TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398431 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 05:54:37 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Šta jesti kad si u gradu?  (Pročitano 24034 puta)
Takahiro
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #36 poslato: Januar 21, 2010, 12:58:49 posle podne »

e da... pre neki dan sam bio ceo dan u gradu (treninzi, januarski ispitni rok...) pripremio sam se dobro, napunio ranac... al sam ipak otisao do merkatora, kupio mladi sir i plasticni noz. za 5 sekundi sam isekao sir na kockice i nabadao ih na noz i jeo na putu izmedju merkatora i spensa... isto kao neko koga vidite na ulici da jede cips ili smoki.. samo sto je moj organizam srecniji od njihovog! :D
Sačuvana
Qui audet adipiscitur
Takahiro
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Januar 21, 2010, 11:29:13 pre podne »

Sve je to super i fino kada bi te hemijske procese gledali da je zivot isto tako knjiga...medjutim gomila faktora u tom trenutku odredjuje sta ce telo koristiti za energiju...u stanju mirovanja i normalnog insulinskog rasporeda bez naglih skokova u toku dana telo ce primarnu energiju trositi iz masti...ovo sto si ti rekao vise je tacno za period oko treninga...jer u mirovanju fosfokreatinski energetski sistem nije dotaknut i nema veze sa potrosnjom

zivot / knjiga... ::) ?? mislim da nije tesko stvari iz knjige primeniti u svakodnevnom zivotu. potrebno je samo malo volje i ako znas sta radis na na treningu, znaces i sta se desava u tvom organizmu i sta mu je potrebno!!
da u pravu si ja sam govorio o preiodu oko treninga... al organizam jednog sportsite je ceo dan u pod utiskom treninga - bilo tokom samog treninga bilo tokom perioda oporavka i u skladu sa tim organizam ima potrebe za odredjenim izvorima energije.. i naravno da se CP ne moze trositi u mirovanju.. to je iskljucivo anaerobni izvor enerdije..
no da se ne nastavljam dalje.. znaci:  gladovanje - nikako!! dijeta - mozda, ako je dobra!! trening - svakako,obavezno ali oprezno!! ;)

pomesas testeninu, paradajz sos, kukuruz, pasulj, moze i tuna ili piletina, spakujes u torbu i eto extra obroka, a u slucaju nuzde tu su razni integralni keksovi i plocice (snickers i twix ne bih da komentarisem)! ;)
Sačuvana
Qui audet adipiscitur
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #34 poslato: Januar 21, 2010, 10:12:27 pre podne »

ne bih sad da se nadovezujem sa pričom o proteinskim čokoladicama i zamenama za obrok, nije tema ovde o tome...

ali uvek možete da smislite nešto, belo meso samo sa salatom ili jedna konzerva tunjevine i jedna integralna kifla, posni sir, sve ovo je dostupno u gradu...
Sačuvana
Legion
Gost
« Odgovor #33 poslato: Januar 20, 2010, 11:36:46 posle podne »

Ako iz nekog razloga covek ne moze da jede onda kad bi trebalo i da kazem bude gladan neko vreme sta ce da se desi, da li ce gubiti masne naslage ili cist misic ili nesto trece ?

Hvala,pozdrav

Kada si potrosio sav ATP, sav kreatinfosfat i sve molekule glikoze iz organizma tada organizam pocinje da trosi masne kiseline. One se razlazu procesom beta oksidacije. Za taj proces je potreban kiseonik tako da su masti iskljucivo aerobni izvori energije. E sad ako organizam ne moze vise da crpi energiju iz secera i masti, tada celija za svoje energetske potrebe pocinje da trosi svoje belancevine. To je glikoneogeneza tj. stvaranje secera iz nesecernih jedinjenja. To nije dobro i trebalo bi se veoma voditi racuna da do toga ne dodje!!
nadam se da sam dobro objasnio! pozdrav za prof. Gruju!
;)
Sve je to super i fino kada bi te hemijske procese gledali da je zivot isto tako knjiga...medjutim gomila faktora u tom trenutku odredjuje sta ce telo koristiti za energiju...u stanju mirovanja i normalnog insulinskog rasporeda bez naglih skokova u toku dana telo ce primarnu energiju trositi iz masti...ovo sto si ti rekao vise je tacno za period oko treninga...jer u mirovanju fosfokreatinski energetski sistem nije dotaknut i nema veze sa potrosnjom
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #32 poslato: Januar 20, 2010, 08:39:40 posle podne »

Nikako ne gladovati zbog usporavanja metabolizma... To bi trebalo da pise pod broj 1. na svakoj mogucoj dijeti...
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Januar 20, 2010, 07:59:12 posle podne »

Ako iz nekog razloga covek ne moze da jede onda kad bi trebalo i da kazem bude gladan neko vreme sta ce da se desi, da li ce gubiti masne naslage ili cist misic ili nesto trece ?

Hvala,pozdrav

Kada si potrosio sav ATP, sav kreatinfosfat i sve molekule glikoze iz organizma tada organizam pocinje da trosi masne kiseline. One se razlazu procesom beta oksidacije. Za taj proces je potreban kiseonik tako da su masti iskljucivo aerobni izvori energije. E sad ako organizam ne moze vise da crpi energiju iz secera i masti, tada celija za svoje energetske potrebe pocinje da trosi svoje belancevine. To je glikoneogeneza tj. stvaranje secera iz nesecernih jedinjenja. To nije dobro i trebalo bi se veoma voditi racuna da do toga ne dodje!!
;)

pozdrav ze dekana!
najbolje je da ne budeš gladan... ne šalim se...
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #30 poslato: Januar 20, 2010, 02:24:39 posle podne »

Sto rece moj trener davno:  Nekada je organizmu bitno kad si jeo a ne sta si jeo..
Sačuvana
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

Be yourself no matter what they say!

« Odgovor #29 poslato: Januar 20, 2010, 02:22:50 posle podne »

Ponekad popijem i cokoladno. . . To mi je fina varijanta. . . Pogotovu ujutru. . .i o cake nije los. . .
Sačuvana
Takahiro
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Januar 20, 2010, 11:16:16 pre podne »

Hvala,pozdrav

;)
Sačuvana
Qui audet adipiscitur
mark
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Januar 20, 2010, 09:38:15 pre podne »

Hvala,pozdrav
Sačuvana
honda83
Gost
« Odgovor #26 poslato: Januar 19, 2010, 10:55:29 posle podne »

Snickers (70g):

Total Fat  16.67g      
Sugars, total 35.28g
Protein 5.26g    
Vitamin A 118.14IU    
Vitamin C 0.35mg    
Calcium 65.01mg    
Iron 0.50mg
KALORIJE 332
Sačuvana
honda83
Gost
« Odgovor #25 poslato: Januar 19, 2010, 10:48:11 posle podne »

Evo jedno poredjenje Myoplex cokoladica i twix-a... Uzeo sam primer 70 grama twix-a i 70 grama myoplex-a, skoro sam ih kupio u Nisu, nisu lepse od twix-a ali nisu lose... Cena u pansportu je 140 dinara sto je prilicno povoljno

twix:
Total Fat   9.90g
Protein   1.96g
Vitamin A   30.68IU
Sugars, total  33.83g
Vitamin C   0.24mg
Calcium   42.23mg
Iron   0.32mg
KALORIJA 351

Myoplex „Carb control“ bar:
KALORIJA 260
Ukupno masti    8 g   
Natrijum    260 mg   
Kalijum    150 mg   
Ukupno šećera    2 g   
Protein    25 g
« Poslednja izmena: Januar 19, 2010, 10:50:48 posle podne od strane honda83 » Sačuvana
Legion
Gost
« Odgovor #24 poslato: Januar 19, 2010, 06:52:40 posle podne »

Pa u toj cokoladici nemas nista sto moze da ti odrzi energetski balans a kamoli proteinski na duze staze...eventualno na 2h...al ko jos uopste brine o tome...to je bacanje para a opet odnos protein/hidrat je bedan...sto onda ne pojesti snickers isti djavo,tu je odnos protein hidrat jos bedniji al sastavi su skoro slicni apsolutno,dobijes 4g proteina vise u ovom baru i 2 g masti manje >.>
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Januar 19, 2010, 06:22:10 posle podne »

naarvno - više kalrije a time i više energije i proteina - ali ajde da se vratimo na hranu
Sačuvana
nickey
Gost
« Odgovor #22 poslato: Januar 19, 2010, 06:11:04 posle podne »

Mislim da je bolje uzeti zamenu za obrok nego proteinsku cokoladicu..
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 7 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.18 sekundi sa 18 upita.