TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398541 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 27, 2024, 05:36:23 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda ramena i regije izmedju lopatica  (Pročitano 11327 puta)
Simpaticus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Decembar 11, 2015, 04:59:00 posle podne »

Hvala puno. Danas sam poceo sa vjezbama, pa se javim za par dana kako ide.
Lijep pozdra
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Decembar 10, 2015, 03:15:39 posle podne »

škljocanje je najverovatnije zbog skraćenim mišića, pa tetiva preskače, probajte program koji ste dobili (ne sme da boli...)
- javite za 2-3 dana kako ide...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Decembar 10, 2015, 03:12:59 posle podne »

Program istezanja za ramena
Istezanja su važan deo lečenja, jer je za mišić važno da ima dužinu i elastičnost. Krut i skraćen mišić je sklon povredi. Vežbe istezanja se izvode uvek kada je mišić zagrejan, tj posle nekih vežbi tog mišića. Nije preporučljivo da se istezanja izvode pre treninga ili bez prethodnog zagrevanja. Istezanje se izvodi uvek polako, sa zadržajem u položaju zategnutosti mišića koji istežemo - nikada na cimanje. Zadržaj traje 45sec-1min, posle čega zatezanje pojačamo za 2-3cm, posle čega sledi ponovo zadržaj 45sec. Ovo se ponovi nekoliko puta u trajnju 5-10min. Važno je da se zaista velika pažnja posveti istezanju....
ovo su 2 vežbe koje treba da radite posle vežbi jačanja...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Decembar 10, 2015, 03:07:39 posle podne »

Statičke kontrakcije su kontrakcije mišića bez izvoĂ°enja pokreta u pravcu kontrakcije mišića (želja da se izvede pokret). Statičke kontrakcije se izvode protiv nepokretnog otpora tj neke prepreke (zid, deo nameštaja, sprava koja se ne pomera), izvoĂ°enje se vrši povećanjem pritiska tj voljne kontrakcije kao da se želi pomeriti predmet protiv koga se vrši kontrakcija, intenzitet kontrakcije se dozira - počinje se od laganog, pa se postepeno pojačava (po ponavljanima i danima izvoĂ°enja vežbi...). Važno je da je intenzitet uvek takav da ne izaziva bol i nelagodnost ni tokom vežbanja, ni posle... Uvek je važno da postoji potpuna kontrola pokreta i pritiska, tj da se ne primenjuje ne primereno velika sila statičke kontrakcije (nije cilj što jače, već na pravi način izvesti vežbu).
Program vežbi statičkih kontrakcija za lečenje ramenog zgloba
- prednji potisak prave ruke na gore (sesti tako da rame bude blizu nivoa ploče od stola (ili slično) ploča od stola se nalazi ispred nas, ruka prava u laktu ispružena ispred nas postavlja se na donju stranu ploče i polako se vrši pritisak prema gore šakom (ili dlan na gore, ili palac na gore)
- bočni potisak prave ruke na gore - izvodi se identično, samo sedimo tako da se ploča stola nalazi pored nas, a prava ruka je ispružena u stranu od tela, nadlanica na gore, vrši pritisak o donju stranu ploče od stola
- potisak za zadnje rame - stojeći pored uspravne stranice (nameštaj ili zid) postavljamo ispruženu ruku od tela na 45stepeni, nadlanica na gore, guramo o uspravnu prepreku ka nazad (kao da radimo letenje u pretklonu za zadnje rame)
- iz istog položaja radimo vežbu za rotatore - ruka savijena u laktu 90step, nadlaktica u telo, nadlanica oslonjena na nepomičnu uspravnu ovršinu, guramo u nazad, kao da vršimo spoljnu rotaciju.
pritisak vršimo 30 sec, doziramo lagano, ka jačem.... 3 serije za svaku vežbu...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Decembar 10, 2015, 03:01:27 posle podne »

Za sada je potrebno da se izbegava svako opterećenje ramena, osim izvoĂ°enja vežbi po programu. Izbegavati podizanje ruke iznad glave, spavanje na bolesnom ramenu, spavanje sa rukom iznad glave, nošenje nekog tereta bolesnom rukom. Potrebno je da se rame kompletno oporavi pre povratka u redovan trening, kako se ne bi obnovila povreda. Kada povreda nije u potpunosti sanirana, može doći do obnavljanja povrede i do prelaska povrede u hronično oboljenje, što značajno komplikuje dalje lečenje. Izbeavati sve položaje i pokrete koji izazivaju bol!
Program u drugoj fazi treba da izgleda ovako:
- statičke kontrakcije
- istezanje
- led 3x na dan (obavezno posle vežbi/istezanja)
- posle leda gel lioton
Sačuvana
Simpaticus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Decembar 07, 2015, 04:34:21 posle podne »

Zaboravio sam napisatii da kod podizanja ruke iznad glave ponekad osjecam nelagodu i bol u prednjem dijelu ramena. Dok sam radio vjezbe nisam osjecao bol kod tog pokreta. Takodje svaki put osjetim da mi skljocne rame.
« Poslednja izmena: Decembar 07, 2015, 05:21:33 posle podne od strane Simpaticus » Sačuvana
Simpaticus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Decembar 07, 2015, 04:24:57 posle podne »

Bol se javlja kao i ranije. Kod svakodnevnih (uobicajnih pokreta) uglavnom ne osjecam bol. Najvise osjecam nelagodu kada ujutru ustanem iz lezeceg polozaja, i ako u toku dana sjedim duze vremena, sjedim naslonjen ledjima na krevet ( posebno ako malo povijem ledja, narodni receno "zavalim" se). Od 1-10, bol je 3-4. Radio sam ranije vjezbe istezanja, ali u poslednjih 10 dana nisam. Svaki put poslije masiranja ledom mazao sam Lioton gelom. Ne osjecam bol pri podizanju ruke- pod opterecenjem. Na ovim fotografijama sam obiljezio gdje se javlja bol. Hvala
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Decembar 07, 2015, 11:37:13 pre podne »

da li ima bola pri ovome - podizanje ruku u stranu protiv otpora (palac na dole)?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Decembar 07, 2015, 11:34:29 pre podne »

Masirao sam 7 dana bolno podrucje (rameni pojas). Djeluje mi da je bol manji, ali je i dalje prisutan. Ako mozete da me uputite sta dalje da cinim ? U svakom slucaju hvala vam na dosadasnjoj pomoci. Lijep pozdrav
da li si koristio Lioton gel?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Decembar 07, 2015, 11:32:18 pre podne »

Masirao sam 7 dana bolno podrucje (rameni pojas). Djeluje mi da je bol manji, ali je i dalje prisutan. Ako mozete da me uputite sta dalje da cinim ? U svakom slucaju hvala vam na dosadasnjoj pomoci. Lijep pozdrav
molim te izvini - bio sam u nekoj gužvi prethodnih dana...
pri kojim pokretima se javlja bol sada - kao što si napisao ili je drugačije?
koliki je bol - od 1 do 10?
da li si nešto radio od opterećeivanja ruke, vežbi?
Sačuvana
Simpaticus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Decembar 05, 2015, 10:05:20 posle podne »

Sačuvana
Simpaticus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Novembar 30, 2015, 11:44:51 posle podne »

Doktore koliko je dana potrebno masirati rame sa ledom, i sta bi trebao uraditi nakon toga ??
Hvala :)
Sačuvana
Simpaticus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Novembar 26, 2015, 04:37:28 posle podne »

Prije svega hvala vam na pomoci (odgovoru).  Ne osjecam bol kada pritiskam stomak rukom. Unazad 15 dana radio sam sklekove (3x serije po 10 ponavljanja), i u toku izvodjenja skleka gotovo da i nisam osjecal bol, medjutim nakon 10-ak minuta poceo bih da osjecam zatezanje i bol na desnoj strani grudi. Kod izvodjenja skleka oslonjen na zid ne osjecam bolove. Takodje primjetio sam da mi desno rame dosta "skljoca" kod izvodjenja pojedinih vjezbi. Sto se tice bola zaboravio sam napisati da ga osjecam u prednjem dijelu kada lijevu ruku prebacim preko desnog ramena i guram lopatice(rame) prema naprijed. Interesuje me koliko bih trebao vremenski da se pridrzavam terapije koju ste preporucili za pocetak ?? Hvala
« Poslednja izmena: Novembar 29, 2015, 01:45:53 pre podne od strane Simpaticus » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Novembar 26, 2015, 04:15:20 posle podne »

Da li boli izvodjenje skleka naslonjen na zid (kao na podu)?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Novembar 26, 2015, 04:12:25 posle podne »

Da li boli pritiskinje stomaka rukom?
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.102 sekundi sa 18 upita.