TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398438 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 09:53:37 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 48 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda trbusnog zida bruh ili kila  (Pročitano 171832 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #322 poslato: Mart 29, 2013, 11:38:15 posle podne »

Pozdrav. Radim program 5-6 dana, zasad ne vidim promjene. I dalje isto boli pri naglim iskoracima (trcanje naravno ni ne pokusavam), i kad moram saviti nogu prema trbuhu (kad navlačim čarape ili hlače).
Hodanje i dodir ne boli. Trbusnjake iz programa mogu raditi bez problema, nema nikakve boli.
Kod istezanja (širenje nogu obaranjem kolena u stranu, kao i sklek dizanje trupa do karlice) - nema niti je bilo bolova, čini mi se da mogu istezati skoro do poda a da zatezanje skoro ne osjetim. Da li radim nešto krivo?

Poceo sam s programom 6 sedmica nakon pojave prvih simptoma, ima li šanse da se vratim u normalno stanje u roku od 2 mjeseca? :(

PS
Radim redom ovako:
trbusnjaci glava i ramena od poda 3x20 (prva 3 dana x15, pa sam povecao) - ne boli niti zateže nikako
statički zadržaj u sklek položaju 1 min - pazim da ne boli, smanjim pritisak u donjim trbusnima
lopta izmedju koljena 3x20 sec (noge savijene)
lopta izmedju stopala 3x20 sec (noge ravne) - na ovo dvoje pazim da ne boli
kvadriceps 3x15 sec (sjedeci, noga ravno paralelno s podom) - pogaĂ°a kvadriceps, ne boli niti zateže
zadnja loža 3 x15 sec (sjedeci, noga paralelno s podom, guranje pete o podlogu)
pa Istezanje: - ovo ne boli u trbusnima niti zateže u preponama nikako
obaranje kolena u stranu 1 min + 45 sec , x2 , pa pauza 1 min
sklek dizanje trupa do karlice 1 min
(Nakon svega led oko 15 min, pa lioton gel.)

Veliki pozdrav!
ok marco. Nastavi kako radiš. Izbegavaj sve nagle pokrete i bilo kakva opterećenja, osim vežbi koje radiš. Hladiš ledom 3x dnevno, pa gel.
Sačuvana
Stefan24
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #321 poslato: Mart 28, 2013, 11:25:07 posle podne »

Druze kako ti ja mogu reci meni je posle 7 dana tih vezbi bilo potpuno ok. msm hodanje bez problema i boli, budi uporan svaki dan radi vezbe, istezanje i nemas problema nisam nesto strucan u sportskoj medicini ali sam isto prosao kao i ti, samo polako...
Sačuvana
marco
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #320 poslato: Mart 28, 2013, 10:04:23 posle podne »

Pozdrav. Radim program 5-6 dana, zasad ne vidim promjene. I dalje isto boli pri naglim iskoracima (trcanje naravno ni ne pokusavam), i kad moram saviti nogu prema trbuhu (kad navlačim čarape ili hlače).
Hodanje i dodir ne boli. Trbusnjake iz programa mogu raditi bez problema, nema nikakve boli.
Kod istezanja (širenje nogu obaranjem kolena u stranu, kao i sklek dizanje trupa do karlice) - nema niti je bilo bolova, čini mi se da mogu istezati skoro do poda a da zatezanje skoro ne osjetim. Da li radim nešto krivo?

Poceo sam s programom 6 sedmica nakon pojave prvih simptoma, ima li šanse da se vratim u normalno stanje u roku od 2 mjeseca? :(

PS
Radim redom ovako:
trbusnjaci glava i ramena od poda 3x20 (prva 3 dana x15, pa sam povecao) - ne boli niti zateže nikako
statički zadržaj u sklek položaju 1 min - pazim da ne boli, smanjim pritisak u donjim trbusnima
lopta izmedju koljena 3x20 sec (noge savijene)
lopta izmedju stopala 3x20 sec (noge ravne) - na ovo dvoje pazim da ne boli
kvadriceps 3x15 sec (sjedeci, noga ravno paralelno s podom) - pogaĂ°a kvadriceps, ne boli niti zateže
zadnja loža 3 x15 sec (sjedeci, noga paralelno s podom, guranje pete o podlogu)
pa Istezanje: - ovo ne boli u trbusnima niti zateže u preponama nikako
obaranje kolena u stranu 1 min + 45 sec , x2 , pa pauza 1 min
sklek dizanje trupa do karlice 1 min
(Nakon svega led oko 15 min, pa lioton gel.)

Veliki pozdrav!
Sačuvana
Stefan24
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #319 poslato: Mart 28, 2013, 06:19:47 posle podne »

aha... sad mi je jasno, nisam lepo shvatio, sad mi je jasno... hvala :D
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #318 poslato: Mart 28, 2013, 05:45:58 posle podne »

Skokovi i šutevi dosta opterećuju preponu, ako rano kreneš rizikuješ da obnoviš povredu...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #317 poslato: Mart 28, 2013, 05:44:18 posle podne »

'' prvi treninzi lagano kreni'' na koje treninge mislite, ja ocigledno nisam dobro shvatio...
Ok, stefane. Možeš krenuti sa dužim deonicaa trčanja, vežbanjem trbušnjaka (pravih i kosih), noge u teretani i primicače. Polučučanj zadržaj, poskoci levo-desno. Dobro se zagreješ i prvi treninzi lagano kreni, polako dohiraj opterećenje kako napreduješ u treningu. Ne kreći naglo da ne bi vratio povredu. Obavezno istezanje na kraju svakog treninga za trbušnjak i primicače!
javi kako ide...
Pozdrav
treninzi koje sam ti napisao. Radiš to 7 dana, pa javi kako ide. Ako bude ok, krećeš polako fudbal...
Sačuvana
Stefan24
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #316 poslato: Mart 28, 2013, 10:28:14 pre podne »

'' prvi treninzi lagano kreni'' na koje treninge mislite, ja ocigledno nisam dobro shvatio...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #315 poslato: Mart 28, 2013, 08:28:31 pre podne »

Stefane, radiš program koji si dobio. Ne razumem kakvo šutiranje i skok, to još ne smeš da radiš...
Sačuvana
Stefan24
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #314 poslato: Mart 28, 2013, 01:42:16 pre podne »

Jedino sto me brine jeste to zatezanje ostalo je sve normalno, nije bilo bola ima mesec dana. Ja cu poceti sa laganim treninzima primer 30-45 min sutiranje to je uglavnom skok.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #313 poslato: Mart 27, 2013, 11:54:51 posle podne »

Ok, stefane. Možeš krenuti sa dužim deonicaa trčanja, vežbanjem trbušnjaka (pravih i kosih), noge u teretani i primicače. Polučučanj zadržaj, poskoci levo-desno. Dobro se zagreješ i prvi treninzi lagano kreni, polako dohiraj opterećenje kako napreduješ u treningu. Ne kreći naglo da ne bi vratio povredu. Obavezno istezanje na kraju svakog treninga za trbušnjak i primicače!
javi kako ide...
Pozdrav
Sačuvana
Stefan24
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #312 poslato: Mart 27, 2013, 12:30:34 posle podne »

Evo ga, zavrsio sam ovu nedelju kao sto sam i napisao, bez ikakvih problema... sve po protokolu :D
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #311 poslato: Mart 26, 2013, 12:14:56 pre podne »

Marco, nastavi tako, javi s kad bude 7 dana, ili pp ranije 
lep pozdrav  :)
Sačuvana
marco
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #310 poslato: Mart 25, 2013, 05:27:42 posle podne »

@marco Najvažnije je da sprovodiš program terapije kako si dobio. Javi kako ide

zadnja 4 dana radim te vježbe (bez druge fizicke aktivnosti), a led i lioton gel 1x nakon vježbi i još 2x tokom dana
- Lopta izmedju stopala - koliko god jako stiskao, kod ovog ne osjećam skoro ništa u preponama i trbušnima, jedino u koljenima. To je dobro ili nešto krivo radim?
Trbušnjaci (samo glava i ramena od podloge, ne idem glavom do koljena)  -  isto tako ne izazivaju bol ni zatezanje.

- Lopta izmedju kolena - tu mi je dosta teško procijeniti u kom trenu počinje zatezanje / bol; kod istezanja (širenje nogu - koljena u stranu) isto tako.

PS
Led - ide po 10 min na trbusne i po 10 min na preponu?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #309 poslato: Mart 23, 2013, 08:33:55 posle podne »

@marco
ne treba nsail tbl, takodje rendg i ulatrazvuk pregledi nisu neophodni. Najvažnije je da sprovodiš program terapije kako si dobio. Nema nikakve druge fizič aktivnosti za sada, samo lagana šetnja...
Javi kako ide
Sačuvana
Stefan24
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #308 poslato: Mart 23, 2013, 08:18:49 posle podne »

Ja se iskreno nadam, da ce zatezanje desne noge kada iskoracim prestati, ni malo ne boli nista ali zatezanje ne mogu da podnesem, nije da je jako ali iritira i traje 2 meseca... ne znam vise kada ce zatezanje prestati.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 25 26 [27] 28 29 ... 48 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.098 sekundi sa 17 upita.