TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 404457 Teme od strane 25064 Članovi Poslednji član: skinnyfat

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jul 18, 2025, 02:38:34 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 18 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pavac napredak  (Pročitano 58794 puta)
Пеђа
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #93 poslato: Avgust 13, 2015, 04:54:55 posle podne »

Pedja... ja mislim da sam dovoljno savladao osnovne vezbe i mislim da sam spreman za Dusanov program
sta treba jos pitajte,sada mi nista ne pada na pamet

Nisi ti to dobro shvatio, te loše misliš. Moraju one da "savladaju"-razviju tebe i da sa njima IZGRADIŠ osnovu.
Naravno svako radi (i savetuje) kako misli da je najbolje.

Ne bi smeo da radi osnovne vežbe (čučanj,mrtvo,benč...) jer nema ko da mu pokaže pa će se povrediti.

Zato je bolje da radi na spravama,sa bučicama i bw vežbe,manja je mogućnost povrede,gotovo minimalna ako se ima samo malo mozga.

Mora da ih uči. Dotle neka radi zamenske. BP se nauči za jedan trening, ovo ostalo, sigurno duže.
« Poslednja izmena: Avgust 13, 2015, 05:02:25 posle podne od strane Pedja... » Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #92 poslato: Avgust 13, 2015, 04:42:30 posle podne »

Ljudi,ajmo polako sad,on je vec dovoljno zbunjen samim tim sto misli da zna,a pri tom okači ono i sad dobije napad od strane većine jer je pre toga pametovao a ne zna dovoljno.

Ne bi smeo da radi osnovne vežbe (čučanj,mrtvo,benč...) jer nema ko da mu pokaže pa će se povrediti.

Zato je bolje da radi na spravama,sa bučicama i bw vežbe,manja je mogućnost povrede,gotovo minimalna ako se ima samo malo mozga.

Pavac,što se tiče kajaka,drugar mi je trenirao i zimi nisu izlazili iz teretane,trčanje je bilo samo 2x nedeljno,pa ti ili tražiš izgovor da ne ideš ili taj trener ne zna ili ono treće tog trenera boli uvo da radi bilo šta nego kaze ajmo trčanje a on sedi lepo na klupici ili šeta i boli ga ćošak.

No sve je to manje bitno sad,dosta je energije potrošeno na ovoj temi,i previše.

Ako si rešio da ideš samo u teretanu onda radi to kako valja,ali počni da jedeš kako treba,nemoj da se plašiš da ćeš se ugojiti jer ako ne budeš jeo dovoljno hrane,ti tako mršav ćeš biti i dalje ko grana i nećeš napredovati a ni snagu dobiti.

Dakle,da  se rezimira,pišem velikim slovima da dopre do mozga,ne vičem...JEDI ŠTO VIŠE KVALITETNE HRANE,SLOBODNO POJEDI I SLATKIŠ I ŠTA MAJKA SPREMI,IMAŠ JEBENIH 16 GODINA,NEĆE TI NIŠTA BITI.

A sad trening,ima li u toj teretani neko da ti pokaže šta i kako treba,radi li ko,zna li čučanj,mrtvo...ako to ne zna nema te šta naučiti.

Iz kog si mesta,možda ima neko sa foruma da je odatle?

Kad odgovoriš na ovo videćemo šta dalje sa treningom.
« Poslednja izmena: Avgust 13, 2015, 04:44:09 posle podne od strane Stefan L. » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #91 poslato: Avgust 13, 2015, 04:15:29 posle podne »

Ne ljutim se već ti dajem savet.
A što se tiče ovog drugog posta, da tvoj trener ima " veze" vi bi ste radili tu vežbu :)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #90 poslato: Avgust 13, 2015, 04:09:02 posle podne »

I ti onda ljudima pokazuješ vežbe u teretani, ovde se isto ubacuješ sa nekim savetima i ne znam šta pokušavaš. Sve znaš ,100 godina si u sportu imaš  iskustva u teretani a onda izbaciš ovaj video za koji se ne može reći ni da je užasan. Spusti se malo na zemlju i shvati da nemaš pojma ni o čemu i da od tog tvog  dugogodišnjeg bavljenja sportom  nema nista, tek kad to shvatiš i prihvatiš moći ćeš da kreneš od 0 i da polako učiš i napreduješ u suprotnom ne vidim kuda ovo vodi.
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #89 poslato: Avgust 13, 2015, 04:06:45 posle podne »

Ovo mu dodje sto je momcic radio polucucanj sa vucenjem do brade :)

Salu na stranu momcino, malo ojacaj prvo grbinu zgibovima i lat masinom, pa se presaltaj na donji kotur i sajlu dok ne naucis sam pokret veslanja (ironicno je da nemas osecaj za veslanje a bavis se veslanjem :D) kako li si ti onda to veslao na kajaku da mi je znati..jer to su ti simulirani pokreti..

I najbitnije, pre bilo koje osnovne vezbe, kada razvijas tehniku, mora neko da ti pokaze, onda ukljuci malo ganglije budi fokusiran i kreni da stvaras na vreme osecaj.. Na sta mislim kad kazem osecaj..Mislim na to da ako radis ledja, osetis ledja, kada veslas da to radis ledjima, kada radis benc, da osecas grudi, jeste da je jako rano da imas te osecaje, ali sto pre savladas psihicke barijere koje nosi ovaj sport, brze ces napredovati i na kilazama.. A i naravno sve polazi i zavrsava se sa TEHNIKOM, ako nemas dobru tehniku, tapkaces u mestu i neces mrdnuti..

Potisak sa cela ti nije toliko los, ali veslanje u pretklonu (prvo si trebao da razmislis sta je to pretklon :) ) itd.. Mislim ne zameri, namestila se situacija da se malo nasalimo, prihvati salu..bolje sto si to ovde okacio da ti se ne bi smejali ljudi tamo po teretani, na vreme to da korigujemo..

Dakle fokusiraj se na veslanje na lat masini donji kotur, dok ne osetis taj pokret latisimusa kada veslas, kada ga jednom savladas i naucis da mrdas lopatice, posle ce svaka verzija veslanja, i sa slobodnim tegom, t sipkom ili buchicama biti mnogostruko lakse..

Sačuvana
Anðelko
Gost
« Odgovor #88 poslato: Avgust 13, 2015, 03:54:35 posle podne »

Dusanov program i dalje ili? Uradio sam dva dana,sutra pauza pa onda noge. Mogu li da nastavim?
Sačuvana
Пеђа
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #87 poslato: Avgust 13, 2015, 02:59:06 posle podne »

Ja bi na tvom mestu, bar u početku zaobišao split sisteme i skoncentrisao se isključivo na osnovne vežbe i savlaðivanje tehnike. Tako se pravi osnova i nikako drugačije. Tri puta nedeljno u teretanu, svaki trening sve (full body), osnovne vežbe (prvo tehnika) + jedna pomoćna, trening oko 60 min i to je to.

Evo ti na primeru grudi

1. BP 4x8-10 + Koso razvlačenje 3x12

2. Kosi BP 4x8-10 + Ravno razvlačenje 3x12

3. Uski BP 4x8-10 + Propadanje 3x max (ili sklekovi)

Dovoljan intezitet za napredak, dovoljan nedeljni obim, dovoljno odmora za oporavak.
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #86 poslato: Avgust 13, 2015, 02:57:52 posle podne »

Ne treba da radiš vežbe sa slobodnim tegom jer ne znaš pravilno da ih radiš i samo ćeš se povrediti.

Imaš 16 godina,na vreme si krenuo nema potrebe da žuriš,godine učenja su ispred tebe.

Zar neće ti sa kajaka zimi u teretanu,kakvo trčanje svaki dan?

Možeš li da uradiš 3-5 pravilnih širokih i uskih zgibova?

Sačuvana
Пеђа
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #85 poslato: Avgust 13, 2015, 02:27:29 posle podne »

Pavac pretkoln je u suštini polučučanj u kome si nagnut ka napred, leða prava, vrat prati liniju leða. Šipku vučeš uz butine ka stomaku i u krajnjoj gornjoj tački karatka zadrška 1-2 sec, mada u početku možeš slobodno i bez zadrške. U donjoj poziciji ruke opružene leða prava ali da osetiš istezanje latisimusa (lepeza). Ukratko za online je to, to. 
Sačuvana
leevu
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #84 poslato: Avgust 13, 2015, 02:15:14 posle podne »

Dobro je ljudi, trudi se decko postavlja zato sto hoce da nauci evo cak je i krenuo sad u teretanu iako se nesto mucio i imao problema oko toga, korak po korak.
Sačuvana
Пеђа
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #83 poslato: Avgust 13, 2015, 02:14:32 posle podne »

Da, normalno je za nekog ko se prvi  put sreće sa slobodnim tegom .  Šta  ste najahali na  momka?
Pavac,  poslušaj  StefanaL , ne radi dok ti neko  ne pokaze.
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #82 poslato: Avgust 13, 2015, 02:11:27 posle podne »

Nije ubio nikog,oladite malo.

Nije mu to posao pa da mora znati.

U problemu je kao i 95% ljudi koji udju u gym.
Sačuvana
cantawait
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #81 poslato: Avgust 13, 2015, 02:07:26 posle podne »

Pa ja imam 16, ali mi ti reci da je ovo normalno?
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #80 poslato: Avgust 13, 2015, 02:05:59 posle podne »

Ае полако

Као да сте сви ви знали више кад сте имали 16.

Sačuvana
cantawait
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #79 poslato: Avgust 13, 2015, 02:04:19 posle podne »

Kad bi ga stavili na elektricnu stolicu da mu sprzi tintaru-odbila bi!!!! Lik je vec sprzen!!!
Batalite ga.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 18 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.039 sekundi sa 13 upita.