TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398541 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Octavia

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 27, 2024, 05:48:02 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 26 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Tunjevina  (Pročitano 99064 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #280 poslato: Decembar 27, 2009, 11:53:24 posle podne »

verovatno ja  ;D

Nedavno kupila 20ak komada u Idei, isto na akcijskom sniženju.... meni je sada ta omiljena,  K+ plavo pakovanje u salamuri
Sačuvana
Takahiro
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #279 poslato: Decembar 27, 2009, 08:13:18 posle podne »

U Tempu imate onu zutu MISTRAL tunjevinu od 185g na snizenju kosta 74,5 din...
Meni je ta stvarno extra pored Eve i Rio Mare ta je najbolja, a mislim da ju je neko ovde spominjao nedavno. :)
Sačuvana
Qui audet adipiscitur
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #278 poslato: Decembar 06, 2009, 08:39:11 posle podne »

pašteta od tunjevine je meni zasad odlična stvar, namažete integralnu kiflu npr. ili ovsenu palačinku sa paštetom od tunjevine, peršuna, luka, ella sira

a tunjevinu inače obožavam sa pirinčem ili samo sa paradajz sokom, gustim domaćim

Sačuvana
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #277 poslato: Decembar 04, 2009, 12:02:56 pre podne »

8) 8) 8)

ja tunu prosto obozavam i vec godinama jedem po nekoliko konzervi dnevno  :)
tunjevina u integralnoj kifli ,bas kao sto je na fotki,ili samo istresena tunjevina preko pirinca
sa malo persuna,ili tunjevina sa malo kecapa i puno luka....ma jednostavno,nema lose kombinacije  :)
jedina hrana,pored pirinca,koja mi nikada nije dosadila  :)
Sačuvana

NEKADA...

I SAD..
**Dar3**
Napredni član
Van mreže Van mreže

myspace.com/dar3_mkd

« Odgovor #276 poslato: Decembar 03, 2009, 02:16:18 posle podne »

tunjevina+ tartar sos uffff....iscedite ulje prvo  :)
Sačuvana
Kada bi batine nekoga naucile pameti,najpametniji bi bili bikovi...a to sam JA!
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #275 poslato: Decembar 03, 2009, 01:46:59 posle podne »

Heh, pa nemoras ni da probas da bi znao da je odlican  :D neznam na kakvom junk-u covek treba da zivi da mu se to ne bi svidelo, hehe
Sačuvana
Micifor
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #274 poslato: Decembar 03, 2009, 01:38:52 posle podne »

Pedja, recepti su pun pogodak. :) :) :) Probao sam ovaj sa sendvicem, odlican je.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #273 poslato: Decembar 03, 2009, 01:33:08 posle podne »

Naravno. Mislim da ce se mnogi sloziti da je mozda i namirnica sa najvecim rejtingu ako se uzme u obzir nutritivna vrednost i ukus! To nije stalno tako  :)
Sačuvana
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

Be yourself no matter what they say!

« Odgovor #272 poslato: Decembar 03, 2009, 12:18:38 posle podne »

Ma tuna je zakon!
Sačuvana
PANSPORT BEOGRAD
PeĂ°a
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Prodavnica u YBC-u

Pansport
« Odgovor #271 poslato: Decembar 03, 2009, 09:39:28 pre podne »

Tunjevina

Možda je tunjevina malo zapostavljena u našoj ishrani, ali bodibuilderi širom svete oduševljeni su ovom izvrsnom, nemasnom ribom koja je tako postala njihova gotovo svakodnevna ishrana i to ne bez razloga. Evo zašto; u 100 g tunjevine ima skoro 30 g proteina.
Tunjevinu iz konzerve eventualno možete dobro ocediti i ostaviti da se ulje upije na papirnoj salveti i time smanjiti masti za otprilike 70-80 %. Možete je tada koristiti u dopuni ishrani kada radite trening za masu jer je ulje obicno od masline ili soje i sadrži vazne esencijalne masne kiseline u kojima se otapaju neki vitamini i koje manje debljaju od ostalih biljnih ulja ili masti životinjskog porekla.
Tunjevinu u vodi možete uzeti i dva puta dnevno kao deo kompletnog obroka ili kao medu obrok. Evo vam i nekoliko primera tj. recepta kako možete pripremiti tunjevinu na više nacina:

1. Najjednostavnije je napraviti sendvic. Tunjevinu stavimo na integralni ili crni hleb i dodamo malo bibera i mlevene paprike i nekoliko kriški svežeg povrca po izboru (paprika, krastavac, salata itd). Odlican proteinski medu obrok koji lako možemo poneti u školu ili posao, a sadrži povoljan odnos proteina i ugljenih hidrata za laku svarljivost i dopunu energije tokom dana.

2. Salata od tunjevine: Skuvamo 200g. mešanog povrca (gotove mešavine možemo i kupiti u prodavnici), umešamo jednu konzervu tunjevine i narendamo malo sira i po želji posolimo te stavimo kecapa ili parmezana.

3. Fishburger: Trebaju nam 3 konzerve tunjevine, 2 cela jajeta i 4 belanca, 80-100 g kuvane riže, prezle (još bolje su sojine ljuspice) i so, biber, origano. Sve dobro izmešamo da dobijemo kompaktnu smesu koju možemo oblikovati u kuglice. Kuglice potom stisnemo medu dlanovima da dobijemo oblik pljeskavice ili hamburgera i kratko ih propržimo u teflonskom tiganju (bez ulja). Dobili smo mesni narezak uz koji možemo kombinovati povrce ili ga jesti u sendvicu. Možete napraviti i više komada koje zamrznete i imate brzo pripremljeni obrok koji potom samo malo stavite u mikrotalasnu i gotovo.

4. Tunjevina - namaz: Umešajte istu kolicinu svežeg, kravljeg sira i tunjevine, dodajte malo soli, crvene mlevene paprike, bibera, ( ili neki žacin po želji) i sve zajedno dobro promešate da dobijete smesu koju mažete na hleb. Ponekad možete radi promene u namaz umešati i nekoliko tvrdo kuvanih jaja (belanaca - ako ste u programu za skidanje masti).

Ovo je naravno samo mali broj (proverenih) mogucnosti u kojima možemo kombinovati i pripremati tunjevinu, sigurno ce te i sami smisliti neke recepte. Pazite na kolicine razlicitih namirnica koje kombinujete i njihove kalorijsko-proteinske vrednosti kako bi znali sta i koliko jedete.

preuzeto sa yu-fitness.com
Sačuvana

Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #270 poslato: Decembar 02, 2009, 01:25:14 pre podne »

8) 8) 8)

Sad ti je prilika - navali. ;D :D

he he   ;D
suvise mi je kratak zivot da se bavim takvim mislima   
Sačuvana

NEKADA...

I SAD..
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #269 poslato: Decembar 01, 2009, 09:50:31 pre podne »

Sad ti je prilika - navali. ;D :D
Sačuvana
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #268 poslato: Novembar 30, 2009, 10:24:56 posle podne »

8) 8) 8)

ja nikada nisam pisao o zivi u tunjevini  :)
Sačuvana

NEKADA...

I SAD..
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #267 poslato: Novembar 30, 2009, 12:00:28 pre podne »

8) 8) 8)

U Idei je bila jako povoljna tunjevina pod nazivom "K+"   veliko pakovanje, preko 180 g  (u odnosu na prosečnu tunjeivnu od oko 135 g)  po ceni od oko 90 din
i u sopstvenom je sosu, veliki komadi, extra je, ja sam nabavila lager...

malo sam zbunjen  :)
svaka tunjevina ima oko 180g ukupno,od cega je oko 130g riba :)
koja je onda ukupna gramaza te tunjevine  :)

Ja kupujem tu K+ u salamuri, i košta 89 dinara u Idei. Konzerva je 185 grama, a od toga samo meso je 140 grama.
Nisam znao za ovo što Johnny kaže, da su juče konzerve bile 15% jeftinije, da sam znao otišao bih i kupio veću količinu... zna li neko da li je to bilo samo juče ili je možda i danas, da se ne cimam bezveze do Idee ako je vraćena stara cena??

Inače, Mistral u salamuri kod mene u Maxiju je 99 dinara, samo je jedno vreme bila na akciji i koštala 85.

Btw. jedem tunjevinu već dosta dugo, ponekad Mistral, ponekad K+ (zavisno od toga koja i gde bude na akciji), ali ne primećujem neku bitnu razliku u ukusu izmeĂ°u te dve tunjevine... U principu, verovatno je to ista tunjevina jer se uvozi i samo se pakuje u različitu ambalažu.

Inače, jedno vreme je bila jeftinija K+ tunjevina u maslinovom ulju, pa sam nju tukao... neverovatno kako mi je bila ukusna, mogu misliti kako je tek ona Rio mare, samo se ne usuĂ°ujem da je kupim... Sad je, nažalost, ova K+ u maslinovom ulju poskupela na nekih 110-120 dinara pa je više ne jedem... Vratio sam se na ovu u slanoj vodurini... :)

samo je u petak bila ta akcija  :)

Како смарате са овим ценама,акцијским снижењима,отворите посебну тему за то,овако је глупо да у свакој теми причате о томе...Бар мени је бзвз да сад пазим колико пута ћу јести туњевину због живе,то је као да неко каже немојте да једете кош. воће због цијанда.Мсм ко се отровао од те живе из туњевине?

ja nepricam o tomu u svakoj temi...ovo je tema o tunjevini i u njoj pisem o tome  :)

Sačuvana

NEKADA...

I SAD..
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #266 poslato: Novembar 29, 2009, 08:45:58 posle podne »

kao i svaki drugi metal, pa i živa deluje kao tihi ubica... polako se taloži u organizmu /jetri) i dovodi do tihog ali stalnog zapaljenja i ožiljavanja..
Ne kažem ovo u vezi tunjevine, nego da odgovorim na pitanje ko se otrovao živom...
Sačuvana
Stranice: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 26 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.093 sekundi sa 18 upita.