prednje rame
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Maj 13, 2015, 08:08:40 pre podne »

zgibove i propadanja ne radi narednih 6 nedelja....
napisaću ti program vežbi sa bučicama, posle vežbi radi istezanja....
vežbe sa bučicama kreni samalim težinama (2kg, 4kg, 6kg...)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Maj 13, 2015, 08:06:08 pre podne »

Saveti za istezanje
Izvodi se tako što se zauzme položaj krajnjeg obima pokreta koji dozvoljava muskulatura u odreĂ°enom zglobu i taj položaj se zadržava odreĂ°eno vreme. Istezanje se radi postepeno, nikada na cimanje, zauzima se položaj do kojeg je pokret moguć bez zatezanja. Položaj se zadržava 15-20 sekundi, zatim se produbljuje za 2-3cm i to se ponavlja nekoliko puta. Tokom statičkog istezanja potrebno je obratiti pažnju na disanje, jer je relaksacija mišića direktno povezana sa relaksacijom disanja. Važno je da se sve vežbe rade ispod grance bola. Bol je uvek signal koji refleksno dovodi do grča mišića, što onemogućava dalju relaksaciju. Statičko istezanje se izvodi sporo, a krajnji položaj se zadržava oko 20 do 30 sekundi. Prednost statičkog istezanja je minimalan rizik od povreĂ°ivanja

Hvala vam Pedja na odgovoru.

Samo da vidim da li sam dobro razumeo istezanje sa slike sa oznakom 2,zadrzavam polozaj 15-20 sekundi a istezanje sa slike sa oznakom 3,zadrzavam polozaj 20-30 sekundi?Ili za obe vezbe istezanja sa slika,radim obe varijante istezanja?

I da li to mislite pre treninga,tj da li mogu polako da krenem da treniram uz istezanje ili jos uvek ne i da samo radim vezbe iztezanja sto ste mi napisali?

I da nejavlja mi se bol pri pokretima ruke,vise je to nelagoda i to pucketanje zgloba.Najace osetim kad podignem ruku sa strane.

Hvala.
izvinjavam se, nisam ranije odg, bio sam odsutan....
istezanja koja ste dobili možete radite po 45sec, 2-3 puta se ponovi leva/desna ruka (pojača zatezanje za 2-3cm) ...
istezanja uvek radiš posle treninga, tj kad su zagrejani mišići...
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Maj 03, 2015, 08:40:30 posle podne »

I jos jedna dopuna posto sam tek sada pitao fiziterapeuta sta mi se desilo, kaze da sam tetive zeznuo.
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Maj 03, 2015, 01:14:55 posle podne »

Samo da dopunim na prethodni post da sam pored 5 injekcija isao kod fizioterapeuta koji mi je namestao ledja i idem na terapije strujom i lepi mi one trake na ledja.
Sačuvana
BB Man
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Maj 01, 2015, 11:18:06 pre podne »

Saveti za istezanje
Izvodi se tako što se zauzme položaj krajnjeg obima pokreta koji dozvoljava muskulatura u odreĂ°enom zglobu i taj položaj se zadržava odreĂ°eno vreme. Istezanje se radi postepeno, nikada na cimanje, zauzima se položaj do kojeg je pokret moguć bez zatezanja. Položaj se zadržava 15-20 sekundi, zatim se produbljuje za 2-3cm i to se ponavlja nekoliko puta. Tokom statičkog istezanja potrebno je obratiti pažnju na disanje, jer je relaksacija mišića direktno povezana sa relaksacijom disanja. Važno je da se sve vežbe rade ispod grance bola. Bol je uvek signal koji refleksno dovodi do grča mišića, što onemogućava dalju relaksaciju. Statičko istezanje se izvodi sporo, a krajnji položaj se zadržava oko 20 do 30 sekundi. Prednost statičkog istezanja je minimalan rizik od povreĂ°ivanja

Hvala vam Pedja na odgovoru.

Samo da vidim da li sam dobro razumeo istezanje sa slike sa oznakom 2,zadrzavam polozaj 15-20 sekundi a istezanje sa slike sa oznakom 3,zadrzavam polozaj 20-30 sekundi?Ili za obe vezbe istezanja sa slika,radim obe varijante istezanja?

I da li to mislite pre treninga,tj da li mogu polako da krenem da treniram uz istezanje ili jos uvek ne i da samo radim vezbe iztezanja sto ste mi napisali?

I da nejavlja mi se bol pri pokretima ruke,vise je to nelagoda i to pucketanje zgloba.Najace osetim kad podignem ruku sa strane.

Hvala.
« Poslednja izmena: Maj 01, 2015, 11:30:13 pre podne od strane BB Man » Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Maj 01, 2015, 10:13:29 pre podne »

Cao Pedja, ne znam koliko se secas, imao sam ranije problem sa donjim delom ledja, ukocio sam se kada sam ubacivao kutiju u kola. Tada sam primio injekcije i to je proslo. Radio sam vezbe za jacanje, one 2 sto si mi ti kacio, legnem na ledja sa savijenim kolenima pa izdizem taj srednji deo i okrenem se na stomak i podignem se tako da se oslanjam na laktove i prste na nogama. Takodje sam radio i trbusnjake a sve u cilju da ojacam taj srednji deo. Medjutim, radio sam rumunsko sa stalka koji je bio podesen na visinu otprilike na sredini od poda do kolena i kada sam krenuo da vracam na stalak u jednom od ponavljanja mi je nesto kvrcnulo u tom donjem delu ledja i osetio sam jak bol. To mi je bila 5 serija a prvi put sam izbacivao tu tezinu (110kg). Prosli put me je bolelo od pojasa na dole a sada samo tu kod pojasa. Taj dan kada sam se povredio sam otisao na odmor pa posto me nije ukocilo vec samo bolelo nisam ni isao kod lekara. Posle nedelju dana pauze sam nastavio sa teretanom, gledao sam da radim vezbe sedeci kako ne bih opterecivao ledja a kad lezim za benc npr onda podignem noge u vis kako ne bi ledja ni tu radila. Bol je bio i dalje tu ali kada se zagrejem sam mogao koliko toliko da funkcionisem. Najvise me je bolelo prilikom savijanja unapred ili unazad. Ledja sam nastavio da radim u teretani ali sam izbacio mrtvo tj rumunsko, veslanje u pretklonu i sve vezbe za noge jer mi nije prijalo kad radim cucanj a kad radim onu sutalicu (inace radim sa jednom nogom ali sam sada sa dve da bih ravnomerno opteretio ledja) bolela su me ledja pa sam cak i to izbacio. Za donja ledja sam radio ekstenziju i ovo:
http://exercisesbest.us/photo/exercises1224.jpg

Prekjuce sam imao pauzu i uvece su me stegla ledja bas jako da sam se jedva pomerao tako da sam juce isao kod lekara i opet poceo da primam injekcije. Od njih mi pocinje da bude bolje ali definitivno je da neki problem postoji cim tako cesto imam taj problem. Od proslog puta do sada je proslo mozda oko 2 meseca. Doktor opste prakse kaze da je mozda isijarikus ili kako se vec kaze. Sta ja da radim kako bih izbegavao vise ovakve povrede? Jel postoji jos nesto osim one dve vezbe za jacanje srednjeg dela tela i trbusnjaka? Pretpostavljam da ce me proci od ovih injekcija kao i prosli put ali nisu mi one resenje.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 4 5 [6] 7 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.228 sekundi sa 18 upita.