TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398382 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 03:38:09 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 45 46 [47] 48 49 ... 59 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: BCAA za početnike!  (Pročitano 214479 puta)
SAJ
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #181 poslato: Septembar 18, 2008, 10:18:20 posle podne »

Auhh gadan li ukus ima bcaa, gorak.
Sačuvana
Pedja_Petrovic
General of the Army
Aktivan član
Van mreže Van mreže

www.predrag-petrovic.com

www.predrag-petrovic.com
« Odgovor #180 poslato: Septembar 17, 2008, 05:45:15 pre podne »

Citat
onaj ko ima para bi u vrlo kratkom periodu postao Mr. Olimpije jer ima

buraz..ali 30-50 ili 200 gr BCAA ne odredjuje dali ce neko ili nece biti Mr O..

a rekao sam ti na pm..sigurno ih neces baciti ako unosis ;)
Sačuvana
jojevta
Gost
« Odgovor #179 poslato: Septembar 16, 2008, 10:58:07 posle podne »

8) 8) 8)

Ja pijem 20g BCAA + 20g Glutamina  pre,i isto toliko
posle treninga :)

grrgrgrg  >:(  >:(

sta se hvalis ,i ja da imam pio bih i vise  :)
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #178 poslato: Septembar 16, 2008, 10:51:04 posle podne »

eto znaci od tih 20 stigne ti 3 u krvotok a bcaa 15-16 :)
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #177 poslato: Septembar 16, 2008, 10:49:33 posle podne »

8) 8) 8)

Ja pijem 20g BCAA + 20g Glutamina  pre,i isto toliko
posle treninga :)
Sačuvana

NEKADA...

I SAD..
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #176 poslato: Septembar 16, 2008, 10:15:21 posle podne »

ovo sto rece Jevta,0,44 na dan...to sad znaci danima kada je trening logicno da ces bar 90% toga uneti oko treninga jer tad je stres i katabol najveci,a eventualno jos ujutru recimo

danima kada se ne trenira MOZE ali NE MORA,jer pretpostavka je da nemas neki veci napor...u tom slucaju bilo bi ok uzimati 5 grama pre svakog obroka,al opet kazem to je ono ko ima finansija za tako nesto,na taj nacin sigurno nece baciti

U svakom slucaju evo malo na onu pricu bcaa vs glut da se nadovezem: za svaki gram glut koji stigne u krvotok stigne 7-8 bcaa,po prepostavkom da je uneta ista kolicina...tako da o efikasnosti nema premca,a uzimanje kao sto rekoh,napor-sto vise,odmaranje rasporediti tokom celog dana MOZE nije neophodno....
Sačuvana
bebac
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #175 poslato: Septembar 16, 2008, 08:50:57 posle podne »

@bebs ,brate,druze nemoj da me vuces za jezik da komentarisem neciju formu,a kako se sprema za takmicenje vec sam ti rekao u prethodnom postu valjda me razumes sta hocu da kazem
no ,da se vratimo na temu
ja kada bih znao koliko ce moj organizam danas da iskoristi tacno grama BCAA,ja bih lepo iskalkulisao (aha od ukupnog unosa,toliko i toliko grama ce proci digestivni trakt,toliko i toliko ce doci do misica) i uneo tu kolicinu koja mi potrebna
zato posto takvu informaciju nemam ja cu se potruditi da stalno kroz tih 5,6, obroka dnevno unesem sto vise proteina koji ce se razlgati na aminokiseline i koje ce polako otpustati u krv i snabdevati misic tokom celog dana
e sad BCAA je preporucljivo unositi neposredno pre ,za vreme ,i posle treninga jer nam je tad najpotrebniji taj vid aminokislina kako bi sveo katabolizam na minimum
ako se vodimo onom racunicom 0,44g po kg onda lepo ti izracunaj pa ces videti koliko ti treba
sto opet kazem nije ni to 100% relevantno jer sam vec reko ja kad bih znao koliko mi treba i koliko ce se ugraditi ja bih toliko uneo

Zavaljujem tj. zahvaljujem na trudu :)
Sačuvana
Pain is temporary, Pride is forever
jojevta
Gost
« Odgovor #174 poslato: Septembar 16, 2008, 08:47:38 posle podne »

@bebs ,brate,druze nemoj da me vuces za jezik da komentarisem neciju formu,a kako se sprema za takmicenje vec sam ti rekao u prethodnom postu valjda me razumes sta hocu da kazem
no ,da se vratimo na temu
ja kada bih znao koliko ce moj organizam danas da iskoristi tacno grama BCAA,ja bih lepo iskalkulisao (aha od ukupnog unosa,toliko i toliko grama ce proci digestivni trakt,toliko i toliko ce doci do misica) i uneo tu kolicinu koja mi potrebna
zato posto takvu informaciju nemam ja cu se potruditi da stalno kroz tih 5,6, obroka dnevno unesem sto vise proteina koji ce se razlgati na aminokiseline i koje ce polako otpustati u krv i snabdevati misic tokom celog dana
e sad BCAA je preporucljivo unositi neposredno pre ,za vreme ,i posle treninga jer nam je tad najpotrebniji taj vid aminokislina kako bi sveo katabolizam na minimum
ako se vodimo onom racunicom 0,44g po kg onda lepo ti izracunaj pa ces videti koliko ti treba
sto opet kazem nije ni to 100% relevantno jer sam vec reko ja kad bih znao koliko mi treba i koliko ce se ugraditi ja bih toliko uneo
Sačuvana
MarK3
Flamer
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #173 poslato: Septembar 16, 2008, 08:35:10 posle podne »

Evo kako Sanela Terzo pije BCAA kad se sprema za takmičenje a imala je para za suplemente...
2tablete 2puta dnevno ON BCAA (2tablete =1gr BCAA), to znači 2gr BCAA dnevnoooo.
Nisam ni ja za malu količinu ali ni za ogromnu, zlatna sredina-bez preterivanja :)

pa ja pijem 50 gr i u zadnje vreme sam povrcao jako..pa sam na tih 50 gr da budem sigruan oprasio jos 20 tbl bcaa od po 1gr svaka...
hehehehheehee
gde ima tu se i prosipa ;D
Sačuvana
bebac
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #172 poslato: Septembar 16, 2008, 08:29:59 posle podne »

pa lepo al sto nisi pitao Sanelu Terzinu da l uzima jos nesto pored BCAA  ::)
al to sada  nije  bitno,necu da komentarisen nicije rezultate i kompetentnost,spremanje za takmicenje
ja sam samo rekao kako bi bilo NAJBOLJE ,razumes
nisam pricao o kolicinu,koja treba da bude veca,jer posle se dovodi u pitanje koja kolicina od tih unetih BCAA dodje do misica

Nije ništa uzimala od hemije jer planiraju bebu pa se čuvaju ako na to aludiraš al to nije ni važno.

Po tebi i Hansu koja je optimalna količina BCAA koju treba da unosi Muškarac/Žena po kg telesne mase a da se iskoriste a ne da se izbace neiskorištene. Ali neću odgovor tipa što više to bolje, mi svi da imamo para uzimali bi ih i po 50gr ali je poenta u tome da se za uloženi novac iskoristi a ne baci.
Nemojte mi reći da će se iskoristiti i 100gr da uneseš ako je tako onaj ko ima para bi u vrlo kratkom periodu postao Mr. Olimpije jer ima uslove da unosi lopatom :) a po toj priči sve će se iskoristiti...
Ja da ih prodajem pričao bi priču: što više, samo gruvaj... te ljude razumem :)
Sačuvana
Pedja_Petrovic
General of the Army
Aktivan član
Van mreže Van mreže

www.predrag-petrovic.com

www.predrag-petrovic.com
« Odgovor #171 poslato: Septembar 16, 2008, 08:25:32 posle podne »

Evo kako Sanela Terzo pije BCAA kad se sprema za takmičenje a imala je para za suplemente...
2tablete 2puta dnevno ON BCAA (2tablete =1gr BCAA), to znači 2gr BCAA dnevnoooo.
Nisam ni ja za malu količinu ali ni za ogromnu, zlatna sredina-bez preterivanja :)

pa ja pijem 50 gr i u zadnje vreme sam povrcao jako..pa sam na tih 50 gr da budem sigruan oprasio jos 20 tbl bcaa od po 1gr svaka...
hehehehheehee
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #170 poslato: Septembar 16, 2008, 08:04:49 posle podne »

Bcaa nikad dosta,jedine amino koje prodju u velikoj kolicini svu ujdurmu varenja,metaboliziranja u jetri i sl.

Sačuvana
jojevta
Gost
« Odgovor #169 poslato: Septembar 16, 2008, 07:51:51 posle podne »

pa lepo al sto nisi pitao Sanelu Terzinu da l uzima jos nesto pored BCAA  ::)
al to sada  nije  bitno,necu da komentarisen nicije rezultate i kompetentnost,spremanje za takmicenje
ja sam samo rekao kako bi bilo NAJBOLJE ,razumes
nisam pricao o kolicinu,koja treba da bude veca,jer posle se dovodi u pitanje koja kolicina od tih unetih BCAA dodje do misica
Sačuvana
bebac
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #168 poslato: Septembar 16, 2008, 07:43:07 posle podne »

Sačuvana
jojevta
Gost
« Odgovor #167 poslato: Septembar 16, 2008, 07:19:47 posle podne »

popijes pre treninga sa tegovima,pa posle treninga sa tegovima i pre kardia,i na kraju posle kardia u PWM

A šta misliš brate da intravezno unosi BCAA ? Ono u venu pa ceo dan da mu teče? :)
Mislim ne preterujmo, još malo pa ćete preporučiti liku da izmeĂ°u kucanja slova na tastaturi popije BCAA da "nebi došlo do katabolizma" , ajde molim te...
Znamo da je BCAA što više to bolje ali ovo mislim da nema potrebe ovoliko.

Pre celog treninga tegovi+kardio pa posle u PWM i to je to

bebac ne lupaj,cilj i jeste da se u krvi uvek ima aminokiselina koje kruze kako bi misic bio dobro zasticen i ishranjen
i kako bi se sprecio katabolizam
to sto ti nemas para da izdvojis  za BCAA i da ih pijes kako treba to je tvoj problem,ja sam decku rekao kako bi bilo najbolje
naravno moze i ova varijante kako si ti rekao,al to je vec druga prica (nedostatak para ,ekonomicnost)
al jbg ili radi kako treba ili nemoj da radis
Sačuvana
Stranice: 1 ... 45 46 [47] 48 49 ... 59 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.035 sekundi sa 13 upita.