TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399833 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 15, 2025, 10:44:36 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pitajte mene - ako znam odgovor neću ga kriti  (Pročitano 72898 puta)
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #133 poslato: Oktobar 14, 2010, 03:46:32 posle podne »

Citat
Cucanj sa poskocima

aka Гуштеров лет?  Јел то, то?

Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #132 poslato: Oktobar 14, 2010, 03:37:17 posle podne »

Hvala :D Jbg ljudi idu iz krajnosti u krajnost
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #131 poslato: Oktobar 14, 2010, 01:49:10 posle podne »

Ne znam što ljudi misle da je voće loše, verovatno zbog toga što sadrži fruktozu, koja generalno diže šećer u jetri dosta brzo, ali fakat voće nema visok GI (bar ne većina). Isto tako ljudi na netu vole da trabunjaju svašta, tako i trabunjaju da ćeš sa voćem da sprečiš gubitak sala tokom dijete i slično. Moja logika je sledeća, ako jedeš samo voće i ako jedeš samo hleb i nemoj da ograničiš količine u kojoj situaciji ćeš se ugojiti? Tako da voće samo po sebi je odlična hrana i ne smao to, voće je obavezno za zdravo funkcionisanje organizma. JBG živimo u dobu kada je lakše popiti vitamin C i dextrozu umesto pojesti narandžu posle treninga.

Predlog da se masti i UH ne mešaju je opet priča vezana za dobijanje sala i opet vuče neke korene iz nekih dijeta, ali razlog se svodi na to da ti ne trebaju dva izvora energije u jedno te istom obroku. Fakat je ovo teško izvesti jer u svakoj hrani ima i masti i proteina i UH tako da je ta priča malo šuplja. Generalno sve se svodi na to uzmeš i vodiš računa o kalorijama i unosu makro elemenata u ishrani (P, M i UH), a za ostalo se ne brini.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #130 poslato: Oktobar 14, 2010, 12:33:33 posle podne »

E Alene da tebe pitam o nekim svetim pravilima :D
1. Sto svi bacaju hejt na voce??
2. Cemu ono ne mesanje masti i uh?
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #129 poslato: Oktobar 14, 2010, 06:57:16 pre podne »

Nisam siguran zašto bi ovaj trening bio, ali liči mi na neki hibrid treninga nekog ko radi smao na izdržljivosti. Ima mnogo ponavljanja, ali ne nešto mnogo serija, isto tako ima mnogo pokreat koji se rade iz kolena, a skoro ni jedan koji se radi iz kuka. Ovde kažeš da radi mrtvo dizanje, ali raditi čučanj i mrtvo u isti dan je pomalo zaludno (osim ako nije u pitanju početnik i ako ne radi možda rumunsko mrtvo?)

U svakom slučaju koji god da je cilj ovog treninga ne bi radio istezanje (osim onog dinamičkog) pre treninga. TakoĂ°e bi izbacio čučanj sa bućicama, jer će fakat raditi čučanj sa šipkom, tako da bi posle zagrevanja na vijači radio leg curl i šutanje po par serija pa onda prešao na čučanj. Pošto vidim da radi skok čučanj, pretpostavljam da ovim hoće da se postigne explozivnost, ali skok čučanj za explozivnost se radi prema sportu koji se vežba, jer recimo ako sport zahteva da se skače iz polučučnja (butine paralelno sa podom) onda se radi skok čučanj iz paralele, ako sport zahteva da se skače iz 1/4 čučnja onda se rade skokovi iz tog položaja itd. Ovde se radi o postizanju funkcionalnosti. U bodibildingu se može raditi skok čučanj, ali kao neka vrsta buĂ°enja CNS pre glavne vežbe i slično.

Isto tako iskorak ne bi radio pre čučnja, jer fakat iskorak još više opterećuje kolena pa verujem da treba dobro da se zagreje pre iskoraka, a verujem da će i efekat na vastus medialis imati mnogo više rada na ovaj način. Isto tako ako radi dugački iskorak bolje će biti da radi posle ćučnja jer će bolje pogodoto zadnju ložu i gluteus.

Opet naglašavam, sve zavisi od toga koji je cilj ovog treninga, samo da naglasim, ako je masa za butine u pitanju onda batali.
Sačuvana
Lumos
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #128 poslato: Oktobar 13, 2010, 10:03:14 posle podne »

Samo mi reci da li je sledeci trening dobar za noge.Trening nije moj(jedan decko iz teretane tako radi,a zamolio me da postavim pitanje ovde,a forumu).
Vijaca-5 min(zagrevanje)
Istezanje-5min
Cucanj 3 serije po 20 ponavljanja sa bucicama od 20 kg(spusta se dok butine ne budu paralelne sa podom)
Cucanj sa poskocima 3x20(spusta se dok butine ne budu paralelne sa podom,a onda sto brze i sto jace skace u vis)
Iskorak sa bucicama od 18 kg,3x20
Duboki cucanj sa sipkom na ledjima(40kg),3x15
Izdizanje na prste sa bucicama od po 20 kg,3x15
Mrtvo dizanje 40kg,4x20
Istezanje.

Decko ima 18 god.,182cm i 75kg...Od suplementacije koristi samo whey

Valja li cemu???:)
Hvala

« Poslednja izmena: Oktobar 13, 2010, 10:05:59 posle podne od strane Lumos » Sačuvana
Sve što me ne ubije će me samo ojačati
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #127 poslato: Oktobar 13, 2010, 10:38:26 pre podne »

Ahahahha
Pa bilo bi vrlo lepo da zapravo neko hoće da me finansira - da mi da lab i supse i još da me plati za to. Da... bilo bi. :)
AHAHAHha
(Za test subjecte se ne brinem - odmah zovem vas forumaše... Ej! Dajem besplatni attack! Ko može da odoli? :D)

Polako. Da se prvo završi fax.
« Poslednja izmena: Oktobar 13, 2010, 10:40:11 pre podne od strane Biochemo » Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #126 poslato: Oktobar 13, 2010, 10:34:29 pre podne »

Previše nauke za mene, ali ono što sumnjam da nije je dehidracija masnog tkiva, jer fakat da bi se to desilo treba lepo procenat sala da opadne, a i salo je cca 80% lipid a samo jedno 10 ili 15 % voda, tako da ne verujem da je to. Inače nije da nisam fan kreatina, samo preferiram monohidrat ;)

Ma nisam ni mislio na toliko drastičnu dehidrataciju. ;) Sve što pobrojah su pretpostavke gde je sve attack mogao da deluje pa si dobio to što ti se dešava. (Da znam za sigurno morao bih da sprovedem neku studiju. :P)

Eto ti ga cilj za neki seminarski ili tako nešto ;)
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #125 poslato: Oktobar 13, 2010, 10:11:33 pre podne »

Previše nauke za mene, ali ono što sumnjam da nije je dehidracija masnog tkiva, jer fakat da bi se to desilo treba lepo procenat sala da opadne, a i salo je cca 80% lipid a samo jedno 10 ili 15 % voda, tako da ne verujem da je to. Inače nije da nisam fan kreatina, samo preferiram monohidrat ;)

Ma nisam ni mislio na toliko drastičnu dehidrataciju. ;) Sve što pobrojah su pretpostavke gde je sve attack mogao da deluje pa si dobio to što ti se dešava. (Da znam za sigurno morao bih da sprovedem neku studiju. :P)
Sačuvana
senkovic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Klub sportova snage "Senkovic"

« Odgovor #124 poslato: Oktobar 13, 2010, 09:20:03 pre podne »

Dovode do ubrzanja metabolizma.Samo velika greska vecine ljudi sto se oslanjaju na NO je sto on daje pumpu,aline izgradjuje misic.
   Pa onda treba Alen da kaže nama početnicima da NO aktivira mehanizam sinteze belančevina, što znači da rezultira bržim mišićnim rastom. :-)
Sačuvana
Šampioni se ne stvaraju u teretanama. Šampioni se stvaraju od nečega što imaju duboko u sebi- želju, viziju i san!!
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #123 poslato: Oktobar 13, 2010, 06:42:32 pre podne »

« Poslednja izmena: Oktobar 13, 2010, 06:50:32 pre podne od strane malibuilder » Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #122 poslato: Oktobar 12, 2010, 01:57:34 posle podne »

Sigurno ti ubrzava metabolizam, ali uz teranje nutrienata i energije na pravu stranu uz sigurno fin antikatabolički efekat. Ti verovatno nisi deficitaran u kcal, a attack tempiraš nešto oko treninga. Rezultat - istu količinu kalorija si samo drugačije raspodelio.
Ono što stoji je da su prilikom pumpe nutrijenti koji su ti u krvotoku dostupniji mišiću. Ti sigurno ne ideš gladan na trening, a tih sat dva dok si pod uticajem attacka - ti si pokrio dva jaka obroka i ostalu eventualnu suplementaciju koju oko istog unosiš (mislim na pred trening obrok, pre workout supse, post workout supse i post workout obrok) koji će da odu na pravu stranu. Ako je krv lokalizovana u mišićnoj partiji koju si radio, čak ni hidrati koje si uneo će više otići tamo nego li u mast. Tako da tvoji adipociti gladuju. :P

Opet, treba imati na umu da su kreatini, kao i neki insulinski pojačivači koje Attack ima su antikatabolični i drže i posle treninga - tako da omogućuju i bolji oporavak mišića (a ako je oporavak bolji, znači da je potrošio više kalorija - eto nam ga ubrzavanje metabolizma).

Ono što bih se ja usudio da pretpostavim ipak, jeste (jer znam da nisi fan kreatina) - ako ga nisi uzimao duže, moguće je da navukao malo vode (dakle, kg+), malo povećao BMR (bazalni metabolizam što objasnih gore, dakle kg- , a takoĂ°e ako nisi ni unos vode povećavao, moguće je da ti masno tkivo blago dehidrira (vizuelni +), hidrati više zastupljeni u mišiću (opet kg+) i otprilike je to. (kg+/- ne mislim bukvalno da si u plusu ili minusu za kg, nego samo kako se odražava na nijansu u kilaži.)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #121 poslato: Oktobar 12, 2010, 10:24:18 pre podne »

Dovode do ubrzanja metabolizma.Samo velika greska vecine ljudi sto se oslanjaju na NO je sto on daje pumpu,aline izgradjuje misic.

Ubrzanje metabolizma je i meni prva stvar koja mi je pala na pamet. Recimo pre tri nedelje sam primetio da sam na stomaku imao povećanje sala. Nisam trenutno u formi i procenat mi je daleko iznad nekog zavidnog, ali imam iskustva i umem da primetim razlike na sebi, verovatno znaš o čemu pričam. U svakom slučaju tada mi je kilaža bila oko 110kg. Sada mi je kilaža oko 112kg i imam manji procenat sala, što je odlično, ali kažem nisam ništa drastičo menjao. Ono što mene buni u svemu je što mi je kilaža veća i to ne kažem da je kilaža veća zbog navučene vode jer moja kilaža ovih dana varira izmeĂ°u 112 i 114kg, tako da sam uzeo najmanje cifre koje imam...

To za pumpu je tačno, ali ako tome svemu dodamo lepu količinu AK onda bi i ta pumpa trebala da ima smisla, pogotovo kad se rade treninzi sa velikim kilažama i manjim brojem ponavljanja.
« Poslednja izmena: Oktobar 12, 2010, 10:26:30 pre podne od strane malibuilder » Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #120 poslato: Oktobar 12, 2010, 10:05:54 pre podne »

Bojim se da nisam, od NO preparata samo sam uzimao Attack i to je to. Ukus mi nije najprijatniji, ali imam solidne rezultate jer pumpanje ponekad bude nepodnošljivo.

Isto tako sam primetio nešto otkad koristim Attack, a to je da sam smanjio procenat telesne masti. Zašto i kako ni sam nisam siguran. Nisam menjao ishranu, nisam menjao trening, a čak sam povećao svoju kilaži i moram da priznam da sam žvakao slatko (čitaj trpo sam se kolačima i Milkama) i sad primećujem da mi je procenat telesne masti manji. Nije ništa drastično, ali ja primetim i sada pokušavam da shvatim u čemu je fora?

interesting :)
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #119 poslato: Oktobar 12, 2010, 09:40:06 pre podne »

Sačuvana
Stranice: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.096 sekundi sa 19 upita.