TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405193 Teme od strane 25065 Članovi Poslednji član: Istraživač

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Avgust 23, 2025, 04:40:22 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 47 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Vežbanje tokom letnjih vrućina  (Pročitano 147979 puta)
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

Shut the f..k up and train!!!

« Odgovor #597 poslato: Avgust 04, 2025, 08:00:09 pre podne »

Meni mogu priznati vise prijaju ove temperature nego zima :D
Zimi imam neki utiska da me bole sve stare povrede i da sam uskocen, treba mi sat vremena da se zagrejem i pripremim za trening. Tako da se sada ne zalim ni za ovih +40 speteni.
Evo posle kratkog zahladjenja, ponovo toplo. I da avgust bude topao. A nadam se da ce biti lepo vreme i u septembru i oktobru.
Iskreno se i ja nadam i za septembar i oktobar.
Prema najavama trebalo bi da ce biti dobre. ;)
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #596 poslato: Avgust 04, 2025, 07:59:19 pre podne »

Zimi imam neki utiska da me bole sve stare povrede i da sam uskocen, treba mi sat vremena da se zagrejem i pripremim za trening. Tako da se sada ne zalim ni za ovih +40 speteni.
Ja se solidarišem sa tobom. 😅 No, bez obzira na to znam da većini ljudi prija hladnije.
Meni svejedno samo da mogu da treniram. ;D
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #595 poslato: Avgust 04, 2025, 07:58:54 pre podne »

Evo posle kratkog zahladjenja, ponovo toplo. I da avgust bude topao. A nadam se da ce biti lepo vreme i u septembru i oktobru.
Evo ponovnog zahladenja.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #594 poslato: Avgust 04, 2025, 07:58:08 pre podne »

Kako sad izdrzavate ove vrucine?
Ja sad hvala Bogu bez glavobolje.
Ja sam imala par dana problem sa snom ali sad je već bolje, navikla se i lakše spavam.
Vidis svi smo razliciti ja sa snom osim onog od pre pola godine o cemu smo i pricali ovde na forumu nikad nisam imao problem sa snom.
Ja se nekad ranije probudim, kada su velike vrucine.
To je uobičajena pojava kod mnogih ljudi tokom leta.
Jeste. Mnogi se zale na na rano budjenje tokom vrelih dana.
Takvi se nisu dovoljno naradili da bi spavali kao bebica. ;D
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #593 poslato: Avgust 04, 2025, 07:57:22 pre podne »

I sto budes stariji vise ce ti trajati zagrevanje nego sam trening....mislim zimi.
Sačuvana
Miki Mihajlovic
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #592 poslato: Avgust 04, 2025, 07:56:32 pre podne »

Kako je kod vas vreme?
Kod nas sa jučerašnjih 42 stepena na prijatnih 21 i to sa minimalnom kišom.
Srećom bez glavobolje.
Malo je niža temperatura, ima malo kiše ali je daleko prijatnije.
Kod nas danasnja maximala je 24 stepeni sto znaci 20 stepeni nize nego sto je bilo prekjuce i bez kise.Za sutra najavljuju jos kise....
Da, baš je veliki pad temperature. Verujem da je mnogima ovo ipak prijalo.
Naravno,odmah se lakse dise!
Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #591 poslato: Avgust 02, 2025, 05:05:04 posle podne »

Iskreno se i ja nadam i za septembar i oktobar.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #590 poslato: Avgust 02, 2025, 05:04:15 posle podne »

Isprobajte ove savete da biste bili sigurni kada je vrućina uključena.
Pijte puno tečnosti. Očigledno se više znojite kada postaje vruće i vlažnije, pa morate da budete sigurni da zamenite sve te tečnosti dok trčite, vozite bicikl ili radite druge treninge po tako ekstremnim vremenskim uslovima. Dr Briant preporučuje konzumiranje minimum 1-2 l vode(naravno količina zavisi od vaše telesne težine) nekoliko sati pre vežbanja na vrućim temperaturama. Pre toga, kaže da unosite još 0,3-0,5 l tečnosti na svakih 15 do 20 minuta vežbanja. Ako želite nešto umereno da radite manje od sat vremena, voda bi trebala biti u redu, ali za sve intenzivnije biće potrebni sportski napici da bi se dobili ti ugljeni hidrati i elektroliti, kaže on.
Pazite na vlažnost. Vlažnost je takođe ogroman faktor koji treba uzeti u obzir i to je nešto za šta Minsonova studija nije testirala. „Osnovni način na koji se telo hladi tokom vežbanja je znojenje“, kaže dr. Briant. Znoj izlazi na površinu naše kože i isparava da bi telo ohladilo. U vlažnom okruženju ne doživljavate toliko tog isparavajućeg efekta hlađenja, jer je okruženje već prilično zasićeno tečnošću. " Briant kaže da razmislite o pokretnim aktivnostima u zatvorenim danima koji su izuzetno vrući i vlažni, jer to samo čini životnu sredinu posebnim stresom za vaše telo.
Ovo smo ranije vec spominjali. Nije samo vazna temperatura vazduha, vec i vlaznost.
U mnogo slucajeva bas ta vlaznost vazduha zna da napravi vece probleme od same vrucine.
Jer nam ometa proces isparavanja znoja.
Opet saznah nesto novo.
Hvala ti dr.Nikola!
Drago mi je. Tu smo da saznamo nesto novo jedni od drugih. Zato su teski uslovi za zivot u nekim regijama nase planete, gde je velika vlaznost vazduha.
U Majamiju sigurno,ali ipak bih ziveo tamo. ;D
Nesto moze da se izdrzi, zbog nekih lepota ;)
Ne samo to,jer sam bio i u Los Andelesu,Las Vegasu,Ohaju,New Yorku itd,ali mene je jednostavno taj deo uhvatio ili mi dodirnuo srce....
Dobro. Svakom od nas se dopadne neki grad ili predeo iz nekog razloga.
Ima toga i kod vas?
Koji se tebi svida?
A tebi dr.Anita?
Meni se recimo mnogo dopada Valensija, sve skupa utisak. Čula sam da su mnogi oduševljeni Majamijem i u planu mi je da ga posetim.
Moja preporuka jeste da obavezno posetis ako budes u mogucnosti!
Ali da nam postavis jednu sliku ovde na forum ako moze.
Miki, ti odmah trazis neki dokaz ;D
Ovoga puta ne zbog dokaza nego zbog nostalgije i interesuje me gde ce se slikati.
Biće podnet dokaz. 🤣
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #589 poslato: Avgust 02, 2025, 05:03:08 posle podne »

Ja se solidarišem sa tobom. 😅 No, bez obzira na to znam da većini ljudi prija hladnije.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #588 poslato: Avgust 02, 2025, 07:44:09 pre podne »

Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #587 poslato: Avgust 02, 2025, 07:42:35 pre podne »

Kako je kod vas vreme?
Srećom bez glavobolje.
Sada opet krecu topli dani. Samo je po stanovima i kucama svezije.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #586 poslato: Avgust 02, 2025, 07:41:41 pre podne »

Kako sad izdrzavate ove vrucine?
Ja sad hvala Bogu bez glavobolje.
Ja sam imala par dana problem sa snom ali sad je već bolje, navikla se i lakše spavam.
Vidis svi smo razliciti ja sa snom osim onog od pre pola godine o cemu smo i pricali ovde na forumu nikad nisam imao problem sa snom.
Ja se nekad ranije probudim, kada su velike vrucine.
To je uobičajena pojava kod mnogih ljudi tokom leta.
Jeste. Mnogi se zale na na rano budjenje tokom vrelih dana.
Sačuvana
Dr Nikola Todorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #585 poslato: Avgust 02, 2025, 07:40:50 pre podne »

Isprobajte ove savete da biste bili sigurni kada je vrućina uključena.
Pijte puno tečnosti. Očigledno se više znojite kada postaje vruće i vlažnije, pa morate da budete sigurni da zamenite sve te tečnosti dok trčite, vozite bicikl ili radite druge treninge po tako ekstremnim vremenskim uslovima. Dr Briant preporučuje konzumiranje minimum 1-2 l vode(naravno količina zavisi od vaše telesne težine) nekoliko sati pre vežbanja na vrućim temperaturama. Pre toga, kaže da unosite još 0,3-0,5 l tečnosti na svakih 15 do 20 minuta vežbanja. Ako želite nešto umereno da radite manje od sat vremena, voda bi trebala biti u redu, ali za sve intenzivnije biće potrebni sportski napici da bi se dobili ti ugljeni hidrati i elektroliti, kaže on.
Pazite na vlažnost. Vlažnost je takođe ogroman faktor koji treba uzeti u obzir i to je nešto za šta Minsonova studija nije testirala. „Osnovni način na koji se telo hladi tokom vežbanja je znojenje“, kaže dr. Briant. Znoj izlazi na površinu naše kože i isparava da bi telo ohladilo. U vlažnom okruženju ne doživljavate toliko tog isparavajućeg efekta hlađenja, jer je okruženje već prilično zasićeno tečnošću. " Briant kaže da razmislite o pokretnim aktivnostima u zatvorenim danima koji su izuzetno vrući i vlažni, jer to samo čini životnu sredinu posebnim stresom za vaše telo.
Ovo smo ranije vec spominjali. Nije samo vazna temperatura vazduha, vec i vlaznost.
U mnogo slucajeva bas ta vlaznost vazduha zna da napravi vece probleme od same vrucine.
Jer nam ometa proces isparavanja znoja.
Opet saznah nesto novo.
Hvala ti dr.Nikola!
Drago mi je. Tu smo da saznamo nesto novo jedni od drugih. Zato su teski uslovi za zivot u nekim regijama nase planete, gde je velika vlaznost vazduha.
U Majamiju sigurno,ali ipak bih ziveo tamo. ;D
Nesto moze da se izdrzi, zbog nekih lepota ;)
Ne samo to,jer sam bio i u Los Andelesu,Las Vegasu,Ohaju,New Yorku itd,ali mene je jednostavno taj deo uhvatio ili mi dodirnuo srce....
Dobro. Svakom od nas se dopadne neki grad ili predeo iz nekog razloga.
Ima toga i kod vas?
Koji se tebi svida?
A tebi dr.Anita?
Meni se recimo mnogo dopada Valensija, sve skupa utisak. Čula sam da su mnogi oduševljeni Majamijem i u planu mi je da ga posetim.
Moja preporuka jeste da obavezno posetis ako budes u mogucnosti!
Ali da nam postavis jednu sliku ovde na forum ako moze.
Miki, ti odmah trazis neki dokaz ;D
Ovoga puta ne zbog dokaza nego zbog nostalgije i interesuje me gde ce se slikati.
Salim se ja. Znaci samo hoces da evociras uspomene ;)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #584 poslato: Avgust 01, 2025, 12:38:57 pre podne »

Sačuvana
drAnita Mrdakovic
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #583 poslato: Jul 29, 2025, 07:13:51 posle podne »

Kako je kod vas vreme?
Srećom bez glavobolje.
Malo je niža temperatura, ima malo kiše ali je daleko prijatnije.
Kod nas danasnja maximala je 24 stepeni sto znaci 20 stepeni nize nego sto je bilo prekjuce i bez kise.Za sutra najavljuju jos kise....
Da, baš je veliki pad temperature. Verujem da je mnogima ovo ipak prijalo.
Sačuvana
dr Anita Mrdaković
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 47 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.058 sekundi sa 13 upita.