TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399869 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 17, 2025, 08:27:26 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: suplementi za fudbal  (Pročitano 17806 puta)
skinny1234
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #42 poslato: Septembar 26, 2015, 01:39:30 posle podne »

Primetio sam da sam slučajno unela dupla količina My Favorite Multiple® Energizera. Pošto sam novi korisnik, prvo sam tamo kreirao nalog prilikom naručivanja. Da li je ta narudžba otišla, ili to tek ide nakon što se napravi nalog?
Sačuvana
skinny1234
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #41 poslato: Septembar 26, 2015, 01:17:39 posle podne »

postarina je standardna ili?
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #40 poslato: Septembar 26, 2015, 12:53:36 posle podne »

Pa i niej neka razlika u ceni, ali ovih ima vise, jedino to..Sad imam nekih 1500, pa hocu neki taj kompleks da uzmem..A i malo mi tu nejasno, pise da se uzima "uz obrok"..Sta, jedem i malo hleba, i jednu tabletu :D 

To znači da ne uzimaš na prazan stomak već nakon obroka, npr doručka.
Sačuvana
skinny1234
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #39 poslato: Septembar 26, 2015, 12:46:34 posle podne »

Pa i niej neka razlika u ceni, ali ovih ima vise, jedino to..Sad imam nekih 1500, pa hocu neki taj kompleks da uzmem..A i malo mi tu nejasno, pise da se uzima "uz obrok"..Sta, jedem i malo hleba, i jednu tabletu :D 
« Poslednja izmena: Septembar 26, 2015, 12:49:01 posle podne od strane skinny1234 » Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #38 poslato: Septembar 12, 2015, 10:26:34 pre podne »

Ima li neka bitna razlika izmedju onih suplementa minerala i vitamina sto mi je slavisa preporucio i onih od 1290, cini mi se da se yove daily formula, 100 tableta...

Natrol Energizer je malo "jači", npr C vitamin, B kompleks, cink... i ima dodatni Ultra green blend (biljni ekstrakti za jačanje imuniteta)

Nije toliko velika razlika u ceni, ja bih se pre opredelila za energizer
Sačuvana
skinny1234
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #37 poslato: Septembar 12, 2015, 10:03:11 pre podne »

Ima li neka bitna razlika izmedju onih suplementa minerala i vitamina sto mi je slavisa preporucio i onih od 1290, cini mi se da se yove daily formula, 100 tableta...
Sačuvana
skinny1234
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Avgust 26, 2015, 06:35:13 posle podne »

Sto se tice hrane, ako ne spominjem ne znaci da se tako ne hranim :)

Pokusavam da jedem sto zdravije i sto vise naravno. Suplemente sam hteo ubaciti cisto kao DODATAK, nista vise, ne zamena naravno.

A s tegovima i dalje baratam, razume se.

U teretanu nisam jos krenuo, fali novaca, vremena, itd. Ali kuci imam teg, tako da redovno radim prema svom nekom programu se uskladjujem.
Ne odustajem do cilja koji sam zacrtao, a mozda i vise :)

Hvala na odgovorima u svakom slucaju.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #35 poslato: Avgust 26, 2015, 01:33:06 posle podne »

Uzeo sam par stvarcica...
ovsene, malo suvog voca (grozdje, brusnica, kajsija)...Uzeo sam laneno seme, i kandiranu rižu..

ali gledam vamo isto u ovom multivatiminu sto je slavisa dao, isto primecujem da nema recimo kalijuma, sto je takodje za funkciju misica, a isto tako kao sto sam ranije rekao ni magnezijuma...

Pre nego krenemo u potrebne komentare...zapitaj se da li postoji vitaminsko mineralni suplement koji adekvatnu kolicinu kalijuma u svom sastavu...

Kalijum u dovoljnim kolicinama mozes uneti hranom...tako da smatram da suplementacija istim nije prioritet...

"Ukratko" o kalijumu...( jedan moj tekst sa FB)...

Драги моји вежбачи, вечерас причамо о једном "заборављеном" минералу...алфа и омега минерала - КАЛИЈУМ!

ЈЕР КАЛИЈУМ ЖИВОТ ЗНАЧИ!

Дошло је лето...време "крви, суза и зноја" у теретанама емотикон smile Ах то знојење, ах...да, зној има функцију расхлађивања нашег тела, али знојем се губи велика количина калијума коју ваља надокнадити...

Прва асоцијација већини "стручњака" је да је КАЛИЈУМ одлично средство против грчева ( поготову оних изазваних злоупотребом кленбутерола)...али...има ту још много тога...КАЛИЈУМ ЈЕ МИНЕРАЛ "БРОЈ ЈЕДАН" ЗА УНУТАРЋЕЛИЈУСКУ РЕХИДРАТАЦИЈУ...ДА, КАЛИЈУМ УЛАЗЕЋИ У ЋЕЛИЈУ ЗА СОБОМ ВУЧЕ "ДРАГОЦЕНУ" ВОДУ...подсетићемо вас да КРЕАТИН део својих ефеката остварује преко КАЛИЈУМА...тј. сви "кусате" декстрозу и креатин...декстроза(глукоза), подиже инсулин, инсулин "вуче" са собом ДЕКСТРОЗУ, КРЕАТИН, КАЛИЈУМ И ВОДУ!
Зато та КРЕАТИНСКА ПУМПА   ;D више калијума=више воде = испуњеност свих предуслова за опоравак и раст мишића!

Калијум је неоходан за нормално функционисање вашег нервног система и мишића, јер се преко "натријум-калијум пумпе" у вашим ћелијама, преносе разни импулси, надражаји, а и одржава нормална обскрбљеност ћелија водом.

Дакле, КАЛИЈУМ је неопходан за нормално функционисање ваших мишића, нерава, бубрега, срца, мозга...свих тзв. "ексцитабилних"(надражљивих ткива)...КАЛИЈУМ учествује и у регулацији вашег крвног притиска, неопходан је за нормалан развој костију...користи се и у превенцији остеопорозе...

МАЊЕ КАЛИЈУМА= МИШИЋНИ ЗАМОР=ГРЧЕВИ=ОСЕЋАЈ ПРЕМОРЕНОСТИ=ПОРЕМЕЋАЈИ У РАДУ СРЦА, МОЗГА...

Наравно, унос превише калијума је ретка ствар, обично је везан за злоупотребу диуретика - ласикс, спиронолактон ( у преттакмичарским припремама у боди-билдингу)...проблеми са срцем могу бити фатални - "срчани застој"...

Сматра се да "храна савременог доба" има премало калијума, отуд и проблеми са притиском... а и "донекле" целулитом( гомилање поткожне воде на нежељним местима)

Најбољи извори калијума су ПРИРОДНИ ИЗВОРИ - БАНАНА, ПАРАДАЈЗ, КРОМПИР, ПАСУЉ, КАЈСИЈЕ, ЛУБЕНИЦА, МЛЕКО и млечни производи, рибље месо, КАО И СУВЕ КАЈСИЈЕ, УРМЕ, СМОКВЕ( једина мана им је превише шећера   ;) )...постоје и разни суплементи на бази "калијум-хлорида" који јесу корисни, али изазивају превелико оптерећење и иритацију за ваш желудац и црева, може се јавити затвор, као и надимање,повраћање, тако да се узимају уз оброк( прашкасти облик, таблете )

Калијум је No.1

A gde je ovde meso bratac? Jaja? Sir? Riba?

Krenuo si od stvari nisu tako prioritetne...izvori zdravih masti? Suplementacija omega-3 masnim kiselinama?

Mislim da smo u tvojim "predjasnjim temama" jasno naglasili sta su ti prioriteti po pitanju ishrane i treninga...zao mi je sto je vecina stvari ostala neprihvacena...ali , ipak radi se samo o tebi i tvom napretku...

« Poslednja izmena: Avgust 26, 2015, 01:50:35 posle podne od strane Slavisa Stojic » Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #34 poslato: Avgust 26, 2015, 01:20:32 posle podne »

Kikiriki,badem,lesnik,orah...ima sve sto pominjes.

Ali se i previse opterecujes sitnicama,jedi i treniraj a ako Bog da da dodjes do toga da su ti finese bitne onda ces lako.
Sačuvana
Cvetko
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Avgust 26, 2015, 01:10:19 posle podne »

A jaja, meso, sir, ribu, mleko, jogurt, pirinac, krompir ?
Sačuvana
skinny1234
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Avgust 26, 2015, 11:55:57 pre podne »

Uzeo sam par stvarcica...
ovsene, malo suvog voca (grozdje, brusnica, kajsija)...Uzeo sam laneno seme, i kandiranu rižu..

ali gledam vamo isto u ovom multivatiminu sto je slavisa dao, isto primecujem da nema recimo kalijuma, sto je takodje za funkciju misica, a isto tako kao sto sam ranije rekao ni magnezijuma...
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #31 poslato: Avgust 22, 2015, 03:52:04 posle podne »

To da...
Sačuvana
skinny1234
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Avgust 22, 2015, 02:40:07 posle podne »

pa dobro, l svjjj, bolje da kupim ovako nego onaj gotoviii, kao neki dodatak ishrani...
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #29 poslato: Avgust 22, 2015, 02:10:30 posle podne »

Igras fudbal a ne spremas se za plazu.

Kakve ovsene,to moze ponekad da razbijes monotoniju.

Trebaju ti tri jaka obroka,da ujedas po terenu a ne ko vecina ovih kod nas sto nema snage da umre i kilazu da se obesi.

Evo ti primer obroka:

1)Jaja,jogurt i testenina.

2)Uzina je jezgrasto,recimo kikiriki.

3)Meso (snicla),povrce,sir,krompir i pirinac.

4)Riba,povrce,sir,krompir i pirinac.

Ne treba ti dextroza ni za onu stvar...pojedi cokoladicu ko covek posle treninga,umesto sto pijes secer.

Ovi ostali sto savetuju a nisu odigrali jednu utakmicu i odradili jedne pripreme lakse malo.
Sačuvana
belgrade style
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Avgust 22, 2015, 01:54:43 posle podne »

Ja kikiriki uzimam 1kg 280din u Metrou. Dekstroza je, bar kod mene, najjeftinija u Pansportu. 
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.221 sekundi sa 18 upita.