TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399833 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 15, 2025, 10:55:07 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 17 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitajte mene - ako znam odgovor neću ga kriti  (Pročitano 72917 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #118 poslato: Oktobar 12, 2010, 09:04:31 pre podne »

Bojim se da nisam, od NO preparata samo sam uzimao Attack i to je to. Ukus mi nije najprijatniji, ali imam solidne rezultate jer pumpanje ponekad bude nepodnošljivo.

Isto tako sam primetio nešto otkad koristim Attack, a to je da sam smanjio procenat telesne masti. Zašto i kako ni sam nisam siguran. Nisam menjao ishranu, nisam menjao trening, a čak sam povećao svoju kilaži i moram da priznam da sam žvakao slatko (čitaj trpo sam se kolačima i Milkama) i sad primećujem da mi je procenat telesne masti manji. Nije ništa drastično, ali ja primetim i sada pokušavam da shvatim u čemu je fora?
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #117 poslato: Oktobar 12, 2010, 08:51:44 pre podne »

Jel si koristio Nitrox Alkatech?
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #116 poslato: Oktobar 04, 2010, 03:50:17 posle podne »

U Pansportovoj radnji u Dunavskoj ima aparat koji merenjem impendance odreĂ°uje procenat telesnih masti. Naravno nije savršeno tačan ali je dobar za poreĂ°enje pre i posle (dijete, serije treninga itd isl.)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #115 poslato: Oktobar 04, 2010, 07:27:34 pre podne »

Jeste meri se i tim kaliperima, iako ja nisam video da neko to prodaje kod nas. Mislim da to raja naručuje preko...

U svakom slučaju ja koristim dobro staro pomično merilo, šubler, nonijus kako god hoćete da ga zovete. Ima mnoštvo metoda za merenje, najprostija metoda je sa tri mesta na telu, na grudima, na stomaku i na butini, ali preciznijie metode koriste i do 9 mesta na telu, ako se ne varam.

TakoĂ°e ima BMI (Body Mass Index) metoda koja je najnepreciznija od svih.

Jedna od preciznijih metoda je računanje prosečne gustine, ali zahteva dosta opreme, onda imaš gomilu medicinskih metoda sa IR zracima, X-ray i BodyPod metoda, ali kao što rekoh ovo su sve dosta komplikovane i pre svega skupe metode.

Evo ga jedan sajt koji detaljno opisuje metode merenja podkožne masti, kao i svi kalkulatori koji su u upotrebi. Kao što rekoh metode sa što više mesta na telu su preciznijie, ali sva merenja zahtevaju da osoba koja meri ima dovoljno iskustva jer je potrebno znati gde uhvatiti salo, koliko ga stisnuti i slično.
Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #114 poslato: Oktobar 03, 2010, 02:11:38 posle podne »

Погледај...

http://forum.pansport.rs/index.php?topic=116901.0

Први сам питао :P ;D :D
Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
vojvodjanin
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #113 poslato: Oktobar 02, 2010, 05:42:40 posle podne »

Kako se meri procenat masti, cime se meri, gde se meri (msm na lokaciju na telu, a ne gde se mi nalazimo :D ) ?
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #112 poslato: Oktobar 01, 2010, 06:59:55 pre podne »

Kreni sa ta 3 obroka, samo gledaj da ima mesa ili jaja u svakom od ta tri i dodaj ove proteine pre i posle treninga i za početak će biti dobro. Ukoliko imaš prjatelja za koga si siguran da zna kako se radi pravilno onda definitivno treba da ga upitaš za pomoć.
Sačuvana
Milanotye
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #111 poslato: Septembar 30, 2010, 09:28:39 posle podne »

Ok. Narucio sam proizvode. Sto se tice ishrane, imam uvek 3 obroka, ali sada cu povecati na vise i ubacicu dosta voca. Jos nesto, ja imam druga koji ide ono 2 god u teretanu i njega bi pitao za treninge... sta, kad, kako. Medjutim, ako imas vreme da mi ti odredis  trening za celu nedelju. Hvala!
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #110 poslato: Septembar 30, 2010, 09:00:22 pre podne »

Što se brojki tiče, kad sam na dijeti (kao sada) zapisujem samo hidrate koje unosim u toku dana kako bih imala kontrolu nad njima, i naravno znate i sami gde su sve sakriveni :)

jutros sam unela malo hidrata iz ovesnih i jedne jabuke i završila sam za današnji dan sa njima... osim vlakana koje ne računam...

Za forumaša koji je postavio pitanje:
Već si dobio odličan odgovor, takoĂ°e bih skrenula pažnju da je ishrana bar 70% i da će od toga zavisiti tvoj napredak najviše...
što se suplementacije tiče čist klasičan whey protein, kompleks vitamina i minerala i eventualno kreatin.
I ja glasam za Dymatize-ove proizvode poput Elite whey-a, creatine monohydrate, Super multi

Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #109 poslato: Septembar 30, 2010, 06:48:06 pre podne »

E moze jedna preporuka. Pocetnik sam i sad bi zeleo da uzmem nesto sto bi mi povecalo misicnu masu, jer sam slab(ali ne mnogo). Znaci, krenuo bi odma sa proteinom i kreatinom ili ti vec kako god. Sta mi preporucujes, odaberi iz pansport prodavnice nesto. Hvala unapred

Ukoliko tražiš preporuku za neke dodatke ishrani onda ti preporučujem Dymatize Elite whey i Dymatize Creatine monohidrat. Moja preporuka je uvek da se kreatin kada se uzima krene sa 4 dnevne doye od 5 gr prvih 5 dana, pa onda da se nastavi sa jednom dozom pre i jednom dozom posle treninga, a whey protein uzimaj jednu mericu pre i jednu posle treninga.

Toliko o preporuci za suplementaciju. Jednu stvar moram da dodam na ovo, a to je da ako si početnik gledaj da kreneš sa pojačanom ishranom, jedi bar 4 puta dnevno i sa ova dva puta kada ćeš da uzimaš protein imačeš sasvim solidnu ishranu u toku dana. Bitno je da u svakom obroku imaš ili jaja, ili meso ili sir i slično. ovo ti je glavni izvor proteina i to je ono što gradi mišić. Pošto si početnik gledaj da naĂ°eš nekog ko će da ti pokaže kako pravilno da treniraš i koje vežbe da koristiš i ako budeš jeo dovoljno kalorija i proteina možeš da dobiješ jaaako mnogo kila u prvih 6 meseci. Ono štp se obično desi sa ljudima je da se prave pametni i treniraju po nekom svom sistemu pa onda skroz izbrljave tih prvih pola godina i ništa ne napreduju, tako da pamet u glavu.
Sačuvana
BBBbbb
Napredni član
Van mreže Van mreže

Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #108 poslato: Septembar 29, 2010, 09:20:40 posle podne »

Uskoro cu otvoriti temu o svojoj trenutnoj ishrani i videces da ima tu dosta junka,ali ono sto zelim da naglasim je da mora "muski "dase trenira.Ja cesto bacim pogled na vezbace kod mene u teretani i 80 % njih stoji,prica i samo smeta!

Ovom recenicom je bas opisan moje vecerasnje iskustvo.

Evo mene sa vecernjeg treninga, inace idem oko podne nego danas nisam stigao, i pomalo sam se iznervirao. Dupke puna teretana, a pauze izmedju serija po 5min, vise vremena provedoh cekajuci bucice nego vezbajuci. Nece vise biti vecernjih termina.
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #107 poslato: Septembar 29, 2010, 07:48:00 posle podne »

Da ali pocetnici nemaju taj osecaj i mora da se malo broji. Znam ja kad sam krenuo da korigujem ishranu morao sam da pazim jer sam shvatio da se desi da ne unesem dovoljno klope za bazalne potrebe, a sad imam dobar osecaj i vise ne razmisljam o gramima.
Marko, Vi ste vrhunski sportista, pa posle svega dobro poznajete svoje telo, za pocetnika je veliki sok kad izbaci sav junk i na prvi pogled mu izgleda da nije ostalo nista sto valja da se jede. Treba malo vremena da se covek uhoda u sve ovo.
Uskoro cu otvoriti temu o svojoj trenutnoj ishrani i videces da ima tu dosta junka,ali ono sto zelim da naglasim je da mora "muski "dase trenira.Ja cesto bacim pogled na vezbace kod mene u teretani i 80 % njih stoji,prica i samo smeta!
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #106 poslato: Septembar 29, 2010, 07:11:25 posle podne »

Svakako! Pocetnik i treba da je sav u brojkama, gadgetima i td i td :) ja sam rekao za profi
Sačuvana
BBBbbb
Napredni član
Van mreže Van mreže

Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #105 poslato: Septembar 29, 2010, 07:04:01 posle podne »

Da ali pocetnici nemaju taj osecaj i mora da se malo broji. Znam ja kad sam krenuo da korigujem ishranu morao sam da pazim jer sam shvatio da se desi da ne unesem dovoljno klope za bazalne potrebe, a sad imam dobar osecaj i vise ne razmisljam o gramima.
Marko, Vi ste vrhunski sportista, pa posle svega dobro poznajete svoje telo, za pocetnika je veliki sok kad izbaci sav junk i na prvi pogled mu izgleda da nije ostalo nista sto valja da se jede. Treba malo vremena da se covek uhoda u sve ovo.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #104 poslato: Septembar 29, 2010, 06:39:28 posle podne »

Ja se svuda trudim da pisem jednostavno,a moja neka parola i ono cega se drzim u ovm sportu je da na sto jednostavniji nacin dodjem do nekog napredka,bez mnogo brojki,bez vage,bez gr i kg.

Odlicna recenica! To je sustina profesionalnog sporta verovali ili ne! Covek kada vremenom postaje iskusniji potrebno mu je sto manje "filozofiranja", raznih metoda, pomagala i td i td... mislim u svim sportovima.

Mozda je malo offtopic ali je veoma znacajno sto sam skrenuo paznju na ovaj post!

Sačuvana
Stranice: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 17 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.08 sekundi sa 18 upita.