TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398299 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 16, 2024, 07:06:15 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 22 23 [24] 25 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kako uzimati whey protein  (Pročitano 94245 puta)
Johnny Bravo
Jonathan "Johnny" Bravo
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Baby,I can tell we both love the same things,ME

Pansport
« Odgovor #24 poslato: Jun 16, 2009, 11:23:03 posle podne »

8) 8) 8)

Mene zanima kada uzimati whey protein? Do sada sam ga pio ujutru cim ustanem i odmah posle treninga, ali sada koristim animal cuts vec nekoliko dana i poceo bi i protein da pijem ponovo pa me zanima da li i dalje da uzimam u istim terminima ili je bolje nekako drugacije.

mozes i dalje da se drzis tog sistema :)
Sačuvana

NEKADA...

I SAD..
dusko85
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Jun 16, 2009, 11:19:50 posle podne »

Sredjena je super, barem se ja nadam :) djetu mi je radio nutricionista, ali bi pojacao dozu proteina da ne bi izgubio na misicnoj masi
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #22 poslato: Jun 16, 2009, 11:08:24 posle podne »

sve zavisi...ali ja mislim da ako ti je ishrana sredjena da vise od 1 merice wheya posle treninga ti ne treba
Sačuvana
dusko85
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Jun 16, 2009, 11:03:54 posle podne »

Mene zanima kada uzimati whey protein? Do sada sam ga pio ujutru cim ustanem i odmah posle treninga, ali sada koristim animal cuts vec nekoliko dana i poceo bi i protein da pijem ponovo pa me zanima da li i dalje da uzimam u istim terminima ili je bolje nekako drugacije.
Sačuvana
Nitro
Gost
« Odgovor #20 poslato: Jun 13, 2009, 11:37:58 posle podne »

...sve je ovo pozeljno uraditi i tokom treninga..mislim na bcaa,protein ili bilo koji drugi oblik ak,narocito se odnosi na ozbiljnije vezbace.Dotok krvi je u toku treninga najveci,osim sto cemo spreciti katabolizam pospesicemo anabolnu fazu.

Na kraju, da li amino kiseline ili proteine treba uzimati tokom treninga? Da, pozeljno je, ali ono sto cemo time dobiti je to da amino kiseline budu raspolozive negde ubrzo posle treninga, a naravno i to je vazno za ubrzanje procesa oporavka i anabolizam.

Pa onda samim tim stoji da ako se i posle treninga imaju AK ovo sto je marko rekao o njihovom unosu za vreme sigurno daje neki + celoj konstataciji ...:) a sta ako recimo neko unosi pepto pro?ili Cfm il hidrolizat kome sat vremena SIGURNO nije potrebno :)
Sačuvana
MAXX
POČASNI ČLAN
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Jun 13, 2009, 09:15:34 posle podne »

Tacno... pa se onda pitaju zasto njima nema velikih misica, i otkud slauf... :)
Zato precizna i iskrena objasnjenja treba posebno ceniti.
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #18 poslato: Jun 13, 2009, 09:12:37 posle podne »

...ne bih da sada skrecem sa teme,to je i slucaj sa dextrozom gde pojedinci procitaju da neko ide 100 gr nakon treninga,ali ne navedu koliko i.u ins...zato sam i naveo konkretno objasnjenje
Sačuvana
MAXX
POČASNI ČLAN
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Jun 13, 2009, 09:09:07 posle podne »

Slazem se da to menja stvar, zato sam se i ogradio da podrazumevam trajanje treninga od sat vremena.
« Poslednja izmena: Jun 13, 2009, 09:11:42 posle podne od strane MAXX » Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Jun 13, 2009, 09:07:00 posle podne »

..ozbiljni vezbaci takmicari...vezbaju malo duze od sat vremena..neki prosek je sat i po,a ako se uzme i cinjenica da to podrazumeva da su na aas (neki cak i na ins pre treninga) to umnogome menja stvari i pozeljno je uzimati konstantno tokom treninga amino liq i bcaa.Jos jednom napominjem pod kojim je ovo uslovima!
Sačuvana
MAXX
POČASNI ČLAN
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Jun 13, 2009, 09:52:48 pre podne »

...sve je ovo pozeljno uraditi i tokom treninga..mislim na bcaa,protein ili bilo koji drugi oblik ak,narocito se odnosi na ozbiljnije vezbace.Dotok krvi je u toku treninga najveci,osim sto cemo spreciti katabolizam pospesicemo anabolnu fazu.

Uz svo iskreno postovanje, ne bih bas mogao da se slozim sa ovim.
Ono sto u stvari zelimo je da koncentracija amino kiselina nakon uzimanja dostigne svoj maksimum u krvotoku u vreme kad smo na treningu. Da bi se to dogodilo, moze biti prekasno ako se amino kiseline unesu tokom treninga (podrazumevajuci neko standardno trajanje treninga od oko 60 minuta).
Koncentracija amino kiselina nakon oralnog uzimanja ne dostize u krvotoku svoj maksimum tako brzo kao sto se obicno misli. Zbog toga nisam slucajno napisao da amino kiseline treba uzeti na vreme pre treninga da bi one dostigle maksimalnu raspolozivost tokom treninga.

Ovo je jos izrazenije za proteine, posto proteini, kao sto svi znamo, moraju da prodju jos i proces digestije tj. "rastavljanja" na amino kiseline; primera radi, cak i za whey protein (za koji inace znamo da je "najbrzi") potrebno je oko pola sata samo za hidrolizu tj. "rastavljanje", pa onda jos neko vreme dok nivo amino kiselina u cirkulaciji dostigne maksimum. Zato nije realno da ce amino kiseline iz proteina koji se uzme tokom (recimo negde na polovini) treninga stici da dostignu maksimalnu koncentraciju u krvotoku dok trening jos traje (podrazumevajuci da trening traje nekih standardnih sat vremena).
A za druge proteine (cije "rastavljanje" ne ide ni blizu tako brzo kao za whey) citirana preporuka tada pogotovo ne stoji, mislim da to ne moze biti ociglednije i jednostavnije.

Na kraju, da li amino kiseline ili proteine treba uzimati tokom treninga? Da, pozeljno je, ali ono sto cemo time dobiti je to da amino kiseline budu raspolozive negde ubrzo posle treninga, a naravno i to je vazno za ubrzanje procesa oporavka i anabolizam.
« Poslednja izmena: Jun 13, 2009, 08:44:01 posle podne od strane MAXX » Sačuvana
PANSPORT BEOGRAD
PeĂ°a
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Prodavnica u YBC-u

Pansport
« Odgovor #14 poslato: Jun 13, 2009, 08:59:18 pre podne »

Jedno pitanje:
Uzeh danas u nasem dragome Pansportu whey protein hardcore(muscletech-proizvodjac) i rece mi onaj lik sto radi da uzimam 3 puta dnevno uz mleko i sve je to ok, nego mene sada zanima kakva raspored doziranja da napravim. Posto treniram popodne oko 12-1 h da li mogu posle treninga, pa druga doza izmedju rucka i uzine i onda pre spavanja, jel ok ovaj nacin uzimanja u toku jednog dana. I posto ne treniram u nedelju kako tog dana da pijem.. tj. koliko dozu i da li je uopste potrebno da tog dana kada odmaram pijem?
Unapred hvala na odgovoru. ;)

To kako si naveo je neka opsta preporuka za upotrebu,tj,posle treninga,
izmedju obroka i pred spavanje,i sasvim je ok.

U dan pauze mozes da popijes tu dozu izmedju obroka i pred spavanje.
Sačuvana

Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #13 poslato: Jun 13, 2009, 08:34:48 pre podne »

I ranije sam napisao da ja licno preferiram uzimanje suplementacije pre,za vreme kao i odmah posle treninga kako bih maksimalno izbegao katabolizam.Isto to se odnosi i na unos kvalitetne ishrane to jest one koja je potrebna u tom periodu.Ali da ne skrecem mnogo sa teme jos bih napomenuo da whey tu igra veoma vaznu ulogu i da je obavezan.
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Jun 13, 2009, 08:26:43 pre podne »

Sačuvana
MAXX
POČASNI ČLAN
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Jun 13, 2009, 07:29:19 pre podne »

Drago mi je da se slazemo, samo mislim da je jos dragocenije da se suplementi (pre svega oni "gradivni" kao sto su BCAA, whey hidrolizat i slicno) uzmu pre treninga, posto ce tako dospeti u krvotok tacno tokom treninga, upravo onda kad je i ta pumpa od NO reaktora najveca, a samim tim je i najveci transport do misica. Povecano prisustvo ovih nutrijenata u krvotoku upravo u vreme kad se misici izlazu trenaznom naporu pomaze da se "premosti" katabolizam do kojeg neizbezno dolazi prilikom intenzivnog treninga, i da se odmah u zacetku ubrza oporavak i anabolizam.
Naravno, ovo vazi bez obzira da li se uzima NO reaktor ili se ne uzima.
« Poslednja izmena: Jun 13, 2009, 07:31:35 pre podne od strane MAXX » Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #10 poslato: Jun 12, 2009, 11:55:35 posle podne »

Potpuno se slazem sa time i licno mislim da je taj period veoma kratak.Zato i sam kada ga koristim gledam da suplemente kao i ishranu unosim u sto kracem roku odmah posle treninga, jer njihovo dejstvo (reaktora) je kratkotrajno i treba ga iskoristiti maksimalno.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 22 23 [24] 25 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.23 sekundi sa 17 upita.