TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398438 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: Jelena Nedeljkovic

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 09:19:44 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 36 37 [38] 39 40 ... 48 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda trbusnog zida bruh ili kila  (Pročitano 171805 puta)
bokaadsl
Gost
« Odgovor #157 poslato: Maj 20, 2012, 09:32:04 pre podne »

Moze objasnjenje koliko je opasno istegnuce donjih trbusnjaka?Radio sam "sklopke" sa tegovima od  po 5 kg na nogama.Dan posle toga sam imao fudbalsku utakmicu i naravno pri sutu najvise rade trbusni misici.Vec nekih nedelju dana kada radim cucnjeve sa iskorakom imam jako neprijatne bolove na donjem delu stomaka...Raspitivao sam se okolo naokolo(volim da cujem razna misljenja) tako da sam nacuo da postoji sansa za pucanjem tetive na tom mestu i da je vrlo opasno.Voleo bih da cujem strucno misljenje!
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #156 poslato: Februar 21, 2011, 07:28:09 posle podne »

Danas sam radio krvnu sliku kao proveru i ona pokazuje da je sve u redu sa slezinom,i na ultra zvuku se ne pokazuju tragovi ostecenja...Doktori me dovode u zabludu,svako ima svoje misljenje(jedan mi prica kako treba da odmaram 3 mes.od povrede,drugi mi kaze kako postepeno mogu da se vracam treningu,treci kaze da cu da osecam bolove u predelu slezine i do god dana i na promenu vremena.....ja bol osecam samo kad pretisnem rukom na predelu slezine i to je nesto blago,kao nelagodnost neka o kojoj ste vec spominjali ovde)Zanima me da li mogu da se vratim treningu i da li postoji rizik od ponovnog ostecenja slezine?takodje me zanima da li na mestu gde je isecen stomak zbog drena moze da se javi kila?Proslo je 4 ned od moje povrede.....Posteno govoreci ja ne verujem nasim doktorima pa me zanima vase strucno misljenje...Hvala unapred (Pisao sam vam vec pre 3 ned)

...ne zaboravi i ja sam doktor  ;)
za mesto drena ne brini, tu neće biti kile! Kontrolni ultrazvuk slezine je uredan, 6 nedelja posle povrede vrati se treningu, doziraj opterećenje postepeno, ako bude neki problem (bol, malaksalost javi se odmah lekaru).
pozdrav  :)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #155 poslato: Februar 19, 2011, 11:12:44 pre podne »

Ožiljak do drena je malo verovatan uzrok kile.. tj nebrini oko toga.
Ostalo sam ti odgovorila preko pm
Sačuvana
pedjaftw
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #154 poslato: Februar 18, 2011, 04:35:43 posle podne »

Danas sam radio krvnu sliku kao proveru i ona pokazuje da je sve u redu sa slezinom,i na ultra zvuku se ne pokazuju tragovi ostecenja...Doktori me dovode u zabludu,svako ima svoje misljenje(jedan mi prica kako treba da odmaram 3 mes.od povrede,drugi mi kaze kako postepeno mogu da se vracam treningu,treci kaze da cu da osecam bolove u predelu slezine i do god dana i na promenu vremena.....ja bol osecam samo kad pretisnem rukom na predelu slezine i to je nesto blago,kao nelagodnost neka o kojoj ste vec spominjali ovde)Zanima me da li mogu da se vratim treningu i da li postoji rizik od ponovnog ostecenja slezine?takodje me zanima da li na mestu gde je isecen stomak zbog drena moze da se javi kila?Proslo je 4 ned od moje povrede.....Posteno govoreci ja ne verujem nasim doktorima pa me zanima vase strucno misljenje...Hvala unapred (Pisao sam vam vec pre 3 ned)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #153 poslato: Februar 18, 2011, 02:33:13 posle podne »

Jednim delom je nelagoda psihičke prirode, jer verovatno mnogo pažnje obraćaš na mesto operacije. Sa druge strane, mesta na telu na kojima je bila neka operacija mogu biti osetljivija i ljudi mogu osećati nelagodu. To je posledica toga što su sečena tkiva, kao i posledica formiranja ožiljka.
U svakom slučaju, prošlo je dosta i proces zarastanja rane je završen!
Postepeno podiži opterećenje na treningu, ne forsiraj podizanje trbušnom presom (stomakom), već mišićima.... i pun gas!
ako bude problema, javi...
Sačuvana
SAJ
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #152 poslato: Februar 17, 2011, 01:02:30 pre podne »

Nije jer narocito je osjetim kad radim cucnjeve, pa dan kasnije. No neka ide tako pa dokle se dogura, samo se nadam da se nece ponovo kila vratit.
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #151 poslato: Februar 16, 2011, 07:33:18 posle podne »

Možda je ta nelagodnost više psihičke prirode... Sećam se prvih dana kada sam uzimao kreatin, pa sam "osluškivao" kako mi rade bubrezi, a jednom čak i umislio da me malo bole. ;D :D
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #150 poslato: Februar 16, 2011, 07:23:12 posle podne »

Pa posle ovoliko vremena neće se puno toga promeniti... ali eto bar te ne boli
Sačuvana
SAJ
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #149 poslato: Februar 16, 2011, 01:29:16 pre podne »

Sad me ne boli, jedino imam taj nelagodan osjecaj. Valjda ce i to proc vremenom.
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #148 poslato: Februar 15, 2011, 09:14:31 posle podne »

tvarno ne bi trebalo da boli tako dugo posle operacije.. teško je reći šta je ovako na daljinu... ali nadam se  da te sad ne boli
Sačuvana
SAJ
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #147 poslato: Februar 14, 2011, 09:56:25 posle podne »

Evo sad posle godinu i 4 mjeseca, vise ne boli ali osjecam neku nelagodu. Treniram ali sa manjim kilazama nego prije.
Bio sam ponovo kod hirurga koji mi je rekao da to nije nista nego da slobodno treeniram i tovarim, pa ako sto bude da dodjem ponovo. :) Kakvi su ovi nasi strucnjaci :)
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #146 poslato: Februar 14, 2011, 09:51:53 posle podne »

Mislim da tu nešto ne valja ako boli toliko da ne možeš da treniraš ni posle 6 meseci. Da čujemo stručnije od nas po ovom pitanju.
Sačuvana
SAJ
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #145 poslato: Februar 14, 2011, 09:45:41 posle podne »

Ja kad sam je operisao rekli su mi da pose 2 mjeseca mogu lagano da pocnem da treniram, a nije mi padalo na pamet ni posle pola god od bolova.
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #144 poslato: Februar 11, 2011, 10:04:34 posle podne »

I važno je da se ne optužuju SVI lekari zbog neznanja.
Specijalista sportske medicine je čovek koji treba da reši vaše probleme, ali njega nema u sistemu ili ga nema dovoljno...
Ali to je druga tema... ima li još neko nešto da kaže (samo) o herniji?
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #143 poslato: Februar 10, 2011, 08:56:18 posle podne »

Say no more! :D :D
Sačuvana
Stranice: 1 ... 36 37 [38] 39 40 ... 48 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.127 sekundi sa 17 upita.